Kłopoty ze zdrowiem

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Karkasonne

Re: Kłopoty ze zdrowiem

25-03-2018, 22:54

Cała noc w dupę. Położyłem się o 2, znowu ataki, o 6 stwierdziłem że to bez sensu. Dupa tam, akurat msza o 7, to się przejdę akurat. Położyłem się więc jakoś 8.30, spałem do 16. Wstałem, pożyłem ze 2-3 godziny, i znowu padłem jak długi by wstać o 22. Co za życie, ja pierdolę, fantastycznie. Jestem wyspany jak skurwol, fakt, ale co ja teraz zrobię jak do pracy rano na 8?
byrgh
zahartowany metalizator

25-03-2018, 23:04

Mam co prawda swoją teorię nt. Twoich dolegliwości, ale po przeczytaniu paru postów realniejsza jest jednak bardziej ingerencja afrykańskich czarowników względnie jakiejś baby z bałkańskich rubieży ;)
Karkasonne

25-03-2018, 23:10

Ale na to powinien pomóc Jezus, nie?
byrgh
zahartowany metalizator

26-03-2018, 00:59

Przypuszczam, że i Jezus idzie z duchem czasu i ma wysrane na heretyków i innowierców ;) Choć oczywiście, nikt nie jest nieomylny i mogę się mylić, ale margines błędu jest wymownie niewielki.
Karkasonne

26-03-2018, 01:09

Mam nadzieję, że miałeś na myśli tych czarowników a nie mnie, prawda? To byłoby niemiłe.
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

26-03-2018, 06:42

Karkasonne pisze:Cała noc w dupę. Położyłem się o 2, znowu ataki, o 6 stwierdziłem że to bez sensu. Dupa tam, akurat msza o 7, to się przejdę akurat. Położyłem się więc jakoś 8.30, spałem do 16. Wstałem, pożyłem ze 2-3 godziny, i znowu padłem jak długi by wstać o 22. Co za życie, ja pierdolę, fantastycznie. Jestem wyspany jak skurwol, fakt, ale co ja teraz zrobię jak do pracy rano na 8?
Jakiego typu masz te ataki ???
Karkasonne

26-03-2018, 07:06

Nie nazwałbym tego atakami. Atopia, skóra mi bardzo szybko wysycha i powoduje swędzenie, które nie daje spac. Poza tym spieciamjiesni w nogach, na razie próbuje magnezu z potasem czy coś pomoże. Nie wiem dlaczego w dzień jest mi łatwiej zasnąć, ale całe życie tak miałem. Od paru dni hydroksyzyną, ale mało. Dzisiaj pracuje do 18, bez szans na spanie między lekcjami to może wrócę o tej 19, padnę i prześpie do rana.
byrgh
zahartowany metalizator

26-03-2018, 07:27

"Spięcia mięśni", tzn. masz tzw. RLS?
Karkasonne

26-03-2018, 07:56

Możliwe, nie jestem pewien nazewnictwa a nie byłem diagnozowany.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

26-03-2018, 08:08

Ja myślę, że ty masz Ejc.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
byrgh
zahartowany metalizator

26-03-2018, 08:16

Nie o to mi chodzi: Zespół niespokojnych nóg - jeśliś to miał, na pewno nawet teraz to poczujesz czytając ;) Jak tak, to pakuj dużo magnezu i żelaza, najlepiej w specyfikach, żeby chociaż w doraźny sposób i uciszać te podłe objawy tego nieuleczalnego schorzenia (skądinąd sam borykam się z endogennym CHAD-em, co tłumaczyłoby związek RLS np. z zaburzeniem dopaminy i występowaniem choróbska od szczenięcych lat). Chorowałem na bezsenność całe swoje w sumie niekrótkie życie, wiem o czym mowa ;)
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

26-03-2018, 11:45

Karkasonne pisze:Cała noc w dupę. Położyłem się o 2, znowu ataki, o 6 stwierdziłem że to bez sensu. Dupa tam, akurat msza o 7, to się przejdę akurat. Położyłem się więc jakoś 8.30, spałem do 16. Wstałem, pożyłem ze 2-3 godziny, i znowu padłem jak długi by wstać o 22. Co za życie, ja pierdolę, fantastycznie. Jestem wyspany jak skurwol, fakt, ale co ja teraz zrobię jak do pracy rano na 8?
Zamiast sie skarzyc, wez sie za siebie i zrob z tym porzadek. Jest tu na forum paru swiatlych przedstawicieli oficjalnej nauki opartej na wiedzy i statystyce a jak wiadomo oficjalna nauka wie wszystko, zna etiologie kazdej choroby, przyczyne i praprzyczyne na co ma dowody wq postaci badan naukowych i statystyk. Popros ich o pomoc, z pewnoscia powiedza ci wiecej niz internet. Nie wiem czy cie skasuja na jakis hajs ale za zdrowie warto zaplacic kazdy piniondz.
(podpowiedz: to ci racjonalni, wysmiewajacy ciemnote, zabobon, kosmitow i wiejskie fantazje, oraz autorow bez naukowego bacgroundu i wyksztalcenia).
woodpecker from space
Karkasonne

