Nowe seriale

Wszystkie chwyty dozwolone - od "Begotten" po "Wejście smoka".

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
Deathhammer66
w mackach Zła

Re: Nowe seriale

11-06-2018, 13:30

Deathhammer66 pisze:
swetrwser pisze:Obrazek
Żeby nie kompletnie na odpierdol zrobiona końcówka to byłby strzał na miarę "Dark".
Mocno zachęciłeś, odpalam.
Zajebista rzecz. Mocno paranoidalny klimat, świetnie wykreowane postacie, niebanalna intryga. Zakończenie mocno szokujące, podejrzewałbym wszystko tylko nie to :) co prawda jest kilka nielogiczności, ale można przymknąć na to oko biorąc pod uwagę, jak sprytnie zamknęło się wszystko w jedną całość. Faktycznie trochę przypomina to "Dark" - jest zaginięcie i jest poruszanie się w kilku ramach czasowych(ale to po prostu retrospekcje, a nie podróże w czasie).
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

12-06-2018, 08:33

^ Chyba się zainteresuję. :)

Tymczasem ósmy odcinek drugiego sezonu Westworld pozamiatał konkretnie, świetny!
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Awatar użytkownika
Phren
rozkręca się

13-06-2018, 01:59

Plagueis pisze:^ Chyba się zainteresuję. :)

Tymczasem ósmy odcinek drugiego sezonu Westworld pozamiatał konkretnie, świetny!
Rewelacyjny. Jungowski do szpiku kości - jak cały serial.
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

13-06-2018, 07:21

^ Z tym Jungiem to szeroki temat, ale nie zmienia to faktu, że Westworld niszczy po całości. :)

Tymczasem zamknąłem temat Terror - zakończenie sugeruje, że kontynuacji raczej nie będzie. Szybko minęło te 10 odcinków.
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

18-06-2018, 00:50

oglada ktos Picnic at Hanging Rock? daje rade? zakladam, ze z oryginalem nie bedzie mial wiele wspolnego, bo nie da sie tak dzis krecic serialu, ale od Fargo nie przekreslam zadnego serialowego remaku
Guilty of being right
Heretyk

18-06-2018, 11:00

ja nie, natomiast mierzę się z kolejnymi sezonami Sons of Anarchy, bo póki co zaliczyłem tylko pierwszy i chyba jednak zakończę przygodę. ilość debilizmów, jakiegoś zjebanego amerykańskiego humoru i takiego dziwnego sentymentalizmu, a także nie najlepsza, mówiąc delikatnie gra aktorska, zaczynają mnie wykańczać
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

18-06-2018, 11:33

Oglądam Peaky Blinders i za chuj nie rozumiem zachwytów nad tym serialem.
dobry kościół to kościół spalony
Heretyk

18-06-2018, 11:35

dzik pisze:Oglądam Peaky Blinders i za chuj nie rozumiem zachwytów nad tym serialem.
ile już wciągnąłeś? dla mnie chyba top 5 seriali w ogóle. no, w dziesiątce to na pewno
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

18-06-2018, 13:36

Heretyk pisze:
dzik pisze:Oglądam Peaky Blinders i za chuj nie rozumiem zachwytów nad tym serialem.
ile już wciągnąłeś? dla mnie chyba top 5 seriali w ogóle. no, w dziesiątce to na pewno
Jestem po drugim odcinku drugiego sezonu. Teraz oglądam powoli, co są mistrzostwa 1-2 odcinki dziennie.
Będę oglądał dalej, bo to nie jest zły serial, tylko jakoś nie rozumiem tych zachwytów. Ale wiadomo kwestia gustu.
Awatar użytkownika
Deathhammer66
w mackach Zła

18-06-2018, 15:42

Heretyk pisze:
Dragazes pisze:
Heretyk pisze:Obrazek
fajne to było na początku, niestety im dalej tym gorzej. nie dziwie się, że zakończyli po 1 sezonie.
ja wiem? dla mnie super klimat, cały czas coś się dzieje, dobrze nakreślone, charyzmatyczne postacie. rewelacji nie ma, ale drugi sezon bym obejrzał z chęcią
Właśnie skończyłem i jest to bdb rzecz. Ciekawa, burzliwa relacja dwóch braci, żona kaznodziei super zagrana, ogólnie postacie są jak najbardziej na plus i fajnie, że większość miała swój czas i mogliśmy dowiedzieć się o ich przeszłości. Mnie z kolei podobał się tym bardziej, im bardziej w przód; początkowo akcja toczyła się dość wolno.

Szkoda, że przerwali, bo można to było ładnie pociągnąć bez sztucznego wydłużania na siłę. Końcówka zostawiła spory potencjał.
byrgh
zahartowany metalizator

18-06-2018, 17:58

uglak pisze:oglada ktos Picnic at Hanging Rock? daje rade? zakladam, ze z oryginalem nie bedzie mial wiele wspolnego, bo nie da sie tak dzis krecic serialu, ale od Fargo nie przekreslam zadnego serialowego remaku
O, dzięki za info, że coś takiego w ogóle istnieje ;] Aczkolwiek ta obsada nie nastawia mnie jakoś huraoptymistycznie.

Obrazek

Wróciłem sobie do tego genialnego serialu i jest zajebiście (będzie cza znowu wymienić awatar) ;]
Awatar użytkownika
HSVV
w mackach Zła

18-06-2018, 18:24

Obrazek

Mindhunters zacząłem ostatnio - nie ma tego wisielczego nastroju jak pierwszy sezon True Detective (swoją drogą, drugi to serio taka chujnia?), ale spora doza podskórnej goryczy i zimnokrwistości jest wyczuwalna.
Maschinengewehr
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
byrgh
zahartowany metalizator

18-06-2018, 21:15

Żułek, jeśli nie dysponujesz 27 sezonem Simpsonów z lektorem, polskie odcinki leżą na Catshare :)
Awatar użytkownika
yossarian84
rasowy masterfulowicz

18-06-2018, 22:16

HSVV pisze:
Mindhunters zacząłem ostatnio - nie ma tego wisielczego nastroju jak pierwszy sezon True Detective (swoją drogą, drugi to serio taka chujnia?a.
Nie kurwa i przestan sluchac bezgusci, ktorzy tak pisza. Debile oczekiwali kolejnych smetnych nihilistycznych gadek, a ze w drugim sezonie ich nie ma, to pierdola, ze jest slaby. Zlo jest takie samo jak w poprzednim, tylko w nieco innych klimatach. Zreszta drugi sezon jest nawet lepszy, bo nie ma tych banalow z okropnymi pedofilami przebranymi kurwa za niedzwiedzie...
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

18-06-2018, 22:19

HSVV pisze:True Detective[/i] (swoją drogą, drugi to serio taka chujnia?)
Moim zdaniem nie. Jest inny, ma zupełnie inny klimat i pewnie dlatego został tak zjebany, bo większość spodziewała się kontynuacji pierwszego sezonu. Na pewno jest słabszy, ale spokojnie da się obejrzeć.
byrgh
zahartowany metalizator

18-06-2018, 22:24

yossarian84 pisze:
HSVV pisze:
Mindhunters zacząłem ostatnio - nie ma tego wisielczego nastroju jak pierwszy sezon True Detective (swoją drogą, drugi to serio taka chujnia?a.
Nie kurwa i przestan sluchac bezgusci, ktorzy tak pisza. Debile oczekiwali kolejnych smetnych nihilistycznych gadek, a ze w drugim sezonie ich nie ma, to pierdola, ze jest slaby. Zlo jest takie samo jak w poprzednim, tylko w nieco innych klimatach. Zreszta drugi sezon jest nawet lepszy, bo nie ma tych banalow z okropnymi pedofilami przebranymi kurwa za niedzwiedzie...
Ciekawe, czy to samo myślisz o Fight Clubie, bo nie oceniłeś, a też zionie infantylnością i bełkotem ;)
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

18-06-2018, 23:08

byrgh pisze:Żułek, jeśli nie dysponujesz 27 sezonem Simpsonów z lektorem, polskie odcinki leżą na Catshare :)
mam do 28 włącznie ;) czekam na 29 jak będą powtarzać na foxie to sobie nagram ;)
11 obejrzałeś ? nie pomyliłeś plakatów ? chyba byłeś dalej z tego co pamietam ;)

PS.
Lucek uratowany, Netflix się zlitował i będzie 4 sezon ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
yossarian84
rasowy masterfulowicz

18-06-2018, 23:40

byrgh pisze:
yossarian84 pisze:
HSVV pisze:
Ciekawe, czy to samo myślisz o Fight Clubie, bo nie oceniłeś, a też zionie infantylnością i bełkotem ;)
W ogole mnie ten film nie ruszyl za pierwszym razem, wiec na chwile obecna to dla mnie prxereklamowany film. Ale obejrze drugi raz i ocenie.
byrgh
zahartowany metalizator

18-06-2018, 23:44

Żułek pisze:
byrgh pisze:Żułek, jeśli nie dysponujesz 27 sezonem Simpsonów z lektorem, polskie odcinki leżą na Catshare :)
mam do 28 włącznie ;) czekam na 29 jak będą powtarzać na foxie to sobie nagram ;)
11 obejrzałeś ? nie pomyliłeś plakatów ? chyba byłeś dalej z tego co pamietam ;)

PS.
Lucek uratowany, Netflix się zlitował i będzie 4 sezon ;)
Wiesz lepiej niż ja, ale od sezonu 11. wzwyż oglądałem tak bardzo olewczo (zmęczenie materiału po tych kilkunastu seriach), że pamiętam jedynie skrawki co piatego odcinka. Dlatego machinalnie rozpocząłem od 11. i tak już zostało. I świetnie się bawię ;)
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

19-06-2018, 15:57

hehe no tak tez można ;) ja mam nadal przerwe ;) sezon 23 musi poczekać ;)

a tym czasem

Obrazek

nie wiem po co ja to ogladam :P to jest coraz głupsze a nigdy nie było za mądre :P
taka moda na sukces w świecie lekarzy :P każdy robi to z każdym :P tyle że na wesoło :P
dobrze że odchodzą 2 postacie które mnie od początku irytowały :P jest szansa że 15 sezon będzie ostatnim :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
ODPOWIEDZ