AZARATH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Re: AZARATH
A mnie się podobuje. Może i powtórka, ale w dobrym stylu.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- Rumburak
- weteran forumowych bitew
Właśnie w tym problem że to powtórka z ostatniej chujowizny, brzmi ten numer jak sraka ale to akurat najmniejszy problem, Już chyba nie ma się co łudzić na powrót zniszczenia jakie siali do Praise the Beast włącznie , choć nie wątpię że ma to też swoich zwolenników lubujących się w melodyjkach i death metalu do poduszki. Poczekam na resztę ale raczej z sentymentu dla dawnych dokonań zespołu . Screamin Legions Gender Metal ! i tyle za komentarz do tego nowego numeru.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Ten nowy numer to sraka jeszcze większa niż całe BM razem wzięte. Chyba więcej w tym black metalowego łajna niż death metalu. Bez Bruno i Thrufela ten zespół idzie w bardzo złą stronę. Szkoda. Na pocieszenie pozostają 4 pierwsze płyty. Ciepłe buziaki dla miłośników nowego oblicza tego niegdyś zajebistego zespołu. :-)
all the monsters will break your heart
- pr0metheus
- trup
Chyba mieliście te wszystkie teksty przygotowane :-)))
BDB numer.
BDB numer.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- Najprzewielebniejszy
knuli wojnę podczas samotnych spacerów w kapturach.trup pisze:Chyba mieliście te wszystkie teksty przygotowane :-)))
BDB numer.
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- trup
Słuchając Azarath, ale tylko do Praise the Beast!
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
Ot, taki sobie ten kawałek promujący - tym bardziej w zestawieniu z numerami z dwójki/trójki. OK, mało prawdopodobne, żeby szósty album (jakiegokolwiek zespołu) był tak ekstremalny, jak pierwsze wyziewy, ale... no, dobra, poczekam do premiery, osłucham się i dopiero wydam jakiś wy... werdykt ;)Destro pisze:Nowy kawałek :)
" onclick="window.open(this.href);return false;
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Rumburak
Tak, powstały już przy okazji BM i niestety są nadal na czasie.Chyba mieliście te wszystkie teksty przygotowane :-)))
i koniecznie z rajtuzami na ryju.knuli wojnę podczas samotnych spacerów w kapturach.
A skądże znowu, takie mądre texty przychodzą do głowy tylko podczas odsłuchu mrocznej sztuki teatralnej wiadomo kogo.Słuchając Azarath, ale tylko do Praise the Beast!
- pr0metheus
Tak, posta przygotowałem sobie przy premierze poprzedniego albumu , polityczny schizolu:)
Kiedyś była siara, diabeł i blasty, dzisiaj gramy skomplikowane melodie na gitarach.
Kiedyś destroy yourself, dzisiaj kurwa gates of understanding in rubikon.
Tak trudno zrozumieć ze ktoś lubi death metal za dzikość i szalenstwo tej muzyki?
A może kręgi wzajemnej adoracji nie pozwalają na jakakolwiek krytykę?
Kiedyś była siara, diabeł i blasty, dzisiaj gramy skomplikowane melodie na gitarach.
Tak trudno zrozumieć ze ktoś lubi death metal za dzikość i szalenstwo tej muzyki?
niech to miejsce niebawem zniknie
- Mental
- hcpig
Ale death metal to od lat ładna, ułożona, bezpieczna i hermetyczna muza. Na ogół też wtórna. Skąd to zaskoczenie?pr0metheus pisze: Tak trudno zrozumieć ze ktoś lubi death metal za dzikość i szalenstwo tej muzyki?
Yare Yare Daze
-
Właśnie death metal przeżywa swoją drugą młodość- tak jak kiedyś originatorzy gatunku napierali kilofami by przedrzeć się do jądra ziemi tak obecnie dokonała się eksplozja na skutek twórczych działań epigonów i magma zaczęła wylewać się na powierzchnię. Panie spójrz Pan Adversarial,Mitochondrion Altarage, Impetuous Ritual, Irkallian Oracle, Paroxsihzem, Teitanblood,Dead Congregation , Ignivomous,Grave Miasma, Grave Upheavali i masa innych. Dla mnie osobiscie nic lepszego tą scenę nie mogło spotkać nawet te konotacje z sceną BM i te "uduchowienie" muzyki stanowi przymiot pożądany.
