Ostatnio oglądane filmy v.2

Wszystkie chwyty dozwolone - od "Begotten" po "Wejście smoka".

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

Re: Ostatnio oglądane filmy v.2

26-04-2018, 20:15

Heretyk pisze:Obrazek

kapitalny film. jeden z największych popisów aktorskich w historii kina. jak ktoś trafnie zauważył - Pacino tu nie gra, on jest tą postacią. Reeves i Theron w zasadzie ustępują tylko nieznacznie

tez uwielbiam, scena pod koniec w "biurze" miltona - mistrzostwo.
co ciekawe, pacino zaspiewal duza sume za gre w tym filmie i producent chcial zatrudnic kogos innego.
wtedy reeves zrezygnowal z czesci wynagrodzenia na rzecz pacino, zeby budzet filmu wytrzymal i mogli go zaangazowac.
niech to miejsce niebawem zniknie
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

26-04-2018, 20:40

Obrazek

jest tak.
interesuje Ciebie kino z gatunku: "kryminał"/ "thriller". najchętniej na "faktach autentycznych". o "seryjnych".
klasyki obejrzane. nowości kinowe na bieżąco wysiedziane w klimatyzowanej sali kinowej.
(i) ze względu na mały wybór z tego co pozostało, oglądasz jw.
w "efekcie finalnym" dochodzisz do wniosku, że, i tu następuje wniosek: "nie ma to jednak jak "Zodiak", czy "Sieben"".
i tak w kółko.
lys på slutten av lys
byrgh
zahartowany metalizator

26-04-2018, 23:07

A jak tam Black Cat? Przyjął się w końcu? ;)
Awatar użytkownika
von Leers
zaczyna szaleć

26-04-2018, 23:53

Obrazek

Wczoraj widziałem kolejny raz - rozpierdala mnie klimat tego filmu
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

27-04-2018, 06:48

Obrazek

Francuskie komedie omijam z zasady szerokim łukiem, ale w tym przypadku zainteresował mnie opis na którymś z portali i osoba Rona Perlmana, który gra w niej główną rolę. Świetny pomysł na film (bardzo na czasie w świetle kontrowersji związanych z lądowaniem na Księżycu), stylizacja na lata 60-te i kultowe hity z tamtego okresu w tle, a do tego całkiem sporo zabawnych gagów i sytuacji. Miłe zaskoczenie.
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Karkasonne

27-04-2018, 10:13

byrgh pisze:A jak tam Black Cat? Przyjął się w końcu? ;)
To nie jest zły film, ale z tego okresu (+/- 5 lat) jest trochę filmów, które siadły mi o wiele lepiej. Nawet z tego samego roku: A Night at the Opera, Judge Priest, albo bardzo blisko: Modern Times, Mr Deeds Goes to Town, Le Roman d'un Tricheur, Things to Come... Wiem, że to inne gatunki, ale każdy z nich dał mi więcej radości.
Awatar użytkownika
FrycekPicek
starszy świeżak

27-04-2018, 12:21

Obrazek

Obrazek
I wanna die at 69...
Awatar użytkownika
Oki
weteran forumowych bitew

27-04-2018, 13:36

"Ciche miejsce" - niezły, takie 8/10. Fajna koncepcja świata, dobra gra (szczególnie młodzieży). Jeno trochę ckliwych, "cebulkowych" momentów mnie nie pasowało.
byrgh
zahartowany metalizator

27-04-2018, 18:02

Karkasonne pisze:
byrgh pisze:A jak tam Black Cat? Przyjął się w końcu? ;)
To nie jest zły film, ale z tego okresu (+/- 5 lat) jest trochę filmów, które siadły mi o wiele lepiej. Nawet z tego samego roku: A Night at the Opera, Judge Priest, albo bardzo blisko: Modern Times, Mr Deeds Goes to Town, Le Roman d'un Tricheur, Things to Come... Wiem, że to inne gatunki, ale każdy z nich dał mi więcej radości.
Źle sformułowałeś odpowiedź, bo to nie jest niezły film.
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

27-04-2018, 20:12

teraz
TVP Kultura
''Lobster"
lys på slutten av lys
Karkasonne

27-04-2018, 21:36

Obrazek

Przyjemne dwie godziny spędzone filmie, w którym w pewien sposób się odnalazłem, bo to historia o perfekcjoniście, którego drażni wszystko, co odwodzi go od celu. Obrazki miękki i ciepły jak grzanki z zatrutymi grzybami. Sięgnąłem po niego, ponieważ w tym tygodniu prowadziłem zajęcia bazujące na wywiadzie z Jonnym Greenwoodem z Radiohead, który zaaranżował muzykę.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

27-04-2018, 22:17

Dlaczego, ach dlaczego straciłem dwie cenne godziny życia na to coś?
Obrazek
Już Prometeusz był filmem mocno przeciętnym. Ale na tle Przymierza jest prawie że arcydziełem. Męczący, pretensjonalny, przewidywalny gniot. Aż strach pomyśleć, że mają być kolejne części. Świadomość tego faktu jest znacznie bardziej przerażająca niż wszystko, co dziś zobaczyłem na ekranie.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
von Leers
zaczyna szaleć

27-04-2018, 23:34

Lukass pisze:Dlaczego, ach dlaczego straciłem dwie cenne godziny życia na to coś?
Obrazek
Już Prometeusz był filmem mocno przeciętnym. Ale na tle Przymierza jest prawie że arcydziełem. Męczący, pretensjonalny, przewidywalny gniot. Aż strach pomyśleć, że mają być kolejne części. Świadomość tego faktu jest znacznie bardziej przerażająca niż wszystko, co dziś zobaczyłem na ekranie.
Dziwna sprawa bo w zeszłym tygodniu postanowiłem tak o - obejrzeć po raz n-ty dwie pierwsze części "Obcego" i potem dopiero gdzieś mi "zakołotało", że miała przecież wyjść kolejna. Nawet nie wiedziałem, że "Przymierze" już wyszło. Pewnie obejrzę ale czytając komentarze, że "Prometeusz" to przy tym arcydzieło... Komentarze komentarzami - zobaczę - ocenię. Ale wrażeń takich jak "Decydujące starcie" zapewniło mi jako 9-cio latkowi w kinie ("boję się tato") nikt mi już raczej nie dostarczy :)
Awatar użytkownika
Maro
weteran forumowych bitew

28-04-2018, 00:08

Obrazek

totalne gówno -omijać szerokim łukiem
byrgh
zahartowany metalizator

28-04-2018, 00:17

von Leers pisze:
Lukass pisze:Dlaczego, ach dlaczego straciłem dwie cenne godziny życia na to coś?
Obrazek
Dziwna sprawa bo w zeszłym tygodniu postanowiłem tak o - obejrzeć po raz n-ty dwie pierwsze części "Obcego" i potem dopiero gdzieś mi "zakołotało", że miała przecież wyjść kolejna. Nawet nie wiedziałem, że "Przymierze" już wyszło. Pewnie obejrzę ale czytając komentarze, że "Prometeusz" to przy tym arcydzieło... Komentarze komentarzami - zobaczę - ocenię. Ale wrażeń takich jak "Decydujące starcie" zapewniło mi jako 9-cio latkowi w kinie ("boję się tato") nikt mi już raczej nie dostarczy :)
Nie zważaj na to, co tam koniunkturalnie pierdzą sobie inni, wyrób opinię sam. W czasie premiery to samo mówiono o, kolejno: dwójce, trójce i czwórce, a dziś wszystkie są minimum tolerowane, maksimum (część trzecia) uwzględniane wśród najlepszych ;)

Ale Prometeusz niestety jest ledwo oglądalny i nikt mnie nie przekonał, radząc, bym obejrzał więcej niż raz, dwa, trzy bo nabiera wówczas barw.

Obrazek

The Station Agent [2003]

Uwielbiam takie podsycone mogwajańskim post-rockiem smęty i życiową prozę, a wręcz przy dobrej obsadzie mógłbym to oglądać w formie miniserialowego metrażu, nawet o pierdzeniu w deski i spacerowaniu po torach ;) Bardzo dobry.
535

28-04-2018, 01:59

byrgh pisze:
von Leers pisze:
Obrazek
Nie zważaj na to, co tam koniunkturalnie pierdzą sobie inni, wyrób opinię sam. W czasie premiery to samo mówiono o, kolejno: dwójce, trójce i czwórce, a dziś wszystkie są minimum tolerowane, maksimum (część trzecia) uwzględniane wśród najlepszych ;)

Ale Prometeusz niestety jest ledwo oglądalny i nikt mnie nie przekonał, radząc, bym obejrzał więcej niż raz, dwa, trzy bo nabiera wówczas barw.

Obrazek

The Station Agent [2003]

Uwielbiam takie podsycone mogwajańskim post-rockiem smęty i życiową prozę, a wręcz przy dobrej obsadzie mógłbym to oglądać w formie miniserialowego metrażu, nawet o pierdzeniu w deski i spacerowaniu po torach ;) Bardzo dobry.
Strasznie ci współczuję, że ze związku z Plastkiem nitka i dalej będziesz musiał filmy oglądać z ręki na balkonie. Pal secam, zawsze ma to jakiś urok, klimat. O wspomnieniach nie mówiąc. Wnukom opowiesz, jakim to dziadek był bohaterem i jak dbał o tradycyjny przekaz.
byrgh
zahartowany metalizator

28-04-2018, 06:20

Bardzo mi przykro, że jednak wróciłeś do swojego nałogu. Ale szary i stary alkoholik na zawsze pozostanie tylko starym i szarym alkoholikiem.

Nie zaczepiaj mnie, skoro jak zwykle nie masz nic sensownego do powiedzenia :)
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

28-04-2018, 14:07

Obrazek
o chuj! zatem chyba obejrze z czystej ciekawości, bo nie wierzę, że może być aż tak źle
Awatar użytkownika
von Leers
zaczyna szaleć

28-04-2018, 14:58

No właśnie też zobaczę - chociaż nie spodziewam się czegoś na zasadzie "jest tak wybitnie zjebany, że aż zajebisty" w typie np. "Ludzkiej stonogi", "Morderczej opony" czy "Człowiek pogryzł psa" :D
ODPOWIEDZ