W.A.I.L.
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- pr0metheus
- zahartowany metalizator
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: W.A.I.L.
I'll write this here in hopes of getting this record finally into the press, since the wait for our album to officially come out has blown into absurdly ridiculous proportions, and I have firmly decided that this pampering has got to stop asap. Although had it been only my choice, this pampering would have already ended a long time ago...
The music for this full-length has been fully ready from 2013 onwards, the cover paintings were finished in 2014 and we have for some months now had the vinyl master in our hands. What is still after two or even three years it was started in progress, and keeps this full-length from being officially released in vinyl format, is the lyric sheet. We hired Alexander Brown to do the sheet back then, and the guy has been giving us small progress after small progress for years, when on the contrary he has almost every time before that progress promised to finish the sheet by the end of this or that month. And for the most part we have been patiently and politely asking for him to deliver even those small progresses, after he has gotten silent for months. He again, about the sixth or seventh time, promised last month to totally finish the sheet by the beginning of this month. Well, surprise surprise nothing has been heard of him since, and this is the circle we have been stuck in almost the whole time, and it feels like there is nothing I can do about it since I cannot myself end this contract with him. So, one could say this situation is infuriating beyond belief... Hopefully this message will finally end it one way or another.
nbdb...
The music for this full-length has been fully ready from 2013 onwards, the cover paintings were finished in 2014 and we have for some months now had the vinyl master in our hands. What is still after two or even three years it was started in progress, and keeps this full-length from being officially released in vinyl format, is the lyric sheet. We hired Alexander Brown to do the sheet back then, and the guy has been giving us small progress after small progress for years, when on the contrary he has almost every time before that progress promised to finish the sheet by the end of this or that month. And for the most part we have been patiently and politely asking for him to deliver even those small progresses, after he has gotten silent for months. He again, about the sixth or seventh time, promised last month to totally finish the sheet by the beginning of this month. Well, surprise surprise nothing has been heard of him since, and this is the circle we have been stuck in almost the whole time, and it feels like there is nothing I can do about it since I cannot myself end this contract with him. So, one could say this situation is infuriating beyond belief... Hopefully this message will finally end it one way or another.
nbdb...
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
a sluchaliscie moze od tych gosci innego zespolu A Mother Engulfed in 3 Characters z tego roku??? warto kupic?
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Sybir
Wyobraźcie sobie moje zaskoczenie, Koledzy, gdy natknąłem się dzisiaj zupełnym przypadkiem na informację o premierze drugiego albumu W.A.I.L. Zdążyłem zapomnieć o tej bandzie od ostatnich moich postów w wątku, niemniej bardzo mnie cieszy, że wreszcie udało im się wydać nowy materiał - na dodatek z okładką autorstwa Browna :D

Data wydania, wg źródeł internetowych, została wyznaczona na 18 marca br., aczkolwiek dopiero z początkiem kwietnia ma ruszyć wysyłka nośników fizycznych (cena digibooka to 16 euro). Całość można sprawdzić na bandcampowym profilu zespołu (co też właśnie czynię :)):
https://wisdomthroughagonyintoilluminat ... dcamp.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

Data wydania, wg źródeł internetowych, została wyznaczona na 18 marca br., aczkolwiek dopiero z początkiem kwietnia ma ruszyć wysyłka nośników fizycznych (cena digibooka to 16 euro). Całość można sprawdzić na bandcampowym profilu zespołu (co też właśnie czynię :)):
https://wisdomthroughagonyintoilluminat ... dcamp.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- nicram
BDB wiadomość, zwłaszcza biorąc pod uwagę, że ten nowy materiał prezentuje się znakomicie. Bardziej death metalowo, ale z dużo dozą fajnych melodii i klimatu. Na gorąco - jestem kupiony.
all the monsters will break your heart
- Sybir
Obawiam się, że dzielę Twój los. Jest wprawdzie inna metodyka pracy słyszalna na vol. II, jednak nadal jest to granie na tyle interesujące, że z chęcią pobaraszkowałbym z jakimś kompaktem czy winylem nawet. Ciekaw jestem, czy płyty pojawią w którymś z rodzimych distro. Debiut można było wziąć swego czasu za śmieszną kwotę np. z Garazel, później chyba także z Old Temple.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- pr0metheus
- zahartowany metalizator
Sybir pisze:Wyobraźcie sobie moje zaskoczenie, Koledzy, gdy natknąłem się dzisiaj zupełnym przypadkiem na informację o premierze drugiego albumu W.A.I.L. Zdążyłem zapomnieć o tej bandzie od ostatnich moich postów w wątku, niemniej bardzo mnie cieszy, że wreszcie udało im się wydać nowy materiał - na dodatek z okładką autorstwa Browna :D
A to widać kto śledzi a kto nie newsy w Śfińskim temate
niech to miejsce niebawem zniknie
- Sybir
Przyznaję, że nie śledzę, bo interesuje mnie dosłownie kilka tamtejszych wykwitów. W sumie mogę posypać głowę popiołem, jednak wypadałoby zaglądać do każdego tematu z wiadomych względów.
- nicram
Od jakiegoś czasu już mam fizyczny nośnik. Kręci się aż miło. Muzyka zróżnicowana, eklektyczna z biegunami w muzyce klasycznej i death metalu. Świetnie się tego słucha, acz kontrasty przyprawiają o zawrót głowy. Co do wydania - nie jestem fanem takiego czegoś, ale płyta jest wypuszczona na bogato, pięknie i z klasą. Bałem się czy to będzie miało tray, na szczęście wszystko jest tak jak powinno - z poszanowaniem klienta. A do tego muzyka - przez wielkie M, więc jak ktoś się waha, to nie ma się czego bać. :-)
all the monsters will break your heart
-
- rozkręca się
Uderzenia jedynki nie pobili,może przedłużone oczekiwanie swoje zrobiło,ale nadal wspaniała muzyka! Nie wiem jak ją określic do końca,eklektyczna bardzo,to fakt i jednocześnie mocno zakorzeniona w fińskiej atmosferze,niebanalne liryki,swoisty koncept filozoficzno-anturażowy :) Mądrość leśnych strumieni i czasu,zrozumienie jedności wszechrzeczy..jeden z najoryginalniejszych zespołów ostatnich lat napewno! Btw najnowsza Jordablod mocno zahacza o twórczośc Finów,zjeżdzam z tematu ale polecam płytę Szwedów,jak komuś ostani WAIL mocno sie podoba!