PARADISE LOST
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- weteran forumowych bitew
Re: PARADISE LOST
Pomimo, że nie zagrali tu niczego, czego nie grali wcześnie,j "Medusa" to dla mnie mnie bardzo dobra płyta. Spójna, bez żadnych tanich "urozmaicaczy", doprawiona doskonałym brzmieniem.
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
widze że nie jestem sam ;) jakoś do końca nie chce załapać :/nicram pisze:Nie weszło
ja pamietam i lubie ;)jakieś przebłyski są, o reszcie za parę lat nikt nie będzie pamiętał. Tak jak zresztą np. o "Tragic Idol" nikt dzisiaj nie pamięta.
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
Nowa płyta zajebista. Weszło za 3 razem
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
weszło od pierwszego odsłuchu, bardzo dobry album.
- Oki
mimo tego, że jestem fanem miałem bojkotować, ale tyle pochlebnych opinii że chyba się skuszę jednak
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
http://www.cgm.pl/aktualnosci,50625,oli ... ,news.html" onclick="window.open(this.href);return false;
tak wysoko to na listach w Polandzie to chyba nigdy nie byli
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- moonfire
A teraz pytanie retoryczne. Skąd się biorą playlisty w komercyjnych stacjach "radiowych"*? Bo przecież te "radia" podobno grają taką muzykę, która się sprzedaje, prawda?Sgt. Barnes pisze:http://www.cgm.pl/aktualnosci,50625,oli ... ,news.html
*powinno być - szafa grająca
- harvestman
Mogli być w latach 90-tych, wtedy gdy promował ich Metal Hammer i takie granie przeżywało szczyt popularności. To że po wydaniu Draconian Times zagrali u nas, mniej więcej, pięć koncertów to raczej nie był przypadek.Sgt. Barnes pisze:http://www.cgm.pl/aktualnosci,50625,oli ... ,news.html
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Różni Wykonawcy to musi być mocna ekipa. W pierwszej dwudziestce mają cztery pozycje.Sgt. Barnes pisze:http://www.cgm.pl/aktualnosci,50625,oli ... ,news.html
- dzik
Ja również pamiętam i lubię "Tragic Idol".Żułek pisze:widze że nie jestem sam ;) jakoś do końca nie chce załapać :/nicram pisze:Nie weszło
ja pamietam i lubie ;)jakieś przebłyski są, o reszcie za parę lat nikt nie będzie pamiętał. Tak jak zresztą np. o "Tragic Idol" nikt dzisiaj nie pamięta.
dobry kościół to kościół spalony
- Lucek
honesty in death doskonały numer na miare hitów z Icon/Draconian
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Ten nowy paradise Lost to absolutnie zdumiewające zjawisko. Z jednej strny nagrali chyba swój najlepszy album od czasów Icon, a z drugiej, tak bardzo chcą wrócić do korzeni, tak brdzo chcą być tym czym byli 2 lat temu, że jest to aż komiczne i żałosne zarazem. W kategorii wgryzania się we własną dupe osiągneli poziom nadświetlny. To troche jak 50letnia kobieta, kóra raz po raz dokłada operacji plastycznych, any wyglądać jak 25latka. Operacje moze i skuteczne, moze i fajne, ale biologii się nie oszuka i tak tez jest w przypadku PL.
- nicram
Ja tam nie uważam, żeby to był ich najlepszy album od Icon wręcz przeciwnie, jest jednym z najgorszych o ile nie najgorszym. Dobrze, że zauważyłeś tę żałość i komizm. Ja tutaj jeszcze słyszę brak pomysłów. Dla mnie "Medusa" to na razie największe rozczarowanie tego roku. Autentycznie mocno mnie ta płyta wqurwia za każdym razem jak ją sobie puszczam.
all the monsters will break your heart
- EatMyFuck
- postuje jak opętany!
to jej nie puszczaj ;-)nicram pisze:Ja tam nie uważam, żeby to był ich najlepszy album od Icon wręcz przeciwnie, jest jednym z najgorszych o ile nie najgorszym. Dobrze, że zauważyłeś tę żałość i komizm. Ja tutaj jeszcze słyszę brak pomysłów. Dla mnie "Medusa" to na razie największe rozczarowanie tego roku. Autentycznie mocno mnie ta płyta wqurwia za każdym razem jak ją sobie puszczam.
ja np. jak wsiadam do auta żony i leci Celina Dijon to opcje są 2. albo nie jadę, albo leci coś innego. wkurwienie się odkłada. pamiętaj o tym ;-)
Z głębokim zapałem będziemy starać się kultywować ducha samo wyrzeczenia się.
- nicram
Już nie będę. :-) Jakiś czas temu wystawiłem ją na opych, ale nikt nie chce kupić. :-)
all the monsters will break your heart
- Żułek
dlatego się ciesze że jej nie kupiłem :Pnicram pisze: Jakiś czas temu wystawiłem ją na opych, ale nikt nie chce kupić. :-)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- Oki
opatentuj tą kategorię - kiedyś będą w niej dawali Noble i Oscary ;-)Harlequin pisze:Ten nowy paradise Lost to absolutnie zdumiewające zjawisko. Z jednej strny nagrali chyba swój najlepszy album od czasów Icon, a z drugiej, tak bardzo chcą wrócić do korzeni, tak brdzo chcą być tym czym byli 2 lat temu, że jest to aż komiczne i żałosne zarazem. W kategorii wgryzania się we własną dupe osiągneli poziom nadświetlny. To troche jak 50letnia kobieta, kóra raz po raz dokłada operacji plastycznych, any wyglądać jak 25latka. Operacje moze i skuteczne, moze i fajne, ale biologii się nie oszuka i tak tez jest w przypadku PL.
- dzik
"Medusa" jest całkiem ok. Może nie tak dobra jak poprzednia, ale dobrze sie słucha.
dobry kościół to kościół spalony
- Triceratops
Posluchałem sobie wreszcie "Medusa" i choć po kilku negatywnych komentarzach z tego forum zabierałem się do tej płyty z opieszałością mogę jedynie napisać, że to kolejny wybitny album w karierze Paradajsów. Znowu zaskoczyli i doborem środków i wykonaniem. Płyta jest bardzo ascetyczna, intymna, pełna cierpienia co oczywiście zważywszy na okoliczności w jakich powstawała, nie dziwi. Holmes napisał piękne teksty, pięknie je także zaśpiewał. Na pewno nie jest to łatwa muzyka w odbiorze i w jakimś stopniu trzeba się z nią zsynchronizować. Pomaga również jesienne wyciszenie, ciemność i mocny alko.
woodpecker from space
- morbid
- rasowy masterfulowicz
tak,tak.....mocny alko przede wszystkim :):) swoja drogą udana płyta.Triceratops pisze:Posluchałem sobie wreszcie "Medusa" i choć po kilku negatywnych komentarzach z tego forum zabierałem się do tej płyty z opieszałością mogę jedynie napisać, że to kolejny wybitny album w karierze Paradajsów. Znowu zaskoczyli i doborem środków i wykonaniem. Płyta jest bardzo ascetyczna, intymna, pełna cierpienia co oczywiście zważywszy na okoliczności w jakich powstawała, nie dziwi. Holmes napisał piękne teksty, pięknie je także zaśpiewał. Na pewno nie jest to łatwa muzyka w odbiorze i w jakimś stopniu trzeba się z nią zsynchronizować. Pomaga również jesienne wyciszenie, ciemność i mocny alko.