Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Rejwan pisze:Ktoś jeszcze pamięta o tej nowej płycie MA? ;)
A kiedy wyszla?
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Słuchałem jej ostatnio w autobusie, wracając od mechanika, który kazał szykować talares na nowe tarcze i klocki, i teraz ten materiał będzie mi się już zawsze z tym kojarzyć. Dodam jeszcze, że były korki, mróz, a w autobusie pełno guwnażeryji ze smartfonami w łapach.
Pół roku od priemiery a w temace cisza. Ja się dalej jaram, najlepszy krążek od czasów GTA. Wszystkie te konkurencyjne antyrozwojowe przedsiębiorstwa deathmetalowe mogą się uczyć od mistrzów.
Pół roku od priemiery a w temace cisza. Ja się dalej jaram, najlepszy krążek od czasów GTA. Wszystkie te konkurencyjne antyrozwojowe przedsiębiorstwa deathmetalowe mogą się uczyć od mistrzów.
Powiem szczerze że dość intrygujący obraz. Pewnie wszyscy jak jeden mąż będą się czepiać o tą latającą gwiazdę Dawida i tandetny sposób pokazania jej lotu, ale jest w tym teledysku coś, czego za chuj nie odnajdę w teledyskach Behemotha. W obydwu obrazach jest chęć pokazania czegoś mrocznego, niepokojącego, czegoś transcendentalnego ale w teledyskach Behemotha jest nawrzucane tyle różnych motywów, zwykle jakaś golizna bo to przykuje na dłużej uwagę i zbytnie epatowanie tą mroczną stroną, że klip staje się najzwyczajniej w świecie groteskowy. Tutaj natomiast jest więcej, nie wiem jak to nazwać, aury tajemnicy ? Jakaś postać frunie przez kosmos ląduje na Ziemi po czym mieszkańcy tejże planety kąsają ją po rękach... Głupie to jak but, ale w powiązaniu z muzyką coś sobą prezentuje, wywiera jakiś oddźwięk.
zupełnie przestały działać na minę intrygi w setkach podobnych teledysków
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
Skoro teledyski Behemoth okreslane sa mianem chujni to jak ten od MA nazwac? Ze jest zajebisty? (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Obejrzałem w skrócie, bo już na wstępie czułem w krzyżu co się święci. Napiszę krótko. Gdybym miał oceniać tę kapelę po tym obrazie, nie słysząc ani sekundy, choćby nawet tego numeru, nigdy w życiu nie sięgnąłbym po ich płyty, nigdy w życiu nie zapłaciłbym złamanego grosza za ich koncert. Nie pojmuję jak można świadomie promować bogów gatunku, takim gównem. Mam nadzieję, że odpowiedzialni zdechną w męczarniach.