w zasadzię mogę się podpisać, tekst to srogi żartnicram pisze:Nie ma to nic wspólnego z Blindead. Muzyka mi się jednak podoba. Szkoda tylko, że jest wokal. :-)
BLINDEAD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Believer
- weteran forumowych bitew
Re: BLINDEAD
- Block69
- zahartowany metalizator
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
faktycznie malo blindeadowe. muzycznie swietne. wokalnie trzeba sie faktycznie przestawic, ale mi sie podoba - ciekawe jak to wypadnie na koncercie.
a tak w ogole to Nihil >>> Kostrzewski
a tak w ogole to Nihil >>> Kostrzewski
Guilty of being right
- smooker
- w mackach Zła
Bardzo mi się podoba.
- tommek
- Kontakt:
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Jak nie ma nic wspólnego z Blindead?? Muzycznie ma i to bardzo dużo. Spoko kawałek, ale gadanie wokalne na początki może drażnić trochę.
- Anzhelmoo
Nie wiem skąd ta krytyka w internecie, bardzo fajna i zgrabna kolaboracja wyszła. A to, że trzeba kilka razy odpalić, by załapać? No tak to jest z taką muzyką.
Tekst typowo Nihilowy - ta grafomania to celowy zabieg i część jego stylu, nie wyobrażam sobie jego tekstów bez tej otoczki. Ciekawe, czy miał duży wpływ w same kompozycje, jego rola bowiem ograniczyła się nie tylko do wokali.
Bardzo imponuje mi, że ten projekt jest stosunkowo odległy od przeszłości Blindead, jak i Furii.
Tekst typowo Nihilowy - ta grafomania to celowy zabieg i część jego stylu, nie wyobrażam sobie jego tekstów bez tej otoczki. Ciekawe, czy miał duży wpływ w same kompozycje, jego rola bowiem ograniczyła się nie tylko do wokali.
Bardzo imponuje mi, że ten projekt jest stosunkowo odległy od przeszłości Blindead, jak i Furii.
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
- Lukass
- zahartowany metalizator
Ja trochę rozumiem krytykę, po prostu fani blajndeda nie podołali ;) I najwyraźniej nie czytywali w życiu co bardziej dziwacznej poezji.
Mi się podoba. Podoba mi się muzyka, i co więcej - podoba mi się ten tekst. Chyba już wiem, co będę robił w sobotę przed śniętami, jestem ciekaw, jak to na żywo wypadnie.
Mi się podoba. Podoba mi się muzyka, i co więcej - podoba mi się ten tekst. Chyba już wiem, co będę robił w sobotę przed śniętami, jestem ciekaw, jak to na żywo wypadnie.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Hellion
- w mackach Zła
Muzycznie świetnie, ale wokal i tekst to rzecz, którą będę musiał przetrawić i nie wiem czy mi się to uda.
Najlepiej by było, gdyby wrócił Patryk...
Najlepiej by było, gdyby wrócił Patryk...
- Hatefire
Niezbyt to takie. Melodyka przywołuje na myśl jakieś Myslowitz tylko z odkręconymi na full gitarami. Ja tego nie kupuję, dwie pierwsze naprawdę lubię.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Hellion
- w mackach Zła
Mnie melodia kojarzy sie z Mandylion, ale to takie pierwsze skojarzenie.
- wonsz
- rasowy masterfulowicz
- uglak
zmusilem sie do przesluchania jeszcze raz poprzedniego albumu, a potem jeszcze raz przesluchalem ten nowy kawalek i faktycznie odwoluje to co napisalem - jest tam o wiele wiecej Blindead niz na Absence. sam nowy kawalek zjada na sniadanie caly ostatni album.gelO pisze:Jak nie ma nic wspólnego z Blindead?? Muzycznie ma i to bardzo dużo. Spoko kawałek, ale gadanie wokalne na początki może drażnić trochę.
Guilty of being right
- Hellion
- w mackach Zła
Nie pomyliło się koledze Absence z Ascension?
- DeadButDreaming
- w mackach Zła
Podoba mi się. Muzycznie, wokalnie, tekstowo.
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
But more so of those who didn't even try
- uglak
jeszcze inaczej - okazuje sie, ze chyba Ascension chyba nie znalem w calosci i uwazalem Absence za ostatnia plyte ;-)Hellion pisze:Nie pomyliło się koledze Absence z Ascension?
Guilty of being right
- Harlequin
-
.....Harlequin pisze:Intrygujące.
.....I jednocześnie zupełnie mi nie pasuje połączenie muzyki z nie-poezją w tym wydaniu.
Kimkolwiek nie byłby wokalista (a jestem świadomy personaliów), nie przemawia do mnie to ujęcie melodeklamacji, melorecytacji czy inaczej nazwanego przedstawienia "utworu literackiego" przy akompaniamencie :)
- Harlequin
Coś w ten deseń, jako ten sposób melorecytacji bardziej kolarzy mi się z dialogami rodem z Git Produkcja niż czymś poważnym. No, ale jestem ciekaw całości. Sam podkład muzyczny podoba mi się, powiedziałbym nawet, że chyba pierwszy raz w ogóle Blindead mnie zainteresował.Ogre pisze:.....Harlequin pisze:Intrygujące.
.....I jednocześnie zupełnie mi nie pasuje połączenie muzyki z nie-poezją w tym wydaniu.
Kimkolwiek nie byłby wokalista (a jestem świadomy personaliów), nie przemawia do mnie to ujęcie melodeklamacji, melorecytacji czy inaczej nazwanego przedstawienia "utworu literackiego" przy akompaniamencie :)