Najlepsze płyty roku 2017
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Najlepsze płyty roku 2017
Aż tak bym się nie zapędzał, bo o ile nie do końca kupuję BO, to bardziej nie przekonuje mnie do siebie s/t ;-) Jakoś tak mam, że płyty nagrane po StD nie oddziałują na mnie tak silnie, jak ten właśnie album.
Co do nowej - zobaczymy, posłuchamy, ocenimy. W ogólnym rozrachunku niewiele ta ocena zmieni w kontekście wielkości i zasług oddanych gatunkowi przez Suffocation.
Co do nowej - zobaczymy, posłuchamy, ocenimy. W ogólnym rozrachunku niewiele ta ocena zmieni w kontekście wielkości i zasług oddanych gatunkowi przez Suffocation.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Pacjent pisze:Dopisuję do listy NEOCAESAR. Dawno nie czułem się tak rześko przy słuchaniu SINISTERa :) Jeśli chodzi o brutal death metal to SUFFOCATION raczej rozczaruje, więcej obiecuję sobie po PYREXII, a już najwięcej po następcy wspaniałego "Portals to Canaan", jeśli wyjdzie w tym roku.
Moim zdaniem nakręcasz się zupełnie niepotrzebnie. Suffocation nie rozczaruje, tyle w temacie. Czy płyta będzie tak znakomita jak ich najlepsze nagrania, zobaczymy, posłuchamy. Potem możemy się spierać do woli. Po Pyrexii i po ich ostatnim bardzo dobrym "Feast of iniquity" również wiele sobie obiecuję, mam nadzieję że zdmuchną mi beret. Deeds Of Flesh to też bardzo mocny punkt, bardzo chciałbym aby wydali płytę w tym roku.
No dobra włączyłem i... Voivody są, ale, wy tak poważnie z tym Immolation? Ja przypominam, że death metal powinien być odrażający, chamski i obskurny, a nie przyjemny, skoczny, przyjazny i miły dla ucha.
edit
Te Vadery w Fostering the Divide to jest Ów geniusz? Ja pierdolę, chyba cała betoniarnia spadła mi na głowę. Już wiem dlaczego nie kochacie Jarka i Bielizny. Właściwie zawsze to wiedziałem.
edit
Te Vadery w Fostering the Divide to jest Ów geniusz? Ja pierdolę, chyba cała betoniarnia spadła mi na głowę. Już wiem dlaczego nie kochacie Jarka i Bielizny. Właściwie zawsze to wiedziałem.
- Harlequin
Otóz to. Od dawna to podkreślam.byrgh pisze:a najlepsze jest Breeding the Spawn. koniec, kropka.
A co do najlepszych tegorocznych plyt to na ten moment:
1. Phrenelith
2. Necroblood
I kilka dobrych, wartościowych płyt jak Immolation, Blasphemer, Misanthropic Existence, Obituary
Z rozczarowań Sinister, Horror Of Horrors i mimo wszystko Power Trip
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Mi to się marzy nowy album Cryptopsy (poprzedni pełniak jest świetny, EP-ka z 2015 również znakomita), ale nie wiem, czy cokolwiek od nich wyjdzie w tym roku. Na nowy krążek Nile też bym się nie obraził, ale oni wydają płyty tak, by nie robić konkurencji Immolation (choć oczywistym jest, że Immolation jest poza konkurencją w temacie death metalu), więc raczej nie ma co liczyć na nową płytę w tym roku. Deeds of Flesh też mógłby zatrząść sceną - wierzę, że coś od nich wyjdzie w tym roku. Do tego - pozostając w temacie death metalu - nowe płyty zjawiskowych tworów w rodzaju Dying Out Flame czy Duobetic Homunkulus i byłbym happy. :)
Póki co płytą roku pozostaje dla mnie IMMOLATION "Atonement" i nie zapowiada się, żeby ten stan rzeczy miał ulec zmianie.
Póki co płytą roku pozostaje dla mnie IMMOLATION "Atonement" i nie zapowiada się, żeby ten stan rzeczy miał ulec zmianie.
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
-
Immolation jak na razie bezkonkurencyjne, ale przed nami jeszcze Suffocation, Broken Hope ( zwłaszcza tutaj wiele sobie obiecuję ), Dying Fetus, Morbid Angel, Pyrexia ( też wielkie nadzieje) no i być może Deeds of Flesh. Wyśmienity rok dla death metalu.
-
Harlequin pisze:Otóz to. Od dawna to podkreślam.byrgh pisze:a najlepsze jest Breeding the Spawn. koniec, kropka.
A co do najlepszych tegorocznych plyt to na ten moment:
1. Phrenelith
2. Necroblood
3 Harvest gulgatha
4.Ascended Dead
5.Bodycount
i rzutem na taśmę Power Trip
U mnie w taki sposób jeśli chodzi o metal. Bez szału- poza metalem wyszło sporo bdb/dobrych płyt
Kupię Nunslaughter Goat ale nie ten w czerwonym digipacku.
https://www.kancelaria-pionier.pl/
https://www.forbes.pl/diamenty/wizytowk ... er/q5mg1dm
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Dying Fetus na 99.999% pozamiata; Suffocation póki co nie porwał, ale na pewno będzie to co najmniej dobra płyta; Broken Hope mam jedną płytę i nigdy specjalnym fanem nie byłem, więc się nie wypowiem; Pyrexia ostatnio nie powala, więc mam obawy; Morbid Angel...no właśnie - w ich wypadku można mieć tylko wielkie nadzieje, bo rozum podpowiada, że systemu nie zniszczą.Nasum pisze:Immolation jak na razie bezkonkurencyjne, ale przed nami jeszcze Suffocation, Broken Hope ( zwłaszcza tutaj wiele sobie obiecuję ), Dying Fetus, Morbid Angel, Pyrexia ( też wielkie nadzieje) no i być może Deeds of Flesh. Wyśmienity rok dla death metalu.
Przypomniało mi się, że Malignancy wydali w zeszłym roku udaną EP-kę, więc też mogliby coś większego rzucić słuchaczom w tym roku. Może tak jeszcze coś od schizoidów z Gigan...
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
-
Nie metal:
Wybitne
BEN FROST - Fortitude
Bedwetter (Lil Ugly Mane) - Flick Your Tongue Against Your Teeth
BDB
Blanck Mass -World Eater
Run The Jewels III
Medium-Evolution of the Universe
Wybitne
BEN FROST - Fortitude
Bedwetter (Lil Ugly Mane) - Flick Your Tongue Against Your Teeth
BDB
Blanck Mass -World Eater
Run The Jewels III
Medium-Evolution of the Universe
Kupię Nunslaughter Goat ale nie ten w czerwonym digipacku.
- Ascetic
na jakieś z 200 przesłuchanych materiałów - gówno nie rok
ani jednego stuff'u w kategorii "moje"
jakieś tam na siłę szycie.
ok:
kilkanaście dobrych Immolation'Incantation'podobnych płyt
jedna Bolzer'o'podobna
kilka Angelcorps'owych.
a z muzyki alko' sentymentalno' rozrywkowej:
B&G
i zapowiedź Cock Sparrer (stanął mi !!!).
ani jednego stuff'u w kategorii "moje"
jakieś tam na siłę szycie.
ok:
kilkanaście dobrych Immolation'Incantation'podobnych płyt
jedna Bolzer'o'podobna
kilka Angelcorps'owych.
a z muzyki alko' sentymentalno' rozrywkowej:
B&G
i zapowiedź Cock Sparrer (stanął mi !!!).
Poro
- ozob
- zahartowany metalizator
Zgadzam sie z 535 w kwestii Immolation. Zadna to rewelacja, a po prostu muzyka z szablonu.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
-
Gdyby to była muzyka z szablonu, to wydawaliby płyty co rok. Po drugie, gdyby nagrywali wedle szablonu, to mieliby mnóstwo epigonów, które, owszem zdarzają ię, ale jeszcze nie dorównali mistrzom. To czy tego chcesz czy nie, bardzo oryginalne spojrzenie na death metal. Jak dla mnie, ten album to właśnie rewelacja, ma w sobie wszystko to, co kocham w ich muzyce.ozob pisze:Zgadzam sie z 535 w kwestii Immolation. Zadna to rewelacja, a po prostu muzyka z szablonu.
- nicram
Dla mnie także. Nikt do tej pory się nawet nie zbliżył na kilometr do poziomu Atonement. Nie wykluczam, że jednak Mrobid Angel przypierdoli tak, że nam wszystkim kapcie pospadają.Plagueis pisze: Póki co płytą roku pozostaje dla mnie IMMOLATION "Atonement" i nie zapowiada się, żeby ten stan rzeczy miał ulec zmianie.
all the monsters will break your heart
-
e tam, to żadna reguła. poza tym, Immolation to podręcznikowy przykład "szablonowego" grania. z tym że jest to ich autorski szablon, jak dotąd niepodrobiony przez nikogo, w myśl którego konsekwentnie piszą każdą kolejną płytę. ale to nie jest wg mnie żaden zarzut w tym gatunku muzyzcznym. Immolation to genialny zespół, jak Motorhead albo Bolt Thrower: od pewnego punktu grają w kółko to samo, ale robią to na światowym poziomie. ale czy ktoś mówił, że żeby być mistrzem, trzeba być najlepszym we wszystkim?Nasum pisze:Gdyby to była muzyka z szablonu, to wydawaliby płyty co rok. Po drugie, gdyby nagrywali wedle szablonu, to mieliby mnóstwo epigonów, które, owszem zdarzają ię, ale jeszcze nie dorównali mistrzom. To czy tego chcesz czy nie, bardzo oryginalne spojrzenie na death metal. Jak dla mnie, ten album to właśnie rewelacja, ma w sobie wszystko to, co kocham w ich muzyce.ozob pisze:Zgadzam sie z 535 w kwestii Immolation. Zadna to rewelacja, a po prostu muzyka z szablonu.
-
trzeba nie mieć mózgu, żeby tak pierdolić. z szablonu to było może kilka wcześniejszych płyt, ale najnowsza? raczej nieozob pisze:Zgadzam sie z 535 w kwestii Immolation. Zadna to rewelacja, a po prostu muzyka z szablonu.
-
uważam podobnie. Vincent nie będzie Treyowi przeszkadzał, a ten jak na wizjonera i niewątpliwie najlepszego gitarzystę w historii death metalu przystało, może po tych ostatnich eksperymentach srogo przypierdolićnicram pisze: Nie wykluczam, że jednak Mrobid Angel przypierdoli tak, że nam wszystkim kapcie pospadają.
- ozob
Od "UC" zadna ich plyta nie porywa. Kazda jest nudna i przewidywalna w sosie raz lepszega a raz gorszego brzmienia. Przed "UC" byl konsekwentny rozwoj, ze az czekalo sie na ich plyty.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
-
Morbid Angel to chyba największa niewiadoma. Po ostatnim, dość chłodno przyjętym albumie, Trey i spółka muszą uderzyć dość mocno, aby udobruchać zawiedzionych fanów, którzy czekali tak długo by otrzymać, to co otrzymali. Nawet jeśli nagrają album pod publikę, do cna death metalowy, a powrót Tuckera może to zwiastować, to i tak byłbym zadowolony. Chciałbym, aby nagrali coś na miarę "Formulas...", nawet okoliczności są podobne. Wtedy "Domination" też był nagrywany ostatni raz z Vincentem, same 'Domination" mi osobiście też nie weszło tak jak poprzednie albumy.... Oby tak było.nicram pisze:Nie wykluczam, że jednak Mrobid Angel przypierdoli tak, że nam wszystkim kapcie pospadają.
-
nudna - nie, przewidywalna - być może tak, ale nowa to powrót do najlepszych tradycji i nikt mi nie powie, że jest inaczejozob pisze:Od "UC" zadna ich plyta nie porywa. Kazda jest nudna i przewidywalna w sosie raz lepszega a raz gorszego brzmienia. Przed "UC" byl konsekwentny rozwoj, ze az czekalo sie na ich plyty.
-
Nawet jeśli przyjąłbym ten tok myślenia, to musiałbym docenić najnowszy album. Bo utwory na nim zawarte naprawdę mają moc i porywają jak za dawnych czasów.ozob pisze:Od "UC" zadna ich plyta nie porywa. Kazda jest nudna i przewidywalna w sosie raz lepszega a raz gorszego brzmienia. Przed "UC" byl konsekwentny rozwoj, ze az czekalo sie na ich plyty.
Dla mnie Immolation nie nagrał słabej płyty, temu zespołowi się to po prostu nie przydarzyło.