Behemoth v.2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- zahartowany metalizator
Re: Behemoth v.2
Najlepiej mieć to w dupie. To znaczy z jego kurwienia logiki można się pośmiać, bo gość lubi głośniej krzyczeć niż reszta brudasów, ale żeby się tym jakkolwiek przejmować to nie.
-
- mistrz forumowej ceremonii
no prosta sprawa. chyba normalny człowiek ma większe problemy niż darski, jego mądre miny, zdjęcia, prowokacje, wywiady itp. niemniej każdy musi skomentować (tak, ja również) i później mamy 350 stron o jakimś behemocie, a o zajebistych zespołach po 3-4. cóż, trudno, bywa. takie popierdolone czasy i oczekiwania
- DeadButDreaming
- w mackach Zła
Pragnę się z tym zgodzić, znakomity fragment ALE za krótki! Adam nie umie w post-metal. Bo gdyby Adam umiał w post-metal to Adam wiedziałby, że tego typu epickie fragmenty należy grać co najmniej 4 minuty. ALE wtedy długość płyty, by się nie zgadzała. Każdy kto potrafi kalkulować wie doskonale, że długość płyty circa 45 minut jest biznesowo lepszą opcją niż circa 50 minut, taka prawda :-) Dlatego też album Coven Cultes des Ghoules może być wspaniałą muzyką, ALE nigdy nie będzie WIELKIM ALBUMEM :-)Rattlehead pisze:Ktoś tam pisał, że z Moonspellem mu się kojarzy, coś w tym jest. Mój kumpel podszedł do tego jeszcze bardziej, bo nazwał ten nowy album Moonspell na sterydach. Fajna płyta im wyszła. Końcówka utworu "We Are the Next 1000 Years" jest kurwa przepiękna. Trzasnę sobie winyla.
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
But more so of those who didn't even try
-
Przymus skomentowania nie do końca w temacie jest, wiadomo, i to bardzo słuszny, bo krytyka takich zjawisk jest ważna, ważniejsza wręcz niż w samym oklepanym temacie, ale szkopuł w tym, że to wszystko rozumiane jest na opak i skrytykowanie oczywistego imbecylizmu spotyka się z odzewem kryptofanbojów, dla których jedyną wartością w życiu jest pieniądz i kurwy. Ale by kontynuować ten akt jawnej zawiści:Heretyk pisze:no prosta sprawa. chyba normalny człowiek ma większe problemy niż darski, jego mądre miny, zdjęcia, prowokacje, wywiady itp. niemniej każdy musi skomentować (tak, ja również) i później mamy 350 stron o jakimś behemocie, a o zajebistych zespołach po 3-4. cóż, trudno, bywa. takie popierdolone czasy i oczekiwania
https://www.prawdaobiektywna.pl/polska/ ... -5924.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
absolutna prawda, uroczy fragment i też jestem wkurwiony że taki krótkiDeadButDreaming pisze:Pragnę się z tym zgodzić, znakomity fragment ALE za krótki! Adam nie umie w post-metal. Bo gdyby Adam umiał w post-metal to Adam wiedziałby, że tego typu epickie fragmenty należy grać co najmniej 4 minuty.Rattlehead pisze:Ktoś tam pisał, że z Moonspellem mu się kojarzy, coś w tym jest. Mój kumpel podszedł do tego jeszcze bardziej, bo nazwał ten nowy album Moonspell na sterydach. Fajna płyta im wyszła. Końcówka utworu "We Are the Next 1000 Years" jest kurwa przepiękna. Trzasnę sobie winyla.
Adam niby coś umi, ale i tak spierdoli :-)
- __________
- zaczyna szaleć
szkoda tylko, ze jest baaaardzo zapożyczony [w całości zresztą]yossarian84 pisze:absolutna prawda, uroczy fragment i też jestem wkurwiony że taki krótkiDeadButDreaming pisze:Pragnę się z tym zgodzić, znakomity fragment ALE za krótki! Adam nie umie w post-metal. Bo gdyby Adam umiał w post-metal to Adam wiedziałby, że tego typu epickie fragmenty należy grać co najmniej 4 minuty.Rattlehead pisze:Ktoś tam pisał, że z Moonspellem mu się kojarzy, coś w tym jest. Mój kumpel podszedł do tego jeszcze bardziej, bo nazwał ten nowy album Moonspell na sterydach. Fajna płyta im wyszła. Końcówka utworu "We Are the Next 1000 Years" jest kurwa przepiękna. Trzasnę sobie winyla.
