Kłopoty ze zdrowiem
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Kłopoty ze zdrowiem
Nie widze tu zadnych wyzwisk ani nie widze skrajnosci. NIech kazdy szczepi jak ma ochote albo niech nie szczepi jak nie ma ochoty, pelna dowolnosc albo tzw wolnosc nawet. To jest jakas skrajnosc?
A ten kto szczepi niech najlepiej jeszcze sporzadzi stosowny dokument z tego donioslego czynu, zeby dziecko ewentualnie moglo potem pozwac go za zniszczone zdrowie. Pelen luz, zadnej opresji i terroru.
Bardziej ty mi wygladasz na taliba w tej kwestii :D
A ten kto szczepi niech najlepiej jeszcze sporzadzi stosowny dokument z tego donioslego czynu, zeby dziecko ewentualnie moglo potem pozwac go za zniszczone zdrowie. Pelen luz, zadnej opresji i terroru.
Bardziej ty mi wygladasz na taliba w tej kwestii :D
woodpecker from space
- Only_True_Believers
- zahartowany metalizator
Triceratops pisze:Nie widze tu zadnych wyzwisk ani nie widze skrajnosci. NIech kazdy szczepi jak ma ochote albo niech nie szczepi jak nie ma ochoty, pelna dowolnosc albo tzw wolnosc nawet.
tak tak, ale trzeba będzie ich umieścić w specjalnych obozach w których będą mogły sie szerzyć polio i inne zarazy :)
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Triceratops
Dlaczego chcesz stygmatyzowac szczepionych zamykajac ich w obozach? Malo ci teraz gadania o tych obozach w telewizji?
Troche wieje od ciebie fanatyzmem za to pustynia ciagnie jezeli chodzi o zasoby wiedzy ;)
Troche wieje od ciebie fanatyzmem za to pustynia ciagnie jezeli chodzi o zasoby wiedzy ;)
woodpecker from space
- nicram
Zaraz mnie coś trzaśnie. :-) Nukleotydów budujących DNA jest 4. Adenina, cytozyna, guanina i tymina. Są takie same od bakterii do ludzi. O co zatem Ci chodzi Triceps? :-)Triceratops pisze:, bo okazalo sie, ze tylko niespelna 2400 nukleotydow z ok 3200 mamy jako odpowiedniki co daje ok 76% podobienstwa.
all the monsters will break your heart
- Triceratops
- Only_True_Believers
xDTriceratops pisze: pustynia jezeli chodzi o zasoby wiedzy ;)
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
Sekwencje czy konsekwencje? ;)
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Triceratops
Cieszy mnie twoja radosc, jak tam twoje ciesni nadgarstka "spowodowane pompkami"? XDDOnly_True_Believers pisze:xDTriceratops pisze: pustynia jezeli chodzi o zasoby wiedzy ;)
Za malo rozgrzewki zadales widac :D
woodpecker from space
- Only_True_Believers
nie rozumiem dlaczego sie smiejesz z mojej kontuzji. Na prawdę jesteś prymitywnym półgłówkiem.
- nicram
Only_True_Believers pisze:
oho, nie ma argumentów to zaczynają się wyzwiska...jakie to typowe dla skrajnie wierzących :D
:-) poza tym naprawdę jednak.Only_True_Believers pisze: Na prawdę jesteś prymitywnym półgłówkiem.
all the monsters will break your heart
- Only_True_Believers
:D
- Triceratops
Tak jest w istocie, co celnie zauwazyles w powyzszym poscie.Only_True_Believers pisze:nie rozumiem dlaczego sie smiejesz z mojej kontuzji. Na prawdę jesteś prymitywnym półgłówkiem.
Myslalem, ze jak heheszkujemy to na calego a tu koleszce poczucie humoru nagle wywietrzalo....
"Na prawde" mysle wiec, ze dyskusje nt wiedzy zostawmy akurat w tym wymownym miejscu.
woodpecker from space
- Only_True_Believers
No ale wytłumacz mi co jest śmiesznego, że obcy koleś uszkodził sobie nerw w ręku? jeszcze rozumiem jakbyś mnie widział na siłce i mówił, że mam złą technike ćwiczenia a ja bym sie woził jak król siłowni i kazał Ci spierdalać. Wtedy ok, śmianie się jak najbardziej ok. Ale tak? zastanów sie nad sobą, bo w realu mogłoby sie okazać, że w sumie dobrze sie ze mną dogadujesz, i chciałbys razem chodzić na siłownie, a ja bym juz przymknął oko na to ,że gadasz głupoty i wierzysz w teorie spiskowe. I może na tej siłce robilibyśmy całkiem dobry trening, TY na swoją mase, ja jak zawsze redukcja z wytrzymałością.
- Triceratops
Po pierwsze to nie ja zaczalem wyzywac od polglowkow choc ktos inny zarzucal wyskakiwanie z wyzwiskami, po drugie tylko zapytalem z usmiechem na ustach, bo jestem pogodnym czlowiekiem, ktory kocha ludzi pomimo ich mankamentow i do kazdego staram sie usmiechac promiennie przekazujac choc czesc mojej pogody ducha. Poza tym to oczywiscie moglibysmy sie dogadywac, przywyklem, ze na forum kazdy jest kims, kim z reguly nie jest.
Zas co do tej nieszczesnej ciesni, to ciesn nadgarstka to nie jest kontuzja. Kontuzja to jest uraz mechaniczny, uszkodzenie struktury ciala, ktore zazwyczaj ale nie zawsze da sie naprawic albo przywrocic organ do normalnej funkcjonalnonsci. Ciesn nadgarstka raczej zas jest definiowane jako choroba, schorzenie przewlekle, zaburzenie zdrowia. Jak zyje i jak zrobilem w zyciu tysiace pompek to nie slyszalem o takim przypadku, moze jestes ten jeden i pierwszy, ktory bedzie exemplum na przyszlosc. Widzialem gangliony u chlopakow od streetworkoutu, znam zjebow robiacych setki pompek dziennie przez kilka lat ale ciesni u zadnego nie znaleziono na razie. Kontuzje owszem, maja co jakis czas, no ale oni sie rozgrzewaja XD
Oczywiscie przyjmuje do wiadomosci, ze moge czegos nie wiedziec w odroznieniu od niektorych tutaj i nowa wiedze z checia przyjme ale podejrzewam, ze po prostu pan fizjolog sobie znalazl taka przyczyne, z braku pomyslow.
Zas co do tej nieszczesnej ciesni, to ciesn nadgarstka to nie jest kontuzja. Kontuzja to jest uraz mechaniczny, uszkodzenie struktury ciala, ktore zazwyczaj ale nie zawsze da sie naprawic albo przywrocic organ do normalnej funkcjonalnonsci. Ciesn nadgarstka raczej zas jest definiowane jako choroba, schorzenie przewlekle, zaburzenie zdrowia. Jak zyje i jak zrobilem w zyciu tysiace pompek to nie slyszalem o takim przypadku, moze jestes ten jeden i pierwszy, ktory bedzie exemplum na przyszlosc. Widzialem gangliony u chlopakow od streetworkoutu, znam zjebow robiacych setki pompek dziennie przez kilka lat ale ciesni u zadnego nie znaleziono na razie. Kontuzje owszem, maja co jakis czas, no ale oni sie rozgrzewaja XD
Oczywiscie przyjmuje do wiadomosci, ze moge czegos nie wiedziec w odroznieniu od niektorych tutaj i nowa wiedze z checia przyjme ale podejrzewam, ze po prostu pan fizjolog sobie znalazl taka przyczyne, z braku pomyslow.
woodpecker from space
- Only_True_Believers
skoro tak to ok, bez spiny. Być może było tak, że cieśn nadgarstka mam od komputera a pogorszyło mi się od ćwiczeń, a może genetycznie nie wiadomo. Póki co jestem po badaniach i spotkaniu z neurologiem i biore witaminy które mi przepisał i da sie jakoś z tym żyć. Powoli juz wróciłem do treningów, tylko że teraz nie zapominam rozgrzać nadgarstków :)Triceratops pisze:
- Triceratops
Ciesn to w zasadzie choroba zawodowa osob, ktore trzymaja mysz latami w garsci w jednej pozycji.
Ja bym po prostu wzial do reki atlas anatomii (np Nettera jest najlepszy) i zobaczyl jak to wyglada, jakas ksiazke o neuropatiach, same witaminy nie rozwiaza problemu uszkodzonego nerwu albo droznosci kanalow w ktorych jest ulozony, bo niby jak? Oczywiscie podejrzewam, ze pan doktor nawet nie wspominal o roli odzywiania w tego typu przypadkach choc wiadomo, ze neuropatie to przeciez "choroby zawodowe" np cukrzykow, ktorzy nie robia pompek i nie trzymaja godzinami myszki w jednej pozycji.
Oczywiscie to mowie ja, trener jarzabek, ktory nigdy nie robi rozgrzewek a szczepionki uwaza za bezsens, a to wiadomo wtedy co myslec o takich.
Ja bym po prostu wzial do reki atlas anatomii (np Nettera jest najlepszy) i zobaczyl jak to wyglada, jakas ksiazke o neuropatiach, same witaminy nie rozwiaza problemu uszkodzonego nerwu albo droznosci kanalow w ktorych jest ulozony, bo niby jak? Oczywiscie podejrzewam, ze pan doktor nawet nie wspominal o roli odzywiania w tego typu przypadkach choc wiadomo, ze neuropatie to przeciez "choroby zawodowe" np cukrzykow, ktorzy nie robia pompek i nie trzymaja godzinami myszki w jednej pozycji.
Oczywiscie to mowie ja, trener jarzabek, ktory nigdy nie robi rozgrzewek a szczepionki uwaza za bezsens, a to wiadomo wtedy co myslec o takich.
woodpecker from space
- Only_True_Believers
No tak, tylko, że ja mam cieśń w obu rękach, a myszkę przecież trzymałem zawsze jedną ręką :) lekarz powiedział, że witaminy mogą pomóc bo witamina B1 ma właściwości regenerujące dla nerwów, poza tym mam zbyt początkową fazę ( to ja wole nie mysleć jak wygląda późniejsza faza) tej dolegliwości aby poddać się zabiegowi poszerzenia kanału nerwowego.
- SATYROS
- w mackach Zła
Jest coraz trudniej.Triceratops pisze:Bo wiekszosc niedolegow chce jebanego opiekunczego panstwa, co nawet widac po wpisach w tematach politycznych.
A probowales to zalatwiac indywidualnie? Da sie unikac innym sposobem, z pomoca lekarza....
Pewien neurolog z Poznania wystawia odroczenia, jednak lekarze rodzinni to kwestionują i sprawę przekazują do sanepidu.
Jest taka sytuacja w naszej gminie. Zobaczymy jak to się skończy....
Podejrzewam,że powstaną specjalne komisje do weryfikacji odroczeń.
Osobiście nie byliśmy jeszcze w tej sprawie u lekarzy.
Myślę jednak,że u dzieci zdrowych bez prawdziwych przeciwwskazań będzie to niemożliwe.
5 lat temu podobne zaświadczenie wystarczyło.
Obecnie Wielka Farma całkiem trzyma nas za gardła i decyduje o życiu, zdrowiu, śmierci...
- SATYROS
- w mackach Zła
Jest coraz trudniej.Triceratops pisze:Bo wiekszosc niedolegow chce jebanego opiekunczego panstwa, co nawet widac po wpisach w tematach politycznych.
A probowales to zalatwiac indywidualnie? Da sie unikac innym sposobem, z pomoca lekarza....
Pewien neurolog z Poznania wystawia odroczenia, jednak lekarze rodzinni to kwestionują i sprawę przekazują do sanepidu.
Jest taka sytuacja w naszej gminie. Zobaczymy jak to się skończy....
Podejrzewam,że powstaną specjalne komisje do weryfikacji odroczeń.
Osobiście nie byliśmy jeszcze w tej sprawie u lekarzy.
Myślę jednak,że u dzieci zdrowych bez prawdziwych przeciwwskazań będzie to niemożliwe.
5 lat temu podobne zaświadczenie wystarczyło.
Obecnie Wielka Farma całkiem trzyma nas za gardła i decyduje o życiu, zdrowiu, śmierci...
- SATYROS
- w mackach Zła
Słuchaj idioto!Only_True_Believers pisze:Zwolennicy szczepień bazują na badaniach naukowych i statystyce.
Przeciwnicy na swojej wierze i teoriach spiskowych.
Widziałem jak umierało cztero letnie dziecko na rzadkiego raka mózgu.
Ów nowotwór jest tak rzadki, że czasem lekarz onkolog nie spotyka go w czasie całej swojej kariery. Aż tu nagle pojawiły się w Polsce prawie jednocześnie 4 przypadki. Rodzice się poznali.
Doszli do ustaleń, że wszystkie chore dzieci otrzymały pewną niezbyt popularną szczepionkę.
Ale oczywiście żaden lekarz tego nie piwiązał. Jednak w rozmowach prywatnych lekarze mocno stawiali, że przyczyną mogły być te szczepionki w korelacji że sprzyjających okolicznościami.
Niedawno moim znajomym urodziło się szczęśliwie nowe zdrowe dziecko.
Już nie szczepią,,,