Behemoth v.2

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
rmk
postuje jak opętany!
Kontakt:

Re: Behemoth v.2

02-08-2018, 23:16

Marcin pisze:????
Hej Koledzy, bardziej obeznani w muzycznych realiach. Czy to normalne w Pl?
Behemoth, Ep za 45zł na 7 calówce, album na CD za 80zł i album na LP za 250zł.
Nie. Jest to czyste skurwysyństwo.
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

02-08-2018, 23:19

jak bierzesz wypasne wydania to tak - regularne cd kosztuje 41zl. zreszta ceny dla reszty swiata sa takie same. czy to normalne w No?
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Marcin
postuje jak opętany!

02-08-2018, 23:30

A z kąd ja mam to k... wiedzieć? Tutaj niema Saturnów, Biedronek i MediaMarktów...
Awatar użytkownika
Jimmy Boyle
rasowy masterfulowicz

02-08-2018, 23:56

Marcin pisze:A z kąd ja mam to k... wiedzieć? Tutaj niema Saturnów, Biedronek i MediaMarktów...
"z kąd" kurwasz Marcinie miejże litość.
Awatar użytkownika
DeadButDreaming
w mackach Zła

03-08-2018, 07:46

Ja tam pierdolę i nie nadążam z bieżącymi nowinkami od Adama, gdyż: a) jest upał i nic mi się nie chce b) komputer mi się psuje. Nie badałem na razie nowej muzyki. Przyjdzie na to czas w spokojniejszym momencie po gównoburzy. Powiem tylko, że nowa okładka, symbolika i tytuł albumu są co najmniej bardzo dobre. Zajebista ta okładka, na prawdę.
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
mistrzsardu
rasowy masterfulowicz

03-08-2018, 08:09

Jak najbardziej normalne. W zeszłym miesiącu usłyszałem w robocie od prezesa - "trzeba dużo i drogo sprzedawać". Adam pewnie też to słyszał.
Celem życia nie jest przeżycie.
Ogre
weteran forumowych bitew

03-08-2018, 08:46

^
I pewnie wziął sobie do serca :)
Mimo ceny, która moim zdaniem jest lekko przegięta (199pln za 2LP +naszywka, ach i oczywiście autografy), dzisiaj, po niespełna 24h zostanie wyprzedana......mieli brać i biorą, mieli gadać i gadają, napędza się samo po rzuconym "ochłapie" muzycznym.....sądzę, że cel założony przez marketingowców, na ponad miesiąc przed premierą jest osiągnięty. Komercjny sukces murowany.....
A muzycznie - czas pokaże
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

03-08-2018, 09:15

Placicie za sztuke jebane cebulaki i jak wam za drogo to sluchajcie sobie tanich zespolow jak Obituary albo jakis Grave Upheaval. Jak mozna miec pretensje do producenta, ze za drogie jego produkty. To tak jakby narzekac, ze Bentley jest drogi, nie stac cie to kurwa to kup se Dacie Duster. Behemoth to wlasnie taki Bentley death metalu a Obituary Dacia. Nie wiem z kad takie przekonanie, ze dobre ma byc tanie, na prawde.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

03-08-2018, 09:22

Obrazek

Ghost się dobrze sprzedaję to trzeba podpierdolić imago
Ogre
weteran forumowych bitew

03-08-2018, 09:24

Triceratops pisze:Behemoth to wlasnie taki Bentley death metalu a Obituary Dacia.
Acha.......jak Ty mie teraz zaimponowałeś Wąski......

I nie martw się o mnie - jak mnie nie będzie stać to nie kupię.
Ostatnio zmieniony 03-08-2018, 09:32 przez Ogre, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Boją_się_nawet_jego_koni
zaczyna szaleć

03-08-2018, 09:26

Kurła Adam zrup coś z tym imadże, na poczontku przebierałeś sie za Blackwindsa, potem za Ihaszana, potem za pogańskiego wija, potem żeś se róg dokładał ja witkacy, teraz za żydowskiego boszka sie odpierdalasz. Nie ma na to zgody True Black Metal Manifa (oficjalny profil na fb).
mistrzsardu
rasowy masterfulowicz

03-08-2018, 09:38

Boją_się_nawet_jego_koni pisze:teraz za żydowskiego boszka sie odpierdalasz.
Jak najbardziej na czasie. Ponoć jest duet na płycie z Jonnym Danielsem.
Ostatnio zmieniony 03-08-2018, 10:36 przez mistrzsardu, łącznie zmieniany 1 raz.
Celem życia nie jest przeżycie.
Awatar użytkownika
Duban
weteran forumowych bitew

03-08-2018, 10:16

Obrazek wizualnie ok. Utwór za to dla równowagi bardzo przeciętny...
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

03-08-2018, 10:24

mistrzsardu pisze:
Boją_się_nawet_jego_koni pisze:teraz za żydowskiego boszka sie odpierdalasz.
Jak najbardziej na czasie. Ponoć ma jest duet na płycie z Jonnym Danielsem.
xD
woodpecker from space
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

03-08-2018, 10:35

Duban pisze:Obrazek wizualnie ok. Utwór za to dla równowagi bardzo przeciętny...
I tyle w tym temacie.
dobry kościół to kościół spalony
Awatar użytkownika
maciek z klanu
mistrz forumowej ceremonii

