maciek z klanu pisze:ogloszą wkoncu te autopsy czy sie dalej beda droczyc?
Problemik ze wzrokiem? Przecież na plakacie są. Ja już klepnąłem kwatery i bilety, nie mogę przegapić takiej okazji. Wam też radzę. Autopsy rozjebią tę budę.
mozna smialo jechac i sobie zajmowac miejsce na vip campie. albo kolo wejscia glownego - tydzien temu byly pustki. chociaz odrobina sniegu byla.
godnym polecenia wydaje sie Grand Hotel Jaromer - kilka lat temu byla to rozpadajaca sie ruina, a teraz to miejsce zyje. 50 metrow od hotelu jest spozywczak. z buta na teren festiwalu - kwadrans. w hotelu dawali najtansze piwo w miescie - chyba za 22korony. im blizej twierdzy tym browary drozsze - 25-27 koron. w "bastion 35" gdzie gral birdflesh i gutalax piwa po 25-30 koron.
jaromierz to poza tym festiwalem miasto-duchow. w knajpie "u prokopa" pani w ubieglym tygodniu z oburzeniem stwierdzila, ze nie bedzie gotowac - ale przy zamowieniu trzeciego piwa stwierdzila, ze przyrzadzi smazony ser :)
ggfh pisze:jaromierz to poza tym festiwalem miasto-duchow. w knajpie "u prokopa" pani w ubieglym tygodniu z oburzeniem stwierdzila, ze nie bedzie gotowac - ale przy zamowieniu trzeciego piwa stwierdzila, ze przyrzadzi smazony ser :)
tutaj sie nie do konca zgodze - staraja sie zeby jakos to sie krecilo - w sezonie co jakis czas sa imprezy (glownie rekonstrukcje). oczywiscie w porownaniu do tych kilku dni w sierpniu to sladowe ilosci przyjeznych, ale cos sie dzieje. kilka lat temu w lipcu byl na twierdzy tez festiwal duzy hiphopowy, ale nie udalo sie go rozkrecic.
ggfh pisze:jaromierz to poza tym festiwalem miasto-duchow. w knajpie "u prokopa" pani w ubieglym tygodniu z oburzeniem stwierdzila, ze nie bedzie gotowac - ale przy zamowieniu trzeciego piwa stwierdzila, ze przyrzadzi smazony ser :)
tutaj sie nie do konca zgodze - staraja sie zeby jakos to sie krecilo - w sezonie co jakis czas sa imprezy (glownie rekonstrukcje). oczywiscie w porownaniu do tych kilku dni w sierpniu to sladowe ilosci przyjeznych, ale cos sie dzieje. kilka lat temu w lipcu byl na twierdzy tez festiwal duzy hiphopowy, ale nie udalo sie go rozkrecic.
trzeba bedzie patrzec co beda organizowac - moze i na ta rekonstrukcje warto by sie przejechac... najbardziej zaluje, ze mecz hokeja pomiedzy druzynami jaromierza i trutnowa byl w niedziele wieczorem. w tym czasie juz dojezdzalismy z powrotem do wawy...