Nowe seriale

Wszystkie chwyty dozwolone - od "Begotten" po "Wejście smoka".

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

Re: Nowe seriale

02-02-2019, 12:34

Obrazek
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

02-02-2019, 12:47

Heretyk pisze:
Plastek pisze:Obrazek

Obejrzałem dziś kilka odcinków. Sraczando niesamowite.
oho, tak przewidywałem, niemniej dzięki za ostrzeżenie. a z podobnych widziałeś może "origin"?
Jeszcze nie oglądałem, pewnie kiedyś sięgnę, aczkolwiek cudów się nie spodziewam. Po srace i traumie jaką przeżyłem oglądając "Castle Rock", jestem teraz bardzo ostrożny w stosunku do seriali. Tyle tego wychodzi, a wartych uwagi okazuje się 2%.
Czekam zaś mocno na drugi sezon "Trapped", także z wiadomych względów;)
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Heretyk

02-02-2019, 13:05

Castle Rock nawet dobry. nie żeby się zachwycać, ale oglądało sie dobrze. co cię tam aż tak wkurwiło?
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

02-02-2019, 13:10

Heretyk pisze:Castle Rock nawet dobry. nie żeby się zachwycać, ale oglądało sie dobrze. co cię tam aż tak wkurwiło?
Może cię zaskoczę - o ile kojarzysz w jakimś stopniu moje gusta filmowe, to wiesz, że uwielbiam np. filmy Beli Tarra, czyli, w skrócie mówiąc - długie, dwudziestominutowe ujęcia pozbawione dialogów, itp. Paradoksalnie więc, ale "Castle rock" wydał mi się śmiertelnie nuuuuudny. Fabułę tam widziałem co najwyżej na dwugodzinny film, a nie serial. To zostało dokumentnie spierdolone, bo serial mający w założeniu czerpać z przebogatej i zajebistej twórczości Kinga, okazał się, nudnym, pozbawiony emocji "widowiskiem", w którym razowiec łazi i gada i gada i gada.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Heretyk

02-02-2019, 13:15

coś w tym jest, bo tam były jedynie lekkie nawiązania i w sumie nic ponadto, ale mnie nie nudził. czekałem z zainteresowaniem co będzie dalej. zgodzę się jednak, że można było z tego wycisnąć znacznie więcej
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

02-02-2019, 13:26

Bierz się lepiej chłopie za "Trapped" czy wspominany już tutaj fiński "Deadwind" - to są dobre, zimne i klimatyczne seriale.
Wolę kakaową dziurę!!
Heretyk

02-02-2019, 13:33

Trapped dawno obczajone. klimat taki, że głowa mała. Deadwind na liście do obejrzenia
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

02-02-2019, 13:37

Heretyk pisze:Trapped dawno obczajone. klimat taki, że głowa mała. Deadwind na liście do obejrzenia
Tam tak właśnie jest:)
Wolę kakaową dziurę!!
Scorn
postuje jak opętany!

02-02-2019, 14:37

Trapped ostatnio skończyłem. Świetny. Oglądało mi się tym bardziej smakowicie, że 2 tygodnie wcześniej byłem w miasteczku, w którym rozgrywa się akcja. Nawet tym samym promem przypłynąłem.

Wiadomo coś o drugim sezonie?
heykvísl og ofn
Heretyk

02-02-2019, 14:38

Scorn pisze:Trapped ostatnio skończyłem. Świetny. Oglądało mi się tym bardziej smakowicie, że 2 tygodnie wcześniej byłem w miasteczku, w którym rozgrywa się akcja. Nawet tym samym promem przypłynąłem.

Wiadomo coś o drugim sezonie?
ma być :)
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

02-02-2019, 14:41

Scorn pisze:Trapped ostatnio skończyłem. Świetny. Oglądało mi się tym bardziej smakowicie, że 2 tygodnie wcześniej byłem w miasteczku, w którym rozgrywa się akcja. Nawet tym samym promem przypłynąłem.

Seyðisfjörður? Siglufjörður?
Scorn pisze: Wiadomo coś o drugim sezonie?
26 grudnia ubiegłego roku wystartował.
Wolę kakaową dziurę!!
Scorn
postuje jak opętany!

