byrgh pisze:Na otarcie łez, że nie odpala mi siódma część Wizardry, poszedłem krok dalej i zamontowałem sobie "ósemkę". Siadłem na chwilę, wsiąkłem na bite dwie godziny. Miodny tytuł, jeno żal, że w pracy deadline i nim się skończy, zdąży mi się "odwidzieć" na coś innego (mam plan zrobienia w tym roku przynajmniej kilku klasyków). Arckanum, antologia Blitzkriega, Icewind Dale 2 (sprawiłem sobie dziś w gogu za grosze, mimo że mam ten tytuł w dwóch innych wersjach i zdębiałem, że w końcu wypracowali kompatybilność na poziomie grywalnym), Sacred, Świątynia Pierwotnego Zła czy Civilization 3 i kusi mnie, żeby przywalić jeszcze jakąś solidną papierówką, np. Neverwinter 2, a tutaj już połówka czerwca.
Nie mów że próbowałeś odpalić wizardry 7 gold, bo to jest gówno przecuchnące. Zamiast tego ściągnij sobie dfend- graficzny emulator dosboxa i na nim odpal wersję dosowską.
można też zainteresować się tym: https://www.moddb.com/mods/wizardry-7-automap-mod" onclick="window.open(this.href);return false;