BATUSHKA - SENSATIONAL ORTHODOX BLACK DOOM METAL

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

Re: BATUSHKA - SENSATIONAL ORTHODOX BLACK DOOM METAL

23-12-2018, 13:46

nic mnie ten śmieszny zespół nie interesował od początku pewnie dlatego ni chuja nie wiem kto kogo wynajmował, kto nagrywał co mu kazano a kto mącił i co próbował ukraść. straszne.to straszne. życzę wam smutnych świat.
535

23-12-2018, 13:58

Mam rozumieć, że Bartek chciał zajebać kapelę Krzyśkowi? Tak się poprzebierali, że nie wiadomo kto jest kim. Z filmu wynika, że sami się pogubili. Postuluję o wprowadzenie zakazu zasłaniania twarzy i wszelkich przebieranek. Wkurwiające to jest.
Awatar użytkownika
SODOMOUSE
mistrz forumowej ceremonii

23-12-2018, 14:04

nagrobek pisze:nic mnie ten śmieszny zespół nie interesował od początku pewnie dlatego ni chuja nie wiem kto kogo wynajmował, kto nagrywał co mu kazano a kto mącił i co próbował ukraść. straszne.to straszne. życzę wam smutnych świat.
załanczam :) się w bóló Komorowskim. Możliw , że zbiórkę publiczną uruchomią na ratowanie, tej metalowej kultury
oświatowej. A z tym odkrywaniem paszczęki , na scenie, to jeste za. Wtedy pełen skład Mgły , moglibymy ujrzeć.
A tak są przypuszczenia, że obok Mikołaja, to Darski stojał obok.
Awatar użytkownika
Anzhelmoo
weteran forumowych bitew

23-12-2018, 14:08

No ja to zrozumiałem tak, że cała Batiuszka to dzieło Krzyśka - aranżacje, utwory, wizerunek, a Bart tylko to wydał i był jednym z 7 pozostałych muzyków koncertowych, którzy zajmują się urzeczywistnieniem pomysłów tego pierwszego na scenie. No i wygląda na to, że on wraz z pozostałymi muzykami koncertowymi trochę pozazdrościli sukcesu i chcieli bardziej aktywnie tworzyć dziedzictwo Batiuszki, co zaprzeczało pierwotnej idei projektu.
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
Awatar użytkownika
Oferma
weteran forumowych bitew

23-12-2018, 14:10

A ja śpiewam radośnie, na grobie im tańczę i zajadam pomarańcze. We wapno!
How entranced we are by the fire
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
535

23-12-2018, 14:39

Oferma pisze:A ja śpiewam radośnie, na grobie im tańczę i zajadam pomarańcze. We wapno!
Z tym grobem ostrożnie, bo znając życie panowie pociągną temat dalej i będzie tak

1. Babuszka dze trułe i Babuszka ad
2. Babuszka inc i Babuszka Spółka Jawna
3. Babuszka z dużym Babuszką i Babuszka bez Babuszki
i w końcu
Smoll Babuszka ensamble 2015 oraz Big Babuszka 2018 dec

Tak, czy owak z pewnością będzie śmiesznie.
Awatar użytkownika
Dragazes
w mackach Zła

23-12-2018, 14:50

Anzhelmoo pisze:No ja to zrozumiałem tak, że cała Batiuszka to dzieło Krzyśka - aranżacje, utwory, wizerunek, a Bart tylko to wydał i był jednym z 7 pozostałych muzyków koncertowych, którzy zajmują się urzeczywistnieniem pomysłów tego pierwszego na scenie. No i wygląda na to, że on wraz z pozostałymi muzykami koncertowymi trochę pozazdrościli sukcesu i chcieli bardziej aktywnie tworzyć dziedzictwo Batiuszki, co zaprzeczało pierwotnej idei projektu.
Jaki kraj taki Ghost.
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
535

23-12-2018, 15:03

Swoją drogą Barfolomiej jest wybitnie śliską łajzą. Jestem świeżo po lekturze wywiadu w MM gdzie wraz z innymi celebrytami spijają se z dziubków aż miło. Dziwi mnie, że ktokolwiek po tylu latach daje się nabrać temu gościowi.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

23-12-2018, 15:05

No straszne. Pojebało się coś w jednym z najchujowszych i najzabawniejszych projektów naszej coraz bardziej posranej sceny BM. A na pewno w najbardziej przehajpowanym z nich. Niech im ziemia lekką będzie, oby szybko i bez przygód typu:
535 pisze: 1. Babuszka dze trułe i Babuszka ad
2. Babuszka inc i Babuszka Spółka Jawna
3. Babuszka z dużym Babuszką i Babuszka bez Babuszki
i w końcu
Smoll Babuszka ensamble 2015 oraz Big Babuszka 2018 dec
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Oferma
weteran forumowych bitew

23-12-2018, 15:09

535 pisze:Swoją drogą Barfolomiej jest wybitnie śliską łajzą. Jestem świeżo po lekturze wywiadu w MM gdzie wraz z innymi celebrytami spijają se z dziubków aż miło. Dziwi mnie, że ktokolwiek po tylu latach daje się nabrać temu gościowi.
Hajs, panie dzieju. Na zdrowy rozum połowa wojowników podziemia powinna takiemu Nerdalowi zapierdolić gonga, aż by trzeszczało, a jednak jak przychodzi mery krajzler, to se wszyscy robią z nim foto na backstage’u, każdy w płonnej nadziei, ze jak się będzie ładnie zachowywał to dostąpi zaszczytu otwierania tego cyrku w przyszłym roku. Tutaj to samo. Napierdalanka po Schabuszce jak po burej kurwie, ale na trasy ktoś z nimi jeździ, koncerty ktoś in otwiera etc...
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

23-12-2018, 15:52

mieszają się pozycje, zadania na scenie. Jedni chcą być bardziej podziemni, drudzy zaistnieć (zarobić też)
Obrazek
Awatar użytkownika
Hatefire

23-12-2018, 15:55

Problemy metalu pierwszego świata :-D
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
535

23-12-2018, 15:57

Od razu widać kto dłubie po nocach. Miałem coś jeszcze napisać, ale nie. Nie będę się pastwił i wyładowywał frustracji. Przynajmniej w ten świąteczny czas.
Awatar użytkownika
TheDude

23-12-2018, 16:00

Ta kapelka od początku była chujowa. Zaczynając od nazwy a kończąc na strojach (muzyki nawet nie wspomnę...). Gruby Bob na wokalu bardzo ładnie dopełnił ten chlew i chuj im na grób.
anzelmeforyn
zaczyna szaleć

23-12-2018, 17:40

Dość sporo postów w temacie o kapeli, która każdy ma dupie i nikt nie słuchał.
Awatar użytkownika
Oferma
weteran forumowych bitew

23-12-2018, 17:51

Widzisz i tutaj się mylisz. Ciężko nie posłuchać, czyim chujem pół świata się nagle udławiło, ciężko też olewać zespół, który razem z gdańskim pajacem spycha Black Metal do roli objazdowych jasełek. Dlatego też, mimo głębokiej niechęci za całokształt, ani nie olewałem ani nie pierdoliłem, że nie słuchałem, bo choćby ze względu na to, żeby na ignoranta nie wyjść, słuchać, interesować się a nade wszystko nagłaśniać najbardziej frajerskie akcje zdecydowanie należy.
Raf
w mackach Zła

23-12-2018, 18:37

A ja na ten przykład widziałem ich dopiero pierwszy raz tydzień temu w Warszawie i było ok, przynajmniej jeśli wtedy był już smród w zespole to na scenie profesjonalnie z poszanowaniem publiki, muzyczne melodyjny black z chóralnymi "starocerkiewnymi" zaśpiewami to jednak nie jest codzienność klubowa więc słuchałem z zaciekawieniem, a i płytę też dopiero sobie kupiłem, mieli tylko winyla gold, niestety kolorowe winyle mają to do siebie, że trzeszczą bardziej niż czarne.
Awatar użytkownika
Sova
rasowy masterfulowicz

24-12-2018, 00:52

Raf pisze:A ja na ten przykład widziałem ich dopiero pierwszy raz tydzień temu w Warszawie i było ok, przynajmniej jeśli wtedy był już smród w zespole to na scenie profesjonalnie z poszanowaniem publiki, muzyczne melodyjny black z chóralnymi "starocerkiewnymi" zaśpiewami to jednak nie jest codzienność klubowa więc słuchałem z zaciekawieniem, a i płytę też dopiero sobie kupiłem, mieli tylko winyla gold, niestety kolorowe winyle mają to do siebie, że trzeszczą bardziej niż czarne.
:D
majeku
postuje jak opętany!

24-12-2018, 03:22

:D x 2
Awatar użytkownika
maciek z klanu

24-12-2018, 07:57

Sova pisze:
Raf pisze:A ja na ten przykład widziałem ich dopiero pierwszy raz tydzień temu w Warszawie i było ok, przynajmniej jeśli wtedy był już smród w zespole to na scenie profesjonalnie z poszanowaniem publiki, muzyczne melodyjny black z chóralnymi "starocerkiewnymi" zaśpiewami to jednak nie jest codzienność klubowa więc słuchałem z zaciekawieniem, a i płytę też dopiero sobie kupiłem, mieli tylko winyla gold, niestety kolorowe winyle mają to do siebie, że trzeszczą bardziej niż czarne.
:D
Sowaiprzyjaciele@onet.pl masz zakaz wydawania kolorowych ok?
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
ODPOWIEDZ