KRIEGSMASCHINE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Blackult
rasowy masterfulowicz

28-07-2005, 12:13

[quote][i]Wysłane przez AUDIOPAIN[/i]
chyba innego marduka slyszelismy. albo ktorys z nas jest gluchy. [/quote]
ten debil to wogóle jakiegoś innego Marduka zna:
"(27.07) MARDUK w Polsce, więcej szczegółów! »
Już jesienią na koncerty do Polski przyjedzie legenda black metalu - Marduk. Grupa miała już odwiedzić Polskę w ramach trasy Deathmarch 2004/2005, promującej ich nowy material - "Plague Angel" w krajach Europy Srodkowo - Wschodniej, jednak w wyniku nieszczęśliwego wypadku, zespół zmuszony był przenieść te koncerty na późniejszy termin. [b]Po prostu dali dupy[/b], jednak teraz liczymy na to ze nie zawioda swoich wiernych fanow. Rozpiska: więcej..."
(news ze strony głównej metal.pl)
ciekawe jak on zagrałby na garach ze złamaną ręką :exterminate:
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

28-07-2005, 14:13

[quote][i]Wysłane przez Max_Disgruntled[/i]
[quote][i]Wysłane przez Deathcrush[/i]
Metal to nie wyścigi!! [/quote]
Właśnie takie sprawia teraz wrażenie. Rankingi sprzedaży, plebiscyty, podsumowania, recenzje, dążenie do coraz lepszego brzmienia, wymuskanych kompozycji, wydawanie płyt dla wielkich firm, agresywna promocja i ciągłe zarabianie kasy. Taka jest teraz scena metalowa w przeważającej większości. [/quote]
[size=34][b]Święte słowa Max.[/b][/size]

Dlatego rzygam na kapele w stylu BEHEMOTH, a do takich jak ACHERON mam ogromny szacunek (a gusta muzyczne nic tu do rzeczy nie mają, bo Amerykańców wcale na kolanach nie słucham). Pierdolić wyścig szczurów na scenie metalowej!
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
MinT
weteran forumowych bitew
Kontakt:

28-07-2005, 16:53

Mystic Cyrkiel, o ja jebię... Bedzie ubaw hahahah.
*poznański Goldman Sachsman metalu*
LEFT HAND SOUNDS - http://facebook.com/lefthandsoundsorg
Awatar użytkownika
Brzachwo Wój
w mackach Zła

28-07-2005, 17:17

[quote][i]Wysłane przez Max_Disgruntled[/i]
Metal to nie wyścigi!! [/quote]

Właśnie takie sprawia teraz wrażenie. Rankingi sprzedaży, plebiscyty, podsumowania, recenzje, dążenie do coraz lepszego brzmienia, wymuskanych kompozycji, wydawanie płyt dla wielkich firm, agresywna promocja i ciągłe zarabianie kasy. Taka jest teraz scena metalowa w przeważającej większości. [/quote]

To przez Marię, to on lubuję sie w tematach naj... i kupuje największą ilość płyt :-)))
Ludwiku Dorn i Sabo, nie idźcie tą drogą !!!
Awatar użytkownika
metanoll
zaczyna szaleć

28-07-2005, 18:13

[quote][i]Wysłane przez 113[/i]
[quote][i]Wysłane przez Balu[/i]
Kriegsmachine niszczy na żywo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! [/quote]Że coo?? Nie mam generalnie nic przeciwko KSM, jednak w Chełmie na Merciless w ub. roku to ich koncertu oczekiwałem najbardziej. Tymczasem była to największa porażka scenowa tego festu. [/quote]

nie no gorsze były te przedszkolaki pizza łomot czy jakos tak;] [/quote]

spierdalać! o przepraszam Pizza Łomot jest zajebista aczkolwiek ich bytność na Merciless to pomylka byla nieziemska
a Kriegsmachine nie zachwycili, to fakt
Pi
zaczyna szaleć
Kontakt:

28-07-2005, 18:23

Dlatego rzygam na kapele w stylu BEHEMOTH, a do takich jak ACHERON mam ogromny szacunek (a gusta muzyczne nic tu do rzeczy nie mają, bo Amerykańców wcale na kolanach nie słucham). Pierdolić wyścig szczurów na scenie metalowej! [/quote]

Rynek metalowy to wersja mikro rynków bardziej popularnych gatunków. Hip-hop wypłynął, metal też wypłynął i nie ma co gadać o wyścigu szczurów. "Demigod" jest najlepiej brzmiącym albumem z muzyką ekstremalną w tym kraju i chyba wypada się cieszyć, że są zespoły, które nie stoją w miejscu.
Awatar użytkownika
metanoll
zaczyna szaleć

28-07-2005, 21:59

[quote][i]

nie zauwazylem;] [/quote]

bo sie nie wsluchales w te pelne tresci teksty i piekne melodie z reszta wtedy padał deszcz
Awatar użytkownika
Blackult
rasowy masterfulowicz

28-07-2005, 22:23

[quote][i]Wysłane przez agoth[/i]
wozi gnój? tak to dalej szło? [/quote]
na gumowych (??) taczkach
pije, pali, konia wali
w dupie ma robaczka :piwko:
Awatar użytkownika
Edinazzu
weteran forumowych bitew

