Wultur, piję dzisiaj Twoje zdrowie.
[youtube][/youtube]
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
'2' była fajna tak do połowy, specjalnie się nie napalam na kolejną.byrgh pisze:W tym roku "3" część :)
Mnie sie ten film bardzo podobał. Starałem się nie patrzeć na ten film jak na film von triera, ale odwołania do poprzednich jego filmów były ewidentne. Rzeczywiście całość troche wygląda jak rozliczenie z własną twóczością, a może i zyciem. Dobrze, że nie czytałem za wiele o filmie wczesniej, ani nie oglądałem zbyt wielu trailerów. Dużo symboliki, przywołań, odwołań, duzo czytania i gadania. O dziwo ja się wkręciłem w ten cały wywód. Megalomania? Pycha? Próba szukania usprawiedliwienia? Nawet jeśli to wyszedł i tak bardzo dobry film. Kreacja aktorska Dillona majstersztyk!Harlequin pisze:
Czekam bardzo, w środe seans. Co do Vonteriera - zagorzałym fanem nie jestem, dorabiać teorii do jego filmów nie mam zamiaru, ale takie "Dogville" to rozpierdol przeokrutny.
tempo bylo szybsze, ale nie przesadzajmy. mnie bardziej razilo to co jest w obecnym kinie wszechoobecne: lopatologiczne pokazywanie wazniejszych postaci i tlumaczenie dlaczego sa jacy sa. po co to w slasherze? tak czy inaczej to na pewno czolowka zeszlorocznych horrorow i sam nie wiem czy bardziej podobalo mi sie tegoroczne popchniecie serii do przodu czy wczesniejsze retro od Roba Zombiego (oczywiscie czesc pierwsza, bo druga byla slaba).byrgh pisze:
2/3 filmu niemal nieoglądalne, bo to przeslaszerowany do granic rozsądku slasher, za to końcówka dała względnie radę.
w rzeczy samej, bardzo dobrymothra pisze:Byłam wczoraj na seansie i mi się nawet podobał. Oczywiście nie pałam miłością do von Triera, mogłabym się przyczepić do paru rzeczy, ale mimo wszystko bardziej na plus niż na minus.[V] pisze:odpalaj mimo to,co bedziesz sie sugerował opinią anonimowego kolesia z internetów.Ja nienawidzę tego reżysera pasjami,mimo to podszedłem do tego filmu zyczliwie jak się da ale jest sraka i leczenie kanałowe,dla mnie śmietnik.pansiekiera pisze: O ja jebie. Liczyłem na sztos...
To mi przypomina, że należałoby odświeżyć "Mroczne Przejście" : DHarlequin pisze:
Przy całym moim uwielbieniu do Boogiego, to ten film tak jak kiedys mi się wydawał przegadany tak i teraz mam takie wrażenie.