Co teraz czytacie? v.2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Re: Co teraz czytacie? v.2
A poza tym te dwa zbiory opowiadań to chyba najlepsze, co Sapkowski spłodził ;) Nie to, że sama właściwa saga mi się nie podobała, bo była bardzo fajna, ale za dużo tam Ciri i polityki było, a za mało samego Geralta. No, ale dla kogoś to może być plus.
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
No są najlepsze. Saga fajna ale z każdym tomem zaczęła mu się rozłazić.
Edit: Na marginesie ostatnio ogarnąłem tego Wegnera, co był polecany. O ile opowiadania świetne to powieści to dużo lania wody i brak myśli przewodniej i konsekwencji. Czyta się nieźle ale nic ponadto.
Edit: Na marginesie ostatnio ogarnąłem tego Wegnera, co był polecany. O ile opowiadania świetne to powieści to dużo lania wody i brak myśli przewodniej i konsekwencji. Czyta się nieźle ale nic ponadto.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- TheDude
Dzięki za podpowiedź. Już się wgryzłem w 'Krew elfów' i jak skończę ten tytuł to wezmę się za opowiadania. Hailsa ! :)Hatefire pisze:Najlepiej zacząć od zbiorów opowiadań. Zwłaszcza że niektóre mają związek z fabułą sagi.
-
czytałbym to, bardzo. ale nigdzie nie mogę dostać. ponoć nakłady wyczerpane, a z bibliotek nie korzystam. jak żyćPrzemoC pisze:
Z ciekawszych książek S&S - ostatnio rządzą dla mnie opowieści o Fafrydzie i Szarym Kocurze (Fritz Leiber) - dopiero zrobiłem pierwsze tomiszcze.
-
jeśli chodzi o Sapkowskiego, to z każdym kolejnym rokiem i każdą inna przeczytaną książką fantasy, coraz bardziej się utwierdzam w przekonaniu, że to jest mistrz nad mistrze a jego literatura to coś, co idealnie do mnie trafiaHatefire pisze:No są najlepsze. Saga fajna ale z każdym tomem zaczęła mu się rozłazić.
natomiast Wegner. właśnie opowiadania dopiero ogarnąłem i jestem zachwycony. klimat, napięcie, język, intrygi itd. to się rzadko w fantasy zdarza. powieści czekają, ale napisać, że jestem dobrej myśli, to mało :)
-
na tapecie: nowy NIEZNANY ŚWIAT i NEXUS
nie ma plastka, to ktoś musi kontynuować tradycję
nie ma plastka, to ktoś musi kontynuować tradycję
- Hatefire
Wydaje mię że co nieco widziałem na allegro i to nawet bez cen rodem z Tel Avivu.Heretyk pisze:czytałbym to, bardzo. ale nigdzie nie mogę dostać. ponoć nakłady wyczerpane, a z bibliotek nie korzystam. jak żyćPrzemoC pisze:
Z ciekawszych książek S&S - ostatnio rządzą dla mnie opowieści o Fafrydzie i Szarym Kocurze (Fritz Leiber) - dopiero zrobiłem pierwsze tomiszcze.
O tu np: http://allegro.pl/leiber-zobaczyc-lankm ... 34067.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ostatnio zmieniony 30-05-2018, 16:35 przez Hatefire, łącznie zmieniany 1 raz.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
- postuje jak opętany!

Mistrzostwo. Zawsze dobrze odświeżyć.
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
-
-
- rozkręca się
Nowy Watts:

Na razie intryguje, ale styl - ten taki cool-cześć-wyluzowany-sposób-mówienia-narratora - wkurwia mnie niesamowicie.

Na razie intryguje, ale styl - ten taki cool-cześć-wyluzowany-sposób-mówienia-narratora - wkurwia mnie niesamowicie.
- Oki
- weteran forumowych bitew
forma super, treść już mniej - są puste przebiegi:

- Oki
a dla odstresowania i relaksu:

po trzecim tomie stwierdzam, że seria znakomita - pomysły na bohaterów i ich przypadłości na szóstkę z plusem

po trzecim tomie stwierdzam, że seria znakomita - pomysły na bohaterów i ich przypadłości na szóstkę z plusem
-
- rozkręca się
O czym to jest? Czytałem jedną książkę tego gościa - "Morze" - i było jak piszesz, niby fajne, forma super, ale treść taka se i sporo nudnego bicia słów, byle lać wodę.Oki pisze:forma super, treść już mniej - są puste przebiegi:
- Oki
o odchodzącej głowie rodziny - Adamie, z perspektywy greckich bogówJack Luminous pisze:O czym to jest? Czytałem jedną książkę tego gościa - "Morze" - i było jak piszesz, niby fajne, forma super, ale treść taka se i sporo nudnego bicia słów, byle lać wodę.Oki pisze:forma super, treść już mniej - są puste przebiegi:
trochę treści w tym jest, ale to samo mógłby zawrzeć w powieści o objętości mniejszej o stówkę - szczególnie końcówka to właśnie takie bicie piany i koniec taki nijaki jakiś
- Yohn_Edward_Yancey
- rozkręca się

Postawiłbym mu sake.
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
- PrzemoC
- postuje jak opętany!
Ano, jakiejś super-krzywdy nie ma. Niektóre wydania to maks 30-40 złotówek - da się upolować.Hatefire pisze:Wydaje mię że co nieco widziałem na allegro i to nawet bez cen rodem z Tel Avivu.Heretyk pisze:czytałbym to, bardzo. ale nigdzie nie mogę dostać. ponoć nakłady wyczerpane, a z bibliotek nie korzystam. jak żyćPrzemoC pisze:
O tu np: http://allegro.pl/leiber-zobaczyc-lankm ... 34067.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz