czarna lista kontrahentów allegro / ebay / skapiec / olx etc
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: czarna lista kontrahentów allegro / ebay / skapiec / olx
Allegro powinno wprowadzic importowalne listy debili do blokowania tak jak jest np na Twitterze.
woodpecker from space
Przede wszystkim allegro powino wprowadzić przekierowanie na stronę płatności zaraz po zakończeniu aukcji, połączone z automatyczną blokadą konta. Płacisz, bawisz się dalej. Nie masz siana , wypierdalaj i nie zajmuj czasu oraz nie blokuj dostępu innym. Ręce opadają, gdy jeden szmaciarz z drugim ma wielotygodniowe problemy by uregulowac kilkadziesiąt złotych. Za mała kwota żeby robić aferę, ale niesmak pozostaje.
- Only_True_Believers
- zahartowany metalizator
535 pisze:Przede wszystkim allegro powino wprowadzić przekierowanie na stronę płatności zaraz po zakończeniu aukcji, połączone z automatyczną blokadą konta. Płacisz, bawisz się dalej.
proste i skuteczne. Na ich miejscu juz bym Cie zatrudniał.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Brak kom. dla kupujących to też chujnia totalna. Sprzedający poza 10% prowizji :) nic nie może zrobić. Ciekawe czy oddadzą mi te 23 zł co zajebali za sprzedaż.
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
czemu niezgodne? spora czesc handlarzy drozszymi pozycjami w dziale ksiazki tak wlasnie dziala.Plagueis pisze:^ Zgłoś gościa, że sprzedaje nowo nabyte przedmioty, co jest niezgodne z regulaminem Allegro. ;)
Guilty of being right
- Medard
Allegro zarabia dwa razy na tym samym produkcie, więc czemu niby ma to ukrócić.uglak pisze:czemu niezgodne? spora czesc handlarzy drozszymi pozycjami w dziale ksiazki tak wlasnie dziala.Plagueis pisze:^ Zgłoś gościa, że sprzedaje nowo nabyte przedmioty, co jest niezgodne z regulaminem Allegro. ;)
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
To, że ktoś tak działa, nie jest równoznaczne z tym, że robi to zgodnie z regulaminem. Ukraińskie płyty z napisem "for sale in Ukraine only" też sprzedają, co nie znaczy, że jest to zgodne z prawem autorskim (choć to akurat już inna działka). W regulaminie Allegro jest, a przynajmniej było, że nie można sprzedawać przedmiotów nabytych w przeciągu 6 miesięcy. Dotyczy oczywiście klientów indywidualnych i przedmiotów używanych (choć możliwym jest, że nowych również). Możliwe, że coś się zmieniło, bo sporo tam zmian ostatnimi czasy...uglak pisze:czemu niezgodne? spora czesc handlarzy drozszymi pozycjami w dziale ksiazki tak wlasnie dziala.Plagueis pisze:^ Zgłoś gościa, że sprzedaje nowo nabyte przedmioty, co jest niezgodne z regulaminem Allegro. ;)
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
- Żułek
co ????????? :PPlagueis pisze:W regulaminie Allegro jest, a przynajmniej było, że nie można sprzedawać przedmiotów nabytych w przeciągu 6 miesięcy. Dotyczy oczywiście klientów indywidualnych i przedmiotów używanych (choć możliwym jest, że nowych również). Możliwe, że coś się zmieniło, bo sporo tam zmian ostatnimi czasy...
i niby jak to sprawdzają ? :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Triceratops
No to bys juz go zwolnil, bo taka sytuacja miala miejsce 2 tygodnie temu. Za kazdy kupuony przedmiot od razu trzeba bylo placic, po zakupie wlaczal sie asystent i od razu do platnosci kierowal. Sam pomagalem tym ciolkom w odkrecaniu tego syfu. Zrobil sie burdel, bo jak sie chcialo kupic pare rzeczy od jednej osoby, to od razu trzeba bylo placic od razu i za kazdy zakup naliczalo od razu koszt przesylki. Mieli cos pozmieniac ale widze, ze na razie wrocili do poprzedniej opcji, gdzie nie trzeba od razu placic.Only_True_Believers pisze:535 pisze:Przede wszystkim allegro powino wprowadzić przekierowanie na stronę płatności zaraz po zakończeniu aukcji, połączone z automatyczną blokadą konta. Płacisz, bawisz się dalej.
proste i skuteczne. Na ich miejscu juz bym Cie zatrudniał.
