Ślub/Wesele czy może stan kawalerski?
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Sgt. Barnes
- mistrz forumowej ceremonii
Ślub/Wesele czy może stan kawalerski?
Titus z AD powiedział kiedyś - "nie będę brał ślubu i robił wesela, bo nie lubię się dzielić wódką z innymi". No właśnie, z Waszego doświadczenia i przemyśleń - warto? Czy lepiej sobie to wszystko odpuścić - pytam, bo coś takiego mi "grozi" w związku z niedawnymi oświadczynami.
Wszelkie rady i patenty mile widziane :-)
Wszelkie rady i patenty mile widziane :-)
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- Rumburak
- rasowy masterfulowicz
Re: Ślub/Wesele czy może stan kawalerski?
Rozumiem że panna Ci się oświadczyła?
Trzeba było oświadczyn nie przyjmować jak masz jakieś wątpliwości co sensowności ślubu/wesela lub się nie oświadczać.
Ja tam jakiejś wielkiej ideologi do tego nie dorabiałem, raczej impreza dla rodziny/bliskich i przysłowiowego świętego spokoju choć przyznać muszę że bawiłem się całkiem nieźle. Poza nową biżuterią wszystko o.k, tak samo jak i przed ślubem.
Trzeba było oświadczyn nie przyjmować jak masz jakieś wątpliwości co sensowności ślubu/wesela lub się nie oświadczać.
Ja tam jakiejś wielkiej ideologi do tego nie dorabiałem, raczej impreza dla rodziny/bliskich i przysłowiowego świętego spokoju choć przyznać muszę że bawiłem się całkiem nieźle. Poza nową biżuterią wszystko o.k, tak samo jak i przed ślubem.
- Gunman
- weteran forumowych bitew
11 lat temu dzieliłem się wódką i to wszystko organizowałem ale dzisiaj, z perspektywy czasu, bym sobie zdecydowanie darował.
-
Bambi
- rasowy masterfulowicz
Ja mam ino cywila i wesela żadnego też nie bylo. Zresztą bez roznicy czy weźmiesz ślub czy nie. Jak dlugo juz jestes z baba ,nic się nie zmieni
HAILSA!!!!!
- wolff
- rasowy masterfulowicz
Z mojego doświadczenia mogę powiedzieć jedynie, że związki są fajne na początku. Wcześniej czy później kolory bledną i robi się szaro. Nigdy bym się nie pakował w śluby/wesela może dlatego, że jestem zdeklarowanym poligamistą.
To są jednak poważne tematy warte przemyślenia, dogadania z drugą połówką.
To są jednak poważne tematy warte przemyślenia, dogadania z drugą połówką.
Jebać żuli.
- Gunman
Żeby było łatwiej podjąć decyzje to wrzuć jej fotke :P
Ostatnio zmieniony 12-07-2017, 12:48 przez Gunman, łącznie zmieniany 1 raz.
- IMP-|-OUS
-
Karkasonne
To jest ten ból, że w sumie to jestem gotowy, dziewczyna myślę że zostanie na stałe i lepiej już nie trafię, zmiana stanu cywilnego nawet by mi nie przeszkadzała, tylko trzepie mnie na samą myśl o weselu. Nienawidzę tego, nie wiem co wtedy robić. Nie mam w zwyczaju pić więcej niż 2 piwa naraz, mocniejszych alkoholi nie piję już w ogóle, tańczyć nie potrafię i nie lubię, tak samo jak tych przypałowych zabaw które są prawie zawsze takie same i tak samo mnie irytują. Coraz częściej uciekam gdzieś po kątach, a ostatnio odmawiam już w ogóle uczestnictwa, chyba że trafi się jakiemuś naprawdę bliskiemu kumplowi i będzie to okazja do spotkania się z innymi znajomymi. I jeszcze za tę torturę płacić trzeba.
- wolff
- rasowy masterfulowicz
Nie musisz organizować wesela i tym bardziej nie musisz pić. Nie wystarczy cywilny?
Jebać żuli.
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
pewnie prezes zabronił :Pwolff pisze:Nie musisz organizować wesela i tym bardziej nie musisz pić. Nie wystarczy cywilny?
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-
535
Żadnych wesel, kościołów i podobnych jasełek.Szybka wizyta w urzędzie i obiad dla rodziców oraz świadków. Tak to wyglądało u mnie, niespełna osiemnaście lat temu. Z drugiej strony jestem zdania, żeby każdy robił jak mu wygodnie, wszak i tak najważniejsze jest żeby się młodzi kochali. Pozdrawiam. Zdzicho betoniarz.
