Nowe seriale
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Pierec
- postuje jak opętany!
Re: Nowe seriale
w ogóle bardzo polecam jeszcze La Casa Del Papel. hiszpanie dojebali do pieca konkretnie, piękny na dwa sezony rozpisany scenariusz, któremu trzeba po prostu ulec a nie szukać dziury w całym. dojebie duży plakat, żeby widzieli:

-
- mistrz forumowej ceremonii
^ no mnie na przykład pierwszy sezon nie zachwycił. niby spoko, ale coś mi tam nie grało. za drugi się nie wziąłem
-
na dobry początek roku musi być jakiś dobry cios. padło na Ray Donovan, sezon 3
- wonsz
- rasowy masterfulowicz
- TheDude
^ Jak to znalazłem to oglądałem ciągiem jak pojebion :)
- Sybir
Druga seria jest słabsza.Heretyk pisze:^ no mnie na przykład pierwszy sezon nie zachwycił. niby spoko, ale coś mi tam nie grało. za drugi się nie wziąłem
To prawda. Z Sybirzątkiem obróciliśmy całość kilkukrotnie na przestrzeni 1,5 roku, i nadal nam się nie nudzi :Dwonsz pisze:
zajebiste :D
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
- zaczyna szaleć
Druga seria jest słabsza.Sybir pisze:Heretyk pisze:^ no mnie na przykład pierwszy sezon nie zachwycił. niby spoko, ale coś mi tam nie grało. za drugi się nie wziąłem
/quote]
Rozpatrywanie tego serialu w rozbiciu na sezony jest bez sensu, w ogóle nie rozumiem po co jest ten podział - te dwadzieścia kilka odcinków to zamknięta całość i nie rozumiem jak można przerwać oglądanie w połowie. No chyba że komuś się wybitnie nie podobało... Dla mnie bardzo fajny serial, trzeba jedynie przymykać oko na głupoty a jest ich pełno. Niemniej to czysta rozrywka.
Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
- Sybir
Rozpatruję jako serie, bo taki podział zastosowali twórcy, Panie Kolego. I jest wyraźna różnica w jakości obu części. Poza tym, jest sporo lepszych seriali na platformie Netflix.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
- zaczyna szaleć
Oczywiście, Dark na przykład. To arcydzieło, dla mnie najlepszy serial jaki widziałem w zyciu. Nawiedzony dom na wzgórzu to kolejny świetny serial z Netflixa!Sybir pisze:Rozpatruję jako serie, bo taki podział zastosowali twórcy, Panie Kolego. I jest wyraźna różnica w jakości obu części. Poza tym, jest sporo lepszych seriali na platformie Netflix.
A z tym podziałem na serio to chyba nie do końca tak, wydaje mi się że podział powstał dopiero dla Netflixa, wcześniej serial leciał w Hiszpańskiej telewizji jako całość? Nie mam pewności, trzeba sprawdzić w necie[WINKING FACE]
- Sybir
To jest i tak kwestia poboczna w obliczu końcowej oceny całości.
The Dark dobry, ale finał jednak przewidywalny.
-
zwyczajnie nie chciało mi się sprawdzać co będzie dalej po pierwszej serii. tym bardziej, że jak sam zauważyłeś, zajebistych seriali jest teraz w chuj i trochę
-
- zaczyna szaleć
Proszę bardzo, wycinek z Wikipedii odnoście domu z papieru:
Oryginalna wersja serialu składa się z 15 70-minutowych odcinków. Wersja udostępniona w serwisie Netflix została przemontowana i składa się z 22 odcinków ok. 45-minutowych.
Czyli miałem rację, nie ma sensu rozpatrywanie tego odcinku w podziale na sezony... Co nie zmienia faktu, że w pewnym momencie aktora grająca Tokyo zrobiła się strasznie denerwująca;-)
Oryginalna wersja serialu składa się z 15 70-minutowych odcinków. Wersja udostępniona w serwisie Netflix została przemontowana i składa się z 22 odcinków ok. 45-minutowych.
Czyli miałem rację, nie ma sensu rozpatrywanie tego odcinku w podziale na sezony... Co nie zmienia faktu, że w pewnym momencie aktora grająca Tokyo zrobiła się strasznie denerwująca;-)
-
- zaczyna szaleć
Finał Dark lekko zawiódł, to prawda. Nie odbiera mu to jednak zajebistości ani trochę. Liczę na drugi sezon, może wtedy finał pierwszego nabierze większego sensu.Sybir pisze:To jest i tak kwestia poboczna w obliczu końcowej oceny całości.
- Sybir
Bardziej miałem na myśli konstrukcję intrygi, ale mniejsza z tym. Nie czekam na ewentualne nowe odcinki.
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
https://www.filmweb.pl/serial/Obsesja+Eve-2018-779299" onclick="window.open(this.href);return false;
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- devastator77
- zahartowany metalizator
Wczoraj obejrzałem pierwszy odcinek,nieźle się zapowiada i ta Sandra Oh mająca męża polaczka i mówiąca po polsku..
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz

bierzcie się za to Dzbany, bo dobre
- Lord Gorloj
- w mackach Zła
To jest dużo lepsze (zabawniejsze, mądrzejsze, bardziej wciągające, z ciekawszymi bohaterami, fabułą itp. itd.) niż wiele "normalnych" seriali "dla dorosłych". Trochę żałuję, że "za moich czasów" takich kreskówek nie było, jakbym za małolata oglądał to, a nie "Krowę i kurczaka", to byłym lepszym człowiekiem.wonsz pisze:
zajebiste :D
I fell into the pit of language
and couldn't put myself
out
and couldn't put myself
out
-
- postuje jak opętany!
[quote="yossarian84"]
bierzcie się za to Dzbany, bo dobre[/quot
Dobre

bierzcie się za to Dzbany, bo dobre[/quot
Dobre
- devastator77
- zahartowany metalizator
Polecałem go już wcześniej,bardzo dobry serial.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?