O nowym filmie Wojciecha Smarzowskiego nie wiemy za wiele poza tym, że jego głównymi bohaterami będą trzej duchowni. Sam reżyser opowiadał wcześniej, że przeszkadza mu w Kościele brak rozliczenia z afer pedofilskich. - Nie ma ani w mediach, ani w klerze potrzeby oczyszczenia się. No i najważniejsze: są ofiary, nimi się trzeba zająć. To jest coś, co mnie uwiera, co mnie boli. I co pewnie znajdzie odbicie w moich kolejnych filmach. Bo nie ma u mnie na to zgody
W nowym filmie zagrają m.in. Robert Więckiewicz, Arkadiusz Jakubik, Iza Kuna, Iwona Bielska, Jacek Braciak i po raz pierwszy u Smarzowskiego - Janusz Gajos
Smarzowski kręci nowy film, ciekawe czy do tematu księży podejdzie tak jak do wszystkich swoich poprzednich filmów, może być ciekawie.
Na Facebooku pojawił się filmik, w którym o. Tadeusz Rydzyk opowiada o "radiomaryjnych" autach. Tłumaczy prowadzącemu rozmowę, że dwa przywiózł mu bezdomny (...)
– Przyjechał bezdomny i dał nam dwa samochody – powiedział w studiu Telewizji Trwam Rydzyk. Prowadzący rozmowę przytakiwał, choć na jego twarzy malowało się duże niedowierzanie. Ojciec-dyrektor chyba tego nie zauważył, bo kontynuował niebywałą opowieść.
Okazało się, że szlachetny bezdomny był "panem Stanisławem z Warszawy". Wtedy nastąpiła chwila ciszy, Rydzyk wziął głęboki oddech i ze smutkiem stwierdził: "Niestety, zmarł".
ja prdl... ja PRDL!CUD!
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Kornel Morawiecki ma kłopoty. Ksiądz Tomasz Jagierski, organizujący akcje charytatywne na rzecz uchodźców, domaga się od polityka zwrotu 96 tys. zł, które Morawiecki miał pożyczyć od jego fundacji kilka lat temu. Morawiecki zaprzecza, by pożyczał te pieniądze. Duchowny nie odpuszcza i pisze listy do premiera Mateusza Morawieckiego, Kancelarii Prezydenta i innych instytucji, grożąc nagłośnieniem sprawy w mediach, a nawet zainteresowaniem nią rządu Kanady.)...)
(...)Po nominowaniu Mateusza Morawieckiego na urząd premiera znacznie bliżej centrum uwagi znalazł się też jego ojciec Kornel Morawiecki. Niezależna.pl opisuje sprawę pożyczki, jaką lider Wolnych i Solidarnych miał zaciągnąć od ks. Tomasza Jagierskiego. To szef Fundacji SOS dla życia, która pomaga ofiarom wojny w Syrii. A jako, że robi to na miejscu, wpisując się w narrację rządu, bywał zapraszany do mediów publicznych, brał udział w spotkaniach prawicowych redakcji.
Ksiądz Jagierski od niedawna rozsyła do państwowych instytucji list, w którym informuje o niespłaconej przez Kornela Morawieckiego pożyczce. "Brak spłaty środków, które należą do Fundacji powoduje, że zasadne jest poniższe zawiadomienie do prokuratury. Zdaję sobie sprawę, że takie zawiadomienie i nagłośnienie medialne tej sprawy mogłyby bardzo zaszkodzić Panu Premierowi, Rządowi i Dobrej Zmianie. Dla opozycji byłaby to woda na młyn" - brzmi fragment pisma wysłanego do Kancelarii Premiera. Według Niezależnej podobny list miał trafić też do Kancelarii Prezydenta i innych instytucji
Zdaniem duchownego Morawiecki pożyczył pieniądze w 2013 roku - 91 tys. zł w gotówce miało być przeznaczone na działalność fundacji przyszłego posła, a pochodzić z dotacji Banku BZ WBK (kierowanego wówczas przez obecnego premiera) dla Fundacji SOS dla Życia. Potwierdzeniem ma być kartka papieru z pieczątką fundacji Morawieckiego, jego podpisem na samym dole strony i krótkim oświadczeniem, napisanym innym charakterem pisma.
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
O nowym filmie Wojciecha Smarzowskiego nie wiemy za wiele poza tym, że jego głównymi bohaterami będą trzej duchowni. Sam reżyser opowiadał wcześniej, że przeszkadza mu w Kościele brak rozliczenia z afer pedofilskich. - Nie ma ani w mediach, ani w klerze potrzeby oczyszczenia się. No i najważniejsze: są ofiary, nimi się trzeba zająć. To jest coś, co mnie uwiera, co mnie boli. I co pewnie znajdzie odbicie w moich kolejnych filmach. Bo nie ma u mnie na to zgody
W nowym filmie zagrają m.in. Robert Więckiewicz, Arkadiusz Jakubik, Iza Kuna, Iwona Bielska, Jacek Braciak i po raz pierwszy u Smarzowskiego - Janusz Gajos
Smarzowski kręci nowy film, ciekawe czy do tematu księży podejdzie tak jak do wszystkich swoich poprzednich filmów, może być ciekawie.
Wiem, że to było .... już... sam wrzucałem..... ale to jest kurwa tak piękne ze wrzucam jeszcze raz.
[youtube][/youtube]
/\ kurwa... w intencji połączenia Orlenu i Lotosu. JPRDL. Czyto się dzieje!?
Będzie dużo klęczał a na pewno się modlił. o ile tam trafi....
COFFIN pisze:Jeszcze te kilka lat temu pewnie by ucichło. No, ale teraz może prezydent ułaskawi:D
Mam nadzieję, że skończy się jak w Irlandii... Kościoły opustoszeją...
COFFIN pisze:Jeszcze te kilka lat temu pewnie by ucichło. No, ale teraz może prezydent ułaskawi:D
Wtedy będziesz ruchany przez muslimów i nikt nie usłyszy twojego krzyku. Kościoły są doskonałe, wielbię.
Kto nie słuchał Brave Muder Day na słuchawkach w kościele ten przecwelony polaczyna :)
Wypierdalać do kościoła słuchać muzyki polaczki/śmierdziele :)
wolff pisze:
Kto nie słuchał Brave Muder Day na słuchawkach w kościele ten przecwelony polaczyna :)
Wtedy będziesz ruchany przez muslimów i nikt nie usłyszy twojego krzyku. Kościoły są doskonałe, wielbię.
W Czechach maja 91% ateistów wśród młodych. Wniosek: brak katolików nie oznacza koniecznie islamu (w ogole idiotyczny pomysł).