Adam niby coś umi, ale i tak spierdoli :-)
До свидания Mother Fuckers
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
A od kogo zapożyczył, jeśli można wiedzieć ?
- vicek
Zapodałem sobie The Apostasy dziś i jednak lepiej mi robi jak nowa .
- ozob
Ja mam inaczej. Bardzo lubie ZKC, ale pozniejszych D, TA i E po prostu nie moge strawic. TS bylo dobre, a nowa jest chyba najlepsza plyta jaka ten zespol nagral, imho.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Do płyt, które bardzo lubię należą: PI, S, ZKC, D i TS. Nową wrzucę jednak do drugiego wora - dobra, ale za jakiś czas za często nie będę wracał. W tym worze jest debiut, T6 i TA. Do płyt, których nie lubię należą: E i przede wszystkim SROM.
Odnośnie nowej - to jest to zdecydowanie najlepiej wydany ich album. Dobrze, że po gównianym ekopacku jaki zaserwował Mystic przy okazji The Satanist (co skutkowało tym, że zaopatrzyłem się u Niemca) teraz Wardzała stanął na wysokości zadania. Wkłada, jej papier, plastik i sam CD to jakościowo pieprzona liga mistrzów.
Odnośnie nowej - to jest to zdecydowanie najlepiej wydany ich album. Dobrze, że po gównianym ekopacku jaki zaserwował Mystic przy okazji The Satanist (co skutkowało tym, że zaopatrzyłem się u Niemca) teraz Wardzała stanął na wysokości zadania. Wkłada, jej papier, plastik i sam CD to jakościowo pieprzona liga mistrzów.
all the monsters will break your heart
- vicek
Ja najbardziej lubię dema , debiut i PI .
- Anzhelmoo
- weteran forumowych bitew
Kolega Maria bdb oddał sedno sprawy.
" onclick="window.open(this.href);return false;
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
- HSVV
- w mackach Zła
no 'Ojcze Nasz' to i na długo przed Acheron i Mercyful Fate się śpiewało:)trup pisze:no ale przecież to nie jest autorski tekst Ghost, Używał go i Acheron i kilku innych artystów...
"Our Father, Who art in Hell, Hallowed be Thy Name; Thy kingdom
come; Thy will be done on earth as it is in Hell; Give us this
day our daily light; Send forth Thy spirit & renew the face of
the earth; Deliver us unto luxury; Deliver us unto the
plenteousness of Thy house; Let us walk as in the day; Eat fat
meats & drink sweet wines; Let us fornicate; And, that our hearts
may be prepared for it, Inflame them with the fire of Thy live,
Lord Satan."
Maschinengewehr
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
- Lukass
Nie wiem, czy sedno, bo jednak kilka solidnych pozycji w dyskografii to oni mieli, a nie, że zawsze transwestyta. Nie rozumiem takiego podejścia, choć każdy może to sobie po swojemu odbierać.Anzhelmoo pisze:Kolega Maria bdb oddał sedno sprawy.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- ozob
Tez mi ostatnio przez mysl przeszlo, ze Behemoth ma rozmach jak Cradle of Filth lub Dimmu Burger za najlepszych lat, a muzycznie to Anglikow i Norwegow obecnie miazdza.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
-
DSO Cradle of Filth też miażdzy, a Deathspell Omegę miażdzy King Crimson. Lol. Co to za porównania.
- ozob
Chcesz powiedziec, ze ostatnie plyty w/w dwojki da lepsze niz nowka sztuka Behemoth?
- vicek
Ostatnie kredki lepsze od behe.ozob pisze:Chcesz powiedziec, ze ostatnie plyty w/w dwojki da lepsze niz nowka sztuka Behemoth?
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Ten Żan Marie ładnie to opisał,Anzhelmoo pisze:Kolega Maria bdb oddał sedno sprawy.
ale prawie same bzdury wrzucił w tekst.
Dziwny to człowiek, może jakiś dwubiegunowy, niedawno jechał po Nergalu niczym operator w zoo po marokańskej kozie.
Gdzie nowej plastikowej płytce do starych wybroczyn, to jak Hardwire.. do Master of puppets. Ale to już inna publiczność,
więc inne płyty Behemoth nagrywa.
I patrząc w ten sposób, to ok.
Podobnie Decapitated, Anticult jest ok,
ale gdzie jej do Organic....
Ale teraz Dekapów słuchajo ludzie, którzy lubio groove i Sepulturę.
Die Welt ist meine Vorstellung.