ONKOLOGIA - Zbiór rakotwórczy II

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: ONKOLOGIA - Zbiór rakotwórczy II

13-05-2019, 22:11

moonfire pisze:
uglak pisze:Instagramerka chwali się, że zniszczyła młotkiem 200-letnią rzeźbę w Warszawie
https://www.donald.pl/artykuly/DtMjwtmB ... -warszawie" onclick="window.open(this.href);return false;

mBank wybral swietna osobe do reklamy...
Instragramerki, jutuberki, vlogerki czy podobne indywidua płci męskiej powinno się karać z definicji dożywotnim zakazem dostępu do mediów oraz rypaniem w kamieniołomach. Millenialsi srillenialsi.

Coś w tym stylu. Niemniej właśnie rozmawiałem z kumplem, którego syn ma w tej chwili 10 lat. Na pytanie kim chciałby zostać w przyszłości, nie usłyszał jak to w naszym przypadku było że strażakiem, policjantem czy żołnierzem. Odpowiedź brzmiała - youtuberem. Cóż, idzie nowe.
byrgh
zahartowany metalizator

13-05-2019, 22:29

moonfire pisze:
uglak pisze:Instagramerka chwali się, że zniszczyła młotkiem 200-letnią rzeźbę w Warszawie
https://www.donald.pl/artykuly/DtMjwtmB ... -warszawie" onclick="window.open(this.href);return false;

mBank wybral swietna osobe do reklamy...
Instragramerki, jutuberki, vlogerki czy podobne indywidua płci męskiej powinno się karać z definicji dożywotnim zakazem dostępu do mediów oraz rypaniem w kamieniołomach. Millenialsi srillenialsi.
+1. Co nie zmienia faktu, że finansowo nawet przeciętny "youtuber" wychodzi bardziej na swoje niż przeciętny policjant czy ryzykujący strażak i żołnierz. I jak kumam jeszcze ludzi, którzy wkładają dziesiątki godzin w doprowadzenie swojego "contentu" do perfekcji, nawet gdy jest minimalnie pouczający, to "instagramerki" są dla mnie jakimś kompletnym kuriozum i w normalnym świecie, tym sprzed kilkunastu lat skończyłyby swoją karierę po pierwszym roku wizażu czy fryzjerstwa w szkole policealnej.
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

13-05-2019, 23:10

wysokie zarobki w social mediach (z wyjatkiem jakiejs tam grupy popularniejszych osob) to raczej mity, a statystyki tej ameby wedlug google sa takie:
5520 Followers, 1136 Following, 57 Posts
zwykla, uposledzona gowniara jakich wiele, a nie zadna internetowa celebrytka.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

14-05-2019, 15:40

Nasum pisze:Coś w tym stylu. Niemniej właśnie rozmawiałem z kumplem, którego syn ma w tej chwili 10 lat. Na pytanie kim chciałby zostać w przyszłości, nie usłyszał jak to w naszym przypadku było że strażakiem, policjantem czy żołnierzem. Odpowiedź brzmiała - youtuberem. Cóż, idzie nowe.
Tylko dokąd to nowe nas zaprowadzi? Podobno wojna jest higieną świata.
byrgh pisze:+1. Co nie zmienia faktu, że finansowo nawet przeciętny "youtuber" wychodzi bardziej na swoje niż przeciętny policjant czy ryzykujący strażak i żołnierz. I jak kumam jeszcze ludzi, którzy wkładają dziesiątki godzin w doprowadzenie swojego "contentu" do perfekcji, nawet gdy jest minimalnie pouczający, to "instagramerki" są dla mnie jakimś kompletnym kuriozum i w normalnym świecie, tym sprzed kilkunastu lat skończyłyby swoją karierę po pierwszym roku wizażu czy fryzjerstwa w szkole policealnej.
To jest, niestety, smutne, ale za rozrywkę zawsze płacono więcej niż za inne, bardziej przyziemne usługi.
Awatar użytkownika
Wasyl
weteran forumowych bitew

14-05-2019, 20:45

Mój syn, który jest w podobnym wieku, co syn kumpla Nasuma, również uważa że youtuber to fajna robota. Kiedy się z niego podśmiewam i mówię, że to syf i badziewie, to odpowiada, żem stary i się nie znam. :))

Co do zarobków, to popatrzcie ile oni krzyczą za merch! :))
Pelson
rasowy masterfulowicz

17-05-2019, 12:19

https://nyheteridag.se/man-atalas-for-a ... Bavh7krF-w" onclick="window.open(this.href);return false;

no, no, kozojebca z Bolandy, tego jeszcze nie grali.
Rejwan pisze:
29-05-2025, 22:19
polecam poczytać Rothbarda
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

17-05-2019, 12:33

Wasyl pisze:Mój syn, który jest w podobnym wieku, co syn kumpla Nasuma, również uważa że youtuber to fajna robota. Kiedy się z niego podśmiewam i mówię, że to syf i badziewie, to odpowiada, żem stary i się nie znam. :))

Spoko, problem w tym, że to robota na warunkach, na jakie nikt normalnie by się nie zgodził. Płynie fajny pinionc.. a ile? A ile algorytm naliczy. A jaki algorytm? A tajny. Zaraz, a co sie stało, że nagle nie płynie? A YT zablokował filmy lub wyłączył monetyzację. A dlaczego? A bo tak. Co można z tym zrobić? Można apelować. Z jakim skutkiem? A różnie. Kto rozstrzyga w sporze użytkownik - YT? YT.

