Najlepsze płyty roku 2018
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Anzhelmoo
- weteran forumowych bitew
Re: Najlepsze płyty roku 2018
W tym roku wyszło sporo różnorodnych rzeczy. Ale jeśli zawęzić ranking tylko do black/death, sprawa wygląda następująco moim okiem, jeśli chodzi o kolejność tych głośniejszych, "forumowych", wydawnictw:
Portal>Funeral Mist=Anselmo>Craft=Watain>Marduk>Hot=Dog
Portal i FM jak siedziały, tak siedzą. Craft jednak znacząco spadł w moich notowaniach. Początkowo myślałem, że to coś zajebistego, ale to było tylko pierwsze wrażenie. Czym więcej słuchałem, tym bardziej zdałem sobie sprawę, że nie ma czego tam już odkrywać. Watain bardzo fajny album, powrót do formy i chyab ich najbardziej agresywna odsłona od czasów debiutu. Koła na nowo nie wymyślili, ale niczego więcej od tej kapeli nie oczekuję, najlepsze raczej już mają za sobą.
A z pozostałych gatunków YOB, Weedpecker i Spaceslug fajne rzeczy wydali.
Portal>Funeral Mist=Anselmo>Craft=Watain>Marduk>Hot=Dog
Portal i FM jak siedziały, tak siedzą. Craft jednak znacząco spadł w moich notowaniach. Początkowo myślałem, że to coś zajebistego, ale to było tylko pierwsze wrażenie. Czym więcej słuchałem, tym bardziej zdałem sobie sprawę, że nie ma czego tam już odkrywać. Watain bardzo fajny album, powrót do formy i chyab ich najbardziej agresywna odsłona od czasów debiutu. Koła na nowo nie wymyślili, ale niczego więcej od tej kapeli nie oczekuję, najlepsze raczej już mają za sobą.
A z pozostałych gatunków YOB, Weedpecker i Spaceslug fajne rzeczy wydali.
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
a gdzie w tym rankingu ten element "death"?
- Oki
Tego Spacesluga koniecznym obadac bo poprzedni bardzo dobry byl.Anzhelmoo pisze: A z pozostałych gatunków YOB, Weedpecker i Spaceslug fajne rzeczy wydali.
- Anzhelmoo
Element death w Portal i Anselmo.Harlequin pisze:a gdzie w tym rankingu ten element "death"?
Spaceslug chyba nawet lepszy, niż fenomenalny poprzednik. Ten jest dojrzalszy i wymaga poświęcenia znacznie więcej czasu, zanim zatrybi na dobre. Z rzeczy wartych uwagi jeszcze to mi się przypomniało: CoC, Sleep, Sunnata, Zeal & Ardor (o klasę lepiej, niż na debiucie).
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
U Anselmo? Świetna płyta, ale death...Anzhelmoo pisze:Element death w Portal i Anselmo.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Harlequin
No właśnie "element".Anzhelmoo pisze:Element death w Portal i Anselmo.Harlequin pisze:a gdzie w tym rankingu ten element "death"?
-
- rasowy masterfulowicz
Re:
Skaut pisze:z metalowych CRAFT, PUNGENT STENCH, SLEEP
z niemetalowych:
Z mojej strony, na ten moment do wyróżnienia:
Dirtmusic - Bu Bir Ruya z pustyni, Mary Halvorson - Code Girl (Free Jazz/ Post Bop/ Vocal Jazz/ Deathspell Omega) z Nowego Jorku, Minami Deutsch - With Dim Light z psychodeli, The Ex - 27 Passports z tańców, Simone Felice - The Projector z Americany, Monster Magnet - Mindfucker z Monster Magnet, Both Directions at Once: The Lost Album z archiwaliów ;)
- Harlequin
Ten Minami Deutsch dobry, ale troche szybko mi obleciał, momentami mało wyrazisty.
- Oki
No to jest pare rzeczy do obadania.Anzhelmoo pisze:Element death w Portal i Anselmo.Harlequin pisze:a gdzie w tym rankingu ten element "death"?
Spaceslug chyba nawet lepszy, niż fenomenalny poprzednik. Ten jest dojrzalszy i wymaga poświęcenia znacznie więcej czasu, zanim zatrybi na dobre. Z rzeczy wartych uwagi jeszcze to mi się przypomniało: CoC, Sleep, Sunnata, Zeal & Ardor (o klasę lepiej, niż na debiucie).
