SCOUR

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
TheDude
mistrz forumowej ceremonii

SCOUR

02-02-2018, 18:02

Philip Anselmo jedzie z death/black i jedzie jak należy. Kto ma problem niech wypierdala.

https://www.youtube.com/watch?v=KM2q6BWo6-w
Awatar użytkownika
booshee
postuje jak opętany!

Re: SCOUR

02-02-2018, 19:14

Nigdy ja nie mieć problemu z Filipem (fanboj jestem jak chuj), wszechstronność poraża. Jedno mam marzenie, projekt Anselmo/Patton - dwie epki black/death/sludge/stoner dla wytwórni Phila, propierdolenie,/elektroniczno/noisowo zjebane dla wytwórni Pattona. No i czekam na Anselmo z projektem En Minor (ma być podobno dużo the Cure i Davida Bowie). Z jego wypraw czczę to, szkoda ze nie poszło dalej:

[youtube][/youtube]
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

02-02-2018, 19:56

TheDude pisze:Philip Anselmo jedzie z death/black i jedzie jak należy. Kto ma problem niech wypierdala.

Na pierwszy rzut uchem jest to bdb.
all the monsters will break your heart
Pacjent

02-02-2018, 20:30

TheDude pisze:Philip Anselmo jedzie z death/black i jedzie jak należy. Kto ma problem niech wypierdala.

Miałem wypierdalać, ale nie jest takie złe.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Nostromo
w mackach Zła

02-02-2018, 21:12

Bardzo dobre napierdalanie. Słucham od kilku miesięcy i nie mam dosyć. Sam Phil ma zajoba na punkcie muzyki i to lubię, bo to zawsze gwarancja, że coś dobrego muzycznie się wydarzy. Takich, którzy tylko kupony odcinają od chwilowego przebłysku geniuszu muzycznego nie brakuje, takich, którzy mają głowę pełną pomysłów niestety tak.
Awatar użytkownika
DST
rasowy masterfulowicz

02-02-2018, 21:31

W sumie działa mi jakoś na nerwy ten gość, ale to naprawdę na pierwszy rzut ucha brzmi dobrze. Zrobione z wyczuciem. Mam ziomka, który jest jego fanem i mnie próbował prać na to, ale dopiero teraz posłuchałem.
Wiedziałem, że Anselmo jest wszechstronny, ale te wokale są naprawdę zajebiste.
Pacjent

03-02-2018, 20:11

DST pisze:W sumie działa mi jakoś na nerwy ten gość, ale to naprawdę na pierwszy rzut ucha brzmi dobrze. Zrobione z wyczuciem. Mam ziomka, który jest jego fanem i mnie próbował prać na to, ale dopiero teraz posłuchałem.
Nie lubię PANTERy. Drewniane to strasznie i w ogóle nie porywa, ale wiele innych projektów Anselmo chwyta mnie przyjemnie za wątrobę.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
DST
rasowy masterfulowicz

03-02-2018, 21:30

Pacjent pisze:
DST pisze:W sumie działa mi jakoś na nerwy ten gość, ale to naprawdę na pierwszy rzut ucha brzmi dobrze. Zrobione z wyczuciem. Mam ziomka, który jest jego fanem i mnie próbował prać na to, ale dopiero teraz posłuchałem.
Nie lubię PANTERy. Drewniane to strasznie i w ogóle nie porywa, ale wiele innych projektów Anselmo chwyta mnie przyjemnie za wątrobę.
Ja mocno cenię "Far Beyond Driven" i "Vulgar Display of Power", bo to świetne albumy, ale ciężko mi je zaklasyfikować jako "kanon" szeroko pojętego mainstreamowego, heavy metalowego "hall of fame" wraz z, nie wiem, Iron Maiden, starą Metalliką, Slayer itd. Zawsze będzie miał szacunek u mnie za granie na GENIALNYM "Holocausto de la Morte" i promowanie bllack metalu, ale drażni mnie jego persona, zachowanie w wywiadach i na scenie itd. Wypowiedzi w tonie "jestem zajebisty Philip H. Anselmo", bycie napierdolonym na granicy zezgonowania na co drugim koncercie, wyjechanie z hitlerowskim salutem i krzykiem "White Power" na scenie, a potem płakanie, że "źle go odebrano" itp. Nie ma to jednak wpływu na mój odbiór jego muzyki, więc spoko.
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

03-02-2018, 21:32

Te EPki Scour znakomite!
dobry kościół to kościół spalony
Pacjent

03-02-2018, 21:39

dzik pisze:Te EPki Scour znakomite!
Ostatni Philip H. Anselmo & the Illegals też znakomity!
Awatar użytkownika
EatMyFuck
postuje jak opętany!

03-02-2018, 21:42

mi tam nigdy nie było po drodze z Panem Filipem. no może tylko w Down. tak trochę.
ten Scour to jakiś taki podobny. do niczego. albo wszystkiego. blak/ def jakich na ruski wypożyczalniach po 3 tygodniowo.

to co muszę mu oddać, co było już napisane, że śledzi scenę.
nie często w mejstrimowej prasie muzycznej można było zobaczyć muzyka w koszulce Portal. zawsze to był jakiś tam sygnał dla czytelników, że na Megadeth się "świat matalowy" nie kończy.
Z głębokim zapałem będziemy starać się kultywować ducha samo wyrzeczenia się.
Awatar użytkownika
Anzhelmoo
weteran forumowych bitew

04-02-2018, 14:42

EatMyFuck pisze:mi tam nigdy nie było po drodze z Panem Filipem. no może tylko w Down. tak trochę.
ten Scour to jakiś taki podobny. do niczego. albo wszystkiego. blak/ def jakich na ruski wypożyczalniach po 3 tygodniowo.

to co muszę mu oddać, co było już napisane, że śledzi scenę.
nie często w mejstrimowej prasie muzycznej można było zobaczyć muzyka w koszulce Portal. zawsze to był jakiś tam sygnał dla czytelników, że na Megadeth się "świat matalowy" nie kończy.
Portal, Deathspell Omega - sporo tych ciekawych koszulek by się znalazło... To bez wątpienia człowiek z pasją, nie musi już nic udowadniać i bardzo mnie cieszy, iż wycofał się z main streamu. Dzięki temu może skupić się na tym co lubi najbardziej - robi swoje i nie jest obarczony wygórowanymi oczekiwaniami, które zapewne fani Pantery by mieli. Albumy wychodzą mu raz lepsze, raz gorsze - ale zawsze są szczere i bezkompromisowe. Człowiek instytucja i zdecydowanie ktoś zasługujący na miano legendy. Porównując go z innymi frontmanami lat 90-tych jak Cavalera, Flynn... No delikatnie mówiąc jest kilka poziomów wyżej, starzeje się z godnością ;)

Ale to tylko moja opinia - mój nick zresztą nie powinien pozostawiać złudzeń jaka opinia w poście będzie zawarta :)
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
Awatar użytkownika
morbid
rasowy masterfulowicz

09-02-2018, 00:33

Pacjent pisze:
dzik pisze:Te EPki Scour znakomite!
Ostatni Philip H. Anselmo & the Illegals też znakomity!
ja pierdole,jaki zajebisty stuff dojebał Anselmo....napierdalam ten"chory" album od kilku dni,i nie potrafię się od niego oderwać,patenty już wcześniej znane z np: SUPERJOINT RITUAL, powiększone o blasty ,"potrójne"warstwy vocalne, zaciągane czasem riffy w swej budowie z PORTAL (aaaa takk !!!!!) , świetnie mi się tego słucha !!!!!
Awatar użytkownika
TheDude
mistrz forumowej ceremonii

09-02-2018, 00:52

W zeszły weekend słuchałem tego z kumplami do wódki i browarów. Moc jak chuj bizona !
Awatar użytkownika
ggfh
weteran forumowych bitew

02-11-2020, 14:33

czy ktos u nas sprowadza scour na cd? chetnie lyknalbym komplet (stare i ta najnowsza - co za chwilke ma byc)
Awatar użytkownika
gelO
rasowy masterfulowicz

05-11-2020, 22:44

Chyba nie ma nikt. Ależ ten nowy kawałek jest świetny. Wokale niszczą okrutnie.
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

06-11-2020, 12:21

Chyba nie ma nigdzie. Były kiedyś na eBayu, zostawiłem temat na później i teraz bardzo żałuję.
dobry kościół to kościół spalony
Awatar użytkownika
Żułek

20-11-2020, 16:37

musze przyznać że to jest lepsze od solowego Phila :)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
Wasyl
weteran forumowych bitew

20-11-2020, 22:01

Świetne.
Awatar użytkownika
Żułek

26-11-2020, 19:27

eeeee w sumie na krótką mete to dobre jest ale jak tak posłuchać kilka razy (jest całość) pod rząd to mnie zmęczyło raczej ;)
chyba zostane przy Panterze jeśli chodzi o Phila ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
ODPOWIEDZ