BURZUM

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
535

Re: BURZUM

07-06-2018, 18:19

hcpig pisze:A wracając do samego 'rozpadu' w sumie cieszę się, facet po 'Belus' totalnie zarżnął brand, jakieś remiksy i bieda płyty w tym rozpaczliwa i nieudana próba nawiązania do 'Hlidskjalf' - niech sobie będzie tym nacjonalistycznym youtuberem-rolnikiem i kosi na tym kasę - po co udawać że jeszcze w ogóle czuje się taką muzykę.
No właśnie nie udaje, zamyka kram. Czy zarżnął markę? Może tak, a może nie. Jestem przekonany, że Krystian, gdyby tylko miał ochotę, jednym pierdnięciem rozstawiłby po kątach obecnych "rezydentów gatunku", nagrywając Belus II, Belus III, Belus IV..... Nawet jeżeli obecnie w ogóle, jak sugerujesz, nie czuje TEJ muzyki.
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

07-06-2018, 18:51

byrgh pisze:A ja słyszałem, że Fallen to płyta ponadczasowa.
Grubo! :) Niemniej jednak to chyba najlepszy krążek Burzum z tych "powięziennych".
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

07-06-2018, 21:52

535 pisze: Jestem przekonany, że Krystian, gdyby tylko miał ochotę, jednym pierdnięciem rozstawiłby po kątach obecnych "rezydentów gatunku", nagrywając Belus II, Belus III, Belus IV.....
Jasne... 'gdyby tylko miał ochotę'... już widzę jak nagrywa i rozstawa Mgły po kątach... Mikołaj ma fuksa że hrabia Kriszna intencjonalnie nagrywał co nagrywał BO JAKBY TYLKO CHCIAŁ coś lepszego to ulala.
Yare Yare Daze
Karkasonne

07-06-2018, 22:02

hcpig pisze:
535 pisze: Jestem przekonany, że Krystian, gdyby tylko miał ochotę, jednym pierdnięciem rozstawiłby po kątach obecnych "rezydentów gatunku", nagrywając Belus II, Belus III, Belus IV.....
Jasne... 'gdyby tylko miał ochotę'... już widzę jak nagrywa i rozstawa Mgły po kątach... Mikołaj ma fuksa że hrabia Kriszna intencjonalnie nagrywał co nagrywał BO JAKBY TYLKO CHCIAŁ coś lepszego to ulala.
Specjalnie nagrywał słabiej niż potrafi, by dać pozostałym szansę
535

07-06-2018, 23:05

hcpig pisze:
Jak ja ciebie dobrze znam. Skąd wiedziałem, zanim jeszcze wcisnąłem "submit", że zaraz padnie nazwa MGŁA? Uważam, że Belus kasuje w przedbiegach każdą pozycję wydaną przez MGŁĘ. Bez względu na sympatię jaką darzę ten kolektyw.
byrgh
zahartowany metalizator

07-06-2018, 23:43

535 pisze:
hcpig pisze:
Jak ja ciebie dobrze znam. Skąd wiedziałem, zanim jeszcze wcisnąłem "submit", że zaraz padnie nazwa MGŁA? Uważam, że Belus kasuje w przedbiegach każdą pozycję wydaną przez MGŁĘ. Bez względu na sympatię jaką darzę ten kolektyw.
+Tysiąc.
Sodomix
postuje jak opętany!

08-06-2018, 08:50

Plagueis pisze:
byrgh pisze:A ja słyszałem, że Fallen to płyta ponadczasowa.
Grubo! :) Niemniej jednak to chyba najlepszy krążek Burzum z tych "powięziennych".
Oczywista sprawa.

Fallus>>>>>Belus

Zatwierdzone przez komisję osób wiedzących o co chodzi w Black metalu!
;)
Awatar użytkownika
Ubzdur
w mackach Zła

08-06-2018, 08:59

535 pisze:
hcpig pisze:
+
W temacie o mgłę burzum przywoływać uchodzi, ale w temacie o burzum przywoływać mgłę i to jeszcze jako coś, co rzekomo burzum miało dorównać, albo przeskoczyć, to nie uchodzi. Mi nie w smak, przy całej sympatii dla mgły.
Karkasonne

08-06-2018, 12:24

Czy Belus jest faktycznie płytą wybitną? Czy coś mi uciekło?
Awatar użytkownika
maciek z klanu

08-06-2018, 12:31

Karkasonne pisze:Czy Belus jest faktycznie płytą wybitną? Czy coś mi uciekło?
Nieskumasz
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Karkasonne

08-06-2018, 12:34

Pamiętam, że gdy wychodziła, to zdania były jak pośladki - podzielone, więc chciałbym wiedzieć, czy coś się zmieniło w narracji.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

08-06-2018, 13:09

Karkasonne pisze:Pamiętam, że gdy wychodziła, to zdania były jak pośladki - podzielone, więc chciałbym wiedzieć, czy coś się zmieniło w narracji.
Moim zdaniem bardzo fajną płytę Krystian nagrał. Nie ma startu do klasyków z jego repertuaru, ale jest fajna. Zreszta Fallen to samo, choc słabiej.
Awatar użytkownika
COFFIN

08-06-2018, 13:14

maciek z klanu pisze:
Moim zdaniem bardzo fajną płytę Krystian nagrał. Nie ma startu do klasyków z jego repertuaru, ale jest fajna.
This.
'Come the Blessed Madness'
Karkasonne

08-06-2018, 13:21

Ja również włączam ją z przyjemnością (z wyjątkiem tego intro i Sverddans) i lubię ją, ale nie wydaje mi się jakaś wybitna, zwłaszcza pamiętając resztę oczywiście.
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
zahartowany metalizator

08-06-2018, 13:48

ostatnio katowałem niemiłosiernie Umskiptar w samochodzie, bardzo atmosferyczna płyta, dobra jako muzyczne tło. Zdecydowanie nie jest to jakieś gówno.

Dużo też słuchalem Sôl austan, Mâni vestan i The Ways of Yore absolutnie genialny dungeon synth.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

08-06-2018, 13:57

Only_True_Believers pisze:Dużo też słuchalem Sôl austan, Mâni vestan i The Ways of Yore absolutnie genialny dungeon synth.
Dungeon synth? W dodatku genialny???
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Karkasonne

08-06-2018, 14:01

Plagueis pisze:
Only_True_Believers pisze:Dużo też słuchalem Sôl austan, Mâni vestan i The Ways of Yore absolutnie genialny dungeon synth.
No dokładnie, ten temat uświadamia mi, że chyba świat przemknął obok mnie;))
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
zahartowany metalizator

08-06-2018, 14:07

Plagueis pisze:
oczywiście, że tak.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

08-06-2018, 14:44

Only_True_Believers pisze:
Plagueis pisze:
oczywiście, że tak.
+100. Dungeon Synth bardzo ok.
Heretyk

08-06-2018, 15:54

Karkasonne pisze:Czy Belus jest faktycznie płytą wybitną? Czy coś mi uciekło?
wybitna to chyba złe słowo. dla mnie bardzo dobry materiał, którego chce mi się słuchać, i do którego często wracam. to dużo
ODPOWIEDZ