Cytat dnia!
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- weteran forumowych bitew
Re: Cytat dnia!
"To ponury chichot historii. Ten rząd jest antydemokratyczny, antywolnościowy. Wpisuje się w scenariusz i historię PRL-u"
"Będziemy solidarni z Frasyniukiem i z wszystkimi, którzy protestując wpisują się w scenariusz obywatelskiego nieposłuszeństwa. Prokuratura nie powinna ścigać tych, którzy występują przeciwko złemu prawu, tylko tych, którzy po prostu łamią złe prawo"
"Ci wszyscy, którzy będą takie decyzje wykonywać - dzisiaj, jutro i w najbliższej przyszłości - będą za to prawnie odpowiadać"
"Prokurator powinien to uszanować lub w inny sposób przeprowadzić z nim rozmowę"
powiedział GS
"Będziemy solidarni z Frasyniukiem i z wszystkimi, którzy protestując wpisują się w scenariusz obywatelskiego nieposłuszeństwa. Prokuratura nie powinna ścigać tych, którzy występują przeciwko złemu prawu, tylko tych, którzy po prostu łamią złe prawo"
"Ci wszyscy, którzy będą takie decyzje wykonywać - dzisiaj, jutro i w najbliższej przyszłości - będą za to prawnie odpowiadać"
"Prokurator powinien to uszanować lub w inny sposób przeprowadzić z nim rozmowę"
powiedział GS
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
"W 1934 w Dachau pastor Niemoller napisał. Kiedy przyszli po Żydów nie protestowałem, nie byłem przecież Żydem . Kiedy przyszli po komunistów nie protestowałem , nie byłem przecież komunistą Kiedy przyszli po socjaldemokratów , nie protestowałem, nie byłem przecież socjaldemokratą. Kiedy przyszli po mnie , nikt nie protestował, nikogo już nie było.
Nawiązując do dzisiejszej sytuacji w Polsce , można napisać. Kiedy PIS rozwalił TK nie protestowałem , nie byłem przecież sędzią trybunału . Kiedy PIS zniszczył sądy nie protestowałem , nie byłem przecież sędzią. Kiedy PIS zniszczył wolne media , nie protestowałem , nie byłem przecież dziennikarzem. Kiedy PIS sfałszował wybory, nie protestowałem i tak głosowałem za PISem. Kiedy policja Borodzinskiego przyjdzie po mnie nikt już nie będzie protestował , wszyscy już będą popierali PIS . "
Nawiązując do dzisiejszej sytuacji w Polsce , można napisać. Kiedy PIS rozwalił TK nie protestowałem , nie byłem przecież sędzią trybunału . Kiedy PIS zniszczył sądy nie protestowałem , nie byłem przecież sędzią. Kiedy PIS zniszczył wolne media , nie protestowałem , nie byłem przecież dziennikarzem. Kiedy PIS sfałszował wybory, nie protestowałem i tak głosowałem za PISem. Kiedy policja Borodzinskiego przyjdzie po mnie nikt już nie będzie protestował , wszyscy już będą popierali PIS . "
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
pomijam paranoje tego kto to pisal, ale kim jest ten Borodzinski?
edit: znalazlem emerytowanego kilka lat temu komendanta z Torunia, ale biorac pod uwage, ze wstawiaja sie za nim starosta z PO i prezydent miasta powiazany z SLD to chyba nie ten ;-)
edit: znalazlem emerytowanego kilka lat temu komendanta z Torunia, ale biorac pod uwage, ze wstawiaja sie za nim starosta z PO i prezydent miasta powiazany z SLD to chyba nie ten ;-)
Guilty of being right
- trup
To był cytat. Borodziński to Bródziński. To chyba oczywiste. Przecież wiesz. Utrzymujmy pewien poziom myślenia.uglak pisze:pomijam paranoje tego kto to pisal, ale kim jest ten Borodzinski?
Paramoje. Paratwoje.
Przed wojną tez byli paranoicy. Żołnierze wyklęci tez byli paranoikami. Przecież Polska była wolna.
-
Adwokat Władysława Frasyniuka mec. Piotr Schramm "W związku ze zmianami dokonywanymi przez ministra sprawiedliwości w składach poszczególnych szefostw sądów nie mamy pełnego komfortu, żeby przewidzieć, kto tę sprawę będzie rozpatrywał"
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- trup
Wyrwane z kontekstu.Pacjent pisze:Adwokat Władysława Frasyniuka mec. Piotr Schramm "W związku ze zmianami dokonywanymi przez ministra sprawiedliwości w składach poszczególnych szefostw sądów nie mamy pełnego komfortu, żeby przewidzieć, kto tę sprawę będzie rozpatrywał"
-
Dawaj kontekst!trup pisze:Wyrwane z kontekstu.Pacjent pisze:Adwokat Władysława Frasyniuka mec. Piotr Schramm "W związku ze zmianami dokonywanymi przez ministra sprawiedliwości w składach poszczególnych szefostw sądów nie mamy pełnego komfortu, żeby przewidzieć, kto tę sprawę będzie rozpatrywał"
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- trup
Znowu udajesz, że nie wiesz o co chodzi.
- uglak
pacjent pewnie wzial to z tej PiSowskiej gadzinowki, Onetu, bo tam tez wyrwali to z kontekstu ;-)
Guilty of being right
-
Na 100% jest to wyrwane z kontekstu. Problem z tym, że z korzeniami...uglak pisze:pacjent pewnie wzial to z tej PiSowskiej gadzinowki, Onetu, bo tam tez wyrwali to z kontekstu ;-)
PS. U Trupa bez zmian: nokaut po pierwszej wymianie zdań :)
- Triceratops
- uglak
- Triceratops
Ano, wredne pisiory wprowadzily element niepewnosci. Nie wiadomo z kim sie dogadywac.
Koles dzieki znajomosci z Edzia wkrecil sie do warszafskiej elytki celebryckiej i saloniku towarzyskiego.

Koles dzieki znajomosci z Edzia wkrecil sie do warszafskiej elytki celebryckiej i saloniku towarzyskiego.

woodpecker from space
- trup
Chodzi o kontekst wydarzeń i tego co dziej się z prokuraturą, sądami. Jak sprawa będzie w sądzie sterowanym już przez pana "zero" to nalezy się inaczej przygotować do rozprawy niż w sądzie który działa normalnie, niezawiśle. Chodzi o komfort świadomość że sędzia jest niezależny. Nie mam czasu frędzle z Wami dyskutować. Mam co innego na głowie.

" - On jest trochę autystyczny w sensie społecznym. Politycy mogą najwięcej osiągnąć tylko wtedy, jeżeli pewnych rzeczy nie rozumieją, jeżeli nie zdają sobie sprawy z oporu rzeczywistości"
/Zdaniem Staniszkis prezes PiS był w "szoku poznawczym", gdy odkrył, jak łatwo jest manipulować ludźmi. I niechcący doprowadził do sytuacji, których nie chciał./

" - On jest trochę autystyczny w sensie społecznym. Politycy mogą najwięcej osiągnąć tylko wtedy, jeżeli pewnych rzeczy nie rozumieją, jeżeli nie zdają sobie sprawy z oporu rzeczywistości"
/Zdaniem Staniszkis prezes PiS był w "szoku poznawczym", gdy odkrył, jak łatwo jest manipulować ludźmi. I niechcący doprowadził do sytuacji, których nie chciał./
- trup

- angelique
- rozkręca się
...i obudziłem się zlany zimnym potem. Spojrzałem na zegarek - k..wa, już dwunasta, trzeba iść po chleb !trup pisze:
Jak można znosić myśl, że dąży się do zła....
-
- weteran forumowych bitew
Myślę, że pan premier Morawiecki zachował się jak słoń w sklepie z porcelaną. W delikatnych kwestiach natury dyplomatycznej nie można być nosorożcem
były prezydent komoruski
były prezydent komoruski
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
-

- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
"Przeciętny Polak jest konserwatywny, wierzący, patriotyczny i zarabia mniej niż średnia krajowa, więc jest socjalny. On czuje, że PiS np. poprzez program 500 plus realizuje jego interesy" – powiedział w rozmowie z "SE" politolog prof. Kazimierz Kik.
no tak, to wszystko tłumaczy :-)
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- uglak
no ja pierdole... profestor i nie rozumie czym jest mediana, a czym srednia. przeciez przecietny z definicji przecietnosci nie moze zarabiac srednio. gosc znalazl swoj tytul w chipsach?Sgt. Barnes pisze:"Przeciętny Polak jest konserwatywny, wierzący, patriotyczny i zarabia mniej niż średnia krajowa, więc jest socjalny. On czuje, że PiS np. poprzez program 500 plus realizuje jego interesy" – powiedział w rozmowie z "SE" politolog prof. Kazimierz Kik.
Guilty of being right