28-07-2005, 23:56

chociaż nie słucham BM to obiektywnie muszę stwierdzić ,że to kolejny dowód SIŁY KRAKOWSKIEJ SCENY METALOWEJ.
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
Awatar użytkownika
agoth
rozkręca się

29-07-2005, 10:34

a jesli zespol nie jest czescia sceny krakowskiej, tym bardziej metalowej, to co bys musial stwierdzic?
:[
Awatar użytkownika
Edinazzu
weteran forumowych bitew

29-07-2005, 14:59

[quote][i]Wysłane przez agoth[/i]
a jesli zespol nie jest czescia sceny krakowskiej, tym bardziej metalowej, to co bys musial stwierdzic? [/quote]
wszystkie zespoły z Krakowa od DELIGHT i HERJALF poczynając ,poprzez VIRGIN SNATCH,WHOREHOUSE,RETRIBIUTION,ATROPHIA RED SUN czy PATHOLOGICUM a na HOLY DEATH,CRIONICS i rzeczonym KRIEGSMASCHINE kończąc są dla mnie częścią tej sceny.Mają kontrakty z dużymi bądź średnimi wytwórniami ,są charakterystyczne i w miarę oryginalne,różnią się między sobą.Dowodzą faktu ,że Kraków jest najpłodniejszym "Metalowym" miastem w Polsce.Zaznaczam pierwsze dwa z wymienionych muzycznie nie leżą w polu mojego zainteresowania.Moja opinia na temat całości sceny to
oczywiście to opinia OBSERWATORA A NIE FANA!!!
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
Awatar użytkownika
roman
zaczyna szaleć

29-07-2005, 15:26

i ani jedna osoba tutaj sie wypowiadajaca nie zlozyla zamowienia :) [/quote]
Czekamy na LP ;)
stary

29-07-2005, 15:27

ja bym chętnie złozył ale i tak mi nie wyslesz
Awatar użytkownika
metanoll
zaczyna szaleć

29-07-2005, 16:37

[quote][i]Wysłane przez Szyderca[/i]
Nie wiem czy kolego się orientujesz w temacie, ale KSM ma w głebokim poważaniu całą krakowską scenę "metalową", która to z kolei z prawdziwym metalem nie ma nic wspólnego. [/quote]

ciekawe..."całą"?? to że bassman Kriegsmachine pogrywa w Crionics, a i reszta ekipy Kriegsmachine nie wstydzi sie znajomosci z Crionics swiadczy ze chyba jednak nie cala. a crionics jest najlepszym przykładem tej twoim zdaniem sztucznej sceny metalowej

prosze nie używajcie skrotu KSM - to skrot od katolickiego stowarzyszenia młodziezy
Awatar użytkownika
agoth
rozkręca się

29-07-2005, 17:01

[quote]
do kolesia najwyrazniej nie dociera, ze my po prostu nie potrzebujemy faktu utozsamiania sie ze scena, bycia CZESCIA sceny, zeby miec z kim pogadac, pojsc na piwo i wymieniac sie plytami. jak zwykle polski metalowiec musi rozumiec wszystko w sposob absolutny - ze jestesmy w stanie wojny z ludzmi grajacymi w krakowskich zespolach. kogo to zreszta, kurwa, obchodzi? robimy swoje nie ogladajac sie na scene czy kogokolwiek innego. poza tym nie jestesmy metalowcami. a KSM to skrot od Katowickiej Spoldzielni Mieszkaniowej.
[/quote]

tyle ma do powiedzenia M
Awatar użytkownika
knaar
rasowy masterfulowicz

29-07-2005, 17:06

i ani jedna osoba tutaj sie wypowiadajaca nie zlozyla zamowienia :) [/quote]

Jeśli w Poznaniu jest możliwość odbioru osobistego, to biorę w dniu premiery :)
Awatar użytkownika
metanoll
zaczyna szaleć

29-07-2005, 17:08

nie rozumiem kogo cytujesz
Awatar użytkownika
agoth
rozkręca się

29-07-2005, 17:11

[quote][i]Wysłane przez metanoll[/i]
nie rozumiem kogo cytujesz [/quote]
pomysl, to naprawde nie boli
Pi
zaczyna szaleć
Kontakt:

29-07-2005, 18:13

Te Szyderca tematy w stylu, czy jakas płyta jest nudna, czy nie, zostaw dla babci. Ja stwierdzilem fakt, ze produkcja miazdzy, a Ty o nudnosci. Jak chcesz byc kontrowersyjnym dyskutantem to proponuje wariant " 3XP": Poczytaj uwazniej posty, Pomysl na ten tamat i dla pewnosci jeszcze raz Przeczytaj.
Awatar użytkownika
Pukajacy Bob
zaczyna szaleć

29-07-2005, 18:24

nie będę komentować tego utworu. Black metal nie jest do rozmawiania o nim, ale do kontemplowania go. Promowanie black metalu w Internecie jest niemoralne.Żaden black metalowy numer nie jest dobry!!!!!!!!!!! Ma być zły i tyle
hail.
ODPOWIEDZ