W punkt paniczu. Zasiłki nie idą marne. Z tego co kojarzę to foto z lizaniem czaszki tyle że z czerwonymi akcentami latało po necie w okolicach haxan. Ale wtedy nie byli popularni. Teraz wszyscy ich kochajo od zawsze :)yossarian84 pisze:bulwers jest trochę zabawny, bo fotki krążą w necie od kilku dobrych lat, a dla niektórych zdaje się to jakieś odkrycie xD po 2 proszę o podobny bulwers w temacie o mortuary drape.
CULTES DES GHOULES
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Re: CULTES DES GHOULES
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Erkropka
- rozkręca się
Przecież beka z masterfula trwa jeszcze od czasów mHouse ho ho ho lat temu :DRumburak pisze:To od masterfulowych memejów ciągle dowiaduję się że strasznie tam się z nas śmieją i jest z tego powodu co niektórym bardzo przykro.
- COFFIN
Nowe patenty to pierwsze, co mi się rzuciło w uszy w trakcie pierwszego odsłuchu i to jest właśnie zajebiste w tym zespole. Niby wiadomo, co i jak, a jednak nie do końca. Świetny materiał.M.G. pisze:
Nowy album będzie w TOP 10 tego roku, bez dwóch zdań. Tytuł idealnie ilustruje atmosferę tej płyty, tak gęsto nie było chyba na żadnym wcześniejszym wydawnictwie zespołu poza Haxan. Paradoksalnie pomimo, że niby jest to regres w stosunku do dosyć rozpasanej poprzedniczki (którą również uwielbiam), to jest tutaj znacznie więcej elementów w ich muzyce, których nie eksplorowali i świetną sprawą jest to, że nie są one tak oczywiste - Diabeł tkwi w szczegółach. Ci ludzie mają niesamowity talent do odświeżania dosyć prostej bądź co bądź formuły, jednocześnie każdy inkorporowany element pasuje tutaj jak ulał. Kolejna płyta z tego roku na lata.
'Come the Blessed Madness'
- Erkropka
- rozkręca się
A sam album bardzo dobry i robi mi o wiele więcej niż Coven.
- COFFIN
Zabawne. Raczej na odwrót było, a spora część ludków stamtąd finalnie wylądowała tutaj. Nie mówię o tych, którzy pisali tu i tam w tym samym czasie.Erkropka pisze:
Przecież beka z masterfula trwa jeszcze od czasów mHouse ho ho ho lat temu :D
- Rumburak
- weteran forumowych bitew
@Erkropka
Być może ziomeczku, nie wiem, nie znam się. Porostu bawią mnie teksty prawilnych i na wskroś merytorycznych użytkowników typu : ojej, co tu się znów odjebało? cały internet będzie szydził! Było tworzenie drzewa genealogicznego death metalu - szydzili, było o ligach w black metalu- szydzili , jest o lizaniu czaszki- będą szydzić . Pytam - co mnie to obchodzi ? Ja bawię się bardzo dobrze:)
Być może ziomeczku, nie wiem, nie znam się. Porostu bawią mnie teksty prawilnych i na wskroś merytorycznych użytkowników typu : ojej, co tu się znów odjebało? cały internet będzie szydził! Było tworzenie drzewa genealogicznego death metalu - szydzili, było o ligach w black metalu- szydzili , jest o lizaniu czaszki- będą szydzić . Pytam - co mnie to obchodzi ? Ja bawię się bardzo dobrze:)
- maciek z klanu
W temacie o lizaniu czaszek Twój nick jest chyba persona non grata w tym temacie :))COFFIN pisze:Zabawne. Raczej na odwrót było, a spora część ludków stamtąd finalnie wylądowała tutaj. Nie mówię o tych, którzy pisali tu i tam w tym samym czasie.Erkropka pisze:
Przecież beka z masterfula trwa jeszcze od czasów mHouse ho ho ho lat temu :D
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Erkropka
- rozkręca się
O, to ciekawe. Ja to pamiętam jeszcze mHouse sprzed dobrych 8-9 lat, równocześnie z Masterfulem, pamiętam wszystkich wesołków i prawdziwków, którzy już czmychnęli w leśne dziuple, więc proszę nie sugerować się moimi raptem 40 postami :D Wiem wszystko i nawet wincyj!
"Serenity of nothingness" to chyba jeden z najciekawszych kawałków CtG w ogóle. Rytmika na tomach i złowieszcze klawisze w tle robią robotę :)
"Serenity of nothingness" to chyba jeden z najciekawszych kawałków CtG w ogóle. Rytmika na tomach i złowieszcze klawisze w tle robią robotę :)
- COFFIN
:Dmaciek z klanu pisze:
W temacie o lizaniu czaszek Twój nick jest chyba persona non grata w tym temacie :))
-
śmiej się ale parę lat temu naprawde sporo wyciskałem. później mi się znudziło :) a co do zainteresowań święta racja. poza tym wyjebane totalnie ;)wolff pisze:
Przecież żartowałem, taki black metalowy humor, zupełnie jak nasz Marek.
