NOCTURNUS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Re: NOCTURNUS
To mówicie chłopaki, że Blood Incantation nagra płytę roku...
A co do bohaterów tematu to wyśmienity numer i w końcu jakieś wydawnictwo, na które naprawdę czekam z wypiekami na twarzy.
A co do bohaterów tematu to wyśmienity numer i w końcu jakieś wydawnictwo, na które naprawdę czekam z wypiekami na twarzy.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Tutaj są raczej echa The Key. Poza tym parę elementów może sprawić, że optyka się zmienia. Tutaj zagrała bardo dobra, miękka produkcja i dobry miks, który nie spowodował wysunięcia wokalu czy perkusji nad wszystkie inne instrumenty.hcpig pisze:Przecież 'nienawidzisz The Key'... a to jest bardziej jak Klucz niż 2 i 3 lp.nicram pisze:Zajebisty wałek.
all the monsters will break your heart
-
Trudno to wytłumaczyć. Chyba trzeba nie lubić death metalu.Heretyk pisze:jak można nienawidzić The Key, czyli jednej z najlepszych płyt w gatunku? to jakiś żart?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Lukass
- zahartowany metalizator
Jeszcze nie zdecydowałem, czy to odcinanie kuponów, czy nie, ale w sumie źle nie jest. Właściwie to jest całkiem dobrze.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Triceratops
- Wasyl
- weteran forumowych bitew
Takie powroty to ja rozumiem. Czekam na więcej.
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Znakomity kawałek. Świetny maj się zapowiada.
- moonfire
Bardzo mi się podoba. Czekam na płytę.
- ozob
Taki powrot do przeszlosci moze aczkolwiek nie musi byc udany. Trzeba czekac. Prognozy dobre.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
-
Można nie lubić klawiorów na The Key, nic więcej. Ale gość, na ile znam jego upodobania, pewnie woli te żałosne pozostałości po tym zespole :)Pacjent pisze:Trudno to wytłumaczyć. Chyba trzeba nie lubić death metalu.Heretyk pisze:jak można nienawidzić The Key, czyli jednej z najlepszych płyt w gatunku? to jakiś żart?
Nowy utwór super.
- Mol
-
- weteran forumowych bitew
podejmuję wyzwanie i zaciskam zwieracze do czasu premiery
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
-
- w mackach Zła
Już poprzedni nowy utwór w wersji demo był świetny. Tu też jest dobrze. Robi się z tego nagle bardzo wyczekiwana płyta.
- jesusatan
- rasowy masterfulowicz
Jak grali na BA nowe kawałki to myslalem, ze to alko robi bardziej niz sama muza. ale widac jest lepiej niz sie mozna bylo spodziewac. czekam!
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Nie można. Nocturnus bez klawiszy to nie Nocturnus.byrgh pisze: Można nie lubić klawiorów na The Key
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
-
No nie, tak jak niektóre płyty Emperor, co nie zmienia faktu, że moga się nie podobać ;]Plagueis pisze:Nie można. Nocturnus bez klawiszy to nie Nocturnus.byrgh pisze: Można nie lubić klawiorów na The Key
-
przespałem się z tym i uważam, ze jeśli poziom zostanie utrzymany, to może być płyta na miarę Klucza. coś niewiarygodnego
- hcpig
Tak, to jest jeden z niewielu metalowych zespołów, który korzysta z nich sensownie bo po pierwsze:Plagueis pisze: Nocturnus bez klawiszy to nie Nocturnus.
1. Nie nakurwia pompatycznym, spamerskich partii, które mają stanowić przykrywkę dla bieda-gitar jak w np. licznych projektach blackmetalowych.
2. Samo brzmienie parapetów jest unikalne, tak, może trochę brzmieć nieaktualnie ale nie jest to wrażenie podobne do obcowania z gotycką cepelią a już co prawda archaicznym lecz ciągle fajnym filmem sci-fi o inwazji zmutowanych storyczków pożerających ludzi.
To było w zasadzie o debiucie ale drugie demko też ma zajebiste, bardziej chóralne brzmienie klawiszy - 'Neolithic' w wersji '88 to ciary.
Bez przesady ale na pewno coś, co powinno wyjść zamiast T/ET.Heretyk pisze:przespałem się z tym i uważam, ze jeśli poziom zostanie utrzymany, to może być płyta na miarę Klucza. coś niewiarygodnego
Yare Yare Daze
-
się okaże. mnie nowe płyty zasadniczo nie obchodzą, ale na to, obok Mgły, Atheist i kilku innych, czekam jak na zbawienie