jaki album ostatnio kupiliście v.2

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
535

Re: jaki album ostatnio kupiliście v.2

21-07-2018, 20:56

Jimmy Boyle pisze:"ostatnie" płyty VOIVOD sobie sprawiłem, oprócz s/t, które obecnie jest chyba nie do dostania :(
Nie ma problemu. Jeżeli dobrze widzę to całe dziewięć euro.
https://www.discogs.com/sell/item/646916772" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

21-07-2018, 22:40

535 pisze:
Jimmy Boyle pisze:"ostatnie" płyty VOIVOD sobie sprawiłem, oprócz s/t, które obecnie jest chyba nie do dostania :(

https://www.discogs.com/sell/item/646916772" onclick="window.open(this.href);return false;
Digipak, powinni dopłacać za gotowość do wzięcia.

Niedawno kupiłem Katorz (wreszcie uznałem, że też sobie cenię) i The Outer limits niestety digipak MMP, ale znośnie wydany.
535

21-07-2018, 22:50

Medard pisze:
535 pisze:

Digipak, powinni dopłacać za gotowość do wzięcia.

Niedawno kupiłem Katorz (wreszcie uznałem, że też sobie cenię) i The Outer limits niestety digipak MMP, ale znośnie wydany.
Przecież s/t tylko tak została wydana, więc albo bierzesz, albo wychodzisz z kina. Nie wiem jak te kobiety z wami wytrzymują. Wszyscy niby tacy delikatni i wybredni. Klapki przymierzają godzinami.
Awatar użytkownika
Medard

21-07-2018, 23:15

A to, co innego, nie sprawdziłem, że jest tylko digi. The Outer limits kupiłem w digi jak porządny Seba, który kalkuluje, że tak jest taniej.

Niech kobieta się cieszy, że mam tylko takie hobby. Zrezygnowałem z innych, tych drogich.
535

22-07-2018, 00:06

Medard pisze:A to, co innego, nie sprawdziłem, że jest tylko digi. The Outer limits kupiłem w digi jak porządny Seba, który kalkuluje, że tak jest taniej.

Niech kobieta się cieszy, że mam tylko takie hobby. Zrezygnowałem z innych, tych drogich.
Voivod nigdy nie rozpieszczali jeżeli chodzi o wydania, bo to nigdy nie był zespół "kasowy". Teraz coś drgnęło, ale niekoniecznie w dobrym kierunku. Wystarczy rzucić okiem na wznowienia winyli, niemal 1:1, (wiem, wiem, kult, szkoda, że sklepowych naklejek w dojcz markach nie zostawili), a potem zobaczyć wydania Kreator, albo Celtic Frost. No przecież to jest kurwa żenada, przy takiej bazie zdjęciowej i graficznej.
PureHate
weteran forumowych bitew

22-07-2018, 23:25

535 pisze:
Medard pisze:A to, co innego, nie sprawdziłem, że jest tylko digi. The Outer limits kupiłem w digi jak porządny Seba, który kalkuluje, że tak jest taniej.

Voivod nigdy nie rozpieszczali jeżeli chodzi o wydania, bo to nigdy nie był zespół "kasowy". Teraz coś drgnęło, ale niekoniecznie w dobrym kierunku. Wystarczy rzucić okiem na wznowienia winyli, niemal 1:1, (wiem, wiem, kult, szkoda, że sklepowych naklejek w dojcz markach nie zostawili), a potem zobaczyć wydania Kreator, albo Celtic Frost. No przecież to jest kurwa żenada, przy takiej bazie zdjęciowej i graficznej.
Świetne są te wznowienia winylowe Celtic Frost.
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

24-07-2018, 15:40

Harlequin pisze:Obrazek

W końcu mam <3
Gniewko a nie myślałeś żeby jeszcze zamieścić wpis o DaQ w dziale "wybitnie mnie cieszy" ? i jeszcze kilku innych ? ;-)
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Sybir

24-07-2018, 16:00

Tomaszu, coś taki zasadniczy? :D
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
AdrianSmith
w mackach Zła

24-07-2018, 16:12

W końcu mam <3
Co to za cudo ?
Awatar użytkownika
Harlequin

24-07-2018, 16:15

AdrianSmith pisze:

W końcu mam <3
Co to za cudo ?
Drawn And Quartered - The One Who Lurks

@Tomek, dawno nikt nie zasrywał forum jednym tytułem, wiec wiesz... ;) Swoją drogą, zanabyłeś ten krążek?
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

24-07-2018, 17:05

Harlequin pisze:
AdrianSmith pisze:

W końcu mam <3
Co to za cudo ?
Drawn And Quartered - The One Who Lurks

@Tomek, dawno nikt nie zasrywał forum jednym tytułem, wiec wiesz... ;) Swoją drogą, zanabyłeś ten krążek?
Ci powiem Ci, że aktualnie mam inną taktykę. odsłuchuję jak Seba z jumanego. a jeszcze częściej z legalnego. jutubki, bandkamy i inne dobrodziejstwa. i to na zasadzie, żeby wiedzieć czy coś szałowego mnie nie ominie ;-) a kupuję tylko gruz-gruzu i to mocno wyselekcjonowany. tak więc na D&Q się nie zapowiada.