Każdy wie żeś ułożony, stateczny człek z masą zainteresowań i rekordem w wyciskaniu na ławce płaskiej.
:)
-
- zaczyna szaleć
Który dobrze rokuje na przyszłość (o ile zespół o niej w ogóle myśli). W tym sensie, że otworzyły się dzięki tej płycie nowe ścieżki, które mogą być eksplorowane głębiej na kolejnych wydawnictwach np. jeszcze mocniejszy akcent na te psychodeliczne zacięcie znane z nowych utworów. Z drugiej strony jeżeli to była tylko taka wiśenka na torcie, mająca na celu jeszcze lepiej podkreślić charakter tego albumu, to też dobrze.COFFIN pisze:Nowe patenty to pierwsze, co mi się rzuciło w uszy w trakcie pierwszego odsłuchu i to jest właśnie zajebiste w tym zespole. Niby wiadomo, co i jak, a jednak nie do końca. Świetny materiał.M.G. pisze:
Nowy album będzie w TOP 10 tego roku, bez dwóch zdań. Tytuł idealnie ilustruje atmosferę tej płyty, tak gęsto nie było chyba na żadnym wcześniejszym wydawnictwie zespołu poza Haxan. Paradoksalnie pomimo, że niby jest to regres w stosunku do dosyć rozpasanej poprzedniczki (którą również uwielbiam), to jest tutaj znacznie więcej elementów w ich muzyce, których nie eksplorowali i świetną sprawą jest to, że nie są one tak oczywiste - Diabeł tkwi w szczegółach. Ci ludzie mają niesamowity talent do odświeżania dosyć prostej bądź co bądź formuły, jednocześnie każdy inkorporowany element pasuje tutaj jak ulał. Kolejna płyta z tego roku na lata.
- COFFIN
Jedyne czego jestem pewny to to, że na pewno będzie inaczej, ale z jednoczesnym zachowaniem własnego charakteru. Jak zawsze.
- HSVV
- w mackach Zła
Ogurwa sroga sprawa, jak mhouse szydzi to coś musi być na rzeczy, skoro forum współczesnych Arystotelesow, Newtonow i innych tytanów intelektu kręci bekę z biednego masterfula.x DErkropka pisze:Przecież beka z masterfula trwa jeszcze od czasów mHouse ho ho ho lat temu :DRumburak pisze:To od masterfulowych memejów ciągle dowiaduję się że strasznie tam się z nas śmieją i jest z tego powodu co niektórym bardzo przykro.
Ale to prawda, gdyby nie mhouse prawdopodobnie zabiłbym się jakiś czas temu.
Poza tym to nie masterfulowi ma być przykro, że internet się z niego śmieje tylko internetowi winno być przykro, że masterful z niego szydzi stojąc ponad tym wszystkim z drwiącym uśmiechem na twarzy.
Maschinengewehr
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
No nie wiem, nie wiem. Ja miałem dzisiaj wrażenie, że spojrzenie pana u którego zaopatruję się w kiszoną kapustę wysyłało mi tajemniczy sygnał. Coś w stylu, O! Przyszedł ten debil z masterfula. Nie czułem się komfortowo.Rumburak pisze:@Erkropka
- Sybir
Nadmienię, że jest to uśmiech często dość anonimowy (na ile może być w czasach paninternetaryzmu) - choć nie w moim przypadku :(((
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
- starszy świeżak
Moi mili! Miał ktoś z was może w łapach cd w wydaniu amerykańskim? Są jakieś różnice w porównaniu do edycji Garazela?
- Gall
Vitriol pisze:a na forume jak zawsze wesolo <popcorn z czaszki popielniczki>
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
-
- zaczyna szaleć
Cały booklet jest dostępny na stronie:Ohto Perhonen pisze:Moi mili! Miał ktoś z was może w łapach cd w wydaniu amerykańskim? Są jakieś różnice w porównaniu do edycji Garazela?
https://shop-hellsheadbangers.com/CULTE ... -vinyl.asp
Poza logiem na tylnej wkładce i "zygzakiem", który je separuje od tytułów utworów, nie widzę żadnych różnic.
- Sybir
:D:D:DGall pisze:Vitriol pisze:a na forume jak zawsze wesolo <popcorn z czaszki popielniczki>
Skoro wesoło, to #niechwracaja :D
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Rumburak
Nie pleć, jeszcze nie sezon na kiszoną kapustę.535 pisze: No nie wiem, nie wiem. Ja miałem dzisiaj wrażenie, że spojrzenie pana u którego zaopatruję się w kiszoną kapustę wysyłało mi tajemniczy sygnał. Coś w stylu, O! Przyszedł ten debil z masterfula. Nie czułem się komfortowo.