26-03-2018, 12:12

W śmianie się zjuz się bawiliśmy, dziekuje bardzo. Poki co jest wciąż ciężko, ale nie da się ukryć, ze wracam do zdrowia, tylko ze powolutku i pewnie jeszcze ze dwa miesiące to potrwa. Wrocilem już do ćwiczenia i mam nadzieje na pierwsze biegi po fali ciepła. W maju długi weekend, tez trochę odpocznę. Będzie ok.
Awatar użytkownika
Triceratops

26-03-2018, 12:30

No mam nadzieje, ze ci sie uda i nikt sie tu nie smieje, tylko, ze jak tak obserwuje, to strasznie powoli ci to idzie i cyklicznie wraca. szkoda zycia na pierdolenie sie z banalnymi chorobami. Masz sporo zrodel do czytania, to zamiast truc sobie dupe klasyka i innymi bzdetami wez poczytaj cos na temat. Mozesz nawet zaczac od oficjalnego naukowego scierwa pisanego przez naukowych lekarzy i doktorow, na allegro pelno tego. Jak nie pomoze, (a nie pomoze na pewno oprocz sugerowanego zestawu lekow) mozesz zaczac szperac po smiesznych i kompletnie niewiarygodnych stronach pisanych przez pasjonatow, hotelarzy, nurkow, betoniarzy i wiejskch znachorow, tam znajdziesz pomoc i odpowiedzi. Mozesz na poczatek zaczac od ziolowego forum Rozanskiego na przyklad.
woodpecker from space
Necropunk
w mackach Zła

26-03-2018, 12:30

Według mnie powinieneś zacząć używać mydła Dove.
Awatar użytkownika
Triceratops

26-03-2018, 12:32

I pasty Aquafresh
woodpecker from space
Karkasonne

26-03-2018, 12:47

Triceratops pisze:No mam nadzieje, ze ci sie uda i nikt sie tu nie smieje, tylko, ze jak tak obserwuje, to strasznie powoli ci to idzie i cyklicznie wraca. szkoda zycia na pierdolenie sie z banalnymi chorobami. Masz sporo zrodel do czytania, to zamiast truc sobie dupe klasyka i innymi bzdetami wez poczytaj cos na temat. Mozesz nawet zaczac od oficjalnego naukowego scierwa pisanego przez naukowych lekarzy i doktorow, na allegro pelno tego. Jak nie pomoze, (a nie pomoze na pewno oprocz sugerowanego zestawu lekow) mozesz zaczac szperac po smiesznych i kompletnie niewiarygodnych stronach pisanych przez pasjonatow, hotelarzy, nurkow, betoniarzy i wiejskch znachorow, tam znajdziesz pomoc i odpowiedzi. Mozesz na poczatek zaczac od ziolowego forum Rozanskiego na przyklad.
Nie, dopiero niedawno zrozumiałem. Odstawienie glutenu dało tyle, ze byłem w stanie odstawić sterydy, ale gdy odstawiłem po 10 latach sterydy, to teraz atakuje mnie zespół odstawieniony. Ciało uczy się radzić sobie bez sterydu i potrzebuje na to niestety czasu. Prócz tego robię co mogę i prawie każdego dnia zauważam jakaś malutka poprawę (np dzisiaj po raz pierwszy po powrocie z pierwszych lekcji nie musiałem się natychmiast cały smarować). A ze tutaj pisze to wynika tez z tego ze z nikim się przez to nie widuje, a z niektórymi z was już siedzę na różnych forach po kilkanaście lat wiec pisze sobie terapeutycznie, bo to wszystko jest straszne, ale tez ciekawe.
Awatar użytkownika
Triceratops

26-03-2018, 12:57

Starydy to po prostu hormony steroidowe, jezeli je przyjmujesz w nadmiarach to organizm przestaje je produkowac, bo jest homeostatem nastawionym na oszczedzanie energii a nie bezsensowne jej wydawanie. Co co kluja dupe testo tez maja potem problemy z wlasnym, ale zespol odstawienny raczej nie dotyczy hormonow, ktore lekarze przepisuja masowo ze wzgledu na szybkie dzialanie a w chuju maja, ze to na dluzsza mete rodzi kolejne patologie. Tak czy srak to tylko ma zamaskowac objaw, podobnie jak z bezsensownym "leczeniem" tarczycy hormonami jak mozna to zrobic szybciej, latwiej i przede wszystkim zdrowiej.
Idz za tym glutenem, choc sam strach przed glutenem jest bezsensowny i sluzy nabijaniu ludzi w butelke zeby z nich wydrzec kase, to jako trop powiniem ci pomoc, w strone autoimmunonlogii.

No chyba, ze szlachetne gremium przedstawicieli oficjalnej nauki cie przechwyci i wyleczy w miedzyczasie. Pewnie masz juz skrzynke PM zajebana ofertami pomocy, tak podejrzewam.
woodpecker from space
Necropunk
w mackach Zła

26-03-2018, 13:15

Witamy Jerzego Ziębę na forum masterfula! Że gościli tutaj wokaliści polskich kapel z przesłaniem przeciwko życiu to już wiedziałem, ale nie przypuszczałem, że tutaj też udzielają się autorytety medycyny naturalnej.
Awatar użytkownika
Triceratops

26-03-2018, 13:20

Według mnie powinien zacząć używać mydła Dove.
woodpecker from space
ODPOWIEDZ