zgoda, pomimo wielu niedorzecznoscidzik pisze:Też uważam że dobry.yossarian84 pisze:
dobry mimo wszystko
Ostatnio oglądane filmy v.2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- rasowy masterfulowicz
Re: Ostatnio oglądane filmy v.2
KVLT lizania CZASZKI
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz

nawet dobre i klimatyczne niskobudżetowe sf
-
- zahartowany metalizator

A to z kolei bieda jak jprdl, a to Besson. Wstyd.
- Ubzdur
- w mackach Zła

podobał się, choć przyznam, że głównym magnesem była Nastassja Kinsky i jeśli ktoś jest na nią obojętny, to film może być ciut zbyt nudnawy
- Gunman
- weteran forumowych bitew
- ggfh
- w mackach Zła
"Kler" to film sredni, jadacy wylacznie na darmowej reklamie w srodkach masowego przekazu. Kilka scen udanych, kilka absurdalnych do granic mozliwosci (msza w stanie wojennym - to mialo byc nawiazanie do J.Popieluszki ???). Taki odwazny rezyser a juz "uscisku" dwoch ksiezy w scenie tryumfu w kurii nie doprowadzil do konca. Czyzby taka autocenzurka? Najlepszy z calego towarzystwa zdecydowanie Gajos.
- ggfh
- w mackach Zła

W ramach filmweb offline 2018
- wonsz
- rasowy masterfulowicz
i jak? bo opinie raczej negatywne widziałem.ggfh pisze:
czy ja wiem? Besson poza kilkoma starszymi filmami to raczej nic wybitnego sobą nie prezentuje już od lat.byrgh pisze:A to z kolei bieda jak jprdl, a to Besson. Wstyd.
rzułf
-
No ja, ale facet chyba rozszerzył swoje emploi i tworzy m.in. animacje, w akcyjniakach to miał dotychczas niewielu konkurentów, juz nie licząc nawet tego nieszczęsnego, genialnego Leosia ;)
Jak się w ogóle zapatrujesz/cie np. na Taxi? Bo rodzaj humoru, którego fragmenty skapnęły mi z którejś tam z kolei części, odstraszał. Dobre toto w ogóle jest?
Z innej manki, oglądałem wczoraj ponownie Django, pomimo że telewizja torpeduje seansami dwa razy w miesiącu, był to mój góra trzeci seans, i jak film ani nie urósł w moich oczach, ani specjalnie nie spadł w rankingu (ma ugruntowaną pozycję zmęczonego średniaka), tak zmieniłem zdanie na temat... Waltza, który awansował - z aktora zajebistego na aktora bardzo-zajebistego. (Huehue, a co, już myśleli, że może Dicaprio? :] Never.)
Jak się w ogóle zapatrujesz/cie np. na Taxi? Bo rodzaj humoru, którego fragmenty skapnęły mi z którejś tam z kolei części, odstraszał. Dobre toto w ogóle jest?
Z innej manki, oglądałem wczoraj ponownie Django, pomimo że telewizja torpeduje seansami dwa razy w miesiącu, był to mój góra trzeci seans, i jak film ani nie urósł w moich oczach, ani specjalnie nie spadł w rankingu (ma ugruntowaną pozycję zmęczonego średniaka), tak zmieniłem zdanie na temat... Waltza, który awansował - z aktora zajebistego na aktora bardzo-zajebistego. (Huehue, a co, już myśleli, że może Dicaprio? :] Never.)
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
to akurat nie dziwne - mamy w kraju bardzo slabych aktorow i Gajos zawsze wyroznial sie na plusggfh pisze: Najlepszy z calego towarzystwa zdecydowanie Gajos.
Guilty of being right
-
Przy całej mojej antypatii do niego, jest świetnym aktorem, a nawet szczególnie nie odstaje od aktorów na świecie.
- wonsz
- rasowy masterfulowicz
sympatyczne, jak byłem młodszy to śmieszyło, teraz od czasu do czasu z sentymentu się uśmiechnę, ale to żaden wysoki poziom. dla mnie Besson miał 1 świetny film: Leon, poza tym mam sentyment do Wielkiego Błękitu, ale sto lat go nie widziałem.byrgh pisze:Jak się w ogóle zapatrujesz/cie np. na Taxi? Bo rodzaj humoru, którego fragmenty skapnęły mi z którejś tam z kolei części, odstraszał. Dobre toto w ogóle jest?
rzułf
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
No to byłem dziś na tym "Klerze" i nie wiem o co te katoliki tak się pieklą. Dużo bardziej szokujące rzeczy na temat kościoła, to można na co dzień wyczytać w gazetach. Jasne obraz patologii kościelnych jest "zagęszczony", ale taki jest film. Jest prawda czasu, jest prawda ekranu. Jak jest film o mafii, to też nie pokazują jak gangster odprowadza dziecko do przedszkola, czy jak niczym akwizytor łazi cały dzień od miejsca do miejsca zbierając należny haracz. Akcja obraca się wokół trzech księży, z czego jednoznacznie negatywną postacią jest tylko jeden. Naprawdę nie wiem o co ten raban.
Pod względem rzemiosła filmowego to film średni. Fabuła rwana, poprowadzona dosyć niechlujnie, W sumie to takich zbiór scenek rodzajowych powiązanych głównym wątkiem. Za kolegami potwierdzam, że Gajos bardzo in plus.
Pod względem rzemiosła filmowego to film średni. Fabuła rwana, poprowadzona dosyć niechlujnie, W sumie to takich zbiór scenek rodzajowych powiązanych głównym wątkiem. Za kolegami potwierdzam, że Gajos bardzo in plus.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- ggfh
- w mackach Zła
wonsz pisze:i jak? bo opinie raczej negatywne widziałem.ggfh pisze:
czy ja wiem? Besson poza kilkoma starszymi filmami to raczej nic wybitnego sobą nie prezentuje już od lat.byrgh pisze:A to z kolei bieda jak jprdl, a to Besson. Wstyd.
Film wybitnie bez sensu. 2.5h nudow, obrzydliwosci, z watkiem pobocznym, ktory osoby niespiace na lekcjach dot. mitologii w liceum szybko rozgryza. Pan rezyser w ramach samouwielbienia wstawil nawet fragmenty swoich wczesniejszych filmow.
- HSVV
- w mackach Zła
Co do obrzydliwości, to ciekaw jestem tej sceny, przy której rzekomo ludzie z Cannes (?) powychodzili oburzeni/obrzydzenie.
Maschinengewehr
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

fajna bajka :)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-
Ja Ciebie proszę. Serio w życiu nie widziałeś Jumanji?
- Żułek
widziałem a co ?
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
-
Podejrzewam, że to nowe Jumanji oglądałeś dodatkowo z dubbingiem? ;)
- Żułek
z dubbingiem ogladam tylko kreskówki, premiera na HBO byla z lektorem
co ci znowu nie pasi ? :P
co ci znowu nie pasi ? :P