- wolff
- rasowy masterfulowicz
Pestilence, Cemetery Urn- dobre, jeszcze będę wracał do tych materiałów.
Necrophobic, Jungle Rot-mogli się bardziej postarać (a może za mało czasu poświęciłem na odsłuchy?)
Necrophobic, Jungle Rot-mogli się bardziej postarać (a może za mało czasu poświęciłem na odsłuchy?)
Jebać żuli.
-
- zahartowany metalizator
Re: Re:
Czemum ja wcześniej nie widział tego posta? Moje spostrzeżenia pokrywają się w niemal stu procentach. Więcej postów.streetcleaner pisze:Z mojej strony, na ten moment do wyróżnienia:
Dirtmusic - Bu Bir Ruya z pustyni, Mary Halvorson - Code Girl (Free Jazz/ Post Bop/ Vocal Jazz/ Deathspell Omega) z Nowego Jorku, Minami Deutsch - With Dim Light z psychodeli, The Ex - 27 Passports z tańców, Simone Felice - The Projector z Americany, Monster Magnet - Mindfucker z Monster Magnet, Both Directions at Once: The Lost Album z archiwaliów ;)
- rmk
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Sporo dobrych albumów wyszło w 2018. Na pewno warte uwagi są:
Funeral Mist, Mare, Knokkelklang, Craft, Altar of Perversion, Necros Christos, Watain, Marduk, Phlegein, Bobby Beausoleil
Jeżeli chodzi o krótsze materiały to:
Numinous, Ritual Death, Manii, Darvaza
Czekam też na nowe CdG i Archgoat
Funeral Mist, Mare, Knokkelklang, Craft, Altar of Perversion, Necros Christos, Watain, Marduk, Phlegein, Bobby Beausoleil
Jeżeli chodzi o krótsze materiały to:
Numinous, Ritual Death, Manii, Darvaza
Czekam też na nowe CdG i Archgoat
- swetrwser
- postuje jak opętany!
Kurde, jest wrzesień, a nic z tego roku nie urwało mi nawet paznokcia. Tak to chyba jeszcze nie było. Albo za mało się interesuje, albo to jest chujowy rok jak nigdy.
A nie, Burial Invocation urwało nawet palca, ale pozatem...
A pozatem to jeszcze Disgusted Geist cośtam urywało, więc może nie jest tak źle. ;)
A nie, Burial Invocation urwało nawet palca, ale pozatem...
A pozatem to jeszcze Disgusted Geist cośtam urywało, więc może nie jest tak źle. ;)
-
- rasowy masterfulowicz
Nie wiem czy to płyta roku, ale skończyłem odsłuch Funeral Mist - Hekatomb. Wspaniały album!
Celem życia nie jest przeżycie.
- Harlequin
INFERNAL COIL do najlepszości, epka ABHORRENCE do rozczarowań
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Piękna dycha
1) PUNGENT STENCH „Smut Kingdom”
2) FLESH CONSUMED „Hymn for the Leeches”
3) MORTUOUS „Through Wilderness”
4) OXYGEN DESTROYER „Bestial Manifestations of Malevolence and Death”
5) MULE SKINNER „Airstrike"
6) GALVANIZER „Sanguine Vigil”
7) MEAT SPREADER „A Swarm Of Green Flies Over The Rusty Pot”
8) AT THE GATES „To Drink from the Night Itself”
9) BURIAL INVOCATION „Abiogenesis”
10) PESTILENCE „Hadeon”
10) PESTILENCE „Hadeon”
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- vicek
krisiun , deicide , satan. judas priest
-
To jest to to Abhorrence, ta fińska legenda?Harlequin pisze:INFERNAL COIL do najlepszości, epka ABHORRENCE do rozczarowań
- Harlequin
Takbyrgh pisze:To jest to to Abhorrence, ta fińska legenda?Harlequin pisze:INFERNAL COIL do najlepszości, epka ABHORRENCE do rozczarowań
-
serio ten Pungent Stench taki dobry? nie miałem zamiaru tego sprawdzać, ale skoro tak...Pacjent pisze:Piękna dycha
10) PESTILENCE „Hadeon”