03-08-2018, 10:51

Nawet wizualnie jakąś taką sraka. Dodam że satanist podobał mi się mocno
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

03-08-2018, 10:58

oł jea, klasycznie kupię ze dwa wydania deluxe, poczekam chwilunię i zarobię w chuj na durnych kucach. będzie na dobre płyty i alkohole.
il cattivo
rozkręca się

03-08-2018, 10:58

Boją_się_nawet_jego_koni pisze:Kurła Adam zrup coś z tym imadże, na poczontku przebierałeś sie za Blackwindsa, potem za Ihaszana, potem za pogańskiego wija, potem żeś se róg dokładał ja witkacy, teraz za żydowskiego boszka sie odpierdalasz.
Jeszcze za Predatora, toster oraz żuczka z czułkami. Zapomniałeś.
(...) "twierdził, że nasza choinka jest sprzeczna z ideą chrześcijaństwa, wyniósł ją z holu i wrzucił do kosza do góry nogami."
ZbyszekZboniek
rozkręca się

03-08-2018, 11:03

Triceratops pisze:Placicie za sztuke jebane cebulaki i jak wam za drogo to sluchajcie sobie tanich zespolow jak Obituary albo jakis Grave Upheaval. Jak mozna miec pretensje do producenta, ze za drogie jego produkty. To tak jakby narzekac, ze Bentley jest drogi, nie stac cie to kurwa to kup se Dacie Duster. Behemoth to wlasnie taki Bentley death metalu a Obituary Dacia. Nie wiem z kad takie przekonanie, ze dobre ma byc tanie, na prawde.
mój zestaw deluxe Grave Upheaval + normals werszyn + 3 longslejwy z okladeczka płyty + obrendowiona srajtasme, teraz na egaju opierdole z palcem w dupie za 1200 pln. a nawet dwoma palcyma. tak wiec tego ten -:)

a daciadaster to dobre auto. do lasu na grzyby. a ze tu sami grzybiarze to drugi raz wiec tego ten
Awatar użytkownika
Transilvanian Hugger
świeżak
Kontakt:

03-08-2018, 11:30

Siema, tu nowy użytkownik a długotrwały lurker, przyznam się, że długo czytałem tematy o Behehehe i stary temat o Nerga(ah)lu, dla rozrywki, wiele innych tematów od czasu do czasu śledziłem również.

No co do utworu, jak się zaczął ten wstęp to pomyślałem sobie, że Me and that Man Nergusiowi całkiem do głowy siadło i zaraz będzie naprawdę niezła chujnia. Nie jest aż tak źle, jak myślałem, ale utwór też ma poważne wady, wymienione już one zostały przez wcześniejszych posterów.

Nawiązując do Me and that Man, dla tych, którzy nie oglądali teledysków tego zespołu, bo po pierwszych dźwiękach "My Church Is Black" mieli dość - ten chórek dziecięcy z "GOD = Hau hau woof woof" to żywcem wzięty pomysł z piosenki jednej tego zespołu, w której śpiewa chórek dziecięcy, naprawdę ciężko się jej słucha i jest szczytem tandety i już solowy "Evil D"/"Disco Dave"/"Cowboy Dave" Vincent mniej "rani uszy" o zgrozo, chociaż nie moje gusta delikatnie mówiąc, ja takiej muzyki nie słucham, więc nie wiem, czy to dobre w swoim gatunku, o takich powierzchownym wrażeniu piszę.

W każdym razie, Nergal robi ewidentnie to, co robi wielu nawet nie tylko muzyków, lecz korporacji, czyli łączenie bazy odbiorców jednego produktu (w tym przykładzie Me and that Man) z bazą odbiorców drugiego (Behehehe). Jak bardzo by MATM nie ssał, był to komercyjny sukces i frekwencja na koncertach była niezła. Większość fanów MATM to fani Behemotha, myślę, że był to też test tego, czy Nergal jest w stanie odnieść sukces bez Behe. Sukces MATM może zdecydować o śmiałości Nergala jeśli chodzi o stosowanie patentów "rockowych" (vide: press release z okazji ogłoszenia informacji o albumie).

Odnoszę wrażenie, że nowy album będzie kontynuacją kierunku The Satanist, chujowe elementy tego albumu zostaną rozwinięte i będzie jeszcze bardziej chujowo. Satanisty nie mogę już słuchać, a świeżo po premierze tego albumu się nim jarałem (ale wtedy mniej wiedziałem o BM/DM, niż teraz, mniej tego słuchałem), teraz nie mogę go słuchać, te patenty rockowe na nim są tak tandetne, tak plastikowo to brzmi... nie wiem, co ludzie na Zachodzie mają z uszami jak po paru latach wciąż uważają to za mistrzostwo gatunku itd., ale Behe ma wielu fanów, którzy są bardziej "mainstreamowymi" metalami nie wkręconymi za bardzo w ekstremę, uważających, że np. Kredki grają dobrą, szczerą muzę itp...

Nie będzie dobrze. Ale kasa się zgadzała i Nergal będzie miał "permanent orgasm", dopóki go nie zapuszkują za "Marzec, Marzec, dzisiaj jest Dzień Kobiet", czy jak to leciało :P.
ODPOWIEDZ