w ramach wyjątków od gruzu-gruzu.
teraz Saltas na cd kupię. bo ma być zbiorcze wydanie obu demówek. sajdprojekt Irkallian jakby nie patrzeć. i sporo tego Irkallian tam słychać. dla mnie mus. w Helltrasherze ma być demo Krypst. to też se kupię. bo jakoś tak mnie pociąga ten wyjściowy materiał. z takiego powiedzmy klasycznego grania skusiłem się na Mortuous. i trochę zbieram tych takich blekowych skrzeków co prometeo/ Sadomysz lubią i szanują. bo mnie to sie ostatnio mocno podoba.

taki się kurwa wybredny zrobiłem. a co ;-)
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Harlequin

24-07-2018, 18:44

Taaaa, Krypts też sobie zabukowałem, bardzo lubie demo i epke, czego nie moge powiedziec o debiucie. Do tego Saltasa podszedłem raz jak wrzucano tu z pół roku temu, ale dla mnie to już lewel tu hard, pozostanę przy naprawdę bardzo dobrym Grave Upheaval jeśli chodzi o gruzinów.

A Mortuous bardzo sympatyczne, niby nic odkrywczego, ale swietnie się tego słucha.
Ogre
weteran forumowych bitew

25-07-2018, 17:20

Horrifying - "Altered States Fermenation" MC
Golgothan Remains - "Perverse Offerings to the Void" MC
Nostromo
w mackach Zła

25-07-2018, 21:41

Obscene Extreme w tym roku bardzo średnio jeżeli chodzi o skład więc było więcej czasu na lukanie w distra.

Takie nabytki zasilą moją półkie z dobrodziejstwami:
BODYCHOKE - cold river songs / wiadomo. zajebisty album i nie ma co dodawać, trzeba słuchać

DEPARTMENT OF CORRECTION / NOISEAR - split CD
DEPARTMENT OF CORRECTION / STRONG INTENTION - split CD

Splity zakupione dla DOC w 20 minut po ich występie. Jakież to było energetyczne i walące glanem między oczy granie.
Wokal na scenie z dwoma mikrofonami biegał. Zaintrygowało mnie to na tyle, że obejrzałem cały koncert, a po koncercie
wiadomo... portfel lżejszy.

ANTIGAMA - depressant CD - niby to samo, ale nie jednak nie to samo

MEAT SPREADER - a swarm of green flies over the rusty pot
To wszystko już było i na próżno szukać tutaj awangardy, progresu i próby uchwycenia najbardziej ulotnych, wysublimowanych dźwięków. Tylko co z tego jak wpierdol jest tak okrutny, że każdy muzomasochista zrobi pod siebie ze szczęścia po kilku sekundach. Oczywiście mógłbym posłuchać innej płyty, innego zespołu i efekt byłby podobny jednak po odpaleniu krążka już podczas pierwszego kawałka wiedziałem, że nie odważę się nacisnąć STOP na odtwarzaczu, I tak nie miałbym czym, bo ręce i nogi urwało mi tuż po naciśnięciu PLAY. Tajemnicą lasu pozostanie jak udało mi się napisać to, co teraz czytacie.

HUMAN REMAINS - using sickness as a hero EP na placku
Niewiele Panowie po sobie zostawili, ale łykam wszystko bez popity.

FULL OF HELL - Roots of Earth Are Consuming My Home LP
Debiut to jest bardzo dobra rzecz. Brudna, pozornie przewidywalna z kilkoma dobrymi twistami. Na początku gardziłem, a teraz chłostam się makaronem podczas słuchania patrząc na okładkę.
Awatar użytkownika
Harlequin

26-07-2018, 09:22

^^ Human Remains klasa!

Tymczasem preorder na nowe GRAVEWARDS poszedł
AdrianSmith
w mackach Zła

26-07-2018, 10:20

A gdzie wątek o chwaleniu się kolekcją ?
Cenzura ????
Awatar użytkownika
IMP-|-OUS
weteran forumowych bitew

26-07-2018, 10:24

AdrianSmith pisze:A gdzie wątek o chwaleniu się kolekcją ?
Cenzura ????
Wszyscy wyprzedają xD
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

26-07-2018, 10:42

IMP-|-OUS pisze:
AdrianSmith pisze:A gdzie wątek o chwaleniu się kolekcją ?
Cenzura ????
Wszyscy wyprzedają xD
W popłochu :D
niech to miejsce niebawem zniknie
Awatar użytkownika
Medard

26-07-2018, 19:38

Obscura "Cosmogenesis", kupione i słuchane właśnie,
Świetne.

Obrazek