no prosze kto by pomyślał ;)45-letni Jaromir Jagr miał dwie asysty w wygranym przez jego Florida Panthers z New York Rangers 4:3 (po karnych) wyjazdowym meczu w lidze NHL Czech został tym samym hokeistą z największą liczbą punktów zgromadzonych po 40. urodzinach.
Jagr ma ich już 269 (104 gole plus 165 asyst) i o jeden wyprzedził prowadzącego do tej pory, legendarnego Gordiego Howe'a.
"Zamierzam wyprzedzić go również w klasyfikacji zawodników po 50. urodzinach. To jest mój cel" - powiedział.
Howe zakończył karierę mając 42 lata, ale wrócił do NHL na jeden sezon w wieku... 51 lat. Wówczas zgromadził w nim 41 punktów.
"Bez wątpienia to dla mnie wielki zaszczyt. Nie bez powodu Howe nazywany był Mr. Hockey" - dodał Jagr.
W niedzielę Jagra czeka jubileusz, rozegra 1700. mecz w karierze. "Pantery" na wyjeździe zmierzą się z Pittsburgh Penguins - drużyną, w której Czech w 1990 roku rozpoczął karierę w NHL.
Tylko trzech zawodników w historii częściej wyjeżdżało na lód w najlepszej hokejowej lidze na świecie: Howe (1767 meczów), Mark Messier (1756) i Ron Francis (1731).
HOKEJ
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: HOKEJ
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Żułek
koniec sezonu pora na PO :)
niestety seria 25 awansów do PO Detroit dobiegła końca :(
Czerwone skrzydła zajęły dopiero 14 miejsce w konferencji :( oby draft był szcześliwy
z ciekawostek Henrik Zetterberg rozegrał dzisiaj (strzelił gola i miał asyste) 1000 mecz w barwach Detroit :)
więcej od niego mają tylko: Gordie Howe (1,687), Nicklas Lidstrom (1,564), Alex Delvecchio (1,549). Steve Yzerman (1,514), Kris Draper (1,137) i Tomas Holmstrom (1,026).
najlepszą drużyną zostali Capitals ze 118 punktami, natomiast najgorszą Colorado które zdobyło tylko 48 punktów
królem strzelców został Sidney Crosby (Pittsburgh Penguins) - 44 gole
najlepszym podającym został Connor McDavid (Edmonton Oilers) - 68 asysty*
najlepszym punktującym został Connor McDavid (Edmonton Oilers) - 98 punktów*
*w tym momencie gra ostatni mecz
niestety seria 25 awansów do PO Detroit dobiegła końca :(
Czerwone skrzydła zajęły dopiero 14 miejsce w konferencji :( oby draft był szcześliwy
z ciekawostek Henrik Zetterberg rozegrał dzisiaj (strzelił gola i miał asyste) 1000 mecz w barwach Detroit :)
więcej od niego mają tylko: Gordie Howe (1,687), Nicklas Lidstrom (1,564), Alex Delvecchio (1,549). Steve Yzerman (1,514), Kris Draper (1,137) i Tomas Holmstrom (1,026).
najlepszą drużyną zostali Capitals ze 118 punktami, natomiast najgorszą Colorado które zdobyło tylko 48 punktów
królem strzelców został Sidney Crosby (Pittsburgh Penguins) - 44 gole
najlepszym podającym został Connor McDavid (Edmonton Oilers) - 68 asysty*
najlepszym punktującym został Connor McDavid (Edmonton Oilers) - 98 punktów*
*w tym momencie gra ostatni mecz
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
-
- zaczyna szaleć
Cracovia została mistrzem Polski pokonując GKS Tychy 4:3 podczas gdy w finale mieli 1:3 do tyłu. Nasz ligowy hokej nijak się ma do NHL jednakże na żywo były emocje.
- pr0metheus
- zahartowany metalizator
Zaczynamy play off w nhl. kto w tym roku? mi sie wydaja sily bardzo rozlozone i ciezko wytypowac, ale po cichu stawiam na pittsburgh ze obronia tytul.
niech to miejsce niebawem zniknie
- Żułek
bo ja wiem ? nie ma Detroit więc tak średnio mnie to interesuje ;)
ale gdybym miał komuś kibicować to może Chicago czy Kaczki ale chyba najbardziej to Rangers
ale gdybym miał komuś kibicować to może Chicago czy Kaczki ale chyba najbardziej to Rangers
- pr0metheus
z tych trzech to kaczki maja chyba najwieksze szanse. w chuj trudno wytypowac majstra w tym rokuŻułek pisze:bo ja wiem ? nie ma Detroit więc tak średnio mnie to interesuje ;)
- Żułek
ja sie raczej spodziewam jakiegoś dziwnego mistrza typu Columbus albo coś takiego ;) dziwny ten sezon troche ;)
- Żułek
i koniec 1 rundy :)
Montreal Canadiens - New York Rangers 2:4
Ottawa Senators - Boston Bruins 4:2
Washington Capitals - Toronto Maple Leafs 4:2
Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets 4:1
Chicago Blackhawks - Nashville Predators 0:4 chyba największa niespodzianka
Minnesota Wild - St. Louis Blues 1:4
Anaheim Ducks - Calgary Flames 4:0
Edmonton Oilers - San Jose Sharks 4:2
z moich 3 typów (Kaczki, Rangers, Chicago) zostały 2, mam nadzieje że Predators przejdą dalej :)
pary 2 rundy:
Ottawa Senators - New York Rangers
Washington Capitals - Pittsburgh Penguins
St. Louis Blues - Nashville Predators
Anaheim Ducks - Edmonton Oilers
Montreal Canadiens - New York Rangers 2:4
Ottawa Senators - Boston Bruins 4:2
Washington Capitals - Toronto Maple Leafs 4:2
Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets 4:1
Chicago Blackhawks - Nashville Predators 0:4 chyba największa niespodzianka
Minnesota Wild - St. Louis Blues 1:4
Anaheim Ducks - Calgary Flames 4:0
Edmonton Oilers - San Jose Sharks 4:2
z moich 3 typów (Kaczki, Rangers, Chicago) zostały 2, mam nadzieje że Predators przejdą dalej :)
pary 2 rundy:
Ottawa Senators - New York Rangers
Washington Capitals - Pittsburgh Penguins
St. Louis Blues - Nashville Predators
Anaheim Ducks - Edmonton Oilers
- pr0metheus
- pr0metheus
A Polska wczoraj wymęczyła zwycięstwo z Ukrainą. Bez błysku. W środę z Kazachstanem zdaje się .
-
- weteran forumowych bitew
No i są 3 punkty. Mam nadzieję na jutro zdarzy się cud i Polacy awansują...
- pr0metheus
- Żułek
no i to jest mecz a nie jakieś tam polaczki co ledwo na łyżwach umieją jeździć ;)pr0metheus pisze:dzisiaj w nocy pittsburgh- washington. 1:30 TVP sport
- pr0metheus
Żułek pisze:no i to jest mecz a nie jakieś tam polaczki co ledwo na łyżwach umieją jeździć ;)pr0metheus pisze:dzisiaj w nocy pittsburgh- washington. 1:30 TVP sport
Coś w tym jest . Mistrzostwa dywizji 1a to jest hokej slow motion w porównaniu do play off NHL.
Crosby mistrz , cenne zwycięstwo pingwinów na wyjeździe po prawdziwej wojnie z jednym z najtrudniejszych rywali. Warto było zarwać nockę .
- Stoigniew
no i wykrakałeś - nasi dostali dwucyfrówkę z Austrią :)Żułek pisze:
no i to jest mecz a nie jakieś tam polaczki co ledwo na łyżwach umieją jeździć ;)
wynik 11:0 dla Austriaków pokazuje dobitnie gdzie jest nasze miejsce w światowym hokeju
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Po 7 bramce dla kasztanów przełączyłem na inny kanał, kurwa jaki wstyd.
- Żułek
Stoigniew pisze:no i wykrakałeś - nasi dostali dwucyfrówkę z Austrią :)Żułek pisze:
no i to jest mecz a nie jakieś tam polaczki co ledwo na łyżwach umieją jeździć ;)
wynik 11:0 dla Austriaków pokazuje dobitnie gdzie jest nasze miejsce w światowym hokeju
hahahahaha :P
Kaczką coś nie idzie :( dzisiaj o 21 grają Rangersi