- uglak
+1 (no moze oprocz tych dwoch piw)Karkasonne pisze:To jest ten ból, że w sumie to jestem gotowy, dziewczyna myślę że zostanie na stałe i lepiej już nie trafię, zmiana stanu cywilnego nawet by mi nie przeszkadzała, tylko trzepie mnie na samą myśl o weselu. Nienawidzę tego, nie wiem co wtedy robić. Nie mam w zwyczaju pić więcej niż 2 piwa naraz, mocniejszych alkoholi nie piję już w ogóle, tańczyć nie potrafię i nie lubię, tak samo jak tych przypałowych zabaw które są prawie zawsze takie same i tak samo mnie irytują. Coraz częściej uciekam gdzieś po kątach, a ostatnio odmawiam już w ogóle uczestnictwa, chyba że trafi się jakiemuś naprawdę bliskiemu kumplowi i będzie to okazja do spotkania się z innymi znajomymi. I jeszcze za tę torturę płacić trzeba.
Guilty of being right
-
535
Macie chłopaki problemy, a wystarczy nie robić tego, na co się nie ma ochoty.
- Only_True_Believers
- zahartowany metalizator
Nigdy nie chciałem mieć wesela i chuj. Odrzuca mnie wszystko co sie na nich robi. Nawet jedzenie po 20 smakuje słabo. No ale sie zgodziłem, byle Narzeczona była zadowolona. Jakoś to będzie.
- uglak
no widzisz, ale tutaj jednak (nawet przy zalozeniu "walic rodzine - jak chca to niech sie nachleja gdzie indziej") zostaje jeszcze kwestia uzgodnien z druga polowka ;-)535 pisze:Żadnych wesel, kościołów i podobnych jasełek.Szybka wizyta w urzędzie i obiad dla rodziców oraz świadków. Tak to wyglądało u mnie, niespełna osiemnaście lat temu. Z drugiej strony jestem zdania, żeby każdy robił jak mu wygodnie, wszak i tak najważniejsze jest żeby się młodzi kochali. Pozdrawiam. Zdzicho betoniarz.
Guilty of being right
-
535
No wiesz, ja zakładam, że wybranka serca ma być osobą odpowiednią i poważną, a nie przypadkową podfruwajką.uglak pisze:no widzisz, ale tutaj jednak (nawet przy zalozeniu "walic rodzine - jak chca to niech sie nachleja gdzie indziej") zostaje jeszcze kwestia uzgodnien z druga polowka ;-)535 pisze:Żadnych wesel, kościołów i podobnych jasełek.Szybka wizyta w urzędzie i obiad dla rodziców oraz świadków. Tak to wyglądało u mnie, niespełna osiemnaście lat temu. Z drugiej strony jestem zdania, żeby każdy robił jak mu wygodnie, wszak i tak najważniejsze jest żeby się młodzi kochali. Pozdrawiam. Zdzicho betoniarz.
-
Karkasonne
Mi wystarcza, nie wiem tylko co na to rodzina dziewczyny. Nawet kościelny może być, nie ma sprawy. Tylko wesela nie chcę.wolff pisze:Nie musisz organizować wesela i tym bardziej nie musisz pić. Nie wystarczy cywilny?
-
Karkasonne
Jak się hajtasz z własną ręką to może być to takie proste, ale jeśli powinieneś wziąć też pod uwagę nie tylko dziewczynę, ale też jej rodzinę oraz własną rodzinę, to sprawa się komplikuje.535 pisze:Macie chłopaki problemy, a wystarczy nie robić tego, na co się nie ma ochoty.
- IMP-|-OUS
To ślub bierzesz z rodziną dziewczyny czy z dziewczyną!!!???Karkasonne pisze:Mi wystarcza, nie wiem tylko co na to rodzina dziewczyny. Nawet kościelny może być, nie ma sprawy. Tylko wesela nie chcę.wolff pisze:Nie musisz organizować wesela i tym bardziej nie musisz pić. Nie wystarczy cywilny?
-
Karkasonne
Z dziewczyną, ale na ślubie nie jesteś sam. Gdy olejesz całkiem rodzinę to może to pogorszyć kontakty, a tego nikt nie chce.IMP-|-OUS pisze: To ślub bierzesz z rodziną dziewczyny czy z dziewczyną!!!???