Zawsze się tak pisało i powinno pisać. Te huje bezglutenowcy wymyślili na ,,socialmediach,, że przez ,,ch,, pisać się powinno. Huj huj huj hujAscetic pisze:jak śpiewał The Specials -"A message to you rudy" z podwarszawskich murów:
identyfikuję się.
motzno.
ps. o huj!. ten poeta napisał, tak jak i JA błędnie słowo huj. a to huj.
tj. sfuj człowiek.
Cytat dnia!
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Cytat dnia!
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- wolff
- rasowy masterfulowicz
- maciek z klanu
Hyba hujwolff pisze:Jeden chuj.
- wolff
- rasowy masterfulowicz
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
w moim ogólniaku Panią bibliotekarką była Pani Żona Pana Miodka. i zapewne na tą okoliczność Pan Miodek bywał u nas w szkole. bardzo to był sympatyczny Pan. i pewnie jest dalej. Pani jego żona tego Miodka mniej. i z zasłyszenia od jakiegoś głupka klasowego, którego każdy pewnie miał w klasie, albo co lepsze sam nim był, "zasłyszałem", że pytał tego Pana Miodka tego właśnie. pytał o poprawną wersję słowa chuj/ huj. nie pamiętam niestety jakiej odpowiedzi koledze udzielił Pan Miodek ten i jaką on nam wersję przekazał. taka historia.
Poro
- maciek z klanu
Pan miodek ten z Tarnowskich gór? Czy jakiś inny?Ascetic pisze:w moim ogólniaku Panią bibliotekarką była Pani Żona Pana Miodka. i zapewne na tą okoliczność Pan Miodek bywał u nas w szkole. bardzo to był sympatyczny Pan. i pewnie jest dalej. Pani jego żona tego Miodka mniej. i z zasłyszenia od jakiegoś głupka klasowego, którego każdy pewnie miał w klasie, albo co lepsze sam nim był, "zasłyszałem", że pytał tego Pana Miodka tego właśnie. pytał o poprawną wersję słowa chuj/ huj. nie pamiętam niestety jakiej odpowiedzi koledze udzielił Pan Miodek ten i jaką on nam wersję przekazał. taka historia.
- Ascetic
maciek z klanu pisze:Pan miodek ten z Tarnowskich gór? Czy jakiś inny?Ascetic pisze:w moim ogólniaku Panią bibliotekarką była Pani Żona Pana Miodka. i zapewne na tą okoliczność Pan Miodek bywał u nas w szkole. bardzo to był sympatyczny Pan. i pewnie jest dalej. Pani jego żona tego Miodka mniej. i z zasłyszenia od jakiegoś głupka klasowego, którego każdy pewnie miał w klasie, albo co lepsze sam nim był, "zasłyszałem", że pytał tego Pana Miodka tego właśnie. pytał o poprawną wersję słowa chuj/ huj. nie pamiętam niestety jakiej odpowiedzi koledze udzielił Pan Miodek ten i jaką on nam wersję przekazał. taka historia.
nie, ten z Karłowa koło Radkowa (jadąc PKSem zahaczając o Pasterkę)
Poro
- maciek z klanu
Pseudonim ,,Bralczyk,,
- Ascetic
-
- postuje jak opętany!
W jakimś czasopiśmie, bodaj czy nie w ''Wiedzy i Życiu'' czytałem przed laty, że pan Miodek oficjalnie wypowiedział się na temat pisowni wyrazu, za przeproszeniem, ''chuj''. Otóż wg tego, co powiedział nasz najsłynniejszy językoznawca, wyraz ''chuj'' pisać należy właśnie przez ''ch'', bowiem słowo to pochodzi od staropolskiego ''chojrak''. Tak więc to nie jest żadna wstydliwa tajemnica, zagadnienie pisowni tego popularnego wyrazu zostało naukowo rozstrzygnięte.
In God We Trust
- Ascetic
teraz sobie przypominam, że tak mniej więcej koledze to tłumaczył. chyba.Agony pisze:W jakimś czasopiśmie, bodaj czy nie w ''Wiedzy i Życiu'' czytałem przed laty, że pan Miodek oficjalnie wypowiedział się na temat pisowni wyrazu, za przeproszeniem, ''chuj''. Otóż wg tego, co powiedział nasz najsłynniejszy językoznawca, wyraz ''chuj'' pisać należy właśnie przez ''ch'', bowiem słowo to pochodzi od staropolskiego ''chojrak''. Tak więc to nie jest żadna wstydliwa tajemnica, zagadnienie pisowni tego popularnego wyrazu zostało naukowo rozstrzygnięte.
Poro
-
- postuje jak opętany!
Ja z kolei spotkałem się z wersją, że "chuj" pochodzi od słowa "chujec", które z kolei pochodzi od przymiotnika "chudy". Chujcem określano rozpłodowego wieprza. Samiec rozpłodowy był znacznie chudszy od samca wykastrowanego, którego to tuczyło się, żeby dać mu potem w łeb.Agony pisze:W jakimś czasopiśmie, bodaj czy nie w ''Wiedzy i Życiu'' czytałem przed laty, że pan Miodek oficjalnie wypowiedział się na temat pisowni wyrazu, za przeproszeniem, ''chuj''. Otóż wg tego, co powiedział nasz najsłynniejszy językoznawca, wyraz ''chuj'' pisać należy właśnie przez ''ch'', bowiem słowo to pochodzi od staropolskiego ''chojrak''. Tak więc to nie jest żadna wstydliwa tajemnica, zagadnienie pisowni tego popularnego wyrazu zostało naukowo rozstrzygnięte.
Ma to sens, zważywszy na związek frazeologiczny "nie ma chuja we wsi". Brak chujca oznaczał problemy z rozmnażaniem i w efekcie niedobór świniaków.
Ciekawy temat w sumie.
heykvísl og ofn
- 10,5
- postuje jak opętany!
Huj z tym.
Ja z lat 90tych pamiętam, że na murach zawsze było przez samo "h" i tego się będę trzymał.
Tak, jakby ktoś powiedział, że jak należy napierdalać prawidłowo w śmietniki na przystankach...
Ja z lat 90tych pamiętam, że na murach zawsze było przez samo "h" i tego się będę trzymał.
Tak, jakby ktoś powiedział, że jak należy napierdalać prawidłowo w śmietniki na przystankach...
Nono.
- Triceratops
Oczywistosc, ze mury>autorytety, na murach jest zawarta madrosc dziejowa przekazywana z przodka na potomka.
Ja do dzisiaj jak mam watpliwosci, to ide pod stary wiadukt kolejowy, gdzie sa malowidla z poznych lat 70 i wczesnych 80 i tam czytam, ze jednak HUJ. Moze sie przejde strzelic fotke, to zapomniane true, grim & frostbitten place. Nazgrim tam bywal na sesje.
Ja do dzisiaj jak mam watpliwosci, to ide pod stary wiadukt kolejowy, gdzie sa malowidla z poznych lat 70 i wczesnych 80 i tam czytam, ze jednak HUJ. Moze sie przejde strzelic fotke, to zapomniane true, grim & frostbitten place. Nazgrim tam bywal na sesje.
woodpecker from space
-
- weteran forumowych bitew
" PROTESTUJMY PRZECIW rzezi CIELĄCYCH SIĘ LOCH"
M. Kiłowski
K.O.D. (Komitet Obrony Dzików).
M. Kiłowski
K.O.D. (Komitet Obrony Dzików).
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
- Oferma
- weteran forumowych bitew
Pan z Biłgoraja?Triceratops pisze:Oczywistosc, ze mury>autorytety, na murach jest zawarta madrosc dziejowa przekazywana z przodka na potomka.
How entranced we are by the fire
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
Chyba śmietnikami w przystanki...Zaraz, zaraz. Przepraszam. W każdym razie pamiętam że ce ha pojawiło się później, wypierając prężnego trzyliterowca.10,5 pisze:Huj z tym.
- Ascetic
Huj z tym > pięknie napisane.10,5 pisze:Huj z tym.
i huj w oko lingwistom/ polonistom i innym -om tesz. po sam musg. przez oczoduł.
mam tak samo a nawet identycznie.
Poro
- devastator77
- zahartowany metalizator
Huj czy chuj,obojętnie jak się pisze,najważniejsze,że wiadomo o co chodzi.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Fakt. Mnie od 30 lat nurtuje co chciał przekazać ktoś, kto na ścienie bloku napisał "Konie do domu".Triceratops pisze:Oczywistosc, ze mury>autorytety, na murach jest zawarta madrosc dziejowa przekazywana z przodka na potomka.
Rozwiązała się natomiast zagadka pradawnego napisu "Stolec 78", gdy u kolegi piwnicy wygrzebałem nagle z jakiegoś kubła liczący sobie dobre dwie dekady z hakiem punkowy zin, z którego zachowanych stronic dowiedziałem się, że była kiedyś taka lokalna kapela.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.