Ostatnio widziałem, jak jeden jutuber od gitary skarzył się - no, w sumie bardziej się z tego śmiał - że zablokowano mu m.in. film, gdzie umieścił autorską kompozycję instrumentalną . Co się okazało? Ktoś ukradł jego muzykę i sprzedał ją jako pro podkład jakiejs wokalistce. Ta nagrała piosenkę, a nastepnie... jej wydawca zgłosił copyright claim, blokując rozpowszechnianie (bardzo popularnej) kompozycji jej autorowi, co YT usłużnie zatwierdził, nie bacząc, że "plagiat" został opublikowany bodaj rok przed "oryginałem".
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
Hatefire

17-05-2019, 12:40

Pelson pisze:https://nyheteridag.se/man-atalas-for-a ... Bavh7krF-w

W tym miejscu musi się pojawić kultowy filmik, z bratniej słowiańskiej Słowacji :-D

[youtube][/youtube]
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
dcd
postuje jak opętany!

17-05-2019, 13:37

Pelson pisze:https://nyheteridag.se/man-atalas-for-a ... Bavh7krF-w

Według powoda owca była w ciąży.
:D
Nasum

17-05-2019, 16:48

WaszJudasz pisze:
Wasyl pisze:Mój syn, który jest w podobnym wieku, co syn kumpla Nasuma, również uważa że youtuber to fajna robota. Kiedy się z niego podśmiewam i mówię, że to syf i badziewie, to odpowiada, żem stary i się nie znam. :))

Spoko, problem w tym, że to robota na warunkach, na jakie nikt normalnie by się nie zgodził. Płynie fajny pinionc.. a ile? A ile algorytm naliczy. A jaki algorytm? A tajny. Zaraz, a co sie stało, że nagle nie płynie? A YT zablokował filmy lub wyłączył monetyzację. A dlaczego? A bo tak. Co można z tym zrobić? Można apelować. Z jakim skutkiem? A różnie. Kto rozstrzyga w sporze użytkownik - YT? YT.

Ostatnio widziałem, jak jeden jutuber od gitary skarzył się - no, w sumie bardziej się z tego śmiał - że zablokowano mu m.in. film, gdzie umieścił autorską kompozycję instrumentalną . Co się okazało? Ktoś ukradł jego muzykę i sprzedał ją jako pro podkład jakiejs wokalistce. Ta nagrała piosenkę, a nastepnie... jej wydawca zgłosił copyright claim, blokując rozpowszechnianie (bardzo popularnej) kompozycji jej autorowi, co YT usłużnie zatwierdził, nie bacząc, że "plagiat" został opublikowany bodaj rok przed "oryginałem".

Haha, no faktycznie mocno to pojebane ;-) Ale nie brakuje chętnych na łatwy pieniądz, czasy takie że każdy chce sie pokazać, pojawić na czerwonym dywanie, każdy pragnie tych dwóch minut sławy dla siebie. To nic, że zdecydowana większość tych żałosnych jutuberów nie ma za grosz talentu, nie ma nawet żadnego pomysłu na to, by czymś zabłysnąć.... no ale w erze internetu, wszystko może nagle okazać się wery kuuul, więc można nagrać film jak się sra na wycieraczkę sąsiada, jak młotkiem rozbija rzeźbę,jak się rzyga i ponownie to gotuje lub smaży i znowu zjada, a myślę że morderstwo na żywo też by miało wielkie wzięcie.
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

17-05-2019, 17:54

Ja lubię np. oglądać na YT historyków-pasjonatów, świetne rzeczy często pokazują i opowiadają. W ich środowisku odbiło się ostatnio echem, gdy film jednego z nich de facto zajebała parka jutuberów, prowadzących kanał typu react. I teraz tak: to nie jest bynajmniej react z gatunku ciekawe spostrzeżenia, trafne korekty, lub chociaż jakieś kreatywne kpiny. To po prostu dwójka lamusów, którzy siedzą, ogladają czyjś film i rzucają co jakiś czas "yeah"; "Cool..!" albo "Well, I guess he's righ." I teraz myk: ich kanał jest o wiele większy, niż któregokolwiek z tych gości, którzy naprawde produkują ciekawe treści, czyli zarabiają już konkretnie, a w dodatku... mają tam, kurwa, uruchomione donacje i ludzie autentycznie PŁACĄ im prawdziwymi pieniędzmi, żeby obejrzeli kolejny film.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
wolff
rasowy masterfulowicz

17-05-2019, 20:12

Przepiłować sprawcę piłą i spalić, co za jebane patusy.

https://fakty.interia.pl/dolnoslaskie/n ... Id,2995790" onclick="window.open(this.href);return false;
Jebać żuli.
byrgh
zahartowany metalizator

17-05-2019, 20:16

Ja tam doszedłem do wniosku, że uśmiercanie takich ścierw byłoby dla nich szczodrobliwą nagrodą.
Awatar użytkownika
Jimmy Boyle
rasowy masterfulowicz

18-05-2019, 00:33

535 pisze:Powrót Budki Suflera. Ja pier...
Jeśli już, to tylko z Felicjanem.
Obrazek
Awatar użytkownika
TheDude

18-05-2019, 09:34

I znowu pierdolone festyny, dożynki, jakieś gale w tv i będzie kaska na paliwo do malutkich i ekologicznych samochodzików panów muzyków :)
Pacjent

18-05-2019, 17:43

Obrazek
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
535

18-05-2019, 18:28

Co komu przeszkadza paradowanie w przebraniu? Wszyscy mają mieć grzywkę, wąsik, mundur galowy i oficerki? Opamiętaj się człowieku.
byrgh
zahartowany metalizator

18-05-2019, 18:34

Pacjent pisze:Obrazek
Co się pastwisz, przeca koleś w szlafroku, jasno wskazuje na ucieczkę z pokoju bez klamek, a laleczkę podpierdolił jakieś dziewczynce ;]
BOLEK
weteran forumowych bitew

18-05-2019, 18:41

^ pedofil
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
ODPOWIEDZ