Gry online. Czasoupłynniacze, inne marnotrawniki v.2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Gry online. Czasoupłynniacze, inne marnotrawniki v.2
^ Wczoraj też tego newsa wyłapałem. Cały czas mam na dysku diablo 2 i pykam co jakiś czas ale czekam na remaster z lepszą rozdzielczością.
Bassza meg mind.
-
byrgh
- zahartowany metalizator
Na pewno będzie, skoro lada chwila czeka nas odrodzenie W3 pod postacią Reforged ;] Tak na marginesie, nie mogę się doczekać również WoW Classic, który debiutuje ponownie już po wakacjach <3
- TheDude
Takie cóś sie szykuje na ps4

Bassza meg mind.
-
byrgh
A propos tego sleszera, wprawdzie nietrudno przebić D3, to jest to rzekomo także doskonała alternatywa dla fanów grindu. Prawda to?
- TheDude
^ W Dark Souls III mam 39 level i jak chcę coś dorzucić do skillów to grind już jest, ale nie taki bolesny jak na początku. W Diablo 2 ten grind był ciekawszy bo mapy są duże i można sobie biegać i tłuc na wszystkie strony świata :)
A co do Path of Exile to nie grałem na PC. Mój kumpel nawalał sporo i polecał, ja poogladałem co to jest na youtube i jeśli to wyjdzie na ps4 to z chęcią pogram. Diablo 3 miałem na konsolę i sprzedałem, a za te piniędze kupiłem wódkę, coca cole i czipsy :)
A z innej mańki - TORMENT: TIDES OF NUMENERA. Jakie to wyszło niedorobione... Aż przykro. Po PLANESCAPE - TORMENT czekałem na jakieś następne 'coś' jak chyba wielu fanów klasycznych crpg. I co ? I kupa. W tym przypadku crowdfunding się nie sprawdził. W jakiś dzień się zaprę i przejdę ten tytuł, ale po pierwszych 10h + jest spory niesmak.
P.S. Trochę w to pykałem na PC a solidniej na PS4 (btw, wydane bardzo fajnie, z OST na CD, kupiłem nówkę za 40-coś zł).
A co do Path of Exile to nie grałem na PC. Mój kumpel nawalał sporo i polecał, ja poogladałem co to jest na youtube i jeśli to wyjdzie na ps4 to z chęcią pogram. Diablo 3 miałem na konsolę i sprzedałem, a za te piniędze kupiłem wódkę, coca cole i czipsy :)
A z innej mańki - TORMENT: TIDES OF NUMENERA. Jakie to wyszło niedorobione... Aż przykro. Po PLANESCAPE - TORMENT czekałem na jakieś następne 'coś' jak chyba wielu fanów klasycznych crpg. I co ? I kupa. W tym przypadku crowdfunding się nie sprawdził. W jakiś dzień się zaprę i przejdę ten tytuł, ale po pierwszych 10h + jest spory niesmak.
P.S. Trochę w to pykałem na PC a solidniej na PS4 (btw, wydane bardzo fajnie, z OST na CD, kupiłem nówkę za 40-coś zł).
Bassza meg mind.
- Only_True_Believers
chyba przeczytałeś recenzje która negatywnie oceniła tę gre i sam sie zle nastawiłeś, w ciągu ostatnich dwóch lat skończyłem Numenerę i Tormenta ( remastered) i byłem w szoku jak bardzo Numenera odstaje na plus, ilość opcji dialogowych jest nieporównywalnie większa, każdego questa można skończyć na kilka sposobów i walka ma sens w przeciwieństwie do tej z Tormenta. Torment wygrywa tylko sentymentem, klimatem, muzyką i głownym bohaterem. Na dzień dzisiejszy lepszym rpg jest Numenera. Dużo lepszym.TheDude pisze: A z innej mańki - TORMENT: TIDES OF NUMENERA. Jakie to wyszło niedorobione... Aż przykro. Po PLANESCAPE - TORMENT czekałem na jakieś następne 'coś' jak chyba wielu fanów klasycznych crpg. I co ? I kupa. W tym przypadku crowdfunding się nie sprawdził. W jakiś dzień się zaprę i przejdę ten tytuł, ale po pierwszych 10h + jest spory niesmak.
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Ta? A komu się udało? Wiem, wiem - pewnie wskażesz Path of Exiled, ewentualnie Drakensang...byrgh pisze: nietrudno przebić D3
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
- Only_True_Believers
Plagueis pisze:Ta? A komu się udało? Wiem, wiem - pewnie wskażesz Path of Exiled, ewentualnie Drakensang...byrgh pisze: nietrudno przebić D3
próbowałem w Path of Exiled ale było drewniane, miało słabą grafikę i "wysoką bariere wejścia". Póki co to mierne d3 jest najlepsze ...
