Europe - War Of Kings

nie tylko metalem człowiek żyje :)

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

Re: Europe - War Of Kings

19-10-2017, 08:29

[youtube][/youtube]
trzeci kawałek przed jutrzejszą premierą - jak dla mnie, najlepszy z całej trójki.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Awatar użytkownika
Harlequin
mistrz forumowej ceremonii

20-12-2017, 18:35

Nie widzi mi się ten album, a na pewno widzi mi się mniej niż dwa poprzednie. Podkłady mają w sobie jakieś coś podle symfonicznego, linie melodyczne są tu jak hymny i ciągną się w nieskonczoność z tym patosem. Ten rockowo-blusowy pazur trochę się stępił mam wrażenie. Brzmienie też jakieś takie jakby nagrywali w pokoju bok. "Bag Of Bones" chyba nadal pozostanie moją ulubioną poreaktywacyjną płytą w ich dorobku
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

23-05-2022, 11:41

Europe teraz koncertują, a w międzyczasie John Norum bawi się w wikinga.
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

30-09-2023, 09:31

bartwa

30-09-2023, 09:41

Numer tytułowy z The Final Countdown to był absolutny hit w podstawówce. Rzadko kiedy termin "kapela jednego numeru" pasuje bardziej niż w wypadku Europe. Ta jebana melodyjka na klawiszach...
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

30-09-2023, 09:44

Fakt, tyle, że dziś to zupełnie inny zespół. Zdecydowanie lepszy, chociaż ich starych płyt, szczególnie Prisoners in Paradise nadal świetnie sie słucha. Zresztą niejeden z nas pewnie zaczynał słuchanie "ciężkiej nuty" od tego zespołu i powieszenia plakatu z uśmiechniętym Tempestem na ścianie... :sarcasm2:
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

30-09-2023, 13:12

bartwa pisze:
Numer tytułowy z The Final Countdown to był absolutny hit w podstawówce. Rzadko kiedy termin "kapela jednego numeru" pasuje bardziej niż w wypadku Europe. Ta jebana melodyjka na klawiszach...
Hmmmm..... napisanie o Europe że to "kapela jednego numeru" to wyższy poziom ignoranctwa
"Final countdown" to zajebisty album wyładowany od początku do końca samymi hiciorami
A to że gówniane stacje radiowe pokroju eremefu czy innej zetki znają tylko ten jeden numer to tylko o nich chujowo świadczy :)
bartwa

30-09-2023, 13:16

Mam go nawet na placku i dalej uważam, że ten jeden numer przebija wszystkie inne razem wzięte. Innych płyt nie znam.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

30-09-2023, 13:22

Stoigniew pisze:
30-09-2023, 13:12
bartwa pisze:
Hmmmm..... napisanie o Europe że to "kapela jednego numeru" to wyższy poziom ignoranctwa
"Final countdown" to zajebisty album wyładowany od początku do końca samymi hiciorami
A to że gówniane stacje radiowe pokroju eremefu czy innej zetki znają tylko ten jeden numer to tylko o nich chujowo świadczy :)
Nie, no Carrie też czasem leci. Natomiast na późnych płytach jest masa dobrej, choć już nie radiowej, muzyki.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
bartwa

30-09-2023, 13:27

Niech zatem będzie, że z punktu widzenia ignoranta Europe to kapela jednego numeru. Nie mam z tym problemu. Jeszcze Rock the Night leciało w radiu.
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

01-10-2023, 12:51

Carrie w USA wspięło się nawet wyżej na listach przebojów niż Countdown, także tego...😉 Ale faktem jest, że dla przeciętnych Janusza i Grażyny to tylko jeden kawałek pojawia się w umyśle na słowo Jurop. Albo Ełrope, bo tak też się zdarza 😉
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

18-07-2025, 10:26

Dostałem takie cuś:
We’ve been quietly working on something massive and as a member of Europe Force, you’re the first to hear the news and receive exclusive snippets.

💿NEW ALBUM – COMING 2026
We’re heading into the studio this autumn to start recording brand-new music. It’s going to be loud, bold, and full of everything you love about Europe.

📺2026 EUROPE DOCUMENTARY – 2026 RELEASE
Our first-ever official documentary is on the way. Behind-the-scenes stories, rare footage, and the untold chapters of our journey — coming next year.

🎸2026 TOUR – ANNOUNCEMENT COMING SOON
A brand-new run of shows is on the horizon. Get ready to join us on the road again!
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

28-04-2026, 18:18

Premiera „Come This Madness” zaplanowana jest na 25 września, natomiast dzisiaj zespół udostępnił pierwszy singiel, kawałek „One On One”.

Joey Tempest, założyciel i frontman Europe, mówi:

„One On One” to zdecydowanie jeden z moich ulubionych numerów na płycie. Moc i klimat są świeże, ale niektóre melodie przenoszą mnie z powrotem tam, gdzie wszystko się zaczęło. Tekstowo nie jest może pełen eskapizmu jak wczesny Europe, ale teksty automatycznie stały się raczej odzwierciedleniem czasów, w których żyjemy dzisiaj. Od czasu, gdy „One On One” to było tylko demo, trzymaliśmy się go… nigdy nie odpuściliśmy tego kawałka i dziś jest w miejscu, do którego należy, to pełen enegii, porywający i mocny rockowy numer.

Album „Come This Madness” został nagrany w RMV Studio, sztokholmskim studiu nagraniowym założonym przez Benny’ego Anderssona i Ludviga Anderssona. Na płycie gościnnie pojawili sięTobias Forge (Ghost) i Michael Åkerfeldt (Opeth), a za jego produkcję odpowiada Tom Dalgety (Ghost, Rammstein, Pixies, The Cult, Opeth). Aby doprowadzić projekt do finałowej fazy i zrealizować swoją wizję, zespół zaprosił do współpracy jedną z najbardziej szanowanych legend rocka, Mike’a Frasera (AC/DC, Van Halen, Metallica, The Cult, Loverboy), aby zmiksował płytę.

„Come This Madness” będzie dostępne jako CD, LP oraz w formie cyfrowej, a jego okładka została zaprojektowana przez Storm Studios (Pink Floyd, Led Zeppelin i Muse).

Europe zagrają koncert w Polsce 20 października na warszawskim Torwarze.
Żułek pisze:
09-04-2026, 15:25
Obrazek

2cd nówka w folii za 10,99zł :nerd:
od siebie dodam że znam już troche więcej kawałków ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
Major Zagłoba
postuje jak opętany!
Kontakt:

28-04-2026, 18:26

Byłem raz na nich w pepikach, cały koncert publika stała jak widły w gnoju, tylko na final countdown się ruszyli XD
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

28-04-2026, 19:17

Żułek pisze:
28-04-2026, 18:18
Premiera „Come This Madness” zaplanowana jest na 25 września, natomiast dzisiaj zespół udostępnił pierwszy singiel, kawałek „One On One”.

W pierwszej chwili pomyślałem, że to Benton.
Pewnie to ten aktor, co zagrał w pierwszym sezonie Prison break, czy jakoś tak.
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

28-04-2026, 19:21

empir pisze:
28-04-2026, 19:17
Pewnie to ten aktor, co zagrał w pierwszym sezonie Prison break, czy jakoś tak.
:yes: to rusek czyli Peter Stormare

Obrazek
Obrazek
“We always knew Peter loved rock music, and when his name came up it just felt right,” continues Tempest. “We wanted to approach this from a different angle – something more stripped back and unexpected.”
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

28-04-2026, 21:15

Major Zagłoba pisze:
28-04-2026, 18:26
Byłem raz na nich w pepikach, cały koncert publika stała jak widły w gnoju, tylko na final countdown się ruszyli XD
Ja byłem w Warszawie w Progresji jak promowali War of Kings - tu akurat był amok :yes:
ODPOWIEDZ