woodpecker from space
- uglak
juz rozumiem o co biega: posiadajac cos mniej niz pol roku (nowe czy stare - bez roznicy) i sprzedajac z zyskiem masz obowiazek zaplacic podatek. nie sadze, zeby Allegro zwracalo na to uwage, bo normalna kapitalistyczna praktyka (zwlaszcza, ze niemala czesc kupujacych stanowia firmy) ;-)Plagueis pisze:To, że ktoś tak działa, nie jest równoznaczne z tym, że robi to zgodnie z regulaminem. Ukraińskie płyty z napisem "for sale in Ukraine only" też sprzedają, co nie znaczy, że jest to zgodne z prawem autorskim (choć to akurat już inna działka). W regulaminie Allegro jest, a przynajmniej było, że nie można sprzedawać przedmiotów nabytych w przeciągu 6 miesięcy. Dotyczy oczywiście klientów indywidualnych i przedmiotów używanych (choć możliwym jest, że nowych również). Możliwe, że coś się zmieniło, bo sporo tam zmian ostatnimi czasy...uglak pisze:czemu niezgodne? spora czesc handlarzy drozszymi pozycjami w dziale ksiazki tak wlasnie dziala.Plagueis pisze:^ Zgłoś gościa, że sprzedaje nowo nabyte przedmioty, co jest niezgodne z regulaminem Allegro. ;)
Guilty of being right
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
^ Wiadomo. :) Zwracam jedynie uwagę na fakt, że takie coś jest/było w regulaminie.
Pewnie nie sprawdzają. :)Żułek pisze:co ????????? :PPlagueis pisze:W regulaminie Allegro jest, a przynajmniej było, że nie można sprzedawać przedmiotów nabytych w przeciągu 6 miesięcy. Dotyczy oczywiście klientów indywidualnych i przedmiotów używanych (choć możliwym jest, że nowych również). Możliwe, że coś się zmieniło, bo sporo tam zmian ostatnimi czasy...
i niby jak to sprawdzają ? :P
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Jebie mnie co kto robi z zakupionym przedmiotem u mnie czy u kogoś innego. Słabe jest to, że typ wystawił płytę kupioną u mnie, a jak się nie sprzedała to ją odsyła.
- Only_True_Believers
no to jest szczyt chamstwa i cebulactwa mam nadzieje, że mu odpisałeś aby spierdalał.gelO pisze:Jebie mnie co kto robi z zakupionym przedmiotem u mnie czy u kogoś innego. Słabe jest to, że typ wystawił płytę kupioną u mnie, a jak się nie sprzedała to ją odsyła.
Ja natomiast zgłaszam użytkownika: johan_gielen największa kurwa jaką spotkałem w tym serwisie.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Płytę wysłał, niby już nawet jest, nie ma mnie w domu na razie.
Oczywiście nie jest to moja płyta (100% jestem pewny, że moja), a sprzedał ją poza allegro :D
Oczywiście nie jest to moja płyta (100% jestem pewny, że moja), a sprzedał ją poza allegro :D
- smooker
- w mackach Zła
Plotki, ploteczki, szczegóły, mięsko plz.Only_True_Believers pisze:Ja natomiast zgłaszam użytkownika: johan_gielen największa kurwa jaką spotkałem w tym serwisie.
- Only_True_Believers
kupiłem od niego płytę, przyszła tak porysowana jakby ją ktoś papierem ściernym przejechał, płytę odesłałem a kasy nie zwrócił, bo powiedział, że to ja mu ją porysowałem. Mam nadzieje, że to nie ty bo ciągle pamietam, i kiedyś Cie znajde.smooker pisze:Plotki, ploteczki, szczegóły, mięsko plz.Only_True_Believers pisze:Ja natomiast zgłaszam użytkownika: johan_gielen największa kurwa jaką spotkałem w tym serwisie.
dodatkowy smaczek: koleś straszył mnie ,że jest policjantem i powiedział, że to próba wyłudzenia z mojej strony, jak go wyguglowałem to sie okazało ,że jest ochroniarzem w lidlu czy inny m dyskoncie.
- smooker
- w mackach Zła
Nieee... ja w żabce na owocach.
Rzeczywiście ciul jakich nie brak, ale dla twojego spokoju, to nie ja :). Mam ten sam nick co na forume jbc.
Rzeczywiście ciul jakich nie brak, ale dla twojego spokoju, to nie ja :). Mam ten sam nick co na forume jbc.
- Only_True_Believers
meva18 w końcu znienacka zapłaciła, ale pojawił się nowy herbatnik Goatmoon14 Prosi mnie o przełożenie płatności w wysokości 40 zł o 2 tyg :/ Jak odpisuje i podaje mu warunki to on nie odpowiada. Po co wam to, lepiej go wpisać na liste.Only_True_Believers pisze:
wygląda na to, że mnie też meva18 chce zrobić w chuja, za płytę nie zapłaciła na email nie odpowiada.
- Triceratops
Handlujecie z gowniarzami....wpisz do aukcji zaswiadczenie o pelnoletnosci
woodpecker from space
- Only_True_Believers
da sie tak?Triceratops pisze:Handlujecie z gowniarzami....wpisz do aukcji zaswiadczenie o pelnoletnosci