To zawsze były flaki z olejem. Spokojnie można w ogóle pominąć.moonfire pisze:Nordlandy mnie znudziły.
BATHORY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
535
Re: BATHORY
-
Heretyk
- mistrz forumowej ceremonii
ja tam lubię
- hcpig
A jak widzicie 'Requiem', 'Octagon' i tę część 'Destroyer of Worlds' która do nicha nawiązuje? Ja w sumie wiem że to nie są dobre płyty ale lubię od czasu do czasu zarzucić.
Yare Yare Daze
-
Karkasonne
Mimo wszystko mają w sobie coś, co w muzyce cenię sobie ogromnie, są autentyczne w swojej dzikiej, barbarzyńskiej ekspresji. Najwięcej słuchałem z nich Octagon i gdy słyszę Immaculate Pinetreeroad 930 czy Sociopath to wiem, że zrobił to na serio, taki miał stan umysłu w tamtym momencie i dlatego wysmażył tak nieprzecietnie dobre teksty.
Rat race and symbols. Crucifix and flesh.
Politics and fashion. Religion and death0
This is my anger. My hurt and my hate.
This is my fucking despair.
This is my inside. My thorn and my ache.
This is the grind and the tare..
Rat race and symbols. Crucifix and flesh.
Politics and fashion. Religion and death0
This is my anger. My hurt and my hate.
This is my fucking despair.
This is my inside. My thorn and my ache.
This is the grind and the tare..
-
Karkasonne
Posłuchałem z okazji tamtego posta ponownie Octagon. Jak pomyśleć o tym jak o niewydanej płycie Slayera gdzieś pomiędzy Divine Intervention a Undisputed Attitude, to optyka się nieco zmienia i można na nią popatrzeć łaskawszym okiem. Właściwie optyka jest tutaj chyba największym problemem. Nagrano dwie wspaniałe, wzniosłe płyty opiewające wielkość i potęgę. Spodziewano się kolejnej, może jeszcze bardziej wykrystalizowanej, a tu jeb. Dostaliśmy tego dokładną odwrotność, czyli płyty skrajnie proste, nakurwiające w dekiel, opisujące zezwierzęcenie ludzi i wszystko, co przyziemne. Szok musiał być zbyt duży. Poza tym jak tego słucham to jestem pewien, że Quorthon był wtedy w kiepskim stanie psychicznym, bo szczęśliwi ludzie nie tworzą ani takich tekstów, ani takiej muzyki, której cieknie piana z ust i która próbuje cię zgwałcić.
- moonfire
- zahartowany metalizator
Nie podobają mi się.hcpig pisze:A jak widzicie 'Requiem', 'Octagon' i tę część 'Destroyer of Worlds' która do nicha nawiązuje? Ja w sumie wiem że to nie są dobre płyty ale lubię od czasu do czasu zarzucić.
- Marcin
- postuje jak opętany!
Kartka z kalendarza
29 czerwca 1991
Na rynku muzycznym, ląduje szósty krążek Bathory - "Twilight of the Gods"

29 czerwca 1991
Na rynku muzycznym, ląduje szósty krążek Bathory - "Twilight of the Gods"

- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
"(...)Don't trust nobody
It will cost you much too much
Beware of the dagger
It caress you at first touch
O, all small creatures
It is the twilight of the gods(...)"
It will cost you much too much
Beware of the dagger
It caress you at first touch
O, all small creatures
It is the twilight of the gods(...)"
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- Ubzdur
- w mackach Zła
Requiem Octagon i Destroyer również mi się nie podobają z naciskiem na dwie pierwsze, bo trzecia od biedy ujdzie. Otóż tak jak pisze Karkas, Quorthon był ewidentnie w takiej fazie punkowego obrażenia na świat, albo chciał przybrać modną wtedy maskę zatroskanego tematami społeczno/politycznymi thrash metalowca. Niezbyt mu w niej było i uważam, że niepotrzebne to było , i kropka. Doszukiwać się tam powrotu do początków nie potrafię, raczej męczyły mnie zawsze te dwie płyty i ich unikałem, by nie psuć sobie odbioru innych, genialnych albumów twórcy.
- wolff
- rasowy masterfulowicz
Nie posiadam już żadnej płyty/kasety tej, miejscami dość nudnej trupy, jestem pozerem?
Jebać żuli.
-
Karkasonne
Niespecjalnie jest się czym chwalić.wolff pisze:Nie posiadam już żadnej płyty/kasety tej, miejscami dość nudnej trupy, jestem pozerem?
-
Wódka i Piwo
- weteran forumowych bitew
Nie. Jesteś idiotą. Bez urazy...wolff pisze:Nie posiadam już żadnej płyty/kasety tej, miejscami dość nudnej trupy, jestem pozerem?
-
byrgh
A ja nigdy nawet nie miałem ;) Ktoś przebije?wolff pisze:Nie posiadam już żadnej płyty/kasety tej, miejscami dość nudnej trupy, jestem pozerem?
- wolff
- rasowy masterfulowicz
Nie gniewam się, kiedyś słuchałem ale jeśli mam już katować kapele dla ramoli wybieram jednak Venom. Dla pierwszych sześciu nadal sentyment jest :)Wódka i Piwo pisze:Nie. Jesteś idiotą. Bez urazy...wolff pisze:Nie posiadam już żadnej płyty/kasety tej, miejscami dość nudnej trupy, jestem pozerem?
Jebać żuli.
-
Heretyk
napisał koleś, który ma to wszystko w mp 3. ja pierdoleKarkasonne pisze:Niespecjalnie jest się czym chwalić.wolff pisze:Nie posiadam już żadnej płyty/kasety tej, miejscami dość nudnej trupy, jestem pozerem?
- wolff
- rasowy masterfulowicz
Więc co? Trzeba słuchać na siłę bo to qlt jak jasny chuj a kto innego zdania to się nie zna?Karkasonne pisze:Niespecjalnie jest się czym chwalić.wolff pisze:Nie posiadam już żadnej płyty/kasety tej, miejscami dość nudnej trupy, jestem pozerem?
Ja się np. nie znam, słucham więc gównianych kapel z czego się cieszę i co daje sporo frajdy panie obieżyświat.
Jebać żuli.
-
Karkasonne
Słuchaj sobie czego chcesz, po prostu nie widzę sensu we wchodzeniu do tematu o jakiejkolwiek kapeli tylko po to, by napisać, ze jej nie słucham. A ze słuchasz gownianych kapel, no cóż, znowu chyba nikogo to nie obchodzi, ale jeśli chcesz sie uzewnętrznić jakos bardziej to fajnie.wolff pisze:Więc co? Trzeba słuchać na siłę bo to qlt jak jasny chuj a kto innego zdania to się nie zna?Karkasonne pisze:Niespecjalnie jest się czym chwalić.wolff pisze:Nie posiadam już żadnej płyty/kasety tej, miejscami dość nudnej trupy, jestem pozerem?
Ja się np. nie znam, słucham więc gównianych kapel z czego się cieszę i co daje sporo frajdy panie obieżyświat.
-
Karkasonne
Mialem swego czasu skromna kolekcje, ale w pewnym momencie życia doszedłem do wniosku, ze nie chce być niewolnikiem materii bardziej niż to konieczne. Cześć płyt zreszta rozdalem za darmo kolegom z forum.Heretyk pisze:napisał koleś, który ma to wszystko w mp 3. ja pierdoleKarkasonne pisze:Niespecjalnie jest się czym chwalić.wolff pisze:Nie posiadam już żadnej płyty/kasety tej, miejscami dość nudnej trupy, jestem pozerem?
- wolff
- rasowy masterfulowicz
Mogłeś sprzedać a pieniądze przeznaczyć na podróże. Jarać się kapelą mając dyskografię na mp3, qlt eternal.
Jebać żuli.
-
byrgh
Więc postanowiłeś zostać piratem? ;)Karkasonne pisze:Mialem swego czasu skromna kolekcje, ale w pewnym momencie życia doszedłem do wniosku, ze nie chce być niewolnikiem materii bardziej niż to konieczne. Cześć płyt zreszta rozdalem za darmo kolegom z forum.
Ej no, rozumiem nielubienie Hammerheart i każdą kolejną, ale gdzie indziej znajdziesz taki wygar jak na 'trójce' czy 'czwórce'? ;)