Kłopoty ze zdrowiem

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
535

Re: Kłopoty ze zdrowiem

25-04-2018, 12:43

Ciekawy temat. Szczególnie w miejscu gdzie gromadzą się fani mocnego uderzenia. Po festiwalach, które odwiedziłem w życiu bym nie pomyślał, że ktokolwiek przejmuje się takimi pierdołami jak odżywianie , czy brak ruchu.
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

25-04-2018, 12:43

Karkasonne pisze:W pierwszym momencie zrozumiałem, ze zawsze wolałes gotowane ziemniaki z cukrem.
Bez przesady, nie jestem z Sosnowca.

Warszawa - ziemniak
Poznań - pyra
Katowice - kartofel
Zakopane - grul
Sosnowiec - deser ;-)
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

25-04-2018, 12:53

535 pisze:Ciekawy temat. Szczególnie w miejscu gdzie gromadzą się fani mocnego uderzenia. Po festiwalach, które odwiedziłem w życiu bym nie pomyślał, że ktokolwiek przejmuje się takimi pierdołami jak odżywianie , czy brak ruchu.
Sugerujesz, ze typowy metalowiec to niczego nieswiadomy idiota, ktory niczym sie nie powinien interesowac oprocz chlania i sluchania mocnego uderzenia?
woodpecker from space
Karkasonne

25-04-2018, 14:02

A co z ta gryka? I właściwie co jest takim zdrowe? Ciężko ciagle jeść sery holenderskie przegryzane mózgami, chociaż doceniam deathmetalowy sznyt.
Awatar użytkownika
Gunman
weteran forumowych bitew

25-04-2018, 14:32

Czy piwo to też kategoria - zboża? Bo jak tak, to spierdalajcie z takimi radami.
Awatar użytkownika
Sybir

25-04-2018, 14:41

Trudno wyobrazić sobie bardziej niemęski - metabolicznie - napój wyskokowy ;)
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Ascetic

25-04-2018, 14:45

535 pisze:Ciekawy temat. Szczególnie w miejscu gdzie gromadzą się fani mocnego uderzenia. Po festiwalach, które odwiedziłem w życiu bym nie pomyślał, że ktokolwiek przejmuje się takimi pierdołami jak odżywianie , czy brak ruchu.
no co Ty,

naprawdę ?

Obrazek
lys på slutten av lys
Heretyk

25-04-2018, 14:47

o to to. najlepiej jeść byle co, nawet się nie zastanawiać, ot by tylko napchać żołądek. do tego obowiązkowo czteropak dziennie (a w weekend skrzynka) + paczka mocnych fajek. a jak się w okolicach czterdziestki zaczną kłopoty to wtedy jeden z drugim dopiero "pomyśli". albo i nie...
Awatar użytkownika
Triceratops

25-04-2018, 14:57

Karkasonne pisze:A co z ta gryka? I właściwie co jest takim zdrowe? Ciężko ciagle jeść sery holenderskie przegryzane mózgami, chociaż doceniam deathmetalowy sznyt.
Gryka ok, ale nie jestem wyrocznia jak i nie jestem zadnym arbitrem. Ja jadam kasze gryczana jezeli o to chodzi, dobre zrodlo wegli i bialka troche nawet ma.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Triceratops

25-04-2018, 14:58

Heretyk pisze:
o to to. najlepiej jeść byle co, nawet się nie zastanawiać, ot by tylko napchać żołądek. do tego obowiązkowo czteropak dziennie (a w weekend skrzynka) + paczka mocnych fajek. a jak się w okolicach czterdziestki zaczną kłopoty to wtedy jeden z drugim dopiero "pomyśli". albo i nie...
No wlasnie, lekarz nie pyta czy metalowiec czy depeszowiec, chirurga tez to gowno obchodzi jak ma noge uciac albo woreczek usunac.
woodpecker from space
byrgh
zahartowany metalizator

25-04-2018, 15:00

Heretyk pisze:
Po zmianie diety na zdrową, czyt. normalną, mój organizm reagował każdorazowo szokiem i tygodniowym kryzysem żołądkowym (ze dwa razy nabawiłem się nawet parotygodniowej ostrej zgagi), ilekroć wziąłem do ust to gówno, które zarłem przed laty. Reasumując, zdrowo jeść się nie opłaca ;D
Heretyk

25-04-2018, 15:06

byrgh pisze: Po zmianie diety na zdrową, czyt. normalną, mój organizm reagował każdorazowo szokiem i tygodniowym kryzysem żołądkowym (ze dwa razy nabawiłem się nawet parotygodniowej ostrej zgagi), ilekroć wziąłem do ust to gówno, które zarłem przed laty. Reasumując, zdrowo jeść się nie opłaca ;D
tylko wiesz. musielibyśmy sobie najpierw zdefiniować, co to znaczy "zdrowa dieta". bo na pewno nie to, co proponuje większość dietetyków czy jakichś "żywieniowców". ale to jest temat rzeka i zasadniczo walenie grochem o ścianę. triceps tak ma, że lubi się kopać z koniem ;) ja niekoniecznie ;)
Awatar użytkownika
Triceratops

25-04-2018, 15:18

tez juz nie lubie :)
woodpecker from space
535

25-04-2018, 17:02

Triceratops pisze:
Sugerujesz, ze typowy metalowiec to niczego nieswiadomy idiota, ktory niczym sie nie powinien interesowac oprocz chlania i sluchania mocnego uderzenia?
Ależ skąd. Napisałem tylko o swoich odczuciach po wizytach w tych wszystkich miejscach. W ogóle, tak sobie pomyślałem, że moglibyście się tutaj skrzyknąć i ruszyć z serią prelekcji. Choćby do Czech w sierpniu. Widzę was jak przez cztery dni gotujecie kaszę, sypiecie kiełki, popijając czystą wodą w imię zdrowego trybu życia. Jeszcze gdybym miał kręcone włosy i czternaście lat, to może, powtarzam, może bym uwierzył, ale niestety. Zbyt wiele widziałem. Szczególnie w wykonaniu fanów mocnego uderzenia i swoim, rzecz jasna.
Awatar użytkownika
hcpig

25-04-2018, 17:11

Ja zawsze chciałem rozpocząć spożywanie wyłącznie zdrowej żywności ale jak widzę ceny tego bio-jedzenia w Kerfie to mi się odwiduje.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
wolff
rasowy masterfulowicz

25-04-2018, 18:11

Zależy co kto ma na myśli pisząc zdrowa żywność, oczywiście można sie napychać "zdrowymi jabłkami ze zdrowego sadu" za 12zl /kg tylko czy one będą to zdrowe to ja nie wiem.
Sam nie jestem zbyt restrykcyjny w kwestii żywienia ale też pewnych potraw nie tykam, 5 potraw dziennie pluc czasem w bonusie gainer. Wychodzę z założenia , że dla dobrego stanu zdrowia/samopoczucia ważny jest ruch, ćwiczenia dzięki którym część toksyn zostaje usuniętych z organizmu. Chyba większość zna to błogie uczucie po intensywnym wysiłku fizycznym. Ja się tego trzymam i jak na obecną chwilę kilkanaście lat bez chorob.
Jebać żuli.
Awatar użytkownika
Gunman
weteran forumowych bitew

25-04-2018, 18:35

Sybir pisze:Trudno wyobrazić sobie bardziej niemęski - metabolicznie - napój wyskokowy ;)
Nie znam niczego lepszego na sezon wiosna-lato. Niestety nie mogę się powstrzymać przed piciem piwa a wiem że czasem by mi to wyszło na dobre.
Na co dokładnie szkodzi? Może jak przeczytam to przestanę ;)
Awatar użytkownika
Triceratops

25-04-2018, 19:03

hcpig pisze:Ja zawsze chciałem rozpocząć spożywanie wyłącznie zdrowej żywności ale jak widzę ceny tego bio-jedzenia w Kerfie to mi się odwiduje.
Bio jedzenie to nie zdrowa zywnosc, cos ci sie pojebalo.
woodpecker from space
Karkasonne

25-04-2018, 19:20

Triceratops pisze:
hcpig pisze:Ja zawsze chciałem rozpocząć spożywanie wyłącznie zdrowej żywności ale jak widzę ceny tego bio-jedzenia w Kerfie to mi się odwiduje.
Stary, weź po prostu opisz swoją dietę, bo umieram z ciekawości. Nie ma praktycznie niczego, o czym byś nie napisał, że jest szkodliwe. Nie miałbym pojęcia, za co sięgnąć, by tak na co dzień się najeść. Napisz taki jeden przykładowy dzień.
Awatar użytkownika
Medard

25-04-2018, 19:27

Karkasonne pisze:
Triceratops pisze:
Stary, weź po prostu opisz swoją dietę, bo umieram z ciekawości. Nie ma praktycznie niczego, o czym byś nie napisał, że jest szkodliwe. Nie miałbym pojęcia, za co sięgnąć, by tak na co dzień się najeść. Napisz taki jeden przykładowy dzień.
Przecież nigdzie nie kupisz produktów do diety Tricepsa :)
ODPOWIEDZ