02-02-2019, 15:04

Plastek pisze:

Seyðisfjörður? Siglufjörður?
Byłem w obu, ale w Siglufjörður jeszcze zanim znałem serial.
Plastek pisze:
Scorn pisze: Wiadomo coś o drugim sezonie?
26 grudnia ubiegłego roku wystartował.
Zajebisty news.
heykvísl og ofn
Awatar użytkownika
Gumiak
weteran forumowych bitew

02-02-2019, 19:18

Chal-Chenet pisze:Mili Państwo. Co do Daredevila - czy można włączyć sezon trzeci nie znając drugiego? Dwa razy do niego podchodziłem i każdorazowo odpadłem, nudne toto, a słyszałem, że trójeczka bdb...
A pierwszy oglądałeś w ogóle? Od biedy możesz przeczytać zarys fabuły, obejrzeć jedynie finał i styka. Trójka jest prawdopodobnie najlepszym sezonem, ale początek może się wydawać wolny.

U mnie natomiast skończyło się:
Obrazek

Doskonały, szczególnie drugi i trzeci sezon. Uhtred to totalny rozkurwiator, a prawdziwą jakość nadają temu serialowi role drugoplanowe - barwne, ze swoimi ideałami, świetnie odegrane. Polecam mocno.
pansiekiera
świeżak

02-02-2019, 19:33

The Last Kingdom bardzo spoko. Przyjąłem ostatnio dwa pierwsze sezony. Wiadomo coś kiedy 3 będzie w Polsce na Netflix? Jakaś chujnia tam się podziała chyba. Podobno jest to już Netflix oryginal a w Polsce najpierw leci na C+. Trochę w chuja lecenie z klientem
Awatar użytkownika
Chal-Chenet
zaczyna szaleć

03-02-2019, 09:48

Gumiak pisze:
Chal-Chenet pisze:Mili Państwo. Co do Daredevila - czy można włączyć sezon trzeci nie znając drugiego? Dwa razy do niego podchodziłem i każdorazowo odpadłem, nudne toto, a słyszałem, że trójeczka bdb...
A pierwszy oglądałeś w ogóle? Od biedy możesz przeczytać zarys fabuły, obejrzeć jedynie finał i styka. Trójka jest prawdopodobnie najlepszym sezonem, ale początek może się wydawać wolny.
Tak, pierwszy widziałem. Bardzo dobry. A skoro mówisz, że trójka jest jeszcze lepsza, chyba skoczę faktycznie bezpośrednio do niej.

Poza tym nadrabiam "Stranger Things" Pierwszy sezon, bodaj trzy odcinki na razie. Bardzo sympatyczne.
Awatar użytkownika
uglak

03-02-2019, 23:15

Obrazek

zapowiada sie dobrze
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

04-02-2019, 08:39

Obrazek

Przyjąłem wczorajszej nocy dwa odcinki i na więcej nie mam sił. Słabizna, nieco to co prawda lepsze niż kuriozalny sezon drugi, ale w ostatecznym rozrachunku i tak nie da się oglądać.
Wolę kakaową dziurę!!
Hellrocker
w mackach Zła

04-02-2019, 09:13

Drugi, niestety finałowy, sezon Punishera zakończony. Same momenty walki bdb, ale podobnie jak w sezonie pierwszym, jest znowu zbyt wiele przegadanych momentów. Z jednej strony rozumiem, bo serial składający się tylko z scen mordobicia nie nadawałby się do jakiejkolwiek telewizji, z drugiej strony skróciłbym sezon do np. 10 odcinków i byłoby git.
Awatar użytkownika
Deathhammer66
w mackach Zła

04-02-2019, 13:15

Obrazek

Super rzecz, nie spodziewałem się czegoś tak dobrego po zwyczajnej, można by powiedzieć, obyczajówce.
[V]

05-02-2019, 00:43

Deathhammer66 pisze:Obrazek

Super rzecz, nie spodziewałem się czegoś tak dobrego po zwyczajnej, można by powiedzieć, obyczajówce.
zapowiada się zajebiście

ja odpalam to

Obrazek
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
ODPOWIEDZ