Hokus pokus - znikło ! czyli potyczki z Pocztą Polską

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

Re: Hokus pokus - znikło ! czyli potyczki z Pocztą Polską

27-08-2017, 15:15

Heretyk pisze:
Duvelor pisze:
Rozwiązanie sensowne. Z tym, że płyty, które zamówiłem są niedostępne w Polsce :) Tak czy inaczej nadal ich nie mam u siebie. To już dwa miesiące.

Celnicy penetrują zawartość paczek? To to gratuluję dwumiesięcznej penetracji :D Pewnie rozjebali karton i zgubili etykietę. Urząd Celny też pewnie za nic nie odpowiada.
w takim przypadku zwyczajowo zdawałem się na fan.pl i zawsze było wszystko ok, ale tutaj krążą o nich różne opinie z tego co widzę, tak że nie namawiam :)
Zamawiałem od nich chyba z dziesięć razy. Owszem, czeka się długo w przypadku płyt sprowadzanych zza Atlantyku, ale paczka zawsze jest w komplecie. I nie trzeba płacić przed skompletowaniem zamówienia.
SCREAMBLOODYGORE
weteran forumowych bitew

04-09-2017, 22:11

InPost zajebista firma. Ciekawie interpretują "w najbliższym dniu roboczym"...
Awatar użytkownika
December
postuje jak opętany!

05-09-2017, 13:30

Ponarzekam na pocztę :) 24 sierpnia kupiłem kasetę w Putrid.Wczoraj napisałem wiadomość, że jeszcze kasety nie otrzymałem. Odpowiedz z Putrid była błyskawiczna, otrzymałem numer przesyłki i okazało się, że 28 była awizowana. Poszedłem dziś na pocztę i rzeczywiście kaseta leżała tam od 28 sierpnia,nie mam pojęcia gdzie listonosz zostawił to awizo bo do dziś go nie otrzymałem.On pewnie też nie wie.
SCREAMBLOODYGORE
weteran forumowych bitew

07-09-2017, 21:46

SCREAMBLOODYGORE pisze:InPost zajebista firma. Ciekawie interpretują "w najbliższym dniu roboczym"...
Ostatni raz InPost. Kurwy już tydzień trzymają moją paczkę w Kaliszu. U męża koleżanki z pracy to samo. Drugi kumpel trzy tygodnie ich ścigał. Tak jest w skali całego kraju czy tylko w tym kurwidołku Kaliszu? Centrala założyła interwencję ale widać chuja mogą...
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

07-09-2017, 21:51

December pisze:Ponarzekam na pocztę :) 24 sierpnia kupiłem kasetę w Putrid.Wczoraj napisałem wiadomość, że jeszcze kasety nie otrzymałem. Odpowiedz z Putrid była błyskawiczna, otrzymałem numer przesyłki i okazało się, że 28 była awizowana. Poszedłem dziś na pocztę i rzeczywiście kaseta leżała tam od 28 sierpnia,nie mam pojęcia gdzie listonosz zostawił to awizo bo do dziś go nie otrzymałem.On pewnie też nie wie.
Podobna sytuacja. Reklamowałem już u sprzedawcy, natomiast po nr przesyłki okazało się, że od 3 dni awizowane. Awiza ani śladu. Co więcej jak korzystam z poczty to podaję adres rodziców, bo prawie zawsze są w chacie i sobie potem od nichodbieram. Kiedy niby miało być zostawione to awizo rodzice w domu byli, więc wysłałem matkę żeby ich opierdoliła. Ona to lubi :-)
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
0ms
rasowy masterfulowicz

07-09-2017, 22:10

SCREAMBLOODYGORE pisze:
SCREAMBLOODYGORE pisze:InPost zajebista firma. Ciekawie interpretują "w najbliższym dniu roboczym"...
Ostatni raz InPost. Kurwy już tydzień trzymają moją paczkę w Kaliszu. U męża koleżanki z pracy to samo. Drugi kumpel trzy tygodnie ich ścigał. Tak jest w skali całego kraju czy tylko w tym kurwidołku Kaliszu? Centrala założyła interwencję ale widać chuja mogą...
To juz powoli norma. Szkoda, bo przez kilka lat bylo wrecz wzorowo, a ostatnio strach sie bac. Pal szesc, ze przetrzymuja paczki, pal szesc nawet, ze wrzucaja w inne paczkomaty bez chocby info przed tym faktem, ale za wpierdalanie paczek w zbyt ciasne sloty w taki sposob, ze nie da rady ich potem wyciagnac bez uzycia sily wieszalbym za jaja.

Obecna sytuacje inPost w skrocie ujalbym tak:

Obrazek
Awatar użytkownika
Duvelor
weteran forumowych bitew

11-09-2017, 19:59

moonfire pisze:
Heretyk pisze:
Duvelor pisze:
Rozwiązanie sensowne. Z tym, że płyty, które zamówiłem są niedostępne w Polsce :) Tak czy inaczej nadal ich nie mam u siebie. To już dwa miesiące.

Celnicy penetrują zawartość paczek? To to gratuluję dwumiesięcznej penetracji :D Pewnie rozjebali karton i zgubili etykietę. Urząd Celny też pewnie za nic nie odpowiada.
w takim przypadku zwyczajowo zdawałem się na fan.pl i zawsze było wszystko ok, ale tutaj krążą o nich różne opinie z tego co widzę, tak że nie namawiam :)
Zamawiałem od nich chyba z dziesięć razy. Owszem, czeka się długo w przypadku płyt sprowadzanych zza Atlantyku, ale paczka zawsze jest w komplecie. I nie trzeba płacić przed skompletowaniem zamówienia.
W Fan.pl chyba nic nigdy nie zamawiałem. Wątpię czy mają dojście do koncertowych bootlegów... Może kiedyś ich wypróbuję.

Odnośnie przesyłki z Hell's Headbangers... otrzymałem informację od nich, że LPs wróciły do US i mogę zapłacić ponownie koszty nadania 27 USD, to wyślą raz jeszcze (już się rwę do zapłaty!!!).
Oczywiście w systemie monitorowania paka leży nadal na Okęciu. Urząd Celny nic nie wie (nie namierzą paki po nr nadania), wezwania do zapłaty cła nie dostałem (zapłaciłem za LPs raptem ok. 45 USD + koszt wysyłki), Poczta Polska odpisała, że nie są w stanie podać jakichkolwiek danych nt. przesyłki...
Oczywiście w międzyczasie ciągnie się spór w PayPal, a raczej roszczenie. Hell's Headbangers ma czas do jutra. Ciekawe czy PayPal przyzna mi zwrot.
𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗
Awatar użytkownika
gelO
rasowy masterfulowicz

18-10-2017, 08:36

Coś się zmieniło jeśli chodzi o termin ubiegania się o zwrot przy płatności paypal? Zawsze było to 45 dni?
Awatar użytkownika
IMP-|-OUS
weteran forumowych bitew

18-10-2017, 12:24

gelO pisze:Coś się zmieniło jeśli chodzi o termin ubiegania się o zwrot przy płatności paypal? Zawsze było to 45 dni?
180 dni teraz
Awatar użytkownika
gelO
rasowy masterfulowicz

19-10-2017, 07:20

IMP-|-OUS pisze:
gelO pisze:Coś się zmieniło jeśli chodzi o termin ubiegania się o zwrot przy płatności paypal? Zawsze było to 45 dni?
180 dni teraz
To dlaczego nie mogę sporu otworzyć. Jest komunikat, że minęło 45 dni i już za późno :(
Awatar użytkownika
IMP-|-OUS
weteran forumowych bitew

19-10-2017, 09:51

Zadzwoń do P&P wszystko Ci powiedzą.
Awatar użytkownika
uglak

19-10-2017, 10:35

a propos poczty - czy w przypadku zwrotu przesylki nierejestrowanej (nieprawidlowy adres) cos sie placi za powrot przesylki czy przychodzi za darmo?
Guilty of being right
Awatar użytkownika
December
postuje jak opętany!

19-10-2017, 11:15

uglak pisze:a propos poczty - czy w przypadku zwrotu przesylki nierejestrowanej (nieprawidlowy adres) cos sie placi za powrot przesylki czy przychodzi za darmo?
Za przesyłkę nierejestrowaną nic się nie płaci w przypadku zwrotu.Tak rzekła moja teściowa , która pracuje na poczcie.
Awatar użytkownika
uglak

19-10-2017, 11:19

dzieki
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Devil_Machine
zaczyna szaleć

26-10-2017, 20:07

Zdarzyło się wam wysłać paczkę za granicę i okazało się, że znalazła się w jeszcze innym kraju?
Zrobiłem wymianę z typem z Kostaryki, śledzę paczkę a tam widnieje "kraj przeznaczenia" Meksyk. Koleś oczywiście paczki nie dostał (wysłana 25 sierpień). Dowód wysłania posiadam.
Reklamował ktoś takie sytuacje?
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

26-10-2017, 20:36

Devil_Machine pisze:Zdarzyło się wam wysłać paczkę za granicę i okazało się, że znalazła się w jeszcze innym kraju?
Zrobiłem wymianę z typem z Kostaryki, śledzę paczkę a tam widnieje "kraj przeznaczenia" Meksyk. Koleś oczywiście paczki nie dostał (wysłana 25 sierpień). Dowód wysłania posiadam.
całkiem możliwa droga, przesyłki do Kostaryki, przez Meksyk. Szczególnie, po licznych trzęsieniach ziemi, w ostatnim czasie na
Kostaryce. Czas dostawy, do 3 miesięcy, w takim wypadku, bardzo realny. Myślę, że masz kontakt emailowy z typem ,jeśli nie
jest rip off. Jednak, pod koniec listopada, składałbym reklamację, na poczcie.
Awatar użytkownika
Devil_Machine
zaczyna szaleć

26-10-2017, 20:47

Jest w tym coś. Mijają 2 miesiące i paczka nadal ' w drodze'. Jest jakiś termin kiedy taką reklamację można złożyć? Np. min 60,90 dni niedostarczenia przesyłki?
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

26-10-2017, 20:59

Devil_Machine pisze:Jest w tym coś. Mijają 2 miesiące i paczka nadal ' w drodze'. Jest jakiś termin kiedy taką reklamację można złożyć? Np. min 60,90 dni niedostarczenia przesyłki?
podobne przygody , nauczyły mnie cierpliwości. Jednak, wewnętrznie pragnę przesyłki , następnego dnia...:)
Tutaj masz zasady reklamacji - https://www.poczta-polska.pl/reklamacje ... -polecona/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Devil_Machine
zaczyna szaleć

26-10-2017, 21:18

ok, dzięki. Dam znać jak się sprawa potoczy.
Awatar użytkownika
Duvelor
weteran forumowych bitew

27-10-2017, 06:36

Devil_Machine pisze:Zdarzyło się wam wysłać paczkę za granicę i okazało się, że znalazła się w jeszcze innym kraju?
To możliwa droga. Podobnie jest w przypadku wysyłki do Panamy. Wysłałem przesyłkę, ale widzę po ponad miesiącu , że jest "już" w Panamie. W międzyczasie pojawiał się status "przesyłka dotarła do kraju docelowego - Meksyk".
𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗
ODPOWIEDZ