Najlepsze płyty roku 2018
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Najlepsze płyty roku 2018
Jeszcze dodaj kategorie "Mam na półce, ale juz nie słucham". Mi na przykład taka kategoria by sie przydała ;)
-
- zahartowany metalizator
Już teraz plasuje sie na 59. miejscu w rankingu RYM :DHarlequin pisze:
WSPANIAŁY Album.
- Harlequin
Żaden to wyznacznik, choć chyba jak na niemainstreamowy death metal to dobry wynik.
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Płyta bardzo dobra. Ale ogólnie to oceny w RYM to żaden wyznacznik. Serwis opanowany przez młodzież, która w życiu płyty w rękach nie trzymała, tylko ciągnie z netu na potęgę i pstrykają te swoje oceny jak lajki na bukfejsie.byrgh pisze: Już teraz plasuje sie na 59. miejscu w rankingu RYM :D
-
No żaden, bo lwia brać RYM to dzieci z zespołem Downa, ale rzadko, lub nawet nigdy, widuje się jeszcze ciepłą płytę, która osiąga status "pogrubionej czcionki", a w dodatku death metal, więc coś musi w tym być, w jedną albo chociaż drugą stronę ;)Harlequin pisze:Żaden to wyznacznik, choć chyba jak na niemainstreamowy death metal to dobry wynik.
Dochodzą:Karkasonne pisze:Póki co faktycznie chciało mi się słuchać:
CRUACHAN - Nine Years of Blood
OAK PANTHEON - Sol
PRIMORDIAL - Exile Among the Ruins
ANTLERS - Beneath, Below, Behold
URFAUST - The Constellatory Practice
VARATHRON - Patriarchs of Evil
JUDAS PRIEST - Firepower
BEORN'S HALL - Estuary
I tyle w sumie. Jak na mnie to bardzo dużo, bo zazwyczaj z całego roku zostaje mi mniej.
FUNERAL MIST - Hekatomb
BLACK CRUCIFIXION - Lightless Violent Chaos
OSI AND THE JUPITER - Uthuling Hyl
BATTLEROAR - Codex Epicus
VISIGOTH - Conqueror's Oath
- ozob
Uzupelnimy:ozob pisze:Pierwsza 5 poki co:
1) Rotheads,
2) Judas Priest,
3) Primordial,
4) Carpenter Brut
5) Golgothan Remains.
Czekam z utesknieniem na Gruesome.
1. Ghost,
2. Funeral Mist,
3. Primordial,
4. Knokkelklang
5. Rotheads,
6. Tomb Mold,
7. Judas Priest,
8. Carpenter Brut,
9. Golgothan Remains.
Ostatnio zmieniony 21-06-2018, 20:55 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
-
Mnie się jakoś nie chce bawić w topy, szczególnie że w głównej mierze byłyby to nikogo nieinteresujące gatunki, ale jeśliś wciąż nie słyszał, sprawdź koniecznie Of Feather and Bone, bo jest to coś, co IMHO nie powinno przynajmniej przechodzić niezauważenie.
- Harlequin
Mocno zyskała u mnie ta płyta, ale za brzmienie werbla powinni zastrzelicbyrgh pisze:Mnie się jakoś nie chce bawić w topy, szczególnie że w głównej mierze byłyby to nikogo nieinteresujące gatunki, ale jeśliś wciąż nie słyszał, sprawdź koniecznie Of Feather and Bone, bo jest to coś, co IMHO nie powinno przynajmniej przechodzić niezauważenie.
-
U mnie werbel w sumie średnio banglał AŻ do drugiego odsłuchu i byłem przekonany, że nie będę wracał do tej płyty. Ale wczorajszej nocy, przed spaniem wrzuciłem na słuchawki i w sumie wszystko wskoczyło na swoje miejsce i nawet zaczęło mieć dla mnie ono w tym przypadku swoje uzasadnienie ;) Co nie zmienia faktu, że takiego brzmienia również nie trawię.
Słyszałem całe nic, ale jeżeli Knelt Rote, które jeszcze przede mną, nie zda egzaminu, to nie sądzę, by w tej materii mogło cokolwiek tej płycie zagrozić. No, chyba że Antaeus ;)
Słyszałem całe nic, ale jeżeli Knelt Rote, które jeszcze przede mną, nie zda egzaminu, to nie sądzę, by w tej materii mogło cokolwiek tej płycie zagrozić. No, chyba że Antaeus ;)
- Harlequin
^^ No to musiało Ci siąść zdrowo. Do tego Knelt Rote musze siąść bo słyszałem dobre opinie.
