PARADISE LOST

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
RippingHeadache
weteran forumowych bitew

Re: PARADISE LOST

16-09-2017, 21:35

Pomimo, że nie zagrali tu niczego, czego nie grali wcześnie,j "Medusa" to dla mnie mnie bardzo dobra płyta. Spójna, bez żadnych tanich "urozmaicaczy", doprawiona doskonałym brzmieniem.
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

16-09-2017, 22:53

nicram pisze:Nie weszło
widze że nie jestem sam ;) jakoś do końca nie chce załapać :/
jakieś przebłyski są, o reszcie za parę lat nikt nie będzie pamiętał. Tak jak zresztą np. o "Tragic Idol" nikt dzisiaj nie pamięta.
ja pamietam i lubie ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

16-09-2017, 23:01

Nowa płyta zajebista. Weszło za 3 razem
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Awatar użytkownika
Bloodcult
mistrz forumowej ceremonii

16-09-2017, 23:16

weszło od pierwszego odsłuchu, bardzo dobry album.
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Oki
weteran forumowych bitew

17-09-2017, 10:04

mimo tego, że jestem fanem miałem bojkotować, ale tyle pochlebnych opinii że chyba się skuszę jednak
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

17-09-2017, 11:56

http://www.cgm.pl/aktualnosci,50625,oli ... ,news.html" onclick="window.open(this.href);return false;
tak wysoko to na listach w Polandzie to chyba nigdy nie byli
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

17-09-2017, 13:41

Sgt. Barnes pisze:http://www.cgm.pl/aktualnosci,50625,oli ... ,news.html
A teraz pytanie retoryczne. Skąd się biorą playlisty w komercyjnych stacjach "radiowych"*? Bo przecież te "radia" podobno grają taką muzykę, która się sprzedaje, prawda?

*powinno być - szafa grająca
Awatar użytkownika
harvestman
weteran forumowych bitew

17-09-2017, 15:20

Mogli być w latach 90-tych, wtedy gdy promował ich Metal Hammer i takie granie przeżywało szczyt popularności. To że po wydaniu Draconian Times zagrali u nas, mniej więcej, pięć koncertów to raczej nie był przypadek.
Awatar użytkownika
Jimmy Boyle
rasowy masterfulowicz

17-09-2017, 16:11

Różni Wykonawcy to musi być mocna ekipa. W pierwszej dwudziestce mają cztery pozycje.
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

17-09-2017, 21:53

Żułek pisze:
nicram pisze:Nie weszło
widze że nie jestem sam ;) jakoś do końca nie chce załapać :/
jakieś przebłyski są, o reszcie za parę lat nikt nie będzie pamiętał. Tak jak zresztą np. o "Tragic Idol" nikt dzisiaj nie pamięta.
ja pamietam i lubie ;)
Ja również pamiętam i lubię "Tragic Idol".
dobry kościół to kościół spalony
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

17-09-2017, 22:28

honesty in death doskonały numer na miare hitów z Icon/Draconian
Awatar użytkownika
Harlequin
mistrz forumowej ceremonii

17-10-2017, 11:27

Ten nowy paradise Lost to absolutnie zdumiewające zjawisko. Z jednej strny nagrali chyba swój najlepszy album od czasów Icon, a z drugiej, tak bardzo chcą wrócić do korzeni, tak brdzo chcą być tym czym byli 2 lat temu, że jest to aż komiczne i żałosne zarazem. W kategorii wgryzania się we własną dupe osiągneli poziom nadświetlny. To troche jak 50letnia kobieta, kóra raz po raz dokłada operacji plastycznych, any wyglądać jak 25latka. Operacje moze i skuteczne, moze i fajne, ale biologii się nie oszuka i tak tez jest w przypadku PL.
Awatar użytkownika
nicram

17-10-2017, 11:38

Ja tam nie uważam, żeby to był ich najlepszy album od Icon wręcz przeciwnie, jest jednym z najgorszych o ile nie najgorszym. Dobrze, że zauważyłeś tę żałość i komizm. Ja tutaj jeszcze słyszę brak pomysłów. Dla mnie "Medusa" to na razie największe rozczarowanie tego roku. Autentycznie mocno mnie ta płyta wqurwia za każdym razem jak ją sobie puszczam.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
EatMyFuck
postuje jak opętany!

17-10-2017, 11:44

nicram pisze:Ja tam nie uważam, żeby to był ich najlepszy album od Icon wręcz przeciwnie, jest jednym z najgorszych o ile nie najgorszym. Dobrze, że zauważyłeś tę żałość i komizm. Ja tutaj jeszcze słyszę brak pomysłów. Dla mnie "Medusa" to na razie największe rozczarowanie tego roku. Autentycznie mocno mnie ta płyta wqurwia za każdym razem jak ją sobie puszczam.
to jej nie puszczaj ;-)
ja np. jak wsiadam do auta żony i leci Celina Dijon to opcje są 2. albo nie jadę, albo leci coś innego. wkurwienie się odkłada. pamiętaj o tym ;-)
Z głębokim zapałem będziemy starać się kultywować ducha samo wyrzeczenia się.
Awatar użytkownika
nicram

17-10-2017, 11:59

Już nie będę. :-) Jakiś czas temu wystawiłem ją na opych, ale nikt nie chce kupić. :-)
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Żułek

17-10-2017, 12:29

nicram pisze: Jakiś czas temu wystawiłem ją na opych, ale nikt nie chce kupić. :-)
dlatego się ciesze że jej nie kupiłem :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
Oki
weteran forumowych bitew

17-10-2017, 12:33

Harlequin pisze:Ten nowy paradise Lost to absolutnie zdumiewające zjawisko. Z jednej strny nagrali chyba swój najlepszy album od czasów Icon, a z drugiej, tak bardzo chcą wrócić do korzeni, tak brdzo chcą być tym czym byli 2 lat temu, że jest to aż komiczne i żałosne zarazem. W kategorii wgryzania się we własną dupe osiągneli poziom nadświetlny. To troche jak 50letnia kobieta, kóra raz po raz dokłada operacji plastycznych, any wyglądać jak 25latka. Operacje moze i skuteczne, moze i fajne, ale biologii się nie oszuka i tak tez jest w przypadku PL.
opatentuj tą kategorię - kiedyś będą w niej dawali Noble i Oscary ;-)
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

17-10-2017, 13:25

"Medusa" jest całkiem ok. Może nie tak dobra jak poprzednia, ale dobrze sie słucha.
dobry kościół to kościół spalony
Awatar użytkownika
Triceratops

18-11-2017, 20:54

Posluchałem sobie wreszcie "Medusa" i choć po kilku negatywnych komentarzach z tego forum zabierałem się do tej płyty z opieszałością mogę jedynie napisać, że to kolejny wybitny album w karierze Paradajsów. Znowu zaskoczyli i doborem środków i wykonaniem. Płyta jest bardzo ascetyczna, intymna, pełna cierpienia co oczywiście zważywszy na okoliczności w jakich powstawała, nie dziwi. Holmes napisał piękne teksty, pięknie je także zaśpiewał. Na pewno nie jest to łatwa muzyka w odbiorze i w jakimś stopniu trzeba się z nią zsynchronizować. Pomaga również jesienne wyciszenie, ciemność i mocny alko.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
morbid
rasowy masterfulowicz

18-11-2017, 21:05

Triceratops pisze:Posluchałem sobie wreszcie "Medusa" i choć po kilku negatywnych komentarzach z tego forum zabierałem się do tej płyty z opieszałością mogę jedynie napisać, że to kolejny wybitny album w karierze Paradajsów. Znowu zaskoczyli i doborem środków i wykonaniem. Płyta jest bardzo ascetyczna, intymna, pełna cierpienia co oczywiście zważywszy na okoliczności w jakich powstawała, nie dziwi. Holmes napisał piękne teksty, pięknie je także zaśpiewał. Na pewno nie jest to łatwa muzyka w odbiorze i w jakimś stopniu trzeba się z nią zsynchronizować. Pomaga również jesienne wyciszenie, ciemność i mocny alko.
tak,tak.....mocny alko przede wszystkim :):) swoja drogą udana płyta.
ODPOWIEDZ