Proszę państwa do gazu.

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Kto zasługuje na prysznic za gazoszczelnymi drzwiami?

Cała ludzkość.
20
18%
Cała ludzkość oprócz Żydów i żydów.
3
3%
Cała ludzkość ze szczególnym uwzględnieniem blackmetalowców.
5
5%
Cała ludzkośc z wyłączeniem mnie.
5
5%
Wszystko, co żyje.
5
5%
Yossarian.
4
4%
Adam D. i pedofile.
8
7%
Papież i islamiści.
10
9%
Feministki i hipsterzy.
8
7%
Cała ludzkość z wyłączeniem Moniki Belucci sprzed piętnastu lat.
20
18%
Lewactwo.
21
19%

Liczba głosów: 109
535

Re: Proszę państwa do gazu.

01-05-2019, 21:44

Pomyślałem że LPG.... Oczywiście głosuję na jedynie słuszną opcję pierwszą.
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

01-05-2019, 22:00

Zbyt mało opcji. Dodałbym "forumicze MM", "moderacja forum MM", "wrogowie black metalu", "redakcja Metal Sucks", "słuchacze Antyradia i Trójki", itp. Za mało inwencji twórczej, kol. 83koper83. Następnym razem proponuję przeprowadzenie praankiety.
Z braku laku wybieram opcję z Panią Moniką B. <3
Zdaję sobie wszelako sprawę, że temat ten długo nie powisi. Czekam na pierwsze zgłoszenia :)

Obrazek
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
TheDude

01-05-2019, 22:07

Śmierć kobietom, które zamiast się rżnąć jak małpiszony wolą leżeć jak kłody (a niektóre jeszcze zamykają oczy) :)
Awatar użytkownika
Hatefire

01-05-2019, 22:26

[youtube][/youtube]

Na pohybel wszystkim
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
535

01-05-2019, 23:33

Sybir pisze:Zbyt mało opcji. Dodałbym "forumicze MM", "moderacja forum MM", "wrogowie black metalu", "redakcja Metal Sucks", "słuchacze Antyradia i Trójki", itp. Za mało inwencji twórczej, kol. 83koper83. Następnym razem proponuję przeprowadzenie praankiety.
Z braku laku wybieram opcję z Panią Moniką B. <3
Zdaję sobie wszelako sprawę, że temat ten długo nie powisi. Czekam na pierwsze zgłoszenia :)

Obrazek
Zostaw pan, bo maturzyści dobrej zmiany nigdy nie dobrną do tej lektury.
Awatar użytkownika
Sybir

01-05-2019, 23:37

Na razie nikt nie zadenuncjował tego wątku :(
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Gall
weteran forumowych bitew

01-05-2019, 23:39

Bo każdy z nas ma własny Mordoplan.
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

01-05-2019, 23:43

Gall pisze:Bo każdy z nas ma własny Mordoplan.

jaki jest Twój?
mój to po całości jazda> opcja 1.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Gall
weteran forumowych bitew

01-05-2019, 23:44

Uznałem, że Monica musi pozostać. For my eyes only. Zanim sczeznę.
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
535

01-05-2019, 23:46

Gall pisze:Bo każdy z nas ma własny Mordoplan.
Tak jest. Choćby nawet bez Lecha.
Awatar użytkownika
Ascetic

01-05-2019, 23:47

Gall pisze:Uznałem, że Monica musi pozostać. For my eyes only. Zanim sczeznę.
oglądając to sugestywne zdjęcie dochodzę do wniosku, że miałeś rację. ja popełniłem błąd. `

Obrazek
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
TheDude

02-05-2019, 01:13

''Haters of life are telepathic with the deceased''
Awatar użytkownika
wolff
rasowy masterfulowicz

02-05-2019, 09:40

Szkoda gazu na ludzi, kiedyś i tak zabraknie wody więc zdechną z pragnienia toczeni przez choroby i brud, będzie wspaniale.
Jebać żuli.
BOLEK
weteran forumowych bitew

02-05-2019, 10:32

głos - Cała ludzkość z wyłączeniem Moniki Belucci sprzed piętnastu lat.
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

02-05-2019, 13:02

^ tak samo
dobry kościół to kościół spalony
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

02-05-2019, 14:33

Ascetic pisze:
Gall pisze:Uznałem, że Monica musi pozostać. For my eyes only. Zanim sczeznę.
oglądając to sugestywne zdjęcie dochodzę do wniosku, że miałeś rację. ja popełniłem błąd. `

Obrazek
Oczywiste.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Heretyk

04-05-2019, 12:09

nicram pisze:Jest lewactwo a nie ma prawactwa? To niesprawiedliwe. Takiemu Pacjentowi przydałby się kontakt z gazem rozweselającym.
zgadza się. tzn do Pacjenta ogólnie nic nie mam, ale niektóre skrajne prawaki typu terlikowski czy jakiś pospieszalski są być może nawet gorszą zarazą niż szczuki czy biedronie. trudno orzec
535

05-05-2019, 02:56

o kurwa, byrdziu pan do ciebie

powrót
Klasyczny rozkład: Mayhem – De Mysteriis Dom Sathanas
Mayhem - De Mysteriis Dom SathanasMAYHEM
De Mysteriis Dom Sathanas (1994)

Norwegia, Deathlike Silence, Black Metal

KTO, GDZIE I KIEDY?

Mayhem powstał w 1984 roku w Oslo. Założycielami zespołu byli: gitarzysta Øystein Aarseth (początkowo znany pod pseudonimem Destructor a następnie Euronymous), basista Jørn Stubberud (Necrobutcher) i perkusista Kjetil Manheim. Nazwa zespołu została zaczerpnięta od utworu Venom – „Mayhem with Mercy”. W tym składzie wydali demo „Pure Fucking Armageddon” (1986). Tego samego roku i rok później do zespołu zwerbowano dwóch wokalistów. Pierwszym był Eirik Norheim (Messiah) lecz zagrał tylko jeden koncert po czym odszedł. Drugim był Sven Erik Kristiansen (Maniac), który w 1987 nagrał z Mayhem ep „Deathcrush”. Ep’ka została wydana przez nowopowstałą wytwórnię Euronymousa – Posercorpse Music. Materiał rozszedł się szybko w nakładzie 1000 sztuk i doczekał się reedycji w 1993 roku w Deathlike Silence Productions (nowa nazwa wytwórni Aarsetha).Manheim i Maniac opuścili zespół w 1988 roku a ich miejsce zajęli Per Yngve Ohlin (Dead) oraz Jan Axel Blomberg (Hellhammer). W 1990 roku muzycy przeprowadzili się do starego domu w lesie w okolicy Oslo i zaczęli pisać numery na nowy album „De Mysteriiis Dom Sathanas”. 8 kwietnia 1991 roku Dead popełnił samobójstwo strzelając sobie w głowę ze strzelby. Euronymous wykorzystywał później ten fakt w celu podkreślenia mrocznego obrazu zespołu. Jego śmierć wpłynęła na Necrobutchera do tego stopnia, że opuścił Mayhem. Przez chwilę w zespole gościł Occultus lecz odszedł z powodu gróźb ze strony Aarsetha. W celu nagrania debiutu do zespołu dołączyli Varg Vikernes (Count Grishnackh), Snorre W. Ruch (Blackthorn) i wokalista Attila Csihar. Na początku 1993 roku duża część materiału była już nagrana lecz zabójstwo Euronymousa przez Vikernesa w sierpniu, opóźniło dokończenie sesji. Album ukazał się ostatecznie w maju 1994 roku. We wkładce uwzględnieni zostali jedynie Euronymous i Hellhammer. Partie basu nagrane przez Varga miały być, wedle ustaleń z rodziną, usunięte i ponownie nagrane przez Hellhammera jednak tak się nie stało. Zostały jedynie przyciszone.

DLACZEGO TO KLASYK?

To jest raczej pytanie retoryczne. Obecnie ciężko wyobrazić sobie bardziej klasyczny czy kultowy krążek bm*. Surowizna poparta niesamowicie realistycznym klimatem. Siarczyste gitary, które wiercą dziurę w brzuchu i pełne brzmienie perkusji tworzą zabójczą, czarną dziurę. Dzięki tej płycie można pogrążyć się w depresji, sięgnąć w głąb swojej duszy albo zwyczajnie napierdalać głową aż do omdlenia. Pozwalają ku temu szaleńcze, thrash’owe rytmy, które znalazły także swoje miejsce na „De Mysteriis Dom Sathanas”. Emancypacja mroku jest jej motywem przewodnim a tylko od słuchacza zależy co z tym zrobi. Wokale, które nagrał Attila doskonale podkreślają naturę Mayhem. Naturę, która została ukształtowana przez historię wypełnioną śmiercią. Fakt, że album miał premierę równo 20 lat temu, właśnie w maju i że w dniu dzisiejszym dane mi będzie doświadczyć tej muzyki na żywo jest niesamowity. Miejmy nadzieję, że chociaż w części odtworzą klimat swoich pierwszych wydawnictw. To jest absolutny początek dla każdego fana black metalu i swoiste opus magnum. Słuchać!

* w dodatku jakaś kurwa spod mostu i bez wyobraźni...z kim ja pracuję
Awatar użytkownika
Triceratops

05-05-2019, 17:46

Opcja ostatnia oczywiscie.
woodpecker from space
ODPOWIEDZ