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Oczywiście. Inna sprawa, że marzy mi się Diablo 4 z klimatem jedynki, rozwiązaniami dwójki i (ulepszoną, zgodną z duchem czasu) grafiką trójki. Muzyka obowiązkowo Matt Uelmen.Only_True_Believers pisze:Plagueis pisze:Ta? A komu się udało? Wiem, wiem - pewnie wskażesz Path of Exiled, ewentualnie Drakensang...byrgh pisze: nietrudno przebić D3
próbowałem w Path of Exiled ale było drewniane, miało słabą grafikę i "wysoką bariere wejścia". Póki co to mierne d3 jest najlepsze ...
- Only_True_Believers
ehhh nie tylko Tobie, to moja gra marzeń, ale nie ma na to co liczyć, juz bym był szczęśliwy jakby zrobili D1 remaster.
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
O tak, zdecydowanie! Do tego jeszcze remaster Warcraft 2 z dodatkiem i nie potrzebuję nic więcej do szczęścia.Only_True_Believers pisze:ehhh nie tylko Tobie, to moja gra marzeń, ale nie ma na to co liczyć, juz bym był szczęśliwy jakby zrobili D1 remaster.
-
Ketler
- zaczyna szaleć
Pany znawcy od konsol, potrzebuje porady.
Kupiłem w zeszłym roku ps4, i po 3 miesiacach sprzedałem. Sprzęt używałem raz na tydzień, i to głównie do oglądanie Blu Ray, itd, itp.
Jednak generalnie miło by było mieć konsolke za kilka stówek, żeby móc czasem pociupać w jakąs gierkę z żoną czy dzieciakami. Co polecicie? Ps2, Ps3, Ps1, jakis xbox? Generalnie idzie o używke. A jak będzie odtwarzac blueray w tym to już rewelacja.
Kupiłem w zeszłym roku ps4, i po 3 miesiacach sprzedałem. Sprzęt używałem raz na tydzień, i to głównie do oglądanie Blu Ray, itd, itp.
Jednak generalnie miło by było mieć konsolke za kilka stówek, żeby móc czasem pociupać w jakąs gierkę z żoną czy dzieciakami. Co polecicie? Ps2, Ps3, Ps1, jakis xbox? Generalnie idzie o używke. A jak będzie odtwarzac blueray w tym to już rewelacja.
-
Bless this tongue
- weteran forumowych bitew
No jak bluray to chyba PS1 i 2 odpadaja z automatu. PS3 i Xbox dadza rade, a i biblioteka gier powinna wystarczyc pod katem tego do czego potrzebujesz konsoli.
-
Ketler
- zaczyna szaleć
Blue to nie wymóg. Nie wiem czy jest sens się pakować w 1 czy 2 PS bo są generalnie emulatory na pc, które nie mam niestety pojęcia jak działają.Bless this tongue pisze:No jak bluray to chyba PS1 i 2 odpadaja z automatu. PS3 i Xbox dadza rade, a i biblioteka gier powinna wystarczyc pod katem tego do czego potrzebujesz konsoli.
-
Ketler
- zaczyna szaleć
Blue to nie wymóg. Nie wiem czy jest sens się pakować w 1 czy 2 PS bo są generalnie emulatory na pc, które nie mam niestety pojęcia jak działają.Bless this tongue pisze:No jak bluray to chyba PS1 i 2 odpadaja z automatu. PS3 i Xbox dadza rade, a i biblioteka gier powinna wystarczyc pod katem tego do czego potrzebujesz konsoli.
- Only_True_Believers
ps4 slim jest tanie i ma juz dużą bibliotekę tak samo jak x box s. W starsze nie ma sie co pakować bo coraz trudniej będzie gry kupić.
-
byrgh
Ale na 1 i 2 bez problemu spiracisz gry. Oczywiście nie namawiam, nie zachęcam :)
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Moim zdaniem nie, ale moja Córa jest zakochana w dwójce Torchlight. :) Dla mnie za kolorowe i za wesołe, ale na plus muzyka wiadomego pana.TheDude pisze: Moim zdaniem torchlight 2 bije diablo 3 na głowę.
- Only_True_Believers
na pewno Ojcu z małymi dziećmi będzie sie chciało poświęcać czas na szukanie starych gier w internecie a potem sposobów na ich odpalanie. NA PEWNO. :)byrgh pisze:Ale na 1 i 2 bez problemu spiracisz gry. Oczywiście nie namawiam, nie zachęcam :)
-
byrgh
Proces znacznie krótszy, nie wliczając procesu pobierania, od latania po sklepach czy czekania na listonosza ;)