DEICIDE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

Re: DEICIDE

14-07-2018, 16:38

Żułek pisze:30 sekundowy fragment podobał mi się bardziej :P
Cała płyta mogłaby tyle trwać.
support music, not rumors
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

14-07-2018, 16:51

Pacjent pisze:
Harlequin pisze:Taki troche death metal dla mas. Bardzo nikaji, nowoczesnie brzmiący. To w ogóle nie brzmi jak Deicide moim zdaniem. Zła w tym tyle ile w płatkach kukurydzianych. To nawet ie ma podskoku do czegokolwiek z poprzedniej płyty.
Brzmi jak komponowane w studio zaraz przed sesją nagraniową. Vaderowatość dla frajerów. Nie wiem co Glenowi przeszkadza w nagraniu nowego materiału z brzmieniem i wokalami zerżniętymi z dwóch pierwszych albumów? Niemcy go ostrzegli, że to się nie sprzeda?
żadna większa wytwórnia obecnie nie wydałaby takiego materiału .
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

14-07-2018, 20:19

vicek pisze:
Pacjent pisze:
Harlequin pisze:Taki troche death metal dla mas. Bardzo nikaji, nowoczesnie brzmiący. To w ogóle nie brzmi jak Deicide moim zdaniem. Zła w tym tyle ile w płatkach kukurydzianych. To nawet ie ma podskoku do czegokolwiek z poprzedniej płyty.
Brzmi jak komponowane w studio zaraz przed sesją nagraniową. Vaderowatość dla frajerów. Nie wiem co Glenowi przeszkadza w nagraniu nowego materiału z brzmieniem i wokalami zerżniętymi z dwóch pierwszych albumów? Niemcy go ostrzegli, że to się nie sprzeda?
żadna większa wytwórnia obecnie nie wydałaby takiego materiału .
Dlaczego?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

14-07-2018, 20:49

Pacjent pisze:
On takich wokali to juz nawet w studiu by nie dał rady zrobić. Od wielu juz lat na koncertach jest tylko buczenie... A ten kawałek aż tak tragiczny nie jest. Ani gorszy ani lepszy niż te z poprzedniej płyty. Kupić nie kupie ale całość przesłucham.
Pacjent

14-07-2018, 21:11

AroHien pisze:
Pacjent pisze:
On takich wokali to juz nawet w studiu by nie dał rady zrobić. Od wielu juz lat na koncertach jest tylko buczenie... A ten kawałek aż tak tragiczny nie jest. Ani gorszy ani lepszy niż te z poprzedniej płyty. Kupić nie kupie ale całość przesłucham.
W studio można zrobić niemal wszystko. Gdyby chciał to by zrobił. Najwidoczniej jednak płyty DEICIDE z takim materiałem sprzedają się bardzo dobrze, bo w przeciwnym razie Glen zagrałby inaczej albo zamknąłby interes.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

14-07-2018, 22:21

Nie wiem jak im się teraz płyty sprzedają. Pewnie to ulamek tego co sprzedawali na początku lat 90'tych. Może i mógłby zrobić studyjnie wokale jak na debiucie ( nawet przez jakiego pomocnika hehe) ale wtedy na koncertach to juz by nawet żenada nie była.
est
mistrz forumowej ceremonii

14-07-2018, 22:45

AroHien pisze: ten kawałek aż tak tragiczny nie jest
Nie jest, ale też niczego szczególnego nie zapowiada. Nie dodam, że niestety, bo sprawdziłem go tylko z ciekawości. Nie spodziewałem się niczego ponad to, co słychać.
Awatar użytkownika
Anzhelmoo
weteran forumowych bitew

14-07-2018, 23:13

Czemu komentarze pod filmem wyłączone? Jakaś gównoburza była?
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

14-07-2018, 23:58

Brzmi jak komponowane w studio zaraz przed sesją nagraniową. Vaderowatość dla frajerów. Nie wiem co Glenowi przeszkadza w nagraniu nowego materiału z brzmieniem i wokalami zerżniętymi z dwóch pierwszych albumów? Niemcy go ostrzegli, że to się nie sprzeda?[/quote]

żadna większa wytwórnia obecnie nie wydałaby takiego materiału .[/quote]

Dlaczego?[/quote]

Bo w większych wytwórniach artysta np. co do masteringu nie ma nic do gadania , ma być głośno , wsio wypolerowane jak psa jajca , przecież teraz wszystko z nuclear blast brzmi tak samo , Dimebag ma rację [youtube][/youtube]
535

15-07-2018, 00:41

Stara gwardia wypełzła. Bogowie w natarciu.
Obrazek
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

15-07-2018, 01:31

vicek pisze:Brzmi jak komponowane w studio zaraz przed sesją nagraniową. Vaderowatość dla frajerów. Nie wiem co Glenowi przeszkadza w nagraniu nowego materiału z brzmieniem i wokalami zerżniętymi z dwóch pierwszych albumów? Niemcy go ostrzegli, że to się nie sprzeda?
dokładnie w punkt, kurwa ile razy mozna dac sie opluć i sprawdzać nowe Deicide, czuje sie jak stara owca podchodząca do elektrycznego pastucha.
byrgh
zahartowany metalizator

15-07-2018, 02:43

Vicek mówi z sensem, mało tego: prawidłowo stosuje interpunkcję. To znak, że sprawa Deicide doszła do trzeciego szeregu - albo jego dilera zamknęli.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

15-07-2018, 12:07

Deathhammer66 pisze:Te wokale to jest jakaś groteska w porównaniu do jedynki czy dwójki. Bezpłciowe burczenie bez wyrazu. Zero ekspresji. W ogóle olać można ten zespół po "Legion" :D
Nie pierdol. 3 to zajebista plyta.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Pacjent

15-07-2018, 12:11

ozob pisze:
Deathhammer66 pisze:Te wokale to jest jakaś groteska w porównaniu do jedynki czy dwójki. Bezpłciowe burczenie bez wyrazu. Zero ekspresji. W ogóle olać można ten zespół po "Legion" :D
Czwórka lepsza.
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

15-07-2018, 13:11

Pacjent pisze:
ozob pisze:
Czwórka lepsza.
To oczywiste.
dobry kościół to kościół spalony
Awatar użytkownika
Mental
weteran forumowych bitew

15-07-2018, 13:20

gówno na plastikowych kółkach.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

15-07-2018, 14:36

Pacjent pisze:
ozob pisze:
Czwórka lepsza.
Taki chuj.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
Believer
weteran forumowych bitew

15-07-2018, 14:37

Dla mnie najlepsza jest dwójka, agresja i chaos z 1 pozostały i przybrały dojrzalszą, jeszcze bardziej złowieszczą formę. Za młodu autentycznie bałem się tej płyty. Potem stawiam jedynkę, trójkę, czwórkę i scars, reszty nie jestem w stanie słuchać.
Awatar użytkownika
wolff
rasowy masterfulowicz

15-07-2018, 15:19

Nowy Deicide?

[youtube][/youtube]
Jebać żuli.
pączek
postuje jak opętany!

15-07-2018, 16:14

Believer pisze:Dla mnie najlepsza jest dwójka, agresja i chaos z 1 pozostały i przybrały dojrzalszą, jeszcze bardziej złowieszczą formę. Za młodu autentycznie bałem się tej płyty. Potem stawiam jedynkę, trójkę, czwórkę i scars, reszty nie jestem w stanie słuchać.

No. Swój człowiek. DDDD
ODPOWIEDZ