Nie widzę w tym niczego nagannego. Myślę nawet, że gdyby każdy miał takie podejście, być może udałoby się wreszcie wstać z kolan.Medard pisze: Nasz Seba myśli, żeby uzbierać na 10 letnią beemkę i kwadrat,
gdzie się może przekimać.
POlitykowanie
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Re: POlitykowanie
- Lukass
- zahartowany metalizator
To oczywiste. Kto tego nie rozumie, nie rozumie norweskiego black metalu.Medard pisze:Wartościowi ludzie piszą na niszowych forach takich jak to.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
I nie pojmie Niesiołowskiego Stefana.Lukass pisze:To oczywiste. Kto tego nie rozumie, nie rozumie norweskiego black metalu.Medard pisze:Wartościowi ludzie piszą na niszowych forach takich jak to.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Stoigniew

taki tam przemyślenia po szczycie bliskowschodnim o stanie polskiej dyplomacji....
smutne to....
-
- rasowy masterfulowicz
No właśnie poniekąd poruszyles kwestię, która mnie intryguje. Nie poddaję w wątpliwość, że pewnie w każdym z wymienionych gremiów występują ludzie wartościowi, aspirujący nawet do bycia nazwani elitą. Nawet w takiej armii (mój konik), choćby taki obecny Szef Sztabu WP.Lukass pisze:Pewnie w każdym z tych miejsc. Dodałbym samorządy, organizacje pozarządowe. Ale jeśli nie jesteś wewnątrz danego środowiska, to widzisz tylko tych, którzy robią za autorytety w różnych mediach. A tu, znowu, kto pcha się do mediów, zwykle po prostu nie jest dobry w tym, co robi. Bo jak masz czas na tournee po studiach telewizyjnych, to zapewne nie masz na istotne rzeczy. Potrzeba jeszcze paru lat, kiedyś ci bardziej wartościowi ludzie może dojdą do głosu. Albo nie, w końcu mamy demokrację.Pelson pisze:Z ciekawości- gdzie? Kultura, sztuka, wykładowcy akademiccy, armia, zasłuzeni twórcy prawa, czy wreszcie biznes? Ja tego nie widzę, ale może nie patrzę w dobrą stronę.Lukass pisze: Ale skąd pomysł, że klasa rządząca to elita? Od stu lat tak nie jest. Do polityki nie pcha się elita, tylko mierni intelektualnie karierowicze. Elit trzeba szukać w innych miejscach, powoli się klują.
Mnie zastanawia jak te osoby, które nie pchają się na afisz, wydobyć z ich kręgu relatywnie niewielkiego oddziaływania i postawić tam, gdzie ich talent i siła oddziaływania będą wykorzystane zgodnie z potencjałem. Rozmawiamy w temacie politykowanie, nie ma lepszego przykładu na erozje pojęcia "elity" niż zestawienie go z naszą obecną klasą polityczną, niemal od prawa (które notabene prawie nie istnieje) do lewa. Porównać to choćby do dwudziestolecia, gdzie też z perspektywy czasu nie było tak różowo, i jest przepaść na niekorzyść teraźniejszości. Mija niemal 30 lat, a ten kraj jest ciągle w erze plemiennych kacyków, a nie merytokracji.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Ziemkiewicz chyba sie staje niewygodny w pisoskiej tiwi
https://nczas.com/2019/02/17/ziemkiewic ... wde-wideo/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://nczas.com/2019/02/17/ziemkiewic ... wde-wideo/" onclick="window.open(this.href);return false;
woodpecker from space
- dzik
Bo nie można powiedzieć złego słowa na temat pokurcza i jego ekipy. Kto choćby o milimetr odbiega od jedynie słusznej prawdy PiS, ten z miejsca staje się lewakiem, niemieckim agentem lub zwyrodnialcem. Albo wszystkim tym na raz.
A Kurski w swojej telewizji pewnie odtrąbi wielki sukces naszej dyplomacji na tym "spotkaniu".
A Kurski w swojej telewizji pewnie odtrąbi wielki sukces naszej dyplomacji na tym "spotkaniu".
dobry kościół to kościół spalony
-
https://wpolityce.pl/polityka/434274-ta ... spodziewal" onclick="window.open(this.href);return false;
- Prodi
- postuje jak opętany!
Chyba chcą zgarnąć wszystko w jeden tydzień :]mistrzsardu pisze:Niezależnie od wszystkiego, państwo Izrael zyskało dodatkową pulę wiernych fanów w Polsce ;)
https://kresy.pl/wydarzenia/regiony/bli ... tki-video/" onclick="window.open(this.href);return false;
Za Obamy nie było lepiej:Lukass pisze:Chyba nadinterpretacja. Zrobili konferencję u wasala, zrealizowali swoje cele. Cała reszta to raczej objaw dramatycznej nieznajomości historii oraz równie dramatycznej niekompetencji rządzących u naszego wielkiego brata. Przecież jakość ich warstwy rządzącej to mniej więcej to, co my mamy u siebie w tej chwili. Przypisywanie takich makiawelicznych planów ludziom o nienachalnej inteligencji chyba nie jest na miejscu. A Netanjahu ma zaraz wybory, poszedł po bandzie, a Polskę ma i zawsze miał w dupie. Izrael to dziwny kraj.Prodi pisze:Jakiś skomasowany atak przypuścili w ostatnich dniach, najpierw pani A.Mitchell, teraz Netanjahu. Czyżby realizacja Ustawy 447 (Justice for Uncompensated Survivors Today) weszła w nową fazę? Mnie tylko jedno dziwi - że mistrzowie zakulisowych działań i podchodów tak się ordynarnie ujawnili i pokazali o co tak naprawdę chodzi.
https://www.polskieradio.pl/320/6228/Ar ... oz-smierci" onclick="window.open(this.href);return false;
https://polskatimes.pl/szef-fbi-polacy- ... ar/3828385" onclick="window.open(this.href);return false;
A widzisz Lukass, ja z kolei uważam że nie na miejscu jest bagatelizowanie tego i powoływanie się li tylko na brak wiedzy historycznej (inteligencji) u "elyt" naszych zamorskich "przyjaciół". I jakkolwiek nigdy nie stanę ramię w ramię z OeNeRowskimi ćwierćinteligentami czy innymi pojebańcami pokroju Piotrusia Rybaka to uważam, że coś tu nie gra.
...to kawa i herbata zrobiły z ciebie szmatę...
Rozglądam się po scenie politycznej, bo przecież na kogoś głosować trzeba. W tej chwili widzę wyraźnie, że jedyny rozsądny wybór to Wiosna Roberta Biedronia.
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
-
- rasowy masterfulowicz
A ten jak prowokuje i szuka zaczepki :D535 pisze:Rozglądam się po scenie politycznej, bo przecież na kogoś głosować trzeba. W tej chwili widzę wyraźnie, że jedyny rozsądny wybór to Wiosna Roberta Biedronia.
-
- weteran forumowych bitew
kolegę dopadł kryzys wieku średniego ?Pelson pisze:A ten jak prowokuje i szuka zaczepki :D535 pisze:Rozglądam się po scenie politycznej, bo przecież na kogoś głosować trzeba. W tej chwili widzę wyraźnie, że jedyny rozsądny wybór to Wiosna Roberta Biedronia.