A co do aktualnego stanu:
Płyta Roku: TOMB MOLD
Ulubione: Rotheads, Deiquisitor, Lonker See, The Ex, Schrottersburg
Tęgie rozczarowania: The Soft Moon, Ought, Taphos i (jednak) Anna Von Hausswolff (po tych zajawkach miało targach dusze i kruszyć ściany, a znów poszła w plumkanine)
A co do aktualnego stanu:
Płyta Roku: TOMB MOLD
Ulubione: Rotheads, Deiquisitor, Lonker See, The Ex, Schrottersburg
Tęgie rozczarowania: The Soft Moon, Ought, Taphos i (jednak) Anna Von Hausswolff (po tych zajawkach miało targach dusze i kruszyć ściany, a znów poszła w plumkanine)
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
1. PUNGENT STENCH
2. OXYGEN DESTROYER
3. MORTUOUS
4. TOMB MOLD
5. ROTHEADS
6. GALVANIZER
7. MORGENGRAU
8. MASTER'S HAMMER
9. AT THE GATES
10. YOB
11. FLESH CONSUMED
12 DEIQUISITOR
13. PESTILENCE
14. DYSPHORIA
15. ROTTED
2. OXYGEN DESTROYER
3. MORTUOUS
4. TOMB MOLD
5. ROTHEADS
6. GALVANIZER
7. MORGENGRAU
8. MASTER'S HAMMER
9. AT THE GATES
10. YOB
11. FLESH CONSUMED
12 DEIQUISITOR
13. PESTILENCE
14. DYSPHORIA
15. ROTTED
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Harlequin
Całkiem sporo dobrego death metalu w tym roku jakby nie patrzeć.
-
Biorąc pod uwagę, że wyjdzie jeszcze MASTER, MONSTROSITY, SUMMONING DEATH, GRAVEWARDS, NASTY SURGEONS, CRAWL, ERODED, CEMETERY URN, BAEST, MALEVOLENT CREATION, OBLITERATION, OPPROBRIUM, FERAL, DISMA, LAST SACRAMENT, DISAVOWED, NOISEM, FESTERDAY, CORPSESSED, IMPRECATION, ENTOMBED, NILE, EMBALMED, REPUKED, INTERNAL BLEEDING, DISCIPLES OF POWER czy DRAWN & QUARTERED to może być ciekawie.Harlequin pisze:Całkiem sporo dobrego death metalu w tym roku jakby nie patrzeć.
PS. Do najlepszych dodałbym jeszcze BLOOD OF CHRIST.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Mental
- weteran forumowych bitew
bardzo jestem ciekaw.Pacjent pisze: MONSTROSITY, MALEVOLENT CREATION, OBLITERATION, IMPRECATION, EMBALMED, INTERNAL BLEEDING, DRAWN & QUARTERED
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
And salute the leech that you are
-
Mam jeszcze jeden typ albumu, który właśnie powinien być nagrywany, ale chłopaki jeszcze nie wiedzą kiedy wyjdzie. Chodzi o nowy DISKORD.Mental pisze:bardzo jestem ciekaw.Pacjent pisze: MONSTROSITY, MALEVOLENT CREATION, OBLITERATION, IMPRECATION, EMBALMED, INTERNAL BLEEDING, DRAWN & QUARTERED
- dzik
-
A.D. Nie lubię tych dodatków.dzik pisze:Entombed czy Entombed A.D. ?
- Harlequin
Nie wiem czy rzeczywiście czekasz na wydawnictwa wszystkich w/w, ale pare z tych nazw na pewno elektryzuje i moze wydać coś lepszego niż "tylko' dobry album. Do tego RUIN, CRUCIFIER, FAITHXTRACTOR (zajawki były całkiem ok)Pacjent pisze:Biorąc pod uwagę, że wyjdzie jeszcze MASTER, MONSTROSITY, SUMMONING DEATH, GRAVEWARDS, NASTY SURGEONS, CRAWL, ERODED, CEMETERY URN, BAEST, MALEVOLENT CREATION, OBLITERATION, OPPROBRIUM, FERAL, DISMA, LAST SACRAMENT, DISAVOWED, NOISEM, FESTERDAY, CORPSESSED, IMPRECATION, ENTOMBED, NILE, EMBALMED, REPUKED, INTERNAL BLEEDING, DISCIPLES OF POWER czy DRAWN & QUARTERED to może być ciekawie.Harlequin pisze:Całkiem sporo dobrego death metalu w tym roku jakby nie patrzeć.
PS. Do najlepszych dodałbym jeszcze BLOOD OF CHRIST.
- dzik
Rozumiem, ale pomyslałem, że może panowie Anderson, Cederlund i Hellid coś modzą. :)Pacjent pisze:A.D. Nie lubię tych dodatków.dzik pisze:Entombed czy Entombed A.D. ?
dobry kościół to kościół spalony