Lucku, opamiętaj się, póki nie jest za późno.Lucek pisze:jedynka Dead Congregation to własnie podręcznikowy przykład spierdolonego wątłego, groteskowego wręcz brzmienia, to jest zaprzeczenie DM, metalu w ogóle
MORBID ANGEL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Re: MORBID ANGEL
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
- zahartowany metalizator
+1000Lucek pisze:jedynka Dead Congregation to własnie podręcznikowy przykład spierdolonego wątłego, groteskowego wręcz brzmienia, to jest zaprzeczenie DM, metalu w ogóle
- Lucek
- weteran forumowych bitew
masz pecha Drone, zapewne spuszczałeś sie nad tą płytą w czasach kiedy na tym muzycznym forum nikt jeszcze nie zaprzątał sobie głowy takimi kwestiami jak brzmienie a niektórzy zakładali nawet tematy "czy brzmienie ma znaczenie ? czy to jakiś wymysł dla pedałów" ha ha (jakoś tak mniej więcej) dręczy Cie sumienie ? to dobrze :) w ramach pokuty wyznaczam Ci klęczenie w kącie na grochu z podniesionymi do góry rękami, do odwołania.Drone pisze:Lucku, opamiętaj się, póki nie jest za późno.Lucek pisze:jedynka Dead Congregation to własnie podręcznikowy przykład spierdolonego wątłego, groteskowego wręcz brzmienia, to jest zaprzeczenie DM, metalu w ogóle
- Drone
Lucku, są archiwa, a nawet jeśli przepadły, to przecież informacja nie ginie, więc gdzieś w gwiazdach jest zapisane świadectwo, jak niosłem na atłasowej poduszce "Groby Archaniołów" ku spragnionym prawdziwego death metalu tłumom. Ta płyta to ideał piwnicy, wzorzec duchoty i archetyp trumiennego miazmatu. Nie wiem, co się z Tobą dzieje, ale odmówię na wszelki wypadek pacierz.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
byrgh pisze:+1000Lucek pisze:jedynka Dead Congregation to własnie podręcznikowy przykład spierdolonego wątłego, groteskowego wręcz brzmienia, to jest zaprzeczenie DM, metalu w ogóle

- Sgt. Barnes
kolejna recka, tym razem Donarski:
http://muzyka.interia.pl/recenzje/news- ... Id,2474285" onclick="window.open(this.href);return false;
http://muzyka.interia.pl/recenzje/news- ... Id,2474285" onclick="window.open(this.href);return false;
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- ozob
Sgt. Barnes pisze:kolejna recka, tym razem Donarski:
Każdy ma prawo do swojego zdania, ale żeby aż tak odpywac i to publicznie? (:Jak dla mnie - najlepsza płyta z Tuckerem.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
-
HehLucek pisze:jedynka Dead Congregation to własnie podręcznikowy przykład spierdolonego wątłego, groteskowego wręcz brzmienia, to jest zaprzeczenie DM, metalu w ogóle
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
na tej nowej płycie Morbida jest naprawdę dużo kontynuacji z "Illud..." no i z "Heretic" też. Także to naturalna droga.. z tym, że jest Tucker i nie pozwala na wyjścia poza death metalowe ramy.. pewnie taki był zamysł Treya jak go brał do ponownej współpracy. Taki "D.E.A.D." koncertowo musi zabijać..
Raz się zje, raz się nie zje.
- hcpig
Lubię pisaninę Pana Donarskiego ale jeżeli to najlepsza płyta z ST a dostaje tylko 7/10 to rozumiem że FFTTF / GTA to płyty max 6/10?Jak dla mnie - najlepsza płyta z Tuckerem.
Yare Yare Daze
- Anthropophagus
- w mackach Zła
- Lokalizacja: Kondominium Rosyjsko-Niemieckie pod Żydowskim zarządem powierniczym
Ja bym jeszcze ostentacyjnie pierdolnął tymi drzwiami żeby message był bardziej dosadny choć koniec końców ktoś z głową w dupie przecież i tak nic nie zrozumie ;) A zbaczając nieco z tematu to trochę mi was koledzy żal, że tak oczekujecie tej płyty na fizycznym nośniku i pierdolicie, że jej nikt w kondominium nie ma - właśnie wróciłem z Metal Shop'u, zostało jeszcze 7 sztuk, ponoć co chwile wchodzi ktoś i mówi "poproszę nowy Morbid Andrzej" - "65zł" pada odpowiedź. "Aaaaaa to nie..... dzięki". Powiem krótko i przekornie - jaki zespół, tacy fani ;) Ta płyta brzmi jak gówno (podobnie jak ostatnie Suffocation) w porównaniu z BxIx, Spectral Voice, Adversarial czy Destruktor ale fanboye będą zaklinać rzeczywistość jak się da, że jest niby inaczej choć każdy kto nie ma głowy w dupie przecież słyszy jak jest. A jest tak, że młodziki dziś nie jedną legendę zjadają na śniadanie. (Oczywiście mowa o aktualnych dokonaniach a nie klasykach mających po 25 lat) No cóż, nie każdy ma umiejętność obwieszczania legendarnej już przecież prawdy obiektywnej.535 pisze:byrgh pisze:+1000Lucek pisze:jedynka Dead Congregation to własnie podręcznikowy przykład spierdolonego wątłego, groteskowego wręcz brzmienia, to jest zaprzeczenie DM, metalu w ogóle
"Dla mnie to jest naród zesrany a nie naród wybrany".
- Piotr Rybak
- Piotr Rybak
- Lucek
zdaje sie ze byrdziu sie ze mną zgadza czy coś takiego, więc ja też wychodze, a wam dziady radze umyć uszy, argumentów widze nie macie zadnych, tylko fochy, jak dziwki niemyte
Ostatnio zmieniony 08-12-2017, 21:19 przez Lucek, łącznie zmieniany 1 raz.
- wolff
- rasowy masterfulowicz
Zdaję sobie sprawę, że konserwa jest w muzyce metalowej na porządku dziennym, zawsze jednak można spróbować wyciągnąć watę z uszu i kij z dupy, otworzyć okno i delektować się świerzym powietrzem miast wdychać własne pierdy podniecając się gwiazdeczkami z przeszłości.
Jebać żuli.
- ozob
Wychodzi na to, że tak. (:hcpig pisze:Lubię pisaninę Pana Donarskiego ale jeżeli to najlepsza płyta z ST a dostaje tylko 7/10 to rozumiem że FFTTF / GTA to płyty max 6/10?Jak dla mnie - najlepsza płyta z Tuckerem.
Chcialbym jeszcze nawiązać do rzekomego mroku na nowym MA. Bo jeżeli tak jest to jak nazwać to co zawierają debiuty BI i SV? Otchłani? A jeżeli przyjmiemy, że jednak mrok jest na BI i SP to wychodzi, że na MA co najwyżej Halloween.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Zabawne jest to jak niektórzy nie mogą przeżyć, że komuś nowa płyta Morbid Angel się podoba i wiją się, żeby ją tylko zdezawuować. :-) Macie chłopaki problemy. Koniec końców mój gust jest najmojszy i mam w dupie opinie gości, którzy znają smak psiego chuja. :-) Tak samo jak mam w dupie BxIx, Spectral Voice, Adversarial czy Destruktor. Nie wykluczam, że mam uszy w dupie oczywiście, ale to moje uszy i mówią mi one, że te zespoliki przy MA nie stały i nigdy nie staną.
Co do nowej płyty MA to jej brzmienie faktycznie męczy. Gitary, wokal i bas są zajebiste, niestety zbyt wysunięte bębny troszkę psują efekt. Tym niemniej ich brzmienie nie jest plastikowe jak to twierdzi kolega siedzący w głowie Treya i wiedzący, że KD została nagrana dla pieniędzy, tylko bardzo mechaniczne, industrialne. Może to przypadek, a może to zamiar mający oddawać postapokaliptyczny, odhumanizowany charakter tej płyty? Nie wiem. Dla mnie KD jest zajebista.
Co do nowej płyty MA to jej brzmienie faktycznie męczy. Gitary, wokal i bas są zajebiste, niestety zbyt wysunięte bębny troszkę psują efekt. Tym niemniej ich brzmienie nie jest plastikowe jak to twierdzi kolega siedzący w głowie Treya i wiedzący, że KD została nagrana dla pieniędzy, tylko bardzo mechaniczne, industrialne. Może to przypadek, a może to zamiar mający oddawać postapokaliptyczny, odhumanizowany charakter tej płyty? Nie wiem. Dla mnie KD jest zajebista.
all the monsters will break your heart
- ozob
Ze az krzykne: O Jezu! (:Tym niemniej ich brzmienie nie jest plastikowe jak to twierdzi kolega siedzący w głowie Treya i wiedzący, że KD została nagrana dla pieniędzy, tylko bardzo mechaniczne, industrialne. Może to przypadek, a może to zamiar mający oddawać postapokaliptyczny, odhumanizowany charakter tej płyty? Nie wiem. Dla mnie KD jest zajebista.
Teraz tylko czekac na wysyp MA w top listach podsumowujacych rok u wyrobionych.
- Gall
Obniżenie poziomu może zarówno nabić kabzę zespołu jak i pozbawić go rzeszy fanów. Tu nie ma reguły. Idąc Twoim tokiem myślenia, Heretic i Illud przysporzył im w chuj i ciut ciut splendoru.ozob pisze:O poziom tu chodzi, ale widze nie wylapales. (:Gall pisze:ozob pisze:Sama płyta jest lepsza niz dwie poprzednie choc jest wydana dla pieniazkow.To jak w końcu jest?ozob pisze:Zawartosc muzyczna sprawia, ze[...]dryfuje ona bardzo daleko od tego do czego Morbid Angel przyzwyczaił słuchaczy.
Jakby nagrali K dla kasy, to album brzmiałby jak Domination p. II.
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
- nicram
Na razie to chyba Ty tutaj odgrywasz wyrobionego słuchacza najbardziej.ozob pisze:Ze az krzykne: O Jezu! (:Tym niemniej ich brzmienie nie jest plastikowe jak to twierdzi kolega siedzący w głowie Treya i wiedzący, że KD została nagrana dla pieniędzy, tylko bardzo mechaniczne, industrialne. Może to przypadek, a może to zamiar mający oddawać postapokaliptyczny, odhumanizowany charakter tej płyty? Nie wiem. Dla mnie KD jest zajebista.
Teraz tylko czekac na wysyp MA w top listach podsumowujacych rok u wyrobionych.
- ozob
Kto kupił ten kupił, a później żałował. Kasy w portfelu ubyło, a gdzie indziej przybyło.
Nicram, ja to po prostu gustem subiektywnym piszę jak jest nie silac się na kuriozalne wygibasy w celu zobrozawania muzyki z pogranicza przeciętnej i przyzwoitej.
Nicram, ja to po prostu gustem subiektywnym piszę jak jest nie silac się na kuriozalne wygibasy w celu zobrozawania muzyki z pogranicza przeciętnej i przyzwoitej.
- nicram
Ależ ja nie silę się na obiektywizm. Dla Ciebie są to kuriozalne wygibasy, a dla mnie prawdziwe emocje . :-)