NOCTURNUS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Re: NOCTURNUS
'Nocturnus' to doskonała i strasznie niedoceniana epka.Heretyk pisze:tylko debiut. jedna z najważniejszych płyt, jeśli o moją skromną, ortodoksyjną osobę chodzi
'The Science of Horror' jest w zasadzie równe genialna co jedynka a napewno ma lepszą wersję 'Neolithic'.
Dwójka i trójka nawet się nie zbliżają do poziomu ww.
Yare Yare Daze
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Sybir
Wypierdalaj.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- nicram
-
Bez przesady kurwa, panowie i panie, dwójka to też jest dojebany materiał. Trójka, nie wiem do dzisiaj dlaczego, przypomina mi rodzimą Armię.hcpig pisze:'Nocturnus' to doskonała i strasznie niedoceniana epka.Heretyk pisze:tylko debiut. jedna z najważniejszych płyt, jeśli o moją skromną, ortodoksyjną osobę chodzi
'The Science of Horror' jest w zasadzie równe genialna co jedynka a napewno ma lepszą wersję 'Neolithic'.
Dwójka i trójka nawet się nie zbliżają do poziomu ww.
- nicram
Dwójka, Epka i trójka to są znakomite materiały. Nadal nie mogę pojąć fali hejtu jaki się wylał na Ethereal Tomb. A tam są takie partie gitar, że głowa mała. I jest totalnie przebojowa. Uwielbiam.
all the monsters will break your heart
- hcpig
Dla mnie w porównaniu do 'The Key', 'Thresholds' jest strasznie rozlazła, mniej agresji, więcej pitolenia - pierwiatek progowy znacznie przeważył ten deathowy. Jak ostatno (miesiąc, dwa temu?) sobie zapodałem to ledwo wytrzymałem do końca. W cyferkach - jeżeli debiut to 10/10, dwójce dałbym 7/10 na szynach.est pisze: Bez przesady kurwa, panowie i panie, dwójka to też jest dojebany materiał. Trójka, nie wiem do dzisiaj dlaczego, przypomina mi rodzimą Armię.
Co do ET i Armii, nie łapię tego porównania możesz rozwinąć?
Yare Yare Daze
- Rejwan
- weteran forumowych bitew
Kurła, jedna z najdoskonalszych płyt z metalem w ogóle IMHO. Napisz coś więcej bo chciałbym poznać Twój punkt widzenia.nicram pisze:Nienawidzę "The Key".
To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
- nicram
Sama muzyka jest ok, choć mi niczego nie urywa. Denerwuje mnie jednak produkcja, a najbardziej (co powoduje, że nie jestem w stanie tej płyty słuchać) wkurwiają mnie wokale, które na myśl mi przywołują szczekanie ratlerka. Za każdym razem (a było tego sporo) gdy podchodziłem do tej płyty efekt był taki sam. Totalne wkurwienie. Autentycznie wokale są dla mnie nie do strawienia. Najchętniej bym zakończył żywot tego CD roztrzaskując go o ziemię. I tak niezmiennie od 28 lat. Na szczęście na następnych płytach Browning już nie wył. :-)Rejwan pisze:Kurła, jedna z najdoskonalszych płyt z metalem w ogóle IMHO. Napisz coś więcej bo chciałbym poznać Twój punkt widzenia.nicram pisze:Nienawidzę "The Key".
- Rejwan
- weteran forumowych bitew
Hmm, pierwszy raz spotkałem się z taką opinią :) zwykle ludziom nie podoba się to, że są tu klawisze ;)nicram pisze:Sama muzyka jest ok, choć mi niczego nie urywa. Denerwuje mnie jednak produkcja, a najbardziej (co powoduje, że nie jestem w stanie tej płyty słuchać) wkurwiają mnie wokale, które na myśl mi przywołują szczekanie ratlerka. Za każdym razem (a było tego sporo) gdy podchodziłem do tej płyty efekt był taki sam. Totalne wkurwienie. Autentycznie wokale są dla mnie nie do strawienia. Najchętniej bym zakończył żywot tego CD roztrzaskując go o ziemię. I tak niezmiennie od 28 lat. Na szczęście na następnych płytach Browning już nie wył. :-)Rejwan pisze:Kurła, jedna z najdoskonalszych płyt z metalem w ogóle IMHO. Napisz coś więcej bo chciałbym poznać Twój punkt widzenia.nicram pisze:Nienawidzę "The Key".
mi te wokale zupełnie nie przeszkadzają, w dodatku są u mnie gdzieś na ostatnim planie percepcji.
To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
- nicram
Każdy jest inny i inaczej odbiera to co wydobywa się z głośników. Ty masz tak, że wokal jest dla Ciebie gdzieś w tle, a mnie przesłania wszystko inne. Życie. :-)
-
idź się leczyć, zapłacęnicram pisze:Nienawidzę "The Key".
- nicram
Tak, tak.
:-)Heretyk pisze:wolność przede wszystkim. i jebać jakieś śmieszne internetowe fora
-
przybijam ci nicramie wirtualną piątkę i ogólnie pozdrawiam
- nicram
Ja Tobie też Heretyku i miłego dalszego picia. Ale też nie przesadzaj. ;-)
-
kończę, bo muszę iść jutro na piętnastokilometrowy spacer i zakupić przy okazji z litr wódki. dobrej nocy życzę
-
Wiesz co, przesłucham sobie dzisiaj i napiszę ci, co konkretnie takie skojarzenia przywołało kiedy tego słuchałem. Kojarzę, że to był początek jednego z numerów, ale nie pamiętam teraz tytułu.hcpig pisze:Dla mnie w porównaniu do 'The Key', 'Thresholds' jest strasznie rozlazła, mniej agresji, więcej pitolenia - pierwiatek progowy znacznie przeważył ten deathowy. Jak ostatno (miesiąc, dwa temu?) sobie zapodałem to ledwo wytrzymałem do końca. W cyferkach - jeżeli debiut to 10/10, dwójce dałbym 7/10 na szynach.est pisze: Bez przesady kurwa, panowie i panie, dwójka to też jest dojebany materiał. Trójka, nie wiem do dzisiaj dlaczego, przypomina mi rodzimą Armię.
- wolff
- rasowy masterfulowicz
-
" onclick="window.open(this.href);return false;est pisze:Wiesz co, przesłucham sobie dzisiaj i napiszę ci, co konkretnie takie skojarzenia przywołało kiedy tego słuchałem. Kojarzę, że to był początek jednego z numerów, ale nie pamiętam teraz tytułu.hcpig pisze:Dla mnie w porównaniu do 'The Key', 'Thresholds' jest strasznie rozlazła, mniej agresji, więcej pitolenia - pierwiatek progowy znacznie przeważył ten deathowy. Jak ostatno (miesiąc, dwa temu?) sobie zapodałem to ledwo wytrzymałem do końca. W cyferkach - jeżeli debiut to 10/10, dwójce dałbym 7/10 na szynach.est pisze: Bez przesady kurwa, panowie i panie, dwójka to też jest dojebany materiał. Trójka, nie wiem do dzisiaj dlaczego, przypomina mi rodzimą Armię.
O, ten początek. Wiem, że to nieco naciągane, ale przy pierwszym odsłuchu skojarzyło mi się z Budzyńskim i tak mi już zostało :)