Ostatnio zmieniony 22-02-2017, 21:35 przez tomaszm, łącznie zmieniany 1 raz.
- trup
Od razu polityczny....pr0metheus pisze:Tak, posta przygotowałem sobie przy premierze poprzedniego albumu , polityczny schizolu:)
Nikogo nie adorują. Dementuję.
Ależ siara w tym kawałku jest. Blasty też. Diabeł jest. Kwestia tego, że to inne oblicze. Nie takie prymitywne. Ten zespół nie nagrał słabej płyty. Jak dla mnie nie ma problemu, żeby uznać obecnie Azarath za chyba najlepszy polski zespół death metalowy. Odskoczyli bardzo od reszty.
Ostatnio zmieniony 22-02-2017, 21:39 przez trup, łącznie zmieniany 1 raz.
- trup
Wymienione zespoły doskonałe. Choć zdecydowanie nieodkrywcze to jednak zajebiście grające. Z Death Metalu to chyba innowacyjny jest Portal i może Revenge (o ile to uznamy za death metal).tomaszm pisze:Właśnie death metal przeżywa swoją drugą młodość- tak jak kiedyś originatorzy gatunku napierali kilofami by przedrzeć się do jądra ziemi tak obecnie dokonała się eksplozja na skutek twórczych działań epigonów i magma zaczęła wylewać się na powierzchnię. Panie spójrz Pan Adversarial,Mitochondrion Altarage, Impetuous Ritual, Irkallian Oracle, Paroxsihzem, Teitanblood,Dead Congregation , Ignivomous,Grave Miasma, Grave Upheavali i masa innych. Dla mnie osobiscie nic lepszego tą scenę nie mogło spotkać nawet te konotacje z sceną BM i te "uduchowienie" muzyki stanowi przymiot pożądany.
- trup
Tu się zgodzę, że Bruno dodawał tego pierwiastka dzikości, ale nie tyle w kompozycjach i samej muzyce co na scenie. Na scenie obecny Azarath jest ZBYT statyczny. Za czasów Bruna to był żywioł i rozpierdol!Mental pisze:Bruno wróć!
- Mental
z całym szacunkiem, ale Necrosodom mi nichuja nie pasuje do tego zespołu, nie wyobrażam sobie chociażby takiego Infernal Blasting z nim na wokalu. Bruno +10 do mocy.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
And salute the leech that you are
- trup
No on ma specyficzną i charakterystyczną barwę i manierę. Można tego nie lubić. Dla mnie się komponuje, ale wierzę, że może być tak, ze komuś nie pasuje. Ja na przykład nie jestem w stanie przesłuchać bez krzywienia się całego albumu Inquisition przez wokal Dagona.Mental pisze:z całym szacunkiem, ale Necrosodom mi nichuja nie pasuje do tego zespołu, nie wyobrażam sobie chociażby takiego Infernal Blasting z nim na wokalu. Bruno +10 do mocy.
-
Przeca jeszcze mamy Stillborn i Bestial Raids i w krótce nowy akt muzycznego zepsucia w wykonaniu Anima Damnata. Nie ma na co narzekać.trup pisze:Od razu polityczny....pr0metheus pisze:Tak, posta przygotowałem sobie przy premierze poprzedniego albumu , polityczny schizolu:)
Nikogo nie adorują. Dementuję.
Ależ siara w tym kawałku jest. Blasty też. Diabeł jest. Kwestia tego, że to inne oblicze. Nie takie prymitywne. Ten zespół nie nagrał słabej płyty. Jak dla mnie nie ma problemu, żeby uznać obecnie Azarath za chyba najlepszy polski zespół death metalowy. Odskoczyli bardzo od reszty.
- Sybir
To jest tak oczywiste, że nikt przy zdrowych zmysłach nie odważy się z tym polemizować ;) I właśnie w tym nowym kawałku słychać, jak bardzo Necrosodom nie dorównuje wokalnie Bruno.Mental pisze:z całym szacunkiem, ale Necrosodom mi nichuja nie pasuje do tego zespołu, nie wyobrażam sobie chociażby takiego Infernal Blasting z nim na wokalu. Bruno +10 do mocy.
@tomaszm: na Anima Damnata to bym się jednak tak nie napalał, psze pana. Natomiast Stillborn i Bestial Raids - jak najbardziej,
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz