przeczytałem z uwagą. będzie anal'izowane.Pelson pisze:Heh, to jest w ogóle fenomen siakiś. Trocak od dobrych kilku lat nic tu nie skrobie, poza jakiś efemerydami w postaci pojedynczych postów, ale wystarczy, że Tricepartos wrzuci od niego jedna listę i już gówno opuściło wentylator. To samo z Marią- wystarczy, że gdzieś na forume pojawi się przeklejka z jego pisaniny i już niektórzy zawodnicy mają sklinczowane szczęki. :)
@Ascetic- tak sie drapię po czerepie i mi wychodzi, że to niekoniecznie o kierunki muzyczne chodzi w tym całym odchodzeniu od forum i pisaniu na własny rachunek. Raczej o atencję i szeroko pojętą miłość własną :). Tak jeden jak i drugi (to najbardziej widoczne przykłady) mogli spokojnie pisac tu nadal, stylistycznie M-ful mieścił i nadal pomieściłby obu, a i dyskusja, bo i takie coś tu się kiedyś pojawiało, by zyskała. Ale ego urosło i piórka zdążyły już obrosnąć.
Najlepsze płyty roku 2018
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Najlepsze płyty roku 2018
Poro
-
- mistrz forumowej ceremonii
Triceratops pisze:No prosze cie, jakie hermetyczne, moze 15 lat temu......widac jak na dloni, ze jego gust teraz kreuja piczforki, chacinski i inni przeintelektualizowani dandysi z kolkiem w dupie. Nie ma Spiritualized na ten przyklad, kto jak kto ale taki koneser jak Pjoter nie powinien tego przeoczyc, no ale nie bywa juz w miejscu gdzie wszystko zawsze bylo wiadome.
Pamiętasz jak zostałeś apaszkowym potworem? ;)
Nie wiem kto urabia trocaka i chyb mało to kogo interesuje a jeśli chodzi o siłę rażenia pewnych mediów, zwłaszcza jeśli lansują dobrą muzykę to jaki w tym problem? Ja tam cenie dobre źródło,podziemny label, portale,gazety,fora,ruskie torrenty,wszystko jedno.
A czy forum jest hermetyczne? pewnie spełnia swoją rolę jeśli chodzi o metal ale w innych tematach niewiele sie dzieje.Ziemia się nie zatrzęsła gdy polecałeś ostatnie Spiritualzied;)
pr0metheus pisze:wypierdalaj na szczaw.

If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- maciek z klanu
Jak rozumiem kabareciarz trocki i ty macie te pojęcie?[V] pisze: już nic nie pisz lepiej o muzyce o której nie masz pojęcia.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
Nie chcę wam psuć zabawy, ale jakież to trzeba mieć specjalne predyspozycje, umiejętności, doświadczenie, czy też pojęcie do oceny tego czegoś?
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
- Lukass
- zahartowany metalizator
Takie tam rozkminy, a sprawa jest prosta:

Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
-
Trzeba być człowiekiem renesansu ;doceniać kaberet i sarkazm które są esencją tego projektu a nie płakać w poduszkę :to nie jest metal. No pewnie ze nie jest! Tu chodzi o dobrą zabawę, picie, rock n roll i dymanie lasek! Wielu metalowcow uwiera ten projekt bo nie wiedzą jak to ugryźć, bo to jest PEDALSKIE. Ciekawe z ilu takich radykalow535 pisze:Nie chcę wam psuć zabawy, ale jakież to trzeba mieć specjalne predyspozycje, umiejętności, doświadczenie, czy też pojęcie do oceny tego czegoś?
[youtube][/youtube]
by wydmuchal prawdziwego pedala. Tak jak kiedyś w przypadku Metalliki ta gownoburza tylko pomaga temu zespołowi. Oczywiście po chuj słuchać jak komuś to nie siada, spuscic w kiblu i tyle. Zawsze można posłuchać arcturus w rajstopie na twarzy albo kupić 546654 kopie transilvanian hunger. Kto bogatemu zabroni!
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Tylko widzisz. Jest mały kłopot. To jest cholernie słabe. Tak po prostu.
-
To po co sobie zawracać głowę? Ja ich uwielbiam, może dlatego że lubię dobre melodie, proste piosenki o jebaniu, diable i takie tam.535 pisze:Tylko widzisz. Jest mały kłopot. To jest cholernie słabe. Tak po prostu.
Mi to wcale nie przeszkadza. Sprawdzam po raz kolejny o co ten hałas, bo co popuszczą, to dziennikarze różnej maści dostają orgazmu. Ale czekaj. Naprawdę zestawiłeś tę cyrkową wydmuszkę z Metallicą? Albo się starzejesz, albo dzisiaj tylko herbata z cytryną. No nic. Wracam słuchać fenomenalnej Arcturian.[V] pisze:To po co sobie zawracać głowę? Ja ich uwielbiam, może dlatego że lubię dobre melodie, proste piosenki o jebaniu, diable i takie tam.535 pisze:Tylko widzisz. Jest mały kłopot. To jest cholernie słabe. Tak po prostu.
-
Wiesz, ja przecież nie staram się nikogo przekonać do czegokolwiek. Ghost obudził we mnie ten sam entuzjazm który kiedyś wzbudzala metallica, uważam że to jest kolejny wielki rockowy zespół który ma duże szanse na stałe zaistnieć w kulturze masowej. Widziałem ich kilka razy na żywo i jestem pod olbrzymim wrażeniem ich profesjonalizmu i tego z jaką łatwością, wdziękiem i elegancja bawią tłumy. Nie wymyślają niczego nowego,po prostu jeśli ktoś lubi taką konwencję jest to naprawdę zajebista rozrywka. Ale hej,to tylko moja opinia. Nic nie jest pite ale zdrowie kolegi jak lecą jakieś procenty.535 pisze:Mi to wcale nie przeszkadza. Sprawdzam po raz kolejny o co ten hałas, bo co popuszczą, to dziennikarze różnej maści dostają orgazmu. Ale czekaj. Naprawdę zestawiłeś tę cyrkową wydmuszkę z Metallicą? Albo się starzejesz, albo dzisiaj tylko herbata z cytryną. No nic. Wracam słuchać fenomenalnej Arcturian.[V] pisze:To po co sobie zawracać głowę? Ja ich uwielbiam, może dlatego że lubię dobre melodie, proste piosenki o jebaniu, diable i takie tam.535 pisze:Tylko widzisz. Jest mały kłopot. To jest cholernie słabe. Tak po prostu.
-
- w mackach Zła
Powiem tylko, zaznaczam że bardzo lubię bardzo hard rock/heavy metal, że widziałem jeden raz Ghost na żywo na dużym festiwalu parę lat temu i jestem na nie, i nie chodzi mi absolutnie o ich cały image, bo np. osobiście bardzo lubię Kiss, ale w przypadku tego gatunku, i nie istotne czy to stary hard rock czy nowoczesny metal, to ze sceny musi lecieć ogień, ogień muzyczny oczywiście, taka pierwotna energia którą ma ten gatunek, w Ghost tego nie znalazłem, strasznie to było anemiczne, wyprane z energii, rozlazłe, sztuczne, i po prostu nudne, zawiodłem się wtedy bo myślałem, że na żywo, jak to w przypadku wielu zespołów bywa, po prostu grają energiczniej, a tu lipa.[V] pisze:Trzeba być człowiekiem renesansu ;doceniać kaberet i sarkazm które są esencją tego projektu a nie płakać w poduszkę :to nie jest metal. No pewnie ze nie jest! Tu chodzi o dobrą zabawę, picie, rock n roll i dymanie lasek! Wielu metalowcow uwiera ten projekt bo nie wiedzą jak to ugryźć, bo to jest PEDALSKIE. Ciekawe z ilu takich radykalow535 pisze:Nie chcę wam psuć zabawy, ale jakież to trzeba mieć specjalne predyspozycje, umiejętności, doświadczenie, czy też pojęcie do oceny tego czegoś?
[youtube][/youtube]
by wydmuchal prawdziwego pedala. Tak jak kiedyś w przypadku Metalliki ta gownoburza tylko pomaga temu zespołowi. Oczywiście po chuj słuchać jak komuś to nie siada, spuscic w kiblu i tyle. Zawsze można posłuchać arcturus w rajstopie na twarzy albo kupić 546654 kopie transilvanian hunger. Kto bogatemu zabroni!
Każdy ma swoich faworytów z którymi zamyka się w pokoju. I dobrze. Nudne byłoby przerzucanie tych samych czarno-białych płyt z wariacjami na temat pracy uszkodzonego wentylatora. Mam tu jakiegoś koźlaka, więc za zdrowie wypiję zawsze. Bo zdrowie jest najważniejsze.[V] pisze:
Wiesz, ja przecież nie staram się nikogo przekonać do czegokolwiek. Ghost obudził we mnie ten sam entuzjazm który kiedyś wzbudzala metallica, uważam że to jest kolejny wielki rockowy zespół który ma duże szanse na stałe zaistnieć w kulturze masowej. Widziałem ich kilka razy na żywo i jestem pod olbrzymim wrażeniem ich profesjonalizmu i tego z jaką łatwością, wdziękiem i elegancja bawią tłumy. Nie wymyślają niczego nowego,po prostu jeśli ktoś lubi taką konwencję jest to naprawdę zajebista rozrywka. Ale hej,to tylko moja opinia. Nic nie jest pite ale zdrowie kolegi jak lecą jakieś procenty.
-
Raf
Oni są non stop w trasie, na pewno zdarzają się słabsze sztuki gdy dają trochę ciała. Moje doświadczenie było zupełnie inne, widziałem ich w pięknym starym teatrze w Londynie i był ogień jak skurwysyn, chyba najlepszy koncert na jakim byłem.
Oni są non stop w trasie, na pewno zdarzają się słabsze sztuki gdy dają trochę ciała. Moje doświadczenie było zupełnie inne, widziałem ich w pięknym starym teatrze w Londynie i był ogień jak skurwysyn, chyba najlepszy koncert na jakim byłem.
- nagrobek
[youtube][/youtube][V] pisze:Tu chodzi o dobrą zabawę, picie, rock n roll i dymanie lasek!
- Triceratops
Hehe nie, jak ? xD[V] pisze:Pamiętasz jak zostałeś apaszkowym potworem? ;)
Czy ja cos w ogole ostatnio polecam? ;) Polecanie w dobie wszechdostepnosci muzyki i jej ogromu stalo sie bezsensowne wg mnie. Kiedys w erze blogaskow itp grzebanie mialo sens, dzisiaj przesluchiwanie np 100 sladzowych kapel zeby znalezc jedna fajna i zainteresowac nia kogos to strata czasu. Ale tak czy siak uwazam, ze pewne jakies podstawy trza miec, od 30 lat zawsze wiem, ze jest nowe New Model Army, Spiritualized, Tindersticks, Voivod, Suicidal Tendencies, Juno Reactor, Interpol, Deceaset itp...[V] pisze:A czy forum jest hermetyczne? pewnie spełnia swoją rolę jeśli chodzi o metal ale w innych tematach niewiele sie dzieje.Ziemia się nie zatrzęsła gdy polecałeś ostatnie Spiritualzied;)
Oczywiscie wiem, ze gust jest jak dupa a w ogole to nikt nigdy wszystkiego nie wyslucha, ale po sobie patrzac, to pewne nazwy sprawdzam machinalnie od lat, niemal nawykowo.
woodpecker from space
- COFFIN
Słuch decyduje. Chcesz mi powiedzieć, że dwie wymienione przeze mnie płyty z tej listy są w jakimkolwiek sensie lepsze od nowego CDG, czy takiego Ritual Death?:D Nigga.dzik pisze: Nie no, ale kto decyduje o tym, które materiały są lepsze? Każdy ma prawo do własnego zdania. Cztery lepsze materiały od czego? I które to, tak z ciekawości, te cztery lepsze materiały?
'Come the Blessed Madness'
KOKO faktycznie świetne miejsce.[V] pisze:Raf
- dzik
Czyj słuch? Twój, mój, czy Trockego?COFFIN pisze:Słuch decyduje. Chcesz mi powiedzieć, że dwie wymienione przeze mnie płyty z tej listy są w jakimkolwiek sensie lepsze od nowego CDG, czy takiego Ritual Death?:D Nigga.dzik pisze: Nie no, ale kto decyduje o tym, które materiały są lepsze? Każdy ma prawo do własnego zdania. Cztery lepsze materiały od czego? I które to, tak z ciekawości, te cztery lepsze materiały?
Ale tak w ogóle to chodzi mi raczej o to, że deprecjonujesz czyjąś listę tylko dlatego, że nie ma na niej Twoich tegorocznych faworytów. Lista jest chujowa, bo jest Immortal i Behemoth, a nie ma CDG i Ritual Death?
Mnie też się lista Trockiego niezbyt podchodzi. Mam chyba z 5 płyt z tej listy, a większości w życiu nie słyszalem i pewnie tak zostanie. Ale to jego lista. I tak, mnie nowy Immortal bardziej podchodzi niż CDG i RD.
A dodam też moją listę najczęściej słuchanych nowości w 2018. Kolejność przypadkowa.
Watain "Trident Wolf Eclipse"
Pungent Stench "Smut Kingdom"
Aura Noir "Aura Noire"
Grá "Väsen"
Phlegein "Devotion"
Funeral Mist "Hekatomb"
Marduk "Viktoria"
Craft "White Noise And Black Metal"
Immortal "Northern Chaos Gods"
Gjendød "Skygger Fra Dødsriket"
Cosmic Church "Täyttymys"
Deicide "Overtures Of Blasphemy"
Akitsa "Credo"
Kriegsmaschine "Apocalypticists"
Hate Eternal "Upon Desolate Sands"
Clandestine Blaze "Tranquility Of Death"
The Order Of Apollyon "Moriah"
Obliteration "Cenotaph Obscure"
Archgoat "The Luciferian Crown"
Knokkelklang "Jeg Begraver"
Pewnie chujowa lista, ale mnie się bardzo podoba.
dobry kościół to kościół spalony
-
Triceratops pisze:Czulem, ze wrzucam granat do szamba xD
Na 50 płyt które wymieni Trocak na tej liście, znam z nazw 12 z nich, z czego cztery nazwy kojarzę z muzyką którą grają. Pozostałe są dla mnie absolutną zagadką.
- wolff
- rasowy masterfulowicz
Poznałem 8-10 wydawnictw z ubiegłego roku, nic mnie nie rozjebało tak jak choćby Anima czy Cemetery Urn w 2017.
Jebać żuli.