Oczywiście PERU.
ARCADA
https://arcadablackmetal.bandcamp.com/

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
No wlasnie zachecony tagiem Peru sprawdzilem i co jak co, ale wcale to nie brzmi jak kapela z tej czesci swiata. Jakbym sluchal w ciemno to celowalbym bardziej w klasyczna skandynawie. Ale i tak mi siedzi to jak lupia ten swoj BM, mogliby tylko troche zbrudzic produkcje ew wprowadzic jakis pierwiastek dusznej, oblakanej, poludniowoamerykanskiej atmosfery jak np Wrathprayer.trup pisze:dużo gruzu i śmierdzących lochów... to dla odmiany trochę Diabła i Ciemności...
Oczywiście PERU.
ARCADA
to jest generalnie dobry czas dla defmetalu. może nie do końca tego mojego, ale non-stop można złapać dobre, piwniczne i póki co nieznane zespoły. się kręci się.Pacjent pisze:^ Dobre
jest to pytanie.Pacjent pisze:Tylko szkoda, że wśród ww. demówek nie ma nic z Polski. Tutaj (z pojedynczymi wyjątkami) gra się albo plastik, albo coś nudnego bez pasji.
Wydaje mi sie, ze mowisz o polskiej scenie BM, gdzie faktycznie ilosc krzyzowek 4-8 tych samych kolesi przekracza granice rozsadku ;). Paradoksalnie uwazam, ze zeby zrobic sensowniejszy i ciekawszy DM potrzeba troche wiecej pomyslunku i diabelskiej iskry, totez polskie poletko jest jakie jest. Inna sprawa, ze sa nazwy ktore kryja sie jeszcze w glebokim podziemiu.Ascetic pisze:dodam jeszcze, że u nas to się multiplikuje projekty tych samych znajomych królika i mamy supergrupę na supergrupie. wytwórnie to podbijają. magazyny też (bo przecież taniej i milej zrobić wywiad z ziomkiem).
choć polska scena stonerowa jak jest mi obca, wydaję się jakaś takaś bardziej twórcza i nieskażona kolesiostwem. taki mam ogląd.
Bless this tongue pisze:Wydaje mi sie, ze mowisz o polskiej scenie BM, gdzie faktycznie ilosc krzyzowek 4-8 tych samych kolesi przekracza granice rozsadku ;). Paradoksalnie uwazam, ze zeby zrobic sensowniejszy i ciekawszy DM potrzeba troche wiecej pomyslunku i diabelskiej iskry, totez polskie poletko jest jakie jest. Inna sprawa, ze sa nazwy ktore kryja sie jeszcze w glebokim podziemiu.Ascetic pisze:dodam jeszcze, że u nas to się multiplikuje projekty tych samych znajomych królika i mamy supergrupę na supergrupie. wytwórnie to podbijają. magazyny też (bo przecież taniej i milej zrobić wywiad z ziomkiem).
choć polska scena stonerowa jak jest mi obca, wydaję się jakaś takaś bardziej twórcza i nieskażona kolesiostwem. taki mam ogląd.
A to se posłucham pod dżumę.Pacjent pisze:CRITICAL EXTRAVASATION - kawał technicznego death/thrashu z Rosji.
[youtube][/youtube]