"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
-
- rasowy masterfulowicz
Że mnie niby?BOLEK pisze:kolegę dopadł kryzys wieku średniego ?Pelson pisze:A ten jak prowokuje i szuka zaczepki :D535 pisze:Rozglądam się po scenie politycznej, bo przecież na kogoś głosować trzeba. W tej chwili widzę wyraźnie, że jedyny rozsądny wybór to Wiosna Roberta Biedronia.
Oczywiście, że zagłosuję na WIOSNĘ. Na przekór wszystkim prawiczkom. Niech was ruchają te wstrętne pedały. Zresztą wielkiej zmiany nie będzie. Pan naczelnik cebulandii, na pierwszy rzut oka sprawia wrażenie ciepłego człowieka.

-
- weteran forumowych bitew
Że mnie niby?[/quote]nie kol 535Pelson pisze:kolegę dopadł kryzys wieku średniego ?BOLEK pisze: A ten jak prowokuje i szuka zaczepki :D
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
Pobieżna lektura nagłówków wiodących portali podpowiada mi, że Najjaśniejsza Rzeczpospolita podjęła się trudu zorganizowania jakiejś konferencji, dzięki której stanęliśmy u progu wojny co najmniej dyplomatycznej zarówno z Iranem, jak i z Izraelem. A że konflikt z UE już jest a ze Stanami pewnie wybuchnie - no bo wiadomo, gdzie Polin a gdzie Ziemia Obiecana - do tego Rosja, wiadomo, odwieczny wróg, niech mi ktoś śmie powiedzieć, że polski Rząd nie na spójnej wizji polityki zagranicznej.
Kerosene keeps me warm.
- wolff
- rasowy masterfulowicz
To prawda, byli tacy którzy podlizywali się okupantom wszak w każdym narodzie znajdą się śmieci i inne szmalcownicze gówno bez honoru tyle, że jeżeli chłopina chciał to oznajmić światu mógł również pofatygować się i rozwinąć temat na swych braci którzy sprzedawali własny naród a po wojnie wysługiwali się czerwonym.
Wystarczy przypomnieć działania policji żydowskiej w gettach lub żydowskich sługusów mordujących członków walczącego podziemia.
O tym się kurwa nie pamięta?
Czasem się zastanawiam czy rzeczywiście Polacy musieli aż tak gorliwie pomagać i się poświęcać i tutaj nie tylko o Żydów chodzi.
Wystarczy przypomnieć działania policji żydowskiej w gettach lub żydowskich sługusów mordujących członków walczącego podziemia.
O tym się kurwa nie pamięta?
Czasem się zastanawiam czy rzeczywiście Polacy musieli aż tak gorliwie pomagać i się poświęcać i tutaj nie tylko o Żydów chodzi.
Jebać żuli.
- Prodi
- postuje jak opętany!
Będzie jak wieszczył w 2006 r. poeta ;) :83koper83 pisze:Pobieżna lektura nagłówków wiodących portali podpowiada mi, że Najjaśniejsza Rzeczpospolita podjęła się trudu zorganizowania jakiejś konferencji, dzięki której stanęliśmy u progu wojny co najmniej dyplomatycznej zarówno z Iranem, jak i z Izraelem. A że konflikt z UE już jest a ze Stanami pewnie wybuchnie - no bo wiadomo, gdzie Polin a gdzie Ziemia Obiecana - do tego Rosja, wiadomo, odwieczny wróg, niech mi ktoś śmie powiedzieć, że polski Rząd nie na spójnej wizji polityki zagranicznej.
[...] Czując, że gotuje się kolejny rozbiór Polski
Zgromadzili się Polacy - lud specjalnej troski [...]
[youtube][/youtube]
...to kawa i herbata zrobiły z ciebie szmatę...