Motoryzacja ogółem
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Motoryzacja ogółem
Zakupiłem. Zostaje przy Audi.

- pr0metheus
- zahartowany metalizator
^w kurwe ladny, ze tak powiem brzydko. lakier mat czy obklejony?
niech to miejsce niebawem zniknie
-
Mat. Taki jak na zdjęciu z tym ,że na zdjęciu jest RS a ja zakupiłem disla 3 litrowego z 320 koniami na pokładzie. RSy są kureeewnnnniiieeeeee drogie. Używka z 2015 roku, z Niemiec. 60 tysięczny przebieg, z wyposażenia to ma chyba wszystko ale najważniejsze ,że jest kamera cofania, automat, quatro. Będzie służyć 4 lata. Na poprzednie audi znalazłem kupca ale to ile stracił na wartości przez te 4 kata kruszy moje serce.
Tak w ogóle to chciałem poczekać z kupnem do kwietnia ale poprzednie audi skasowałem i TU wypłaciło mi odszkodowanie. W sumie to nieźle na tym wyszedłem, bo samochód miałem ubezpieczony na wyższą wartość z autocasco niż jest faktycznie warty:D
Oczywiście nabywca mojego Audi wie ,że samochód jest powypadkowy jakby ktoś miał wątpliwości i chciał się przyczepić.
Taka jeszcze historia na koniec. Po ostatnim gradobiciu TU wypłaciło mi 8 tysięcy. Usuniecie wgnieceń 2 tysiące na fakturę. Nieźle te dziury wyceniają:)
Tak w ogóle to chciałem poczekać z kupnem do kwietnia ale poprzednie audi skasowałem i TU wypłaciło mi odszkodowanie. W sumie to nieźle na tym wyszedłem, bo samochód miałem ubezpieczony na wyższą wartość z autocasco niż jest faktycznie warty:D
Oczywiście nabywca mojego Audi wie ,że samochód jest powypadkowy jakby ktoś miał wątpliwości i chciał się przyczepić.
Taka jeszcze historia na koniec. Po ostatnim gradobiciu TU wypłaciło mi 8 tysięcy. Usuniecie wgnieceń 2 tysiące na fakturę. Nieźle te dziury wyceniają:)
Ostatnio zmieniony 21-01-2018, 23:54 przez tomaszm, łącznie zmieniany 2 razy.
- pr0metheus
-
Tak, tak :) Ja już automat opanowałem po tym jak miałem BMW 5 jako samochód zastępczy na czas naprawy przy jeszcze innej kolizji:)
- pr0metheus
sie rozbijasz ostro, ogarnij te koniki i nie rozwal nowego nabytku. gratuluje zakupu, jak mi sie leasing skonczy za 1,5 roku tez powaznie mysle o a7
-
Dzięki. Ja również w leasingu na 4 lata. A u kogo leasingujesz? Ja mam wszystkie samochody w Raiffeisen Bank i bardzo sobie cenię naszą współpracę.
- pr0metheus
byl reiffeisen , ale przeciez wykupil ich pko leasing
-
Zgadza się. I to chyba w zeszłym roku ale warunki mam te same. Nawet oddział Pko otworzył na wszystkie leasingi na ślasku(i scentralizował usługi) na chorzowskiej w tym nowym biurowcu ,który jako pustostan stał przez lata koło Superjedostki. Bardzo te babki są rzetelne i całość dokumentów ogarniają bezboleśnie a zawsze są jakieś kłopoty np z brifami niemieckimi i z zarejestrowaniem. Kiedyś miałem leasingi w ING i to był kurwa koszmar:) Zero pojęcia u pracowników:)
Tak jeszcze odnośnie kupna to wahałem się nad Panamerą i BMW 6 ale wybór padł na Audi z prostej przyczyny- bezawaryjność. BMW6 podoba mi się wizualnie ale elektronika często pada a wiem to z pierwszej ręki. Z kolei części do Porshe jak coś się spierdoli są okrutnie drogie.
Tak jeszcze odnośnie kupna to wahałem się nad Panamerą i BMW 6 ale wybór padł na Audi z prostej przyczyny- bezawaryjność. BMW6 podoba mi się wizualnie ale elektronika często pada a wiem to z pierwszej ręki. Z kolei części do Porshe jak coś się spierdoli są okrutnie drogie.
- pr0metheus
moj tez w reiffeisen/pko i rowniez nie narzekam
-
A jak się będziesz przymierzał do zmiany to do samochodu salonowego czy używka?
Zapytam jak CI to Volvo służy? Były jakieś problemy od czasu zakupu?
- pr0metheus
tomaszm pisze:A jak się będziesz przymierzał do zmiany to do samochodu salonowego czy używka?
zobaczymy jak pieniazek pozwoli. najprawdopodobniej 2-3 latek z salonu.
volvo bardzo dobrze, nie mam sie do czego przyczepic. jedynie na przegladzie mi wymienili czujnik poziomu plynu do spryskiwaczy, w ramach gwarancji.
biorac pod uwage jak kumpel walczy z bmw 5-ka (silnik), a moj stary z passatem(sprzeglo i elektryka) i tez z salonu, ciesze sie z tego wyboru.
- ozob
Jezeli idzie o bazawaryjnosc to tylko mietki od E w gore. Audi ssie - wiem od kolegow taryfiarzy.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Wspaniałe auto Tomaszu.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- pr0metheus
ozob pisze:JAudi ssie - wiem od kolegow taryfiarzy.
jasna sprawa, taryfiarze

jedyny sluszny samochod w jedynie slusznym kolorze. oczywiscie lpg. brakuje tylko naklejki z orlenu "kibicujemy naszym" :D
- TheDude
^
+ taki popularny emblemat :)

- pr0metheus
TheDude pisze:^
heheh, w ogolniaku z zarobionych zlociszy w wakacje kupilem forda oriona z taka naklejka. zdrapywalem ja bardzo:)
-
- rozkręca się

Salon, 5 lat gwarancji (!). Moim zdaniem ładniejszy i lepiej wykończony niż Audi Q3. Nie kupiłbym raczej nigdy używki w tej cenie, za małe prawdopodobieństwo że ktoś sprzedaje igłę, bo mu się akurat znudziło
- pr0metheus
InAGaddaDaVida pisze:
Salon, 5 lat gwarancji (!). Moim zdaniem ładniejszy i lepiej wykończony niż Audi Q3. Nie kupiłbym raczej nigdy używki w tej cenie, za małe prawdopodobieństwo że ktoś sprzedaje igłę, bo mu się akurat znudziło
no i fajnie. napisz cos wiecej odnosnie parametrow co tam masz. tez dostalem 5 lat gwarancji na volvo po targach z dealerem. nie znam seatow kompletnie ale na zdjeciu sadzac po swiatlach to jest chyba ateca. znajomy jezdi leonem i sobie bardzo chwali, chociaz przez rok go rozpierdolil jak dzikus (w sensie ze nie dba, a nie ze wjechal w drzewo).
- ozob
Nie polscy dobijajcy niemieckie wozy.pr0metheus pisze:ozob pisze:JAudi ssie - wiem od kolegow taryfiarzy.
jasna sprawa, taryfiarze
jedyny sluszny samochod w jedynie slusznym kolorze. oczywiscie lpg. brakuje tylko naklejki z orlenu "kibicujemy naszym" :D
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.