czarna lista kontrahentów allegro / ebay / skapiec / olx etc

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: czarna lista kontrahentów allegro / ebay / skapiec / olx

20-03-2019, 08:42

Allegro powinno wprowadzic importowalne listy debili do blokowania tak jak jest np na Twitterze.
woodpecker from space
535

20-03-2019, 09:09

Przede wszystkim allegro powino wprowadzić przekierowanie na stronę płatności zaraz po zakończeniu aukcji, połączone z automatyczną blokadą konta. Płacisz, bawisz się dalej. Nie masz siana , wypierdalaj i nie zajmuj czasu oraz nie blokuj dostępu innym. Ręce opadają, gdy jeden szmaciarz z drugim ma wielotygodniowe problemy by uregulowac kilkadziesiąt złotych. Za mała kwota żeby robić aferę, ale niesmak pozostaje.
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
zahartowany metalizator

20-03-2019, 09:23

535 pisze:Przede wszystkim allegro powino wprowadzić przekierowanie na stronę płatności zaraz po zakończeniu aukcji, połączone z automatyczną blokadą konta. Płacisz, bawisz się dalej.

proste i skuteczne. Na ich miejscu juz bym Cie zatrudniał.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
gelO
rasowy masterfulowicz

20-03-2019, 09:27

Brak kom. dla kupujących to też chujnia totalna. Sprzedający poza 10% prowizji :) nic nie może zrobić. Ciekawe czy oddadzą mi te 23 zł co zajebali za sprzedaż.
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

20-03-2019, 10:33

Plagueis pisze:^ Zgłoś gościa, że sprzedaje nowo nabyte przedmioty, co jest niezgodne z regulaminem Allegro. ;)
czemu niezgodne? spora czesc handlarzy drozszymi pozycjami w dziale ksiazki tak wlasnie dziala.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Medard

20-03-2019, 13:41

uglak pisze:
Plagueis pisze:^ Zgłoś gościa, że sprzedaje nowo nabyte przedmioty, co jest niezgodne z regulaminem Allegro. ;)
czemu niezgodne? spora czesc handlarzy drozszymi pozycjami w dziale ksiazki tak wlasnie dziala.
Allegro zarabia dwa razy na tym samym produkcie, więc czemu niby ma to ukrócić.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

20-03-2019, 15:24

uglak pisze:
To, że ktoś tak działa, nie jest równoznaczne z tym, że robi to zgodnie z regulaminem. Ukraińskie płyty z napisem "for sale in Ukraine only" też sprzedają, co nie znaczy, że jest to zgodne z prawem autorskim (choć to akurat już inna działka). W regulaminie Allegro jest, a przynajmniej było, że nie można sprzedawać przedmiotów nabytych w przeciągu 6 miesięcy. Dotyczy oczywiście klientów indywidualnych i przedmiotów używanych (choć możliwym jest, że nowych również). Możliwe, że coś się zmieniło, bo sporo tam zmian ostatnimi czasy...
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Awatar użytkownika
Żułek

20-03-2019, 16:00

Plagueis pisze:W regulaminie Allegro jest, a przynajmniej było, że nie można sprzedawać przedmiotów nabytych w przeciągu 6 miesięcy. Dotyczy oczywiście klientów indywidualnych i przedmiotów używanych (choć możliwym jest, że nowych również). Możliwe, że coś się zmieniło, bo sporo tam zmian ostatnimi czasy...
co ????????? :P
i niby jak to sprawdzają ? :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
Triceratops

20-03-2019, 16:49

Only_True_Believers pisze:
535 pisze:Przede wszystkim allegro powino wprowadzić przekierowanie na stronę płatności zaraz po zakończeniu aukcji, połączone z automatyczną blokadą konta. Płacisz, bawisz się dalej.

proste i skuteczne. Na ich miejscu juz bym Cie zatrudniał.
No to bys juz go zwolnil, bo taka sytuacja miala miejsce 2 tygodnie temu. Za kazdy kupuony przedmiot od razu trzeba bylo placic, po zakupie wlaczal sie asystent i od razu do platnosci kierowal. Sam pomagalem tym ciolkom w odkrecaniu tego syfu. Zrobil sie burdel, bo jak sie chcialo kupic pare rzeczy od jednej osoby, to od razu trzeba bylo placic od razu i za kazdy zakup naliczalo od razu koszt przesylki. Mieli cos pozmieniac ale widze, ze na razie wrocili do poprzedniej opcji, gdzie nie trzeba od razu placic.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
uglak

20-03-2019, 17:21

Plagueis pisze:
uglak pisze:
To, że ktoś tak działa, nie jest równoznaczne z tym, że robi to zgodnie z regulaminem. Ukraińskie płyty z napisem "for sale in Ukraine only" też sprzedają, co nie znaczy, że jest to zgodne z prawem autorskim (choć to akurat już inna działka). W regulaminie Allegro jest, a przynajmniej było, że nie można sprzedawać przedmiotów nabytych w przeciągu 6 miesięcy. Dotyczy oczywiście klientów indywidualnych i przedmiotów używanych (choć możliwym jest, że nowych również). Możliwe, że coś się zmieniło, bo sporo tam zmian ostatnimi czasy...
juz rozumiem o co biega: posiadajac cos mniej niz pol roku (nowe czy stare - bez roznicy) i sprzedajac z zyskiem masz obowiazek zaplacic podatek. nie sadze, zeby Allegro zwracalo na to uwage, bo normalna kapitalistyczna praktyka (zwlaszcza, ze niemala czesc kupujacych stanowia firmy) ;-)
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

21-03-2019, 11:21

^ Wiadomo. :) Zwracam jedynie uwagę na fakt, że takie coś jest/było w regulaminie.
Żułek pisze:
Plagueis pisze:W regulaminie Allegro jest, a przynajmniej było, że nie można sprzedawać przedmiotów nabytych w przeciągu 6 miesięcy. Dotyczy oczywiście klientów indywidualnych i przedmiotów używanych (choć możliwym jest, że nowych również). Możliwe, że coś się zmieniło, bo sporo tam zmian ostatnimi czasy...
co ????????? :P
i niby jak to sprawdzają ? :P
Pewnie nie sprawdzają. :)
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Awatar użytkownika
gelO
rasowy masterfulowicz

21-03-2019, 11:48

Jebie mnie co kto robi z zakupionym przedmiotem u mnie czy u kogoś innego. Słabe jest to, że typ wystawił płytę kupioną u mnie, a jak się nie sprzedała to ją odsyła.
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
zahartowany metalizator

21-03-2019, 11:58

gelO pisze:Jebie mnie co kto robi z zakupionym przedmiotem u mnie czy u kogoś innego. Słabe jest to, że typ wystawił płytę kupioną u mnie, a jak się nie sprzedała to ją odsyła.
no to jest szczyt chamstwa i cebulactwa mam nadzieje, że mu odpisałeś aby spierdalał.

Ja natomiast zgłaszam użytkownika: johan_gielen największa kurwa jaką spotkałem w tym serwisie.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
gelO
rasowy masterfulowicz

21-03-2019, 12:01

Płytę wysłał, niby już nawet jest, nie ma mnie w domu na razie.
Oczywiście nie jest to moja płyta (100% jestem pewny, że moja), a sprzedał ją poza allegro :D
Awatar użytkownika
smooker
w mackach Zła

21-03-2019, 12:14

Only_True_Believers pisze:Ja natomiast zgłaszam użytkownika: johan_gielen największa kurwa jaką spotkałem w tym serwisie.
Plotki, ploteczki, szczegóły, mięsko plz.
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
zahartowany metalizator

21-03-2019, 12:26

smooker pisze:
Only_True_Believers pisze:Ja natomiast zgłaszam użytkownika: johan_gielen największa kurwa jaką spotkałem w tym serwisie.
Plotki, ploteczki, szczegóły, mięsko plz.
kupiłem od niego płytę, przyszła tak porysowana jakby ją ktoś papierem ściernym przejechał, płytę odesłałem a kasy nie zwrócił, bo powiedział, że to ja mu ją porysowałem. Mam nadzieje, że to nie ty bo ciągle pamietam, i kiedyś Cie znajde.

dodatkowy smaczek: koleś straszył mnie ,że jest policjantem i powiedział, że to próba wyłudzenia z mojej strony, jak go wyguglowałem to sie okazało ,że jest ochroniarzem w lidlu czy inny m dyskoncie.
Awatar użytkownika
smooker
w mackach Zła

21-03-2019, 22:31

Nieee... ja w żabce na owocach.

Rzeczywiście ciul jakich nie brak, ale dla twojego spokoju, to nie ja :). Mam ten sam nick co na forume jbc.
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
zahartowany metalizator

22-03-2019, 08:31

Only_True_Believers pisze:
wygląda na to, że mnie też meva18 chce zrobić w chuja, za płytę nie zapłaciła na email nie odpowiada.
meva18 w końcu znienacka zapłaciła, ale pojawił się nowy herbatnik Goatmoon14 Prosi mnie o przełożenie płatności w wysokości 40 zł o 2 tyg :/ Jak odpisuje i podaje mu warunki to on nie odpowiada. Po co wam to, lepiej go wpisać na liste.
Awatar użytkownika
Triceratops

22-03-2019, 08:34

Handlujecie z gowniarzami....wpisz do aukcji zaswiadczenie o pelnoletnosci
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
zahartowany metalizator

22-03-2019, 09:00

Triceratops pisze:Handlujecie z gowniarzami....wpisz do aukcji zaswiadczenie o pelnoletnosci
da sie tak?
ODPOWIEDZ