Ostatnio oglądane filmy v.2

Wszystkie chwyty dozwolone - od "Begotten" po "Wejście smoka".

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mental
weteran forumowych bitew

Re: Ostatnio oglądane filmy v.2

29-03-2018, 14:15

Plastek pisze:Obrazek

Fajny, gotycki horror od Iroli, jest klimacik.
Kapitalny plakat.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

29-03-2018, 14:52

^ Bardzo dobry, klimatyczny film.

Tymczasem:

Obrazek

Najlepsza część niezbyt udanej ekranizacji, Smaug robi wrażenie. Do Bitwy Pięciu Armii szybko nie wrócę, choć mnie korci, by ją obejrzeć w rozszerzonej wersji...
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
byrgh
zahartowany metalizator

29-03-2018, 15:27

Plagueis pisze:Obrazek

Najlepsza część niezbyt udanej ekranizacji, Smaug robi wrażenie. Do Bitwy Pięciu Armii szybko nie wrócę, choć mnie korci, by ją obejrzeć w rozszerzonej wersji...
+1, pod względem narracji i zaokrąglenia tylko do pierwszej połowy filmu - najlepsza Bitwa, ale że całościowo film jest stosunkowo słaby, siłą rzeczy inaczej być nie może.
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

29-03-2018, 16:05

Siłą rzeczy. ;)
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

29-03-2018, 16:12

TheDude pisze:Obrazek
Zajebisty! Też oglądałem przypadkiem jakiś czas temu... Oniryczny w chuj. Wciąga jak Charlie Sheen kokę. Że tak przysucharzę.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
TheDude
mistrz forumowej ceremonii

29-03-2018, 17:44

^ Zgadzam się w stu procentach.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

29-03-2018, 18:06

Obrazek

Zacząłem kiedyś oglądać z byłym babiszonem, ale dość szybko zasnęła koza jedna; ja zaś poszedłem robić żarcie, palić papierosy i parzyć herbatę z pokrzyw i ostatecznie nie obejrzałem. Teraz w końcu przyjąłem całość i jestem ukontentowany.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

29-03-2018, 18:08

Plastek pisze:Obrazek

Zacząłem kiedyś oglądać z byłym babiszonem, ale dość szybko zasnęła koza jedna; ja zaś poszedłem robić żarcie, palić papierosy i parzyć herbatę z pokrzyw i ostatecznie nie obejrzałem. Teraz w końcu przyjąłem całość i jestem ukontentowany.
nie dziwne. znakomity film
byrgh
zahartowany metalizator

29-03-2018, 18:44

Plastek pisze:
byrgh pisze:Luz, też mam "zjebany gust" i w dupce mam, kto i co myśli o moich postach czy polecankach, a tym bardziej nie dbam o zdanie burackich zjebów wjeżdżających na Symetrię, Drogówkę, zarzucających im brak realizmu, albo, z innej mańki, stare Gwiezdne Wojny i, idąc tym tropem, Toma Hanksa ;)
Ty jednak obejrzysz coś "normalnego", a mnie obecnie same popierdoleństwa bawią. Nie potrafię już chyba oglądać i czerpać jakiejkolwiek przyjemności z "normalniejszych" filmów.
I czasem z tego powodu bywam umiarkowanie ukontentowany, gdy panna ma muchy w nosie, ale cóż innego robić, mając kobietę w domu ;) Musisz zrozumieć, że filmów już nie oglądasz sam, poza wyjątkami, których nigdy nie zobaczy (np. Cannibal Holocaust z ostatnich).
Podobnie zresztą jest z ekstremalniejszymi formami muzycznymi, które goszczą wyraźnie rzadziej niż kiedyś, bo raz do roku, a co rusz mam ochotę zarzucić jakiegoś Skullflowera, Folkstorma czy Grunta (a propos - nowa płyta już jest!), czy innego podrygiwalnego power electronicsa i obleśnego death industriala. To co to dopiero będzie, jak nastaną dzieci.

Nie żebym narzekał, ale fakty są jakie są.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

29-03-2018, 19:30

byrgh pisze:
Plastek pisze:
byrgh pisze:Luz, też mam "zjebany gust" i w dupce mam, kto i co myśli o moich postach czy polecankach, a tym bardziej nie dbam o zdanie burackich zjebów wjeżdżających na Symetrię, Drogówkę, zarzucających im brak realizmu, albo, z innej mańki, stare Gwiezdne Wojny i, idąc tym tropem, Toma Hanksa ;)
Ty jednak obejrzysz coś "normalnego", a mnie obecnie same popierdoleństwa bawią. Nie potrafię już chyba oglądać i czerpać jakiejkolwiek przyjemności z "normalniejszych" filmów.
I czasem z tego powodu bywam umiarkowanie ukontentowany, gdy panna ma muchy w nosie, ale cóż innego robić, mając kobietę w domu ;) Musisz zrozumieć, że filmów już nie oglądasz sam, poza wyjątkami, których nigdy nie zobaczy (np. Cannibal Holocaust z ostatnich).
Podobnie zresztą jest z ekstremalniejszymi formami muzycznymi, które goszczą wyraźnie rzadziej niż kiedyś, bo raz do roku, a co rusz mam ochotę zarzucić jakiegoś Skullflowera, Folkstorma czy Grunta (a propos - nowa płyta już jest!), czy innego podrygiwalnego power electronicsa i obleśnego death industriala. To co to dopiero będzie, jak nastaną dzieci.

Nie żebym narzekał, ale fakty są jakie są.
Tak mówisz? Chyba właśnie dlatego całe życie mam taki wstręt do monogamii i legalizowania związków;)
Zdarzało mi się być w związkach i mieszkać z kobietami, ale nigdy bym nie poszedł na tego rodzaju kompromisy. Nie wiem czy macie jeden pokój czy jesteście jeszcze w takim stanie, że chleb z salcesonem smakuje jak pokarm bogów, gdy obok siedzi ukochana/ukochany, ale dla mnie to przerażające. Nie miałem i zapewne nigdy nie będę miał kobiety podzielającej moje zainteresowania i gusta, ale nigdy bym dla niej czy kogokolwiek innego nie zrezygnował z tego co mnie kręci. Nawet ograniczanie tego brzmi dla mnie jak horror. Często oglądałem - czy to filmy czy NBA po prostu w drugim pokoju, podobnie z muzyką. Ja jestem takim typem, że muszę mieć sporo przestrzeni i powietrza wokół siebie; nie potrafiłbym być z kimś non stop i robić wszystko razem.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Ogre
weteran forumowych bitew

29-03-2018, 20:04

Obrazek

Zrealizowany bardzo po hamerykancku, Gary O. odwalił warsztat pierwszej klasy.
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

29-03-2018, 23:05

Obrazek

połasiłem się na Stane i bolało :/ ała :/
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
byrgh
zahartowany metalizator

29-03-2018, 23:25

Obrazek

Martyrs [2008]

Dobiła połowa i na razie bardziej mnie toto wkurwia, niż w jakikolwiek sposób porusza

Dobra, wyszczupliłby ten film do ostatnich 5 minut i byłoby bardzo dobrze. Półtorej godziny pustego szokowania i tryskania brutalnością, by spuentować to parominutową krótkometrażówką. Liczyłem na chociaż neutralne wrażenie, jest słabe
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

30-03-2018, 08:09

Obrazek

Świetny, 10 lat temu kupiłem komiks, muszę go w końcu odnaleźć i przeczytać.
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

30-03-2018, 17:56

Obrazek

Wieczorem przypomnę sobie klasykę.
Wolę kakaową dziurę!!
byrgh
zahartowany metalizator

30-03-2018, 23:40

Obrazek

Opowieść o dwóch siostrach (Janghwa, Hongryeon) [2003]

No, fajny, ale zdaje się wyrosłem z wielointerpretacyjnych filmów-piramid, gdzie każdy kadr ma swoje odbicie w fabule, a skinięcie palcem symboliczne drugie, trzecie dno. Niestety randomowy film stał się dla mnie czystą rozrywką, dla której nie odrywam się nawet od muzyki, i ani myśli mi się spędzać dłuższą chwilę na dyspucie i czytaniu tyrad "naukowych" nt. trivii.
Dlatego z powierzchownego oka jak najbardziej ok. Korea to specyficzne (przypominające hiszpańskie), mętnie kreślone kino, inne od stricte azjatyckiego.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

31-03-2018, 08:13

Obrazek

Uwielbiam!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Oki
weteran forumowych bitew

31-03-2018, 19:03

mocny punkt na słabo zagęszczonej mapie współczesnego, polskiego kina międzygatunkowego:
Obrazek
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

31-03-2018, 19:27

Obrazek

Jest to taki wpierdol, że po prostu brak słów. Zawsze ilekroć oglądam jestem skasowany.
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

01-04-2018, 08:00

Obrazek

Nie mam kurwa pytań, rozpierdala mnie za każdym razem.
Wolę kakaową dziurę!!
ODPOWIEDZ