BATUSHKA - SENSATIONAL ORTHODOX BLACK DOOM METAL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Erkropka
- rozkręca się
Re: BATUSHKA - SENSATIONAL ORTHODOX BLACK DOOM METAL
x3
jeden lepszy od drugiego.
jeden lepszy od drugiego.
- Anzhelmoo
- weteran forumowych bitew
Żeby podkreślić kuriozalność sytuacji warto odnotować kilka zdarzeń:
* konto, z którego zostało wrzucone ogłoszenie o rozstaniu z Krysiukiem zostało zamknięte (przez kogo?)
* powstało nowe konto anonsowane jako oficjalne prowadzone przez okupantów:
https://www.instagram.com/batushkaband/?hl=pl" onclick="window.open(this.href);return false;
* wpis Kvlt po kilku minutach został usunięty... na prośbę oskarżonych. Gównoburza na ten temat wywiązała się tutaj:
" onclick="window.open(this.href);return false;
* zanim na ig pojawił się wpis Krzyśka, na FB pojawiła się nowa sesja zdjęciowa kapeli + ogłoszenia koncertowe
Sprawa zdecydowanie robi się śmierdząca, szczególnie, że na chwilę obecną klaruje się spójna i jednolita wersja zdarzenia. Jeżeli te wszystkie zarzuty nt. Krysiuka zostaną potwierdzone... cóż, braknie mi słów i w głowie się nie mieści, że ktoś w tak perfidny sposób próbuje takich działań. A zwłaszcza w bardzo hermetycznym i zamkniętym środowisku, gdzie tak naprawdę każdy się z każdym zna.
Nigdy nie przepadałem za Batiuszką i teraz także nie stanę się jej fanem - ale jeśli szanowany pan Krzysztof zapracował sobie na sukces, zdecydowanie się mu należy. Zresztą już w jednym z pierwszych wywiadów w Musick przyznano, że to nie Bart stoi na czele projektu, tylko za muzę, koncept i całą resztę odpowiada kto inny - jakby ktoś miał wątpliwości kto tam był rzeczywistym koordynatorem (bo w wypadku niektórych kapel jest to rzeczywiście trudne do ustalenia, jak np. Kat).
* konto, z którego zostało wrzucone ogłoszenie o rozstaniu z Krysiukiem zostało zamknięte (przez kogo?)
https://www.instagram.com/batushkaband/?hl=pl" onclick="window.open(this.href);return false;
* wpis Kvlt po kilku minutach został usunięty... na prośbę oskarżonych. Gównoburza na ten temat wywiązała się tutaj:
* zanim na ig pojawił się wpis Krzyśka, na FB pojawiła się nowa sesja zdjęciowa kapeli + ogłoszenia koncertowe
Sprawa zdecydowanie robi się śmierdząca, szczególnie, że na chwilę obecną klaruje się spójna i jednolita wersja zdarzenia. Jeżeli te wszystkie zarzuty nt. Krysiuka zostaną potwierdzone... cóż, braknie mi słów i w głowie się nie mieści, że ktoś w tak perfidny sposób próbuje takich działań. A zwłaszcza w bardzo hermetycznym i zamkniętym środowisku, gdzie tak naprawdę każdy się z każdym zna.
Nigdy nie przepadałem za Batiuszką i teraz także nie stanę się jej fanem - ale jeśli szanowany pan Krzysztof zapracował sobie na sukces, zdecydowanie się mu należy. Zresztą już w jednym z pierwszych wywiadów w Musick przyznano, że to nie Bart stoi na czele projektu, tylko za muzę, koncept i całą resztę odpowiada kto inny - jakby ktoś miał wątpliwości kto tam był rzeczywistym koordynatorem (bo w wypadku niektórych kapel jest to rzeczywiście trudne do ustalenia, jak np. Kat).
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
jak do Pana wydawcy, podnoszącego larum na swoim profilu fb mam równie krytyczno-negatywne uwagi, to muszę przyznać mu w jednym racje. nie byłoby reklam, artykułów sponsorowanych w „prasie branżowej” tego „projektu” nie byłoby tematu. sami sobie jesteśmy winni. i wiem co mówię. ktoś kupuje magazyny, ktoś chodzi na koncerty. jak już odpadłem niemalże zarzygany od stołu, wypatrując jednym okiem kiedy się Trump pojawi w Kevin sam w d. otworzyłem otrzymany od Dziadka Mroza Musick Mag. a tam? rozkładówka jak z Playboya. nergal i jakiś gość co spierdolił z cerkwi. rak oczu. aż się boje co mnie czeka dziś w nocy jak dojdę do wywiadu. módlcie się za mnie. proszę. oczywiście pod warunkiem, że nie rozerwie wam dup od kapuchy i nie zdechniecie od smorodu w kiblu.Anzhelmoo pisze:Żeby podkreślić kuriozalność sytuacji warto odnotować kilka zdarzeń:
Nie czytaj Wacek tego wywiadu. Nie dzisiaj. Bo ci się komunijną oranżadą zwróci. Wielki Bartek wchodzi w zadek Adamowi. Potem się zmieniają, a łysy w skórze klaszcze uszami. Sodomia.
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
właściwie to mnie zainteresowałeś/ zaintrygowałeś teraz. noc długa. karp na stole. śledź też uśmiecha się do mnie. niech stracę.535 pisze:Nie czytaj Wacek tego wywiadu. Nie dzisiaj. Bo ci się komunijną oranżadą zwróci. Wielki Bartek wchodzi w zadek Adamowi. Potem się zmieniają, a łysy w skórze klaszcze uszami. Sodomia.
ps. tym bardziej, że żona już też wie, że dzisiaj nic z tego. padło sakramentalne pytanie: „na forum jesteś ?” „ widzę po uśmiechu -:)” . i pewnie po materiałach rozłożonych tu i tam też. tak, wiec tego ten.
-
- postuje jak opętany!
W wywiadzie w MM zaciekawiła mnie inna kwestia. Bariel z Imperatora mówi, tak jakby przez dwie dekady nie wiedział, co dzieje się na scenie itp. Po co wracał, skoro przez tyle lat miał w dupie metal?
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
Sceptycznie zawsze jestem nastawiony do takich powrotów, ale przynajmniej na żywo, jak się okazuje Imperator zajebiście daje radę.
A mr. Preordera razem z kapelką i firemką dawno temu trzeba było spuścić do kibla.
A mr. Preordera razem z kapelką i firemką dawno temu trzeba było spuścić do kibla.
'Come the Blessed Madness'
Ja to widzę tak. Adam go trochę odkurzył, zachęcił, że to może się udać i poszło. W ogóle księciunio ciemności lansuje się na ambasadora podziemia, przyjaciela wszystkich metalowców. Sukces mu to znacznie ułatwia, bo każdy chce się nieco ogrzać w jego blasku i cieple, więc drzwi ma szeroko otwarte. Sesje fotograficzne wrzucane tu i ówdzie na tym forum są najlepszym tego dowodem. Nie twierdzę, że to źle, ale te zdjęcia to trochę tak jak kiedyś z papieżem i Lechem, a teraz Jarosławem i Beatą.

Inna sprawa, że w okolicach pięćdziesiątki jest ostatni dzwonek, żeby przypomnieć sobie stare "dobre" czasy. Kiedy jak nie teraz? Stąd mamy serię powrotów, także na naszej scenie. Czasem jest strasznie, zazwyczaj śmiesznie, ale cóż. Panowie jak najbardziej mają prawo robić to na co mają ochotę. Tylko ten kelner zrobił się nachalny i mocno w dupę włażący.

Inna sprawa, że w okolicach pięćdziesiątki jest ostatni dzwonek, żeby przypomnieć sobie stare "dobre" czasy. Kiedy jak nie teraz? Stąd mamy serię powrotów, także na naszej scenie. Czasem jest strasznie, zazwyczaj śmiesznie, ale cóż. Panowie jak najbardziej mają prawo robić to na co mają ochotę. Tylko ten kelner zrobił się nachalny i mocno w dupę włażący.
- Medard
Co to za gorzkie żale, mamy święta, zapitka na stole pod karpia czeka.
Jak zwykle ktoś chce kogoś z kasy opitolić, wywalić ze składu, przejąć pomysł, który ma potencjał komercyjny. Nie wiem czemu nie wydali tej dziaduszki w Arachnofobii, skoro pomysłodawca projektu miał swój ten label. Nie kupujcie tego MM, nie czytajcie, nie dawajcie
zarobić padlinożercom i wciskaczom kitu.
Albo kupujcie i nie narzekajcie, to normalne, że piszą o tym, co przyciąga ludzi, czyli behemoth i dziaduszka.
Bojkotujcie Witching hour, niech padnie,
albo wykupujcie wszystko ze sklepu,
żeby powstał nowy projekt dziaduszka nic hmmm... inc.
Jak zwykle ktoś chce kogoś z kasy opitolić, wywalić ze składu, przejąć pomysł, który ma potencjał komercyjny. Nie wiem czemu nie wydali tej dziaduszki w Arachnofobii, skoro pomysłodawca projektu miał swój ten label. Nie kupujcie tego MM, nie czytajcie, nie dawajcie
zarobić padlinożercom i wciskaczom kitu.
Albo kupujcie i nie narzekajcie, to normalne, że piszą o tym, co przyciąga ludzi, czyli behemoth i dziaduszka.
Bojkotujcie Witching hour, niech padnie,
albo wykupujcie wszystko ze sklepu,
żeby powstał nowy projekt dziaduszka nic hmmm... inc.
Ostatnio zmieniony 25-12-2018, 15:57 przez Medard, łącznie zmieniany 1 raz.
Die Welt ist meine Vorstellung.
-
- postuje jak opętany!
Jeżeli dobrze rozumiem całą tę aferę, pomysłodawcą jest Krzysztof Drabikowski, a Krzysztof Słyż tylko opowiada o sprawie jako interwenient uboczny.Medard pisze:Co to za gorzkie żale, mamy święta, zapitka na stole pod karpia.
Nie wiem czemu nie wydali tej dziaduszki w Arachnofobii, skoro pomysłodawca projektu miał swój ten label.
- Medard
Ok, to coś wyjaśnia, chociaż ten zespół nie jest mi do niczego potrzebny.
Ostatnio zmieniony 25-12-2018, 16:14 przez Medard, łącznie zmieniany 1 raz.
Tu nie chodzi o narzekanie. Ja się zastanawiam, czy tego nie należy na każdym kroku wytykać, a nawet piętnować, bo potem hamburger nazywany jest wykwintnym daniem i płytą tysiąclecia, a metalowy spęd realizuje się w postaci składu mystic fest. Ja pominę milczeniem jak wygląda w realiach dobór artystów na tę imprezę. Tak, czy owak. Myślę, że przyszedł już czas, by nieco poskromić tę bandę zarozumiałych kuglarzy.
-
- postuje jak opętany!
jeśli faktycznie jest tak, jak Słyż opowiada, to faktycznie skurwysyństwo, ale
mało kto zwróci na to uwagę. I tak większość fanów nie wie, kto gra w Batushce.
Na Metallum chyba pisało, że Bart jest odpowiedzialny za wszystko.
A dopierdalanie się do między innymi Musicka, że zrobił wywiad z Bartem, jest komiczne.
Gdyby w ten sposób dziennikarze mieli podchodzić, to nie można byłoby
nic pisać o Burzum - bo to głupi nazista,
o Barielu - bo wychodzi na to, że miał przez dwie dekady metal w dupie
o Nachtmystium - bo podobno koleś oszukiwał, okradał etc.
itp. itd.
mało kto zwróci na to uwagę. I tak większość fanów nie wie, kto gra w Batushce.
Na Metallum chyba pisało, że Bart jest odpowiedzialny za wszystko.
A dopierdalanie się do między innymi Musicka, że zrobił wywiad z Bartem, jest komiczne.
Gdyby w ten sposób dziennikarze mieli podchodzić, to nie można byłoby
nic pisać o Burzum - bo to głupi nazista,
o Barielu - bo wychodzi na to, że miał przez dwie dekady metal w dupie
o Nachtmystium - bo podobno koleś oszukiwał, okradał etc.
itp. itd.
- Medard
Ok to już lepiej karpiuję.... kapuję, czyli taka przepychanka świąteczna,
a Słyż jest arbitrem, nie wiadomo czemu.
a Słyż jest arbitrem, nie wiadomo czemu.
Nie nie miły panie.. Nikt tu się nie dopierdala o fakt zrobienia wywiadu. Chyba nikt. Natomiast akurat Bartowi wypadałoby zadać pytanie zasadnicze o stare sprawy. Nie uważasz, że dziennikarstwo także muzyczne, nie polega tylko na wchodzeniu w zadek i promocji interlokutora?shadowthrone pisze:
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
mnie to nie uderzyło. właściwie nie zwróciłem na to uwagi.shadowthrone pisze:W wywiadzie w MM zaciekawiła mnie inna kwestia. Bariel z Imperatora mówi, tak jakby przez dwie dekady nie wiedział, co dzieje się na scenie itp. Po co wracał, skoro przez tyle lat miał w dupie metal?
trochę zasugerowany tym co napisał 535 na temat relacji Panów muzyków, nie mogę ochłonąć po tym potoku męskiej, braterskiej miłości wylewajàcej się z tego potrójnego wywiadu. i to był ten moment, świąteczny moment, w którym uznałem, że świat jest piękny. ludzie mają w sobie wewnętrzne piękno. są pełni dobroci i wszelakich cech dobrych i nieskalanych. kocham was.
w tej beczce miodu znalazła się też łyżka dziegciu. napisane tam zostało, że, są trole zza komputerów, co chcą czynić zło. złym słowem niszczyć ten piękny świat. świat muzyki i szczerych emocji. oczywiście nieudolnie, bo zło dobroci nigdy nie zwycięży, ale jednak. wstydźcie się. wy trole.
-
- postuje jak opętany!
Zgadza się, powinno zadawać się trudne pytania, chociaż konwencja wywiadu była określona i nie pasowały tam pytania w stylu:535 pisze:Nie nie miły panie.. Nikt tu się nie dopierdala o fakt zrobienia wywiadu. Chyba nikt. Natomiast akurat Bartowi wypadałoby zadać pytanie zasadnicze o stare sprawy. Nie uważasz, że dziennikarstwo także muzyczne, nie polega tylko na wchodzeniu w zadek i promocji interlokutora?shadowthrone pisze:
Czy to prawda, że okradłeś pana X?
Czy faktycznie 100 osób czeka na preordery? etc.
- hcpig
Przynajmniej teraz macie dowód n to, że Batuszka to oryginalny twór z konkretnym autorem a nie nowy Hermh z prawosławnym gimmickiem.
Yare Yare Daze
- Anzhelmoo
- weteran forumowych bitew
Przecież jedno nie wyklucza drugiego. Zresztą Krzysiek coś tam nagrywał nawet z Hermh jeśli mnie pamięć nie myli.
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
- COFFIN
Żałosne to jest. Od początku było w zasadzie, o czym zresztą pisałem w tym temacie. Wymyślili sobie 'zespół', jprdl jakie dno:Dhcpig pisze:Przynajmniej teraz macie dowód n to, że Batuszka to oryginalny twór z konkretnym autorem a nie nowy Hermh z prawosławnym gimmickiem.